forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Дек 26, 2025 8:07 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 12:51 am 
Аватар

И тази безработица се дължи на трудолюбието на хората или на различното управление на двата града?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 12:54 am 
Аватар

В вдиния има американски завод (вече май не е) и там отидоха да работят доста кадърни хора от цяла България (аз лично познавам няколко софиянци в мениджърски екип). Не знам дали градската управа има заслуга за привличането на тази инвестиция, но това е единствената разлика, която позволи на града да живне за известно време. Сега май пак се връща в лоното на мизерията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 12:56 am 
Аватар

Именно. Значи има значение управлението на града (нямам идея как точно са привлякли инвестицията). Та, не е въпроса само до мързела или не на работниците, а също така е въпрос на техните мениджъри да повишават техното КПД, и не на последно място е работа на управляващите да създават условията, в които да се трудят горните.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 12:59 am 
Аватар

Ама не забравяй, че в този завод не повече от 30% от работниците са местни жители. Просто примамени от добрите доходи, кадърни хора от цяла България отидоха там. Но и това си е успех, защото имиграцията също носи големи ползи за населеното място, особено когато имигрантите са качествени хора, които добавят стойност, а не търтеи-мангали-плужеци-чорбари.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:02 am 
Аватар

Тъй де, съгласен съм, но този завод променя икономическата структура на целия град. Без самите севлиевци да имат принос в това. Същото го има и на държавно ниво. А не съм съгласен, че проблема е единствено в трудещите се, и не в политиците, защото тая простотия, с която спряха плащанията и връщанията на ДДС към частния бизнес в началото на мандата си еба майката на цели сектори. Без да зависи от това дали сме мързели или пчелички.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:03 am 
Аватар

tprodanov написа:
И тази безработица се дължи на трудолюбието на хората или на различното управление на двата града?

Естествено,че се дължи на управлението на явно кадърни хора,но това са излючения.Ако поне 20-30 % от градовете в България бяха като Севлиево по-този критерии,бих се съгласил,че основна заслуга имат политиците.А и като цяло за политиката,аз имам предвид,че ако си кадърен,умен,работлив,упорит и т.н. няма политика,която да може да те спре.Естествено,че е по-добре да започнеш с минимална заплата от 1200 лв. вместо 270,но за съжеление,още сме далече от този момент.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:05 am 
Аватар

Ами това пак доказва, че политиците са дошли от това население, което в огромната си част е мързеливо, тъпо и некадърно. Поради това и те постъпват така.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:08 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Ами това пак доказва, че политиците са дошли от това население, което в огромната си част е мързеливо, тъпо и некадърно. Поради това и те постъпват така.

А, тук немаме никакви различия. Просто казвам, че има взаимно влияние и то е силно.
Някога трябва да те питам по-подробно как си стартира бизнеса и кви беха трудностите, предполагам тогава сам ще изброиш как държавата пречи на доходите :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:10 am 
Аватар

Rossinioll написа:
tprodanov написа:

Естествено,че се дължи на управлението на явно кадърни хора,но това са излючения.Ако поне 20-30 % от градовете в България бяха като Севлиево по-този критерии,бих се съгласил,че основна заслуга имат политиците.А и като цяло за политиката,аз имам предвид,че ако си кадърен,умен,работлив,упорит и т.н. няма политика,която да може да те спре.Естествено,че е по-добре да започнеш с минимална заплата от 1200 лв. вместо 270,но за съжеление,още сме далече от този момент.

Май го казах и по-нагоре, ама да повторя - ми като ти повишат осигурителната тежест, това не ти ли намалява доходите, без да си станал по-мързелив? Като се допусне монопол, подкрепен от държавата в някоя област я ми кажи как точно с акъл, работа и упоритост ще се пребориш?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:10 am 
Аватар

Хаха, ама тя сега ми пречи 10-пъти повече от тогава. И когато нямах работници, имах 10-пъти повече пари, ама нямаше кога да ги харча, щото бачках по 18 часа на ден, 7 дни в седмицата :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:14 am 
Аватар

С държавата не можеш да се бориш, но с акъл, кадърност и упоритост може да работиш за международна компания и да пееш кур на държавата. Имам приятели във фарма бизнеса, които за криза не са чували, на всеки 2 години им купуват нови коли от висок клас, дават им по 15-20 бона бонуси годишно, че с 5 бона заплата на месец е трудно да връзваш двата края, горивото им е безплатно и в 17:00 са си в къщи. Сега като се замисля, голяма част от тях даже не са и особено кадърни :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:17 am 
Аватар

Ми то да ти кажа, в момента работя в банка, а за банките няма криза, ама това не е основното. Щото искам да работя за себе си, а това в момента е по-трудно от всякога. Истината е, че частния бизнес от малки и средни предприятия се е свил от 35% на 16% за последните 10 години и ставаме все повече заплатаджии, а това е адски вредно за държавата. И това няма как да е станало от само мързел, а по-скоро от чиновнически простотии.

