forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Дек 27, 2025 7:15 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 10:46 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
tprodanov написа:
Каре, Търговище е прав в повечето неща.
Какво прави един байър във верига - пича си има част от регал, от нея шефа му иска да му докарва пари. За тая цел байъра иска от доставчика - голема отстъпка. Кинти, заради това, че стоките стоят по рафтовете - водят го непряка реклама. Бонус при достигане на таргет. Вход на стоката - обикновенно е по няколко хиляди лева на продукт, или на откриване на всеки нов магазин от веригата. Задължително участие в промоции. Задължително участие и в рекламните листовки, които си плащаш - между 1000 и 5000кинта на част от страничка. Задължително печаташ торбички за веригата. И секви подобни путки майни. Качеството е последното нещо, което вълнува байъра. Затова, ако ти правиш некви убийствени салами, продаваш ги по един лев, но пък ти е трудно да се справиш с горните условия - духаш го. В малката бакалия обаче имаш шанс. Затова във веригите ще има данон, тандем и леки, ма има и други марки, които правят хубави неща, за разлика от описаните.

ПП Явно имаме различни схващания за веригите - това трябва да са полуспециализирани магазини, с прекрасно подготвени продавачи и лично избрани стоки, които продава, като сравнително добре познават и клиентите си. И веригата, като ценови диапазон би следвало да са много над веригите.

Нещо явно не се разбираме и не знам по каква причина е. Тия "изедници" веригите все пак продават на клиентите си по-евтино въпросните продукти? Къде е проблемът? Тоя рев за кварталните магазинчета е като рева за "Кремиковци", не го или усещате? След като нещо не работи успешно, работи на загуба, фалира, значи или не се управлява добре от собствениците си, или просто няма потенциал в тази бизнес среда. Има толкова други провалили се или залезли бизнес начинания.

Приемете търговските вериги, универсалните магазини като цяло, като едно ново изобретение. Търговските вериги са наследник на малките магазинчета, така както CD-то е наследник на касетата. Никой не ползва касети вече. Някой компании спряха да произвеждат, други се пренасочиха към производстово на CD-та. И така е с всяко нещо.

Как няма да продават по еФтино...като те са си взели 50...70 % процента печалба предварително....ако искат могат и да я подаряват стоката....въобще не ги боли Уя....
И само да ти кажа...че на Запад...се забелзва тенденция...към връщането на бакалиите и специализираните магазини...за сметка на вергите....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 10:46 pm 
Аватар

И още нещо - изяснете си кого точно "жалите": българските производители или малките магазинчета, щото нещо май не ви е единна тезата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 10:48 pm 
Аватар

targovishte написа:
Morning Glory написа:
tprodanov написа:
Каре, Търговище е прав в повечето неща.
Какво прави един байър във верига - пича си има част от регал, от нея шефа му иска да му докарва пари. За тая цел байъра иска от доставчика - голема отстъпка. Кинти, заради това, че стоките стоят по рафтовете - водят го непряка реклама. Бонус при достигане на таргет. Вход на стоката - обикновенно е по няколко хиляди лева на продукт, или на откриване на всеки нов магазин от веригата. Задължително участие в промоции. Задължително участие и в рекламните листовки, които си плащаш - между 1000 и 5000кинта на част от страничка. Задължително печаташ торбички за веригата. И секви подобни путки майни. Качеството е последното нещо, което вълнува байъра. Затова, ако ти правиш некви убийствени салами, продаваш ги по един лев, но пък ти е трудно да се справиш с горните условия - духаш го. В малката бакалия обаче имаш шанс. Затова във веригите ще има данон, тандем и леки, ма има и други марки, които правят хубави неща, за разлика от описаните.

ПП Явно имаме различни схващания за веригите - това трябва да са полуспециализирани магазини, с прекрасно подготвени продавачи и лично избрани стоки, които продава, като сравнително добре познават и клиентите си. И веригата, като ценови диапазон би следвало да са много над веригите.

