forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 8:07 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 7038 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 235  Следваща

Кой отбор подкрепяте?
Англия 22%  22%  [ 30 ]
Белгия 12%  12%  [ 17 ]
Франция 12%  12%  [ 16 ]
Хърватия 54%  54%  [ 74 ]
Общо гласове : 137
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 1:55 am 
Аватар

Изображение

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 2:21 am 
Аватар

Разликата е, че тук има 90 % плюене по "гнома" и почти никакъв хейт по Роналдо. На мен лично, ако някой ми намери мнение в кое го плюя, обещавам, че повече няма да спомена, каквото и да е било по темата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 2:22 am 
Аватар

Абе и ти имаш право, ама според мен Рамос си го метна нарочно Салах.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 7:24 am 
Аватар

Kак исках да отпаднат тия южноамерикански цигани .... бахти тъпия и прехвален отбор. Дано сега франсетата отмъстят за братята си от Африка :bigok

Иначе факт гола на Меси беше от световна класа и надали повече от 1-2 играчи в момента може да отиграят така това положение, ама всички други са ми толкова противно начело с дядо Машчерано дето всяко единиборство му е картон и тоя Маркос Рохо ... мразя го колкото филизар димитроф и стой4о сакалиев накуп :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 8:09 am 
Аватар

Дон Диего просто пръска :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 8:31 am 

gamencerista написа:
Kак исках да отпаднат тия южноамерикански цигани .... бахти тъпия и прехвален отбор. Дано сега франсетата отмъстят за братята си от Африка :bigok

И феновете им са супер прехвалени. Да, пътуват по 40 000, но ако не водят в резултата, мълчат насрано и почват да реват. Ще им отива песничката - " пеем само за победа". :smt007 С такова поведение не се учудвам и че играчите им са такива путки и при 1-1 срещу колоса Нигерия не могат да си подадат два точни паса от притеснение. :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 8:43 am 
Аватар

Боли ме ... за феновете им.

П.с. намериха ли го тоя Рохо, че след толкова махане с ръце в наказателното поле е излетял над стадиона :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:03 am 

Нигерийците осраха няколко положения при 1:1 и могат да се сърдят само на себе си. Относно ситуацията с дузпата - някои съдии ще я свирят, някои не. Ако положението беше в другото наказателно поле и на Аржентина им трябваше гол дали нямаше да я свирят? Как мислите? :loser2

Южноамериканците имат страхотни футболисти в атакуващ план, но неадекватната защита ще им изяде главата. Продължавам да не разбирам защо Игуаин е титуляр, защо бяха пренебрегнати Агуеро и Дибала. Ще видим как ще играят срещу французите. Те и те не играят нещо особено към момента, но да видим.

И най-накрая - скритият фаворит крачи уверено към титлата :ls-cup. AJMO!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:24 am 

Смятам да закрия спора между Меси и Роналдо със следното мнение:

Единият изпусна дузпа и заради това отборът му отиде в много по-труден поток, а другият вкара гол, с който отборът му се класира напред - всичко е ясно! :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:28 am 
Аватар

Твърде широките граници в тълкуването на играта с ръка е една от най-големите недомислици и нормално създава напрежение. Един и същ съдия би отсъдил едно и също нещо по различен начин, в зависимост от отборите, които са замесени - в това съм убеден. Огромна част от положенията се свирят когато са извън наказателното поле. Според мен трябва да има точни и ясни правила при коя игра с ръка се свири дузпа и при коя не.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:29 am 
Аватар

Е ся си иба мамиту :bigok

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:33 am 
Аватар

За да сме акурантни Меса вкара гола, който класира Аржентина. Не Меси. :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:37 am 

Как Меса бе, тоя за три мача няма нито едно вярно отиграване, ти искаш чак гол да е вкарал. Голът го вкара Рохо, но реално и двата гола класираха Аржентина, няма как да е само единия :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:40 am 
Аватар

FLAME написа:
Твърде широките граници в тълкуването на играта с ръка е една от най-големите недомислици и нормално създава напрежение. Един и същ съдия би отсъдил едно и също нещо по различен начин, в зависимост от отборите, които са замесени - в това съм убеден. Огромна част от положенията се свирят когато са извън наказателното поле. Според мен трябва да има точни и ясни правила при коя игра с ръка се свири дузпа и при коя не.