Но пък от друга страна, заплатаджийското мислене е перфекто за сегашните ни управляващи :wink:

Последна промяна tprodanov на Пет Сеп 09, 2011 1:18 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:18 am 
Аватар

tprodanov написа:
Rossinioll написа:
tprodanov написа:

Май го казах и по-нагоре, ама да повторя - ми като ти повишат осигурителната тежест, това не ти ли намалява доходите, без да си станал по-мързелив? Като се допусне монопол, подкрепен от държавата в някоя област я ми кажи как точно с акъл, работа и упоритост ще се пребориш?

Аз разбирам,какво искаш да кажеш и си прав.Не е лесно,когато някой постояно ти пречи или те спъва на всеки му кипва,но не е и начинът постояно да се търси вината в някого ((политиците ),нали така и започна темата,политиците ли са виновни или народът.Иначе за това да преуспеш,може да стане по два начина,или да стартираш добър бизнес,ако намериш подходящата ниша,или пък да изградиш добра кариера в някоя престижна и уважаваща себе си компания.За частен бизнеса времената са много трудни,но не и невъзможни...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 9:06 am 

То преди две страници си беще казано точно:

Цитат:
Свикнали са сутрин да отидат на работа и да до обяд да четат Работническо дело. После следобед да ходят да го разказват. Без значение сферата на дейност или длъжността

Аз бих добавил - и са захапали кокалО и не пускат... И докато са живи тея издънки ще е така... А младите се обезверяват и им писва... и е заразно... Трябва повече отговорности на младите да се дават - да се види, може да са бездарни, ама може и да са ОК, докато за дрътоците се знае предварително, че са трагедия, виждаме все пак докъде сме я докарали...

Тва за посланиците ми е любимото - те нишо, че били от ДС, ама били мнооо опитни и немало кой да ги замести... Да, супер работа са вършили, виждаме... сигурно и кошчето от улицата ще докара същата полза... Смърт за комунистите, ега не преживеят днешния си празник!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 10:06 am 
Аватар

Абе като чета Седем:Едно и все едно сме в ебати държавата :smt042 Ако си кадърен на всеки 2 години ти купуват кола и некви такива филми :smt003 Това че ти си успял, не значи директно, че всеки един кадърен и оправен човек в България е успял. В нашата страна преобладава и факторът "късмет", който в развитите западни държави е сведен до доста по-малки стойности. И няма смисъл да обясняваш колко мързеливи сме българите и кви плужеци сме и че това е единствената причина да сме толкова назад във всяко едно отношение. В щатите имам преки впечатления и смея да твърдя, че изобщо не са по-работливи от нас. В Гърция също е така. В Белгия също като бяхме след 5:30 всеки е затворил и си е бил камшика. Разликата идва от там, че управниците им са го направили по тоя начин. Вярно си е, че и тук има хора дето скатават, но я викни някой англичанин или американец, давай му по 300-400 лв. заплата (която се бави всеки път) и го виж дали ще се скатава или не :smt042 И за това, че сме овчи народ е леко на кантар. 90те години като избрахме месията, какво стана? Или тогава пак бяхме овчи народ? Сега ако приемем, че не сме овчи народ кого трябва да изберем на следващите избор? Командира ли? И като го изберем него кво ще стане??? Сигурно ще станем средна европейска държава :bigok :bigok :bigok Истината е, че нямаме шанса да попаднем на читави политици, които да дърпат държавата напред. Вие кво си мислите, че в развитите държави всички са кадърни, читави, работливи и т.н. :bigok Просто са попаднали на едни 10% примерно, които теглят държавата. Тва е положението.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 10:09 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Ама не забравяй, че в този завод не повече от 30% от работниците са местни жители. Просто примамени от добрите доходи, кадърни хора от цяла България отидоха там. Но и това си е успех, защото имиграцията също носи големи ползи за населеното място, особено когато имигрантите са качествени хора, които добавят стойност, а не търтеи-мангали-плужеци-чорбари.