Нещо явно не се разбираме и не знам по каква причина е. Тия "изедници" веригите все пак продават на клиентите си по-евтино въпросните продукти? Къде е проблемът? Тоя рев за кварталните магазинчета е като рева за "Кремиковци", не го или усещате? След като нещо не работи успешно, работи на загуба, фалира, значи или не се управлява добре от собствениците си, или просто няма потенциал в тази бизнес среда. Има толкова други провалили се или залезли бизнес начинания.

Приемете търговските вериги, универсалните магазини като цяло, като едно ново изобретение. Търговските вериги са наследник на малките магазинчета, така както CD-то е наследник на касетата. Никой не ползва касети вече. Някой компании спряха да произвеждат, други се пренасочиха към производстово на CD-та. И така е с всяко нещо.

Как няма да продават по еФтино...като те са си взели 50...70 % процента печалба предварително....ако искат могат и да я подаряват стоката....въобще не ги боли Уя....
И само да ти кажа...че на Запад...се забелзва тенденция...към връщането на бакалиите и специализираните магазини...за сметка на вергите....

Е, извинявай, ама тук вече спекулираш :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

Ти па кво кварваш ред в спора.Нека всеки си каже квото му е на душата :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

Morning Glory написа:

Каре, всъщност, рева ми е за магазините като тип, а не за собствениците им. Едната причината да изчезнат я подчертах, другата е в неадекватната ни потребителска култура. И двете са напълно достатъчни, за да ги накарат да изчезнат. Но веригите и специализираните магазини не са едно и също и не трябва да бъдат - едното гони цена, другото качество. Ние останахме без второто, щото това ни е нивото на потребители.

И става въпрос за всякакви магазини - и хранителни и нехранителни. Една от фирмите, от която имам бегли лични наблюдения е Лотос - правят мръвки. Правят ги от години, винаги на прилични цени и прекрасно качество. Дълго време не можеха да се доберат до верига заради условията, които поставят. Има ги едва от година, а те се опитват от 10. Липсват още много подобни. За смека на това, можеш да намериш един куп марки във веригите, като данон, на баба, на дедо, и не знам си още кво, дето се правят от една и съща фирма. Истината е, че във веригите конкуренция няма, и ако изобщо има , тя не включва качество.

ПП И това не го казвам от позицията си на жалеещ по нещо комунистическо, нито от позицията си на преебан производител. Не малка част от веригите познавам в детайли и лично, като част от една моя бивша работа. Те се справят прекрасно в това, което им е цел, но тяхната цел не е да ни е гот на нас, а на тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 10:53 pm 
Аватар

Мисля, че трябва да ти е ясно, че на мен пък ми е ясно, че не жалиш за соца, но точно затова се учудих така от позицията ти по тая тема.

Добре де, от качеството на кои хранителни продукти не си доволен?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 10:59 pm 
Аватар

Ми като се замисля, май нема ни един нормален ставащ за ядене продукт от месо по традиционните вериги. Дали ще е кремвирш, салам, някое от ония трупчета, на които според химията вътре им викат бекон, бут, филе и квото е там, много рядко има нещо, в което има наистина достатъчно количество месо, приготвено по добър начин. Откакто преди известно време имахме една семейна драма с глутенова алергия, сега ми се налага да знам във всеки продукт дали има или не глутен, разбирай - нишесте. Е, нема ни един продукт от тия във веригите, в който да няма. Същото важи и за повечето кисели млека. Ми - не съм доволен. Па това да си купиш примерно 500гр мръвка, а случайно да я премериш и да се окаже 300 не ти ли се е случвало? Или пък да си купиш мръвката и под етикета ѝ да видиш, че има втори етикет отдолу, със срок на годност от преди месец?

