Цитат:
Седрик Бардон: Не искам да се връщам в България
Халфът на Левски Седрик Бардон сподели, че много трудно би се върнал в България, за да започне подготовка за пролетния полусезон с тима на шампионите. Пред френските медии Бардон изрази желанието си да напусне "сините" и да се върне във Франция, като интерес към него проявява френският Седан. "На път съм да си тръгна от Левски. Има някои причини, които не бих искал да споменавам, но сигурно е едно - искам да си тръгна и да играя на друго място. За две години и половина в България научих много. Сега е време да отгърна нова страница", коментира Бардон.
Той разкри, че вече е говорил с ръководството на Левски по този въпрос. "Да, говорих. Шефовете ме разбраха, но също така е необходимо да намеря подходящо ново предизвикателство. Не бих отишъл където и да е. Имам желание да се върна във Франция, но засега пазарът тук не е много активен. Положението е сложно, защото не искам да се връщам в България. Надявам се нещата да се разрешат бързо", заяви Бардон.
Французинът сподели, че засега няма конкретна оферта. "Имам някои възможности, но засега нито една конкретна оферта. Докато не преговарям с някой отбор, всички неща, които се пишат, си остават слухове", заяви той. Запитан дали Седан, Метц и Нант са между заинтересованите, халфът не пожела да отговори. "Не знам. Говори се за някои отбори, които проявяват интерес към мен, но засега няма нищо конкретно. Иска ми се нещата да станат възможно най-бързо, защото мачовете във Франция започват много рано. А трябва известно време, за да влезе човек в ритъма на първенството и да намери мястото си в отбора. При всички положения обаче нямам намерение да се връщам в България", категоричен е той.
"Знам, че когато един играч е на 31 години, във Франция е доста трудно. Познавам тази граница - клубовете стават по-предпазливи, когато взимат играчи на тази възраст. Аз обаче съм убеден, че все още мога да играя на високо ниво, сигурен съм в това. А и в крайна сметка, ако не във Франция, ще играя на друго място", заяви той.
Бардон сподели, че запазва много добри спомени от България, където стана шампион с Левски и игра в Шампионската лига. "Имам много добри спомени от България. Там намерих това, което търсех - титли. Въпреки че българското първенство е само с 4-5 силни отбора, винаги е хубаво да станеш шампион. Освен това играх в Шампионската лига", каза той. Бардон още веднъж подчерта, че няма намерение да се връща в лагера на "сините". "Все още имам година и половина от договора си с Левски, но много трудно бих се върнал в България", заяви французинът.