Цитат:
Илиян Стоянов за Чиликов: Той е боклук и мишок
Защитникът на Санфрече (Хирошима) Илиян Стоянов разкри пред вестник "Меридиан мач" интересни подробности около преговорите на неговия клуб с Георги Чиликов. Кюстендилецът не спести разочарованието си от постъпките на бившия си съотборник в Левски и в типичния си стил каза доста любопитни и скандални неща.
Илияне, вече се прибра в Япония, но няма да имаш българин за съотборник, защо?
- Чиликов е един боклук и мишок и ме изложи пред цяла Япония. Той ми се молеше, още докато беше в Португалия, да му намеря отбор в Япония, защото в Насионал получавал малко пари. Каза ми, че взел само 1000 евро премия за класиране в УЕФА и че не получавали премии за победи, а само заплата и това не му стигало да издържа семейството си. Той нямаше пари да ми се обади, само ми клипваше и аз го търсих от Япония. Разочарован съм тотално от него, защото ме предаде. Още преди да се прибера в България, настоях пред шефовете и треньора на Санфрече Петкович, които искаха да купят нападател, да го вземат него. На практика спрях трансферите на един словенец и на македонския национал Илчо Наумовски заради Чиликов. Откакто бе отишъл в Насионал, той ми стенеше, ако мога да му помогна. Когато го направих, бе много доволен, но се оказа, че ме е лъгал и е действал зад гърба ми.
Защо мислиш така?
- Преди да тръгна за Япония, твърдеше, че иска да дойде при мен в Хирошима. Още повече че бе подписал някакъв договор с шефовете ми. Пристигнах в Япония и ми казаха, че всичко около Чиликов е пропаднало и той отива в Далиен. Аз му звънях от Париж и той ми каза, че урежда нещата с Насионал и идва, а всъщност си е вадил виза за Китай. Съжалявам, че не послушах всички, които ми казваха, че не си заслужава да му помагам. Бяха прави. Аз нямаше да взема една стотинка, ако той беше дошъл в Япония. Просто исках да помогна на българин. Такъв човек съм. Треньорът и изпълнителният директор ми се обаждаха няколко пъти и не знам какво да им кажа. Когато тръгнах от София, всичко бе наред. Сега шефовете ми могат да му спрат правата за 2 години и сигурно ще го направят. В моите очи той си го заслужава.
Каква е твоята версия, че той е предпочел да отиде в Китай?
- Дали са не повече от 30 000 евро повече, които явно ще си разделят шефовете в лит(*кс-етрополе. Същите мениджъри, които го уреждат за Далиен, са им пратили и този сърбин Настич и вероятно за мижави комисионни за избрали да го пратят в Китай.
Да, но той можеше да е по-твърд и да предпочете по-добрите личния условия, които са му давали от Санфрече...
- Не го е направил. Чувам, че има дългове към много хора. Към мениджъра си Лъчо Танев и т.н. очевидно не се е чувствал в силна позиция да отстоява своето.
Коловати кърти мивки