Не ти ли прави впечатление, че избора на бира например се изчерпва до родните производители и нормална бира на практика няма, като изключенията са твърде малко? Не ти ли прави впечатление, че хляба във веригата има поведение на ластик, а хляба в дребната квартална пекарна е прекрасен? Зеленчуците във веригите са най-якия пример, общо взето не се различават от джапанки. На вкус де.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:05 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Morning Glory написа:

Каре, всъщност, рева ми е за магазините като тип, а не за собствениците им. Едната причината да изчезнат я подчертах, другата е в неадекватната ни потребителска култура. И двете са напълно достатъчни, за да ги накарат да изчезнат. Но веригите и специализираните магазини не са едно и също и не трябва да бъдат - едното гони цена, другото качество. Ние останахме без второто, щото това ни е нивото на потребители.

И става въпрос за всякакви магазини - и хранителни и нехранителни. Една от фирмите, от която имам бегли лични наблюдения е Лотос - правят мръвки. Правят ги от години, винаги на прилични цени и прекрасно качество. Дълго време не можеха да се доберат до верига заради условията, които поставят. Има ги едва от година, а те се опитват от 10. Липсват още много подобни. За смека на това, можеш да намериш един куп марки във веригите, като данон, на баба, на дедо, и не знам си още кво, дето се правят от една и съща фирма. Истината е, че във веригите конкуренция няма, и ако изобщо има , тя не включва качество.

ПП И това не го казвам от позицията си на жалеещ по нещо комунистическо, нито от позицията си на преебан производител. Не малка част от веригите познавам в детайли и лично, като част от една моя бивша работа. Те се справят прекрасно в това, което им е цел, но тяхната цел не е да ни е гот на нас, а на тях.

само да уточня...аз не съм производител... :loser2
единствено търгувам....имаме около 600 асортимента...така че до края на дните ми....и мен ме боли Уя....надявам се де... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:05 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Какво отношение има опитът? Разбирам болката му, явно им е семеен бизнес или нещо такова, но това е пазарната икономика. Големите вериги могат да си позволят да продават на по-ниски цени същите стоки, които се продават и в кварталните кенефи. Въпреки това, хората трябва да си пазаруват там, където им продават по-скъпо. Аз това разбрах.

Очевидно не разбра идеята, че в големите вериги изобщо не е по-евтино, отколко в "бакалията". Освен, ако не влезеш да си купиш промоция, продукт на които му изтича срока след няколко дни. Всичко друго ти гарантирам, че е по-скъпо, просто защото както си се досетил ни е семеен бизнес и най-малкото съм прекрасно запознат с цените и ми е безкрайно смешно като чета тези брошури. Отново ще ви дам примера, във всяка една бакалия една стока, ще е на примерна цена 6 лева. ( + - 50 стотинки ), в голямата верига, в брошурата ще я видиш намалена от 10 лева на 5.89. Тази цена от 10 лева, тя не е реалната. Това е на 99% от продуктите в големите вериги, основните неща при които наистина има намаление това са алкохолните продукти. Още повече, че в "малките" бакалии, всеки нормален собственик се бори за всеки клиент и никога не би си позволил да предложи на клиента си развалена стока, докато в големите вериги, нищо не се изхвърля, гарантирам ви, всичко намира своето приложение. А, както вече казах, проверки там не влизат. :) Не съм чел дискусията натам, така че, не знам до къде сте стигнали с дискутирането, но това което говоря се отнася за абсолютно всеки един сектор в България, ако имате българско и чуждестранно, купете си българско, това е единствения начин икономиката да се стимулира, защото парите остават в България.