Мисля си, ако маймуната не беше изиграл ситуацията, може би щяха и да свирнат. Обаче той се сети да иска дузпа, едва след като шута му излезе в аут :lol: Ако беше вкарал гол, сигурно аржентинците, щяха да искат ВАР :strkstrk

No me importa donde juegues
Siempre te voy a seguir
Yo lo quiero a Levski Sofia
Y por él voy a morir

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:47 am 
Аватар

spurs написа:
Как Меса бе, тоя за три мача няма нито едно вярно отиграване, ти искаш чак гол да е вкарал. Голът го вкара Рохо, но реално и двата гола класираха Аржентина, няма как да е само единия :D

Толкоз съм чул и разбрал. :loser2 Иначе реално резания класира Аржентина като се направи, че не вижда ръката. :bigok :strkstrk

Истината е, че нигерийците си изиграха малко тъпо мача и заслужено загубиха. А Месчо ако си беше вкарал дузпата с Исландия едва ли щеше да се води цялата тая дискусия.

Португалия, от своя страна, не вярвам да додрапат до нещо повече от 1/4 финал без значение в кой поток са. Макар че те и на ЕП играха много умряло.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:54 am 
Аватар

Тоя дето вкара гол с ръка, показва средни пръсти срещу такива на които не отсъдиха нищо за подобна игра с ръка, дейба и наркомана селски!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:56 am 
Аватар

Рохо първото полувреме си вдигна крака на нивото на горната греда и след това ритна Ихеаначо в главата, всичко това в наказателното, а дори нямаше обсъждане за евентуална дузпа :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:57 am 
Аватар

Няма как да има "точно определено" коя игра с ръка е дузпа, и коя - не, защото винаги ще има някакъв субективен елемент. Единствения вариант е ВСЯКО докосване на топка в ръката да се пише дузпа, което би било ужасно тъпо.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 9:58 am 

Между другото за ВАР-а и аз съм на мнение, че е много полезен. Да, има пропуски най-вече в ситуациите, при които съдиите не гледат някои ситуации, както например беше дузпата за Сърбия срещу шиптърите. Но въпреки това спомогна за недопускането на доста грешки. Като цяло съм точно на обратното мнение на Уайлдкид:
- категорично решенията трябва да се взимат от главния съдия на мача, а не от ВАР-а. Футболните правила не винаги са "точна наука" и в много случаи са въпрос на тълкуване. Главният съдия носи отговорност за решенията по време на мач и той трябва да тълкува ситуациите. Там където всичко е въпрос на факти и няма поле за тълкуване (засади, дали топката е минала голлинията) няма нужда съдията да гледа, но то и сега си е така, технологиите казват какво е станало. Когато обаче става дума за дузпи и нарушения за червен картон, решението и отговорността трябва да са си на главния съдия, съответно той трябва да изгледа повторението и да вземе решение.
- не трябва играта да се спира - ситуация в която един отбор ще вкара гол, който след това да е отменен ще има веднъж на 1000 мача. Това е цената за да има ВАР и не мисля че е кой знае какъв проблем. Обратното би създало възможност за манипулации (да се спират опасни контри уж за да се прегледа нещо), а и като цяло може да ощети единия отбор, ако ВАР-а покаже, че не е имало нищо. Докато в ситуация в която играта не е спряна и другия отбор вкара гол при контрата, който след това е отменен, реално ощетяване няма, освен дето са се радвали напразно.
- за мен единствения реален проблем, както казах и по-горе е, че може съдията да реши да не гледа повторение (или да не му дадат сигнал от стаичката). Това може да се реши, като и тук се въведе това с правото на отборите да искат преглед на положение по веднъж на мач (което както и в тениса не се губи, ако си прав в оспорването). При положение че играта няма да се спира а прегледът ще се прави при първото прекъсване на играта след ситуацията, не виждам аргументи да не им се даде такова право.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 10:12 am 
blue_master написа:
Потресаваща Аржентина ! Как се измъкнаха и те не знаят. Моята любов, перлата на футбола направи един страхотен гол и после изчезна, доста посредствен мач. За съжаление следващият кръг и чудото няма да помогне на Аржентина да продължи.

П.П Ако бях съдия нямаше да дам първата дузпа, но втората щях да я свиря категорично.

Докато беше изчезнал направи извеждаш пас към Игуаин,който ако беше вкарал мача приключваше.Също така удари греда.Към Меси и Роналдо има ебаси очакванията и ако не вкарат по 3 гола и не дадат 3 асистенции на мач,сеедно не са играли и стават "посредствени".

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 10:17 am 
Аватар

Няма как видеоповторения, които могат да коригират грешка, да не са полезни. Въпросът е как се прилагат и възможно най-голямото избягване на субективност, включително и при "гледам-не гледам". В момента отговорност уж носи главния, но реалността е малко по-различна и това вбесява всеки нормален човек.

