Цитат:
"Приказката свърши!". Това бяха първите думи на старши-треньора на Левски Станимир Стоилов на пресконференцията след края на мача с финландския Тампере Юнайтед.
Мъри видимо прие най-тежко загубата от всички в отбора и пое изцяло вината от резила върху плещите си.
"В крайна сметка аз нося най-голяма вина и отговорност за случилото се. Ако можех нещо да променя или да избирам, може би Боримиров щеше да започне титуляр или по-рано. Но нямах голям избор", коментира младият специалист.
"Случи се най-лошото, но това го има във футбола. И във Финландия имахме превес, но не успяхме. Вярвахме във всеки един момент, че можем да обърнем мача. Записваме нулева година. За жалост не успяхме да прескочим преодолим противник и ни очаква една неприятна година. Трябва да се огледаме добре, ако искаме да се развиваме. Трябва да преосмислим нещата и да търсим правилните решения", заяви още Стоилов.
"След като свърши мача е лесно да казвам кое е добре и кое не. Замених Стойчев, който направи една грешка. Може би, след като изгледам мача ще мога да видя и други неща", коментира Мъри смяната на централния бранител, който направи фатална грешка при попадението на финландците.
"Според мен не причината в липсата на класен нападател. За жалост не успяхме да използваме и високия коефициент, а трябва да отдадем заслуженото на тези играчи които играха в турнира за Купата на УЕФА и Шампионската лига миналия сезон. Ще се борим за шампионската титла и Купата на България, тъй като изпуснахме момента за Европа", каза старши-треньорът на българския шампион.
Относно поведението на публиката на стадиона, Стоилов сподели: "Този път видях наистина феновете на отбора да обичат Левски. Публиката подкрепяше момчетата, въпреки че им донесохме голямо разочарование. Аз от името на треньорския щаб се извинявам, че не успяхме да ги зарадваме с европейски игри".
На въпрос за подготовката и селекцията през лятото, Мъри каза: "През целия подготвителен период отборът играеше добре и собственикът, и ръководството направиха всичко възможно, за да подсилим отбора. За 3 минути имахме няколко положения, ако можехме да отбележим едно, можеше да търсим друго развитие".
Стоилов завърши с това, че не знае дали ще има солени глоби, но заяви, че няма по-голяма санкция за всички от тази да отпаднеш в Европа на такъв етап.
просто не знам какво да кажа...