Едит: Аз твърдя, че всяка една от големите вериги предлага фалшиви, нереални намаления, които просто свеждат цената до реалната и на пазара, или просто и изтича срока. Освен това стоката е на абсолютно най-клошарските марки в Европа. ( те и затова са им такива цените ) И най-най-най-важното капиталите в България се изнасят главоломно, тези пари не се инвестират в България по никакъв начин, освен отварянето на 30 работни места на обект, което е смехотворно. Само си припонете колко милиона обраха от трите магазина "Фантастика", като това им беше оборота от уикенда и си направете сметката, за 1 седмица всичките вериги колко изкарват, за месец колко изкарват, не плащат данък печалба, колко работни места са отворили и колко такива са погубили. ( оставете местни бакалии, който умее да работи добре се оправя по някакъв начин, но производителите няма как, няма кой да им вземе доматите, краставиците и т.н. просто защото веригите си ги доставят от Гърци и Турция, като тук идва трето, четвърто ниво качество, т.е. най-големият боклук ) Не знам, как това може да бъде сравнено касети, Cd-та и развитието на технологията. Пазара е съвсем различен. Аз винаги ще си купя български домат, когато пазара го предлага. Не е нормално когато се произвеждат картофите на пазара в Овча купел да има само чешки... всичко е измами в България.

Едит: И само малко да начертая схемата. Купуваш си от местната бакалия ( примерно, така я подхванахме ), пича които я държи изкарва едни пари, решава да си купи нещо. Иска примерно нов диван, сеща се за негов клиент които продава дивани, отива и си купува. Пича от мебелния магазин изкарва едни пари, решава да си купи повече стока и я поръчва, мебелната фирма не смогва на работата, наема още един работник, семейството му има е доволно. Новонаетия работник има едни не много пари, но отива и си купува каквото и да е било от пазара, тия от пазара се радват, произвеждат повече, харчат се торове, семена и какви ли не, хайде още няколко семейства имат доход, като всеки един от тази верига плаща данъците си в България. Ето един примерен вариант на елементарна икономика, може да не уча това, но знам едно, когато има криза се излиза от нея само, чрез пазаруване и търговия, ако си сложиш парите по дюшека всичко приключва.
Има ли смисъл да разглеждаме какво се случва, ако примерно пазарувате в някоя австрийска бакалия? Кои зима парите, къде отива печалба, къде се плащат данъците, кои фирми печелят?
Това е абсолютно навсякъде, всяка една област, просто се хванахме покрай бакалиите...

Последна промяна Alek на Сря Юли 13, 2011 11:27 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:08 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Ми като се замисля, май нема ни един нормален ставащ за ядене продукт от месо по традиционните вериги. Дали ще е кремвирш, салам, някое от ония трупчета, на които според химията вътре им викат бекон, бут, филе и квото е там, много рядко има нещо, в което има наистина достатъчно количество месо, приготвено по добър начин. Откакто преди известно време имахме една семейна драма с глутенова алергия, сега ми се налага да знам във всеки продукт дали има или не глутен, разбирай - нишесте. Е, нема ни един продукт от тия във веригите, в който да няма. Същото важи и за повечето кисели млека. Ми - не съм доволен. Па това да си купиш примерно 500гр мръвка, а случайно да я премериш и да се окаже 300 не ти ли се е случвало? Или пък да си купиш мръвката и под етикета ѝ да видиш, че има втори етикет отдолу, със срок на годност от преди месец?

Ще изглежда "прекалено удобно" за позицията ми тая вечер, но наистина не ми се е случвало.

Както и да е. Да приемем, че действително не съм навътре в нещата в тоя бранш и не съм запознат с всички детайли :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:08 pm 
Аватар

Morning Glory написа:

Е, извинявай, ама тук вече спекулираш :lol:

не...мога дълго да ти говоря на тая тема.... :bigok
и колкото и да е странно....в Русия някак си нещата са намерили златното сечение....макар че не е "Запад"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:11 pm 
Аватар

Бе и на мен не ми се беше случвало. Преди баща ми да ми каже, че отдолу има втори етикет и съм голем балък да не гледам кво купувам. Е, ма поради ред причини вече гледам. Като тук не казвам, че това не се случва в малките магазини - напротив. И точно там им е грешката. Веригите са ни съвсем нормални, специализираните ни магазини обаче направиха тъпата грешка да се конкурират с веригите, на тема цени, а точно там е силата на веригите. Затова се гътнаха. Това, обаче не ги прави ненужни, а просто липсващи. И бдж го няма на практика, ама е нужно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:20 pm 
Аватар

Alek написа:
Morning Glory написа:
Какво отношение има опитът? Разбирам болката му, явно им е семеен бизнес или нещо такова, но това е пазарната икономика. Големите вериги могат да си позволят да продават на по-ниски цени същите стоки, които се продават и в кварталните кенефи. Въпреки това, хората трябва да си пазаруват там, където им продават по-скъпо. Аз това разбрах.

Очевидно не разбра идеята, че в големите вериги изобщо не е по-евтино, отколко в "бакалията". Освен, ако не влезеш да си купиш промоция, продукт на които му изтича срока след няколко дни. Всичко друго ти гарантирам, че е по-скъпо, просто защото както си се досетил ни е семеен бизнес и най-малкото съм прекрасно запознат с цените и ми е безкрайно смешно като чета тези брошури. Отново ще ви дам примера, във всяка една бакалия една стока, ще е на примерна цена 6 лева. ( + - 50 стотинки ), в голямата верига, в брошурата ще я видиш намалена от 10 лева на 5.89. Тази цена от 10 лева, тя не е реалната. Това е на 99% от продуктите в големите вериги, основните неща при които наистина има намаление това са алкохолните продукти. Още повече, че в "малките" бакалии, всеки нормален собственик се бори за всеки клиент и никога не би си позволил да предложи на клиента си развалена стока, докато в големите вериги, нищо не се изхвърля, гарантирам ви, всичко намира своето приложение. А, както вече казах, проверки там не влизат. :) Не съм чел дискусията натам, така че, не знам до къде сте стигнали с дискутирането, но това което говоря се отнася за абсолютно всеки един сектор в България, ако имате българско и чуждестранно, купете си българско, това е единствения начин икономиката да се стимулира, защото парите остават в България.

Не обсъждаме промоциите. Нали не мислиш, че съм от тия, които се връзват на намаления от такъв мащаб.

Именно това имах предвид като неедина теза. Ти твърдиш, че продавате на едни цени с големите вериги, което не е така. Търговище и Проданов се съгласяват с по-ниските цени в големите вериги и обясняват на какво се дължи това, но твърдят, че базисните цени на производител за всички прекупвачи се покачват. Т.е. вие акцентирате върху различни проблеми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:27 pm 
Аватар

Алек, не си прав. Плесио в Гърция продаваха един чисто нов модел монитор на Сони за едно евро, в продължение на една седмица. Това малкия магазин нема как да го направи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:30 pm 
Аватар

Цитат:
"Няма нищо лошо в това ние да произвеждаме медици, така както германците произвеждат автомобили."

Премиерът по време на откриването на залата на най-новия Аудиторен комплекс в Медицинския университет в Пловдив.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:35 pm 
Аватар

Аз мога да правя изводи на базата на нашия магазин сравнен с монтаския Кауфланд. Като съм в София не получавам брошури, а и честно казано не знам дали е цените им се определят като в "МакДоналдс", т.е. равни във всичките им обекти, или мениджъра на всеки клон си определя, но това няма и особено значение. Цените в Кауфланд на много от продуктите, които се предлагат и на двата пазара ( т.е. широкоразпространените марки ), са на доста близки цени и всичко това при положение, че те получават същата стока на десетки проценти по-евтино от кварталната бакалия, плаща им се, за да могат да продават продуктите им в магазините и въпреки това цените са доста сходни, т.е. те работят с огромни, огромни печалби. Сега погледнато в "Кауфланд" ( примерно ) най-евтиния шпек е от 4 лева, а в бакалията е 7, те печелят да, само че тоя шпек от 4 лева, е марка която не се предлага никъде другаде освен в тази верига и сами се сещате колко е шпек. ( не, че и другия Е, но тези са просто нещо уникално... дори котките и кучетата не ги ядат, ЧЕСТНО ) Това мога да кажа аз за цените. А, специално за Била, мога да кажа, че 99% от продуктите във всяка една бакалия са по-евтини. Защото ние хванахме цените на халетата Кауфланд и Лидъл, разните му там ТМаркети, ПроМаркети, Били и т.н. тия са много по-скъпи и в Монтана, град които го определям средно положение в България, са все фалирали. Предполагам така е и навсякъде в България, където има Кауфланд и Лидъл, нищо друго не вирее от веригите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:37 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Алек, не си прав. Плесио в Гърция продаваха един чисто нов модел монитор на Сони за едно евро, в продължение на една седмица. Това малкия магазин нема как да го направи.

