Батков: Аз карам влака - реших, че липсва дух и освободих Мъри и Наско
Собственикът на Левски адвокат Тодор Батков обяви мотивите си за уволнението на изпълнителния директор на тима Наско Сираков и треньора Станимир Стоилов. "Искам да ви уверя, че решението не е плод на емоции. То е добре премислено. Взех го още в понеделник, но си оставих още два дни за размисъл. Наско и Мъри са дали много на Левски, постигнахме фундаментални успехи, но реших, че е време за промяна. В крайна сметка аз карам влака и прецених, че за клуба е най-добре да има размествания. Формулировката за напускането им е, че аз ги освобождавам. Разбрахме се като големи мъже, без скандали и сръдни. За всички е ясно, че няма вечни хора в Левски. Левски е нещо свято. С милиони привърженици. След думата "България" и гербът, Левски е най-святото име. Име на велик човек и то трябва да се защитава", коментира Батков.
"Продължавам да твърдя, че Мъри е най-добрия треньор в България. За него ми е най-мъчно, но както Левски, така и той се нуждае от ново предизвикателство. Казвам му едно голямо благодаря! Двамата с Наско свършиха отлична работа, но през декември, след загубата с лит(*кс-етрополе се разбрахме мъжки, че когато реша, мога да предприема промяна. Прецених, че на отбора липсва дух и не може само един Георги Петков да играе със сърце. Сега реших и го направих. Пак повтарям, смяната не е прибързана. Не е взета под диктовката на разни клакьори или след разговор с моя приятел Миша Чорни. Дори не съм го чувал скоро", продължи излиянията си Батков.
"Естествено, че очаквам да има недоволство от това мое решение. Мъри и Наско имат много приятели, но и много врагове. Важното е, какво ще е най-доброто за Левски. Смятам, че съм доказал, лоялността си към клуба и в крайна сметка Левски трябва да бъде поставен над всичко", допълни адвокатът.
В заключение на словоизлиянията си босът на сините не пропусна да се заяде с лит(*кс-етрополе. "Въпреки че като резултати сме в криза, продължавам да твърдя, че Левски играе най-добрия футбол. Изключвам срещата с Черноморец. Не съм виждал по-жалък Литекс на "Герена". Да не говорим за Локомотив (София). За това не съм притеснен и от мача с лит(*кс-етрополе. Даже не знаех, че днес празнуват 60-та си годишнина. Левски скоро ще стане на 100. Да са живи и здрави. Пожелавам им да запачнат да си плащат сметките и данъците. Аз парите ги вадя от собствения си джоб и нямам задължения. Но нека празнуват. Предполагам, че ще ги отразите подобаващо", обърна се Батков към журналистите.
_________________ А ний сме сини фенове милиони,обиколили всички стадиони,разбили всички видове отбори,ОБИЧАМЕ ВИ СИНИ ШАМПИОНИ!
|