Не повече от 30% са местни, но през годините почти целият им град премина през заводите на Идеал стандарт :smt006 Инвестицията е там само и основно благодарение на кмета им - комунист :shock:, който явно е нарушил някои партийни поръчения, също така доколкото знам Идеал стандарт са търсили и други места с добро местоположение в района, но някои кметове (изключително съм доволен като виждам некролога му, всеки ден) мислеха за собствения си джоб и за партийните фирми :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 10:24 am 
Аватар

subata написа:
Абе като чета Седем:Едно и все едно сме в ебати държавата :smt042 Ако си кадърен на всеки 2 години ти купуват кола и некви такива филми :smt003 Това че ти си успял, не значи директно, че всеки един кадърен и оправен човек в България е успял. В нашата страна преобладава и факторът "късмет", който в развитите западни държави е сведен до доста по-малки стойности. И няма смисъл да обясняваш колко мързеливи сме българите и кви плужеци сме и че това е единствената причина да сме толкова назад във всяко едно отношение. В щатите имам преки впечатления и смея да твърдя, че изобщо не са по-работливи от нас. В Гърция също е така. В Белгия също като бяхме след 5:30 всеки е затворил и си е бил камшика. Разликата идва от там, че управниците им са го направили по тоя начин. Вярно си е, че и тук има хора дето скатават, но я викни някой англичанин или американец, давай му по 300-400 лв. заплата (която се бави всеки път) и го виж дали ще се скатава или не :smt042 И за това, че сме овчи народ е леко на кантар. 90те години като избрахме месията, какво стана? Или тогава пак бяхме овчи народ? Сега ако приемем, че не сме овчи народ кого трябва да изберем на следващите избор? Командира ли? И като го изберем него кво ще стане??? Сигурно ще станем средна европейска държава :bigok :bigok :bigok Истината е, че нямаме шанса да попаднем на читави политици, които да дърпат държавата напред. Вие кво си мислите, че в развитите държави всички са кадърни, читави, работливи и т.н. :bigok Просто са попаднали на едни 10% примерно, които теглят държавата. Тва е положението.

Май си чел някой друг, ама карай.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 11:59 am 

Kолкото по-бързо човек спре да се оправдава и да си мисли, че все някой друг му е виновен, толкова по-добре за него. :wink: :smt023

Макар че за повечето българи това е трудно и е почти еретична мисъл.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:21 pm 

Значи, обръщам се към Седем:едно - ако си кадърен и т.н. и се набуташ в готина фирма (където някои от негови познати не са особено кадърни) - яко кинти, готина работа, забравяш за криза. Но аз, без никакво образование (завършена История не се брои) спадам към некадърните, няма кой да ме вземе с такава диплома и нямам шанс да успея, защото съм се набутала да уча нещо дето нямало да ми свърши работа :bigok И съм към тия по-некадърните дето не могат да успеят :bigok :bigok :bigok

P.S. Майтап си правя, да не го вземеш насериозно сега :bigok
:beerch :beerch :beerch

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 1:48 pm 
Аватар

В този момент страшно много ми липсва присъствието на Змея и неговите задълбочени анализи :bigok
Върнете Змея, чалми :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 2:26 pm 

incheto_1914 написа:
Значи, обръщам се към Седем:едно - ако си кадърен и т.н. и се набуташ в готина фирма (където някои от негови познати не са особено кадърни) - яко кинти, готина работа, забравяш за криза. Но аз, без никакво образование (завършена История не се брои) спадам към некадърните, няма кой да ме вземе с такава диплома и нямам шанс да успея, защото съм се набутала да уча нещо дето нямало да ми свърши работа :bigok И съм към тия по-некадърните дето не могат да успеят :bigok :bigok :bigok

Майтап, майтап, ама ти що си толкова сигурна, че си кадърна. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 2:28 pm 

Чакай де, зависи за какво :bigok За ядрен физик примерно не ставам :bigok Нито за фолк певачка :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 2:39 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Значи, обръщам се към Седем:едно - ако си кадърен и т.н. и се набуташ в готина фирма (където някои от негови познати не са особено кадърни) - яко кинти, готина работа, забравяш за криза.