Никога не знаеш, кои и къде си пере парите. Това е другата тема... но за нея мога само да гадая и си е изцяло чисто мое мнение, което по никакъв начин не мога да подплатя с доказателства. Докато за всичко друго е необходимо да отвориш брошурата на някоя верига от колко е намалено нещо, да отидеш до една нормална бакалия и да видиш там цените или да дадеш на анализ месото което си си купил от топлата кухня.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:48 pm 
Аватар

Не е пране. При цялата работа Плесио е на плюс. Веригата е адски сложно нещо, цяла наука. Конкуренцията с нея е безумие, и затова трябва да се избягва. Веригата предлага цени, затова малките магазини трябва да предлагат качество. Веригата не може да предложи качество, пък и не иска.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:50 pm 
Аватар

Факт. Но ви гарантирам, че тук дори и с цените не си правят много зор. :) Когато Технополис пуснат тук телевизори по 10 лева, тогава вече ще говорим. :) И, Каре, не защитавам нито производители, нито местните бакалии, с най-елементарна "верига", по някой наивен начин обясних как парите в единия случая остават в България и как се изнасят от България. И отново да се върнем към истинската насоченост на темата, това правителство УНИЩОЖАВА малкия и среден бизнес. 100 на 100 съм убеден в това и нека някой от този форум, които има фирма или каквото и да е било, да сподели опита си... нека да погледнам малко по-мащабно на нещата и да излезем от сферата на бакалиите.

Последна промяна Alek на Сря Юли 13, 2011 11:56 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:55 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Не е пране. При цялата работа Плесио е на плюс. Веригата е адски сложно нещо, цяла наука. Конкуренцията с нея е безумие, и затова трябва да се избягва. Веригата предлага цени, затова малките магазини трябва да предлагат качество. Веригата не може да предложи качество, пък и не иска.

бе за България специално донякъде си е прав той....само ще ти кажа...че тук...веригите крият оборот...как става...също знам...но не му е тук мястото....
а иначе да се конкурираш с най-големите дискаунтъри в Европа...е просто смешно и безумно....тук съм съгласен....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2011 11:59 pm 

тази тема в учебник по политология и икономика :!:
кога :?: :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2011 12:03 am 
Аватар

targovishte написа:
tprodanov написа:

бе за България специално донякъде си е прав той....само ще ти кажа...че тук...веригите крият оборот...как става...също знам...но не му е тук мястото....
а иначе да се конкурираш с най-големите дискаунтъри в Европа...е просто смешно и безумно....тук съм съгласен....

...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2011 12:06 am 
Аватар

Нямам представа дали крият оборот или перат пари. Не съм им гледал счетоводството. Но за една верига е напълно нормално да продава курви по левче, при положение, че курвите вървят по 20, и пак да е напред. При тях всичко е различно, дори и местоположението. Бакалийките гледат да имат отстояние една от друга, а веригите напротив - искат да са на едно място. Дори в най-елементарните неща подхода е различен, и е напълно правилен в постигането на целите им.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2011 12:11 am 
Аватар