Например, в момента така и не е ясно кой решава дали положението ще се гледа, или не. Номинално, това уж е главния съдия. Само че реално не е точно така, защото след дадена ситуация, отборите му скачат "гледай, гледай", той се КОНСУЛТИРА с ония в стаичката, и след това вика -"ми добре, ще гледаме", или "бе не, няма да гледаме", или пък просто получава сигнал от ония в стаичката "бе я по-добре вземи го виж...". Решението дали да се гледа, или не, се влияе от всички тия фактори, което е необективен критерий и се случват разни ситуации, в които принципно има защо да се гледа, а не се гледа. Съответно, за мен не е ясно кой носи отговорност за негледането на дадена ситуация. Пак казвам, че номинално е главния съдия, но на практика не става точно така.

Второто нещо - при сегашната система е напълно непонятно каква, по дяволите, е работата на ония ЧЕТИРИМА съдии в стаичката! Те не решават, те само гледат повторения. Те дори не решават дали нещо се разглежда, в най-добрия случай "подпомагат" главния съдия дали да го гледа (ама не е ясно дали само за това го подпомагат, или си казват мнението това дали е дузпа, или не е дузпа). Няма абсолютно никаква необходимост да има 4-ма души, при това със статут на съдии, които да не решават нищо. Нещо повече - главния съдия подминава някаква ситуация, защото преценява, че дузпа няма, минават 30 секунди, и отгоре му казват "бе я я виж тая ситуация".....това може да означава само едно - че ония в стаичката смятат, че това е дузпа (ако не смятат, няма да го карат да я гледа). Това 100% влияе на главния съдия, и когато истуацията е спорна, като нищо може да натежи към "бе май-май може и да не се даде, ама аз не дадох и 4 човека ми казаха да го гледам пак, т.е. тия четиримата мислят, че е дузпа, дали да не я дам....?" Съответно, имаме друга ситуация, съдията не дава нищо, отборите скачат, ония в стаичката мълчат, съдията си вика "бе то ако имаше нещо, щяха да ми се обадят да го гледам, не са звънели - значи нема смисъл да гледаме, давай да играем....".

Не виждам абсолютно никаква пречка, даже го намирам за задължително, решенията по видеоповторение да се взимат от съдията, който се занимава само с това. Още повече, щом са четирима. Съответно отговорността за пропуснати възможни корекции, ще се носи от тоя/тия съдии, а не от главния. Така нито ще се бави играта, нито нищо. Ония в стаичката гледат мача. Става спорна ситуация за дузпа или червен картон. Мачът си върви, ония горе веднага преглеждат ситуацията без в това време играта да се спира. Ако видят, че има дузпа, звънят на главния съдия, той спира играта и дава дузпа по решение на видеосъдиите. Ако има ЧК, казват на съдията, и той при следващото спиране гони играча по решение на видеосъдиите. Единствената друга ситуация е засада при гол, която се решава елементарно, пак от видеосъдиите, и тогава дори не е нужно да се спира нищо. Така играта ще бъде спирана само ако ИМА дузпа, която главният е подминал, а ако няма такава, ще си продължава нормално. Отговорност за решенията ще си носят въпросните видеосъдии и ще липсва елементът на сугестия.

Впрочем, неслучайно в повечето спортове, в които има видео-повторения, те се разглеждат от друг съдия и решението е на този съдия, а не на главния. Главния вече е отсъдил нещо, и особено когато ситуацията е спорна (дори на видео), този съдия логично може да опита да защити първоначалното си решение. Ако го взима друг човек, най-малкото ще е налице "гаранцията", че и друг съдия на същия мач е видял нещата по този начин.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 10:23 am 
Аватар

Колкото до играта с ръка - за мен техническата несръчност трябва да се наказва и това снощи бих го отсъдил като дузпа. Това същото нещо навсякъде другаде по терена ще е фаул.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 10:37 am 
Аватар

VAR е едно чудесно нововъведение, което обаче не се използва правилно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 10:43 am 
Аватар

0 tolerance написа:
Още първия път като го дадоха по тв, беше забелил очите :strkstrk Надрусан до козирката :strkstrk

Аржентинската тв при 1:2 :smt007
https://www.facebook.com/TVPublica/vide ... 652578047/

Ако някого го интересуват думите на коментатора, след като се навика:

"Никой да не пита кой я вкара. Затворих си очите и започнах да викам. Не ме интересува кой вкара, беше аржентинец, можеше да е всеки от 40 милиона аржентицни, които го искаха с душата си" и т.н. и т.н.

Знаех, че са чалнати на тема футбол, но досега не ми бяха правили чак толкова силно впечатление.

А на мен ми е време да припознавам :loser2 От днес слагам флага на Колумбия :bigok :lsfc4

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 11:14 am 
Аватар

Да си го кажа пак: нямам търпение VAR да започне да се прилага и у нас. Отсега виждам как при 1-1 на някой отровен мач съдията отменя гол в 90-тата минута след като 18 минути гледа повторението и първенството не завършва :bigok.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 11:16 am 
Аватар

Aз пък казвам, че от сега знам кои ще са