STALKER написа:
Тоя Ба (ба ли го

) и Табуреткин на кви позиции играят

Ба е дефанзивен халф, Тиберканин е офанзивен халф.
Ще си изкажа мнението, без да ангажирам с него когото и да било. Но все пак мисля, че трябва да се замислим над нещо (по-скоро Вуцов трябва да го направи).
Положителното:
Центъра на защитата - Рабех + Бистрон - титуляри, Бензукан + Омодиагбе (?) - първи резерви. Голяма надежда възлагам на Рабех и Бистрон, ще стане нещо като Канаваро и Матераци от световното, Рабех е по-нисичък, бърз, много добре изнася топката и е адски грамотен (за мен това е най-класния ни играч), Бистрон е висок, здрав, ще обира всичко на втория етаж. Същото изглежда ще е и с Бензо и Омо
Центъра на халфовата линия - Сърмов, Дарко - сигурните, до някъде и Гаджев и под въпрос е кои ще вземем от Дюкар, Ба и Тиберканин. И тука можем да сглобим четирима равностойни вътрешни халфове като Сърмов се надявам да продължи да се развива, Дарко да заиграе по-офанзивно (така си мисля, че ще го ползва Вуцов, видя се в мача със Славия), а Гаджев ми е пълна загадка на този етап.
Нападение - Гонзо, другия Гошо, Жеан и Еньо. Може и да не са най-великите нападатели, но не помня откога не сме имали цели четирима равностойни играчи в атака. Все пак си мисля, че колкото и да говори Вуцов, че незнае кои ще са титуляри Гонзо е с гарантирано титулярно място, надали би се върнал иначе. Тук е интересно Жорето или Жеан ще се пребори за другото място, но си мисля, че и двамата могат да дадат много и ще е интересно да се види как ще взаимодействат. Еньо си мисля, че ще е последен вариант.
Височината - драстично се вдига, което е хубаво. Време беше да вкараме малко сила в играта, защото само с импровизация и бързина не става (справка Германия - Португалия).
Негативното:
Фланговете - ето тук ми е голямото притеснение. Идват много футболисти, но нито един от тях не играе на фланга. А какво имаме там? Защита - Лусио, Минев, Живко; Полузащита - Хичо, Зе и Жо. Ако не се привлекът нови играчи на тези позиции си мисля, че Вуцов ще залага на повече игра през централните играчи. Лусио и Хичо (ако остане) изглеждат що годе добре отляво, но отдясно с Живко и Зе не ми вдъхва голяма увереност. Живко си е борец, но честно казано във фаза атака (като изключим включванията му за игра с глава) е кръгла нула. Зе има бързина и техника, но физиката му е плачевна. Няма да е ефективен срещу нито един среден европейски отбор с ляв бек малко над 170 сантима. Просто в европейските отбори играчите са с изключителна физика.
Дано се направи нещо по този въпрос, а и нали Вуцов искаше по двама играчи на всеки пост. Ако някой може да ме опровергае ще се радвам. Ако на Хичо някаква алтернатива са Жо и Деко (за мен лично не са) и на Лусио - Минев (също много спорен), то нека някой да ми каже освен Живко и Зе отдясно кой друг играе? Може би Рабех или Бензукан, но ме съмнява...