Каре, като поодъртееш малко, ще почнеш да цениш качеството на храната, да четеш етикети, съдържание и т.н. Напълно съм съгласен с Проданов, че в магазините се продават само лайна. Ядем най-гнусните боклуци, сравнено с ЕС. Аз вече губя по няколко часа за пазаруване, защото чета внимателно какви отрови ми пробутват и кой продукт какви лайна съдържа. Не вярвам на продавачи и консултанти. БТВ, бабката в кварталния магазин ми каза, че най-хубавото прясно мляко е Бор-чвор. Купих си такова през май и после у нас погледнах срока му на годност - беше до октомври или ноември :shock: Ебаси и вечното мляко, а уж не съдържа консерванти. Пея им кур на всички отровители и се радвам, че земеделския министър се опитва да направи нещо по този въпрос. Дано има успех. Сега си мисля да намеря някоя бабка или дядо от село близо до София и да си купувам месо, мляко, яйца и прочие от тях. Това е единствената истинска храна, която може да си намериш. Завиждам на хората дето си имат село или рода по селата и могат да се снабдяват с нормални продукти. Кур за веригите и вечна смърт за производителите на лайна като Данон, Тандем, Леки, Меки и Шпеки. Всички да идат при Мишо Бирата спешно.

П.П.

Карнобатската мастика се оказа разкош, вече пея на узото и желая смърт и на долните гърчоля

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2011 12:12 am 
Аватар

всички вериги крият оборот...и то много.... :loser2
само погледни на "Метро" отчетите....ми че те имат почти колкото мене оборот....аз имам 12 човека на работа...те имат 1500..... :smt031 :bigok
поискай фактура от Кауфланд...ми че те всяка касова белжка на фактура...записват в специален регистър...сейщай се защо..... :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2011 12:15 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Каре, като поодъртееш малко, ще почнеш да цениш качеството на храната, да четеш етикети, съдържание и т.н. Напълно съм съгласен с Проданов, че в магазините се продават само лайна. Ядем най-гнусните боклуци, сравнено с ЕС. Аз вече губя по няколко часа за пазаруване, защото чета внимателно какви отрови ми пробутват и кой продукт какви лайна съдържа. Не вярвам на продавачи и консултанти. БТВ, бабката в кварталния магазин ми каза, че най-хубавото прясно мляко е Бор-чвор. Купих си такова през май и после у нас погледнах срока му на годност - беше до октомври или ноември :shock: Ебаси и вечното мляко, а уж не съдържа консерванти. Пея им кур на всички отровители и се радвам, че земеделския министър се опитва да направи нещо по този въпрос. Дано има успех. Сега си мисля да намеря някоя бабка или дядо от село близо до София и да си купувам месо, мляко, яйца и прочие от тях. Това е единствената истинска храна, която може да си намериш. Завиждам на хората дето си имат село или рода по селата и могат да се снабдяват с нормални продукти. Кур за веригите и вечна смърт за производителите на лайна като Данон, Тандем, Леки, Меки и Шпеки. Всички да идат при Мишо Бирата спешно.

П.П.

Карнобатската мастика се оказа разкош, вече пея на узото и желая смърт и на долните гърчоля

Преди да почна да се храня по-здравословно, ще трябва да спра да пия през вечер :lol:

А ти като цяло вкара съвсем нов щрих в темата :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2011 12:15 am 
Аватар

Мда, това трябва да го направиш спешно и да започнеш всяка вечер. Иначе си пътник :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2011 12:16 am 
Аватар

Седем:Едно написа:

П.П.

Ако разчиташ точно Миро Ирландеца да оправи нещо, лошо. Нема да стане. Досега акциите са му прост лобизъм. Стандарт стара планина, ама в БДС никога не са чували за такъв стандарт...Кур и за него.

Каре, аз като спрях да пия през вечер и се ожених. Внимавай.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2011 12:18 am 
Аватар

Добре, че има старИло и патИло тука, на чийто опит да се опра :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2011 12:20 am 

карето пази форма в биад :bigok и слави бинев тръгна от там все пак :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]