Майтап, не майтап, аз до сега общо взето съм работил в две фирми - в едната бъкаше от пълно некадърни, и в един момент ти писва да работиш 2 пъти повече, а накрая резултатите на хартия да са ти по-малки. В другата пък се нагледах на хора, дето по цял ден нищо не правят, а взимат по 2 хилки и нагоре.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 2:41 pm 
Аватар

Поздрав за Инчето :bigok http://www.youtube.com/watch?v=0R3FHlEw7ho :китариС
и за Седем:Едно http://www.youtube.com/watch?v=-Gj65407 ... re=related :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 2:48 pm 

Адски любимо :bigok Жабадабдаб... :smt005

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 2:51 pm 

incheto_1914 написа:

Тва изобщо не е вярно ебаси... Има хиляди вероятно начини да си уползотвориш тва, дето си учила... Стани екскурзовод - ще разцъкваш назад-напред, ще показваш и разказваш на хората, ще се запознаеш с нови хора, ще ти дойдат нови идеи... Или стани докторант в унито ти, ще ходиш назад-напред по конференции, България, чужбина, стипендии... Защо някой трябва да те зима? В университет не се учи занаят, там се учи мислене и се срещат хора... Занаят - сам или в техникум...

Сто процента и други неща има... може да не са на парата у кол центъра на HP, обаче в един момент може и да се окажат достатъчно...

Тва за големите компании и т.н. е сериозен мит впрочем... верно имаш климатик и мрамор във фоайето, ама заплатката ти е ниска и не мърда... и те брейнуошват колко яка корпорация са, кур за тех...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 2:55 pm 

Седем:едно е чорбаджия изедник и като истински българи трябва да го мразим. :bigok
Кара БМВ и се радва на завидно благосъстояние, значи няма как да не е мошеник и измамник. Даже сигурно е взел червено куфарче.

Честният и достоен човек с качества бъхта за няколкостотин лева и няма как да забогатее, хем че върши истинската работа с мотиката, а не като ония с химикалките и зад компютрите, които не вършат нищо, но получават големи заплати. :loser2

Инче, още една идея - запиши магистратура археология и стани иманяр. :loser2 Също така с история може да станеш и Гоце. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 3:00 pm 

еййййй това със Историята колко е познато :bigok , първо за офертата за екскурзовод ще кажа само едно - АНАТЕМА един приятел стана и така си стърка нервите с ученически екскурзии, че се пропи и стана алкохолик!!! Друг приятел почна работа в някви архиви, нищо не работи само седи, взима мизерни пари и то с мизерни пари какво да правиш...пропи се и стана алкохолик, трети човек стана докторант в историческия (там винаги може да се набуташ защото има глад) с дребните си познания по английски дръпна напред там, пращаха го наляво надясно, накрая го пратиха в Москва там се събра с руснаците...пропи се и стана алкохолик :smt003 ... идеята е да не си губиш времето ми да се пропиваш овреме ;)
иначе сериозно по темата много е важно каква магистратура ще изкараш след това, лично ти препоръчвам да не е пак история (освен ако не искаш да станеш докторантче), но и да не е в БАН, защото сега се сещам за друг, който отиде там при старите професори и пиеха от сутрин до вечер с тях (това сериозно, бяха го посрещнали с буркан от компот ама пълен с водка) и се пропи и стана алкохолик ;).
исторята е да се учи за кеф но няма приложение след това, тъжно но факт :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 3:02 pm 

Omaz, нямам годините, иначе досега да съм Гоце :(
Иначе се надявам да запиша още сега 2-ри виШу Реклама в прокажения Нов български - интересно е и ми се учи, пък и първите 2 години ще ги взема за 1 :bigok За добър успех там ти дават и 2-ра специалност безплатно (другото ми желание беше Маркетинг все пак), но това вече отива прекалено далеч в бъдещето :bigok Магистратура, свързана с история, е почти невъзможно да запиша :bigok
Иначе той и бащата взима голяма заплата и кара хубава кола, но това е само и единствено защото пилотите са с връзки и са готованковци :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2011 3:37 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Чакай де, зависи за какво :bigok За ядрен физик примерно не ставам :bigok Нито за фолк певачка :bigok

Айде бе. Малко грим, парцалки и д-р Енчев и си по Планета нон-стоп за около месец :blass

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]