forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Сеп 13, 2025 8:04 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 2:59 pm 
Аватар

:D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 3:00 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
STALKER написа:

Добре бе, 2 години за 30 км. не е ли АДСКИ МНОГО време :shock: имаме си форумни спецове и в тая област, да кажат, но на мен ми се струва наистина много...толква ли е сложна тая отсечка от СЗ до НЗ...тунели ли ще правят, що ли... :roll:

Разбира се, че е много.

Абсолютно никаква представа нямам от инфраструктурно строителство но се опитах да си направя една елементарна сметка.....

Ако работят и събота без неделя, което е нормално, то тогава имаме 26 работни дни в месеца. Което прави 312 работни дни в годината, като махнем официалните празници които са около 10-ина дни, стават 302. По две години е равно на 604 работни дни. Като ги разделим на дължината на магистралата (която е 32 км. не 30), се получава че за направта на един км. магистрала са необходими 18.88 дни. Сега си представете една площ с ширина 24 м. и дължина 1000 м. и помислете дали 19 дни са много. За моите скромни разбирания не са много, като се има предвид че в това влиза разчистване на терен, дренажи, полагане на асфалт (няколко пласта), банкет, монтаж на мантинела и маркировка.

Разбира се, може и да греша със сметките.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 3:04 pm 

Говорим си много наизуст. Зависи от много неща - колко хора работят, колко и какви машини имат и т.н. Предполагам много зависи какъв е терена.
Освен това при подобни проекти почти винаги се случва да се бави финансирането и проекта да спира за някакви периоди. Нищо чудно и тук да стане. Дори и да има пари, си има дълги процедури за отпускане, а както знаем административния капацитет у нас е повече от трагичен.
Неслучайно досега сме усвоили под 2 % от парите по оперативните програми, които ни се дават.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 3:11 pm 
Аватар

Makedonija написа:
:shock: :ohmygod :smt017

Да я закриват тая селска Великобритания.Не са у ред и тия...Повсеместна смърт за мюсюлманите :evil:

http://www.eutimes.net/2010/04/uk-allow ... r-modesty/

:ohmygod КУР за National Health Service,два за Великобритания.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 3:12 pm 

В крайна сметка идеята е за 2 години да се построят 100+ километра, разделени на 3 лота. Така 4е общо погледнато, темпото е добро. Дано да се спази де :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 3:18 pm 
Аватар

Не административният капацитет ни е виновен, а бизнеса, фирмите! Една поръчка спокойно можеш да си я направиш в срок! Как обаче да стане, когато даденият служител трябва да чака, докато пишман бизнесмена се наговори с министъра, докато успее да даде подкупа! Накрая като се подготви всичко, се налага да се променя цялата процедура, защото пишман-бизнесмена се е уплашил, че някой друг ще му вземе уредените с толкова мъка парички!Накрая чиновниците туй, чиновниците онуй, а сральовците бизнесмени, адвокати и съдии никой не ги пипа, когато идат в съда и на черното казват бяло!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 3:25 pm 

Аз засега не съм чувал за инфраструктурен проект в България, който да не се забави подобаващо :lol:
Участвал съм в няколко дребни проекта и навсякъде положението е било :arrow: :ohmygod и с основната цел да се откраднат едни пари, а не да се направи нещо.

Но както вече казах, знам неща, които ме карат да си мисля, че има някаква положителна промяна. Ще видим. :smt002

гил галад написа:
Не административният капацитет ни е виновен, а бизнеса, фирмите! Една поръчка спокойно можеш да си я направиш в срок! Как обаче да стане, когато даденият служител трябва да чака, докато пишман бизнесмена се наговори с министъра, докато успее да даде подкупа! Накрая като се подготви всичко, се налага да се променя цялата процедура, защото пишман-бизнесмена се е уплашил, че някой друг ще му вземе уредените с толкова мъка парички!Накрая чиновниците туй, чиновниците онуй, а сральовците бизнесмени, адвокати и съдии никой не ги пипа, когато идат в съда и на черното казват бяло!

Това е напълно вярно, с леката забележка, че вината обикновено е и в двете страни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 10:13 pm 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
Morning Glory написа:
STALKER написа:
Добре бе, 2 години за 30 км. не е ли АДСКИ МНОГО време :shock: имаме си форумни спецове и в тая област, да кажат, но на мен ми се струва наистина много...толква ли е сложна тая отсечка от СЗ до НЗ...тунели ли ще правят, що ли... :roll:

Разбира се, че е много. И се прави от българска фирма (мафиотите от Trace), т.е. отсега ви казвам, че работниците ще са цигани и помаци, които не знаят от коя страна се държи лопата, а икономиите от материали има ли смисъл да ги коментираме?

Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 е последната щедра програма за автомагистрали. Подобно на ситуацията в селското стопанство ЕС прекратява субсидиите за инфраструктура. Или с други думи: кой каквото ще строи - до 2013 г., след това - със свои пари... Ако ги има.

След 2013та по4ва нов програмен период, ЕС-петилетката :mrgreen: Затова е дотогава тая програма. Ина4е най-важен е надзорът, ако той е като хората, ще се строи като хората.

И за да видите, 4е в така обожествяваната Германия положението със строителните фирми е същото, ето ви една статия за магистралата, която се прееба 2 месеца след отварянето й:
http://www.bild.de/BILD/politik/wirtsch ... licht.html
Между другото тая фирма Билфингер Бергер е същата, която дължи супер много пари на нашите подизпълнители на полигона Ново село.

А за пропадналата станция на метрото в Кьолн нема да по4вам да говоря, щото там е много дебела работата, фалшификации, а-у, не си е работа. :lsfc1

Следващата програма няма да включва възможност за отпускане на пари за магистрали, нали това написах.

Единствената страна без една цяла магистрала - Чалгария :lsfc1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 10:17 pm 
Аватар

Някоя форумна къртица има ли идея как върви метрото и кво става с оная църква, дето я намериха :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 10:23 pm 
Аватар

Black Jack написа:
Morning Glory написа:
STALKER написа:

Разбира се, че е много.

Абсолютно никаква представа нямам от инфраструктурно строителство но се опитах да си направя една елементарна сметка.....

Ако работят и събота без неделя, което е нормално, то тогава имаме 26 работни дни в месеца. Което прави 312 работни дни в годината, като махнем официалните празници които са около 10-ина дни, стават 302. По две години е равно на 604 работни дни. Като ги разделим на дължината на магистралата (която е 32 км. не 30), се получава че за направта на един км. магистрала са необходими 18.88 дни. Сега си представете една площ с ширина 24 м. и дължина 1000 м. и помислете дали 19 дни са много. За моите скромни разбирания не са много, като се има предвид че в това влиза разчистване на терен, дренажи, полагане на асфалт (няколко пласта), банкет, монтаж на мантинела и маркировка.

Разбира се, може и да греша със сметките.

Остави тия алваджийски сметки, не става така. Към момента за България приоритет номер 1 трябва да са инфраструктурните проекти, за които на всичкото отгоре де юре не плащаме ние (макар и де факто да е така, но това е друга тема), и най-вече - магистралите. Строежът на пътища и комуникации има съвсем отчетливи положителни измерения и в краткосрочен (създава трудова заетост - пряка и косвена), и в дългосрочен план (рационализират транспорта на хора, стоки и услуги). Така че моШно да раздават проектите - по 10 наведнъж и тваЙ, нема кво да ги бавят. 32 км щели 2 години да ги строят...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 10:29 pm 
Аватар

Makedonija написа:
:shock: :ohmygod :smt017

Да я закриват тая селска Великобритания.Не са у ред и тия...Повсеместна смърт за мюсюлманите :evil:

http://www.eutimes.net/2010/04/uk-allow ... r-modesty/

Потвърждавам за фесовете. За съжаление ми се наложи да посетя една английска болница наскоро и мога да кажа, че около 80% от персонала са някакви чужденци, от които половината са резани. Дано да не ми се налага да я посещавам пак...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 10:33 pm 

Morning Glory написа:
Следващата програма няма да включва възможност за отпускане на пари за магистрали, нали това написах.

E, дали е една цяла 100-километрова или няколко недостроени, но общо 400 километра - кое е по-добре? Иначе в следващия програмен период на ЕС може да се кандидатства за пари за Хемус и Черно море. Не знам дали пак се води ОП Транспорт, обаче със сигурност не е така, че парите спират 2013та.

ЕДИТ:
България ще подготви проекти за €4 млрд. за следващия програмен период на ОП "Транспорт"
http://www.stroitelstvo.info/infrastruc ... 4_mlrd_za/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 11:17 pm 

rkk написа:
Някоя форумна къртица има ли идея как върви метрото и кво става с оная църква, дето я намериха :smt003

Ще променят цялостно проекта за станцията заради находките. Ще се изгражда по подземен способ(като тунел в мина), не е ясно какво ще става с паркинга който беше предвиден, но при всички положения историята е по-важна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 11:32 pm 
Аватар

Тия са леко мангалясали.Ама са си изпяли всичко,даже ми е чудно как не са казали от коя цица на майка си са бозаели като малки.Сега ще се порадват на британския затвор малко,и след това отново ще обират глупендери на воля.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 10:55 am 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
Morning Glory написа:

E, дали е една цяла 100-километрова или няколко недостроени, но общо 400 километра - кое е по-добре? Иначе в следващия програмен период на ЕС може да се кандидатства за пари за Хемус и Черно море. Не знам дали пак се води ОП Транспорт, обаче със сигурност не е така, че парите спират 2013та.

ЕДИТ:
България ще подготви проекти за €4 млрд. за следващия програмен период на ОП "Транспорт"
http://www.stroitelstvo.info/infrastruc ... 4_mlrd_za/

Togava shte si sveria iztochnicite, m8.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 11:46 am 
Аватар

Автомагистрала Хемус нема никога да стане, тия нашите още немат идея от къде да мине трасето, а до почване на строителство има още много пари да се откраднат :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 12:14 pm 
Дейвид Камерън за премЙер :smt026
Къмон тори, къмон ториии...КОООООН СЕРВЕЕЕЕЕЕЙТС, КОООООН СЕРВЕЕЕЕЙТС, ЮЛ НЕЕЕЕЕЕВЪР УООООООЛК, ААААЛОООООООУН.
ТОРИ, ТОРИ, ТОРИИИИ, ТОРИ, ТОРИ, ТОРИИИИИИ

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 12:54 pm 
Аватар

Makedonija написа:
Къмон тори, къмон ториии...КОООООН СЕРВЕЕЕЕЕЕЙТС, КОООООН СЕРВЕЕЕЕЙТС, ЮЛ НЕЕЕЕЕЕВЪР УООООООЛК, ААААЛОООООООУН.

Сега ще се появи отрядът за бързо реагиране, съставен от Змея и най-големия поплювко сред левите кариеристчета и синчета на соц олигарси - Илийката Марков :bigok

Кур за "Третия път", два за Гордън Браун!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 1:00 pm 
Аватар

http://generalelection2010.timesonline.co.uk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 2:53 pm 
Змея комуниС :smt028

А най-корава, както винаги, си остава изборната обстановка в Северна Ирландия :bigok Не им е лесно на тия. :lol:
АЙ ЕР АЙ, АЙ ЕР АЙ, ФЪК ДЪ РЕД ХЕНД :smt035

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 3:06 pm 
Let's go Tories, Let's Go! :smt026 :smt026 :smt026

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 3:22 pm 
Изображение

Карето дали ще докара 100%? :smt003
http://www.telegraph.co.uk/news/electio ... -2010.html

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 4:30 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Makedonija написа:

Сега ще се появи отрядът за бързо реагиране, съставен от Змея и най-големия поплювко сред левите кариеристчета и синчета на соц олигарси - Илийката Марков :bigok

Кур за "Третия път", два за Гордън Браун!

Пропусна и политолоКнула :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 4:36 pm 

алоооооооо, я малко по-внимателно :smt017
аз ляв ли съм бе :?: :!: :ohmygod :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 4:38 pm 
Аватар

А приятелите ти във фейсбук :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 4:49 pm 

имам един ляв приятел, не само във фейсбук, а и на живо, с който си пия през ден. личност, която пие и друса колкото целия форум. във фб са ми приятели, колкото съм приятел с тебе примерно.
това, че имам приятели, прасета, както и повечето тук, значи че съм прасе ли бе :?:
бъзикай се, когато има за какво, но да ми кажеш, че съм ляв е все едно турчин/чорбар/педал и т.н. съобразявай се малко :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 4:52 pm 
Аватар

Не случайно винаги като се бъзикам ползвам тази емотиконка :bigok , сега какво да направя че нямате интернет чувство за хумор :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 5:09 pm 
Аватар

ultrafan_rs написа:
имам един ляв приятел, не само във фейсбук, а и на живо, с който си пия през ден. личност, която пие и друса колкото целия форум. във фб са ми приятели, колкото съм приятел с тебе примерно.
това, че имам приятели, прасета, както и повечето тук, значи че съм прасе ли бе :?:
бъзикай се, когато има за какво, но да ми кажеш, че съм ляв е все едно турчин/чорбар/педал и т.н. съобразявай се малко :wink:

Който и да е, не мое ни се кАчи ни на пиенето, ни на друсането :levski

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 5:24 pm 

Абе Бранника му пусна некво клипче с политологНула и некъв анаболен глупак,а сред гостите беха мангала и ония каракачанов :ohmygod Айде тва че нашето успело момче наговори малоумия за забрадките го разбирам,все пак така е модерно ама ми е чудно тоя стероид как не ти откина главата като му каза да спре да се прави на бойко борисов :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 5:35 pm 

и аз не знам :smt042
като седнахме след скандала ми предложи да излезем 1/1 отвън в коридора феърплей, майна
голямо животно, наистина :smt003
а тва за забрадките беше щото исках да се скарам с тоя. той първи хвана другата теза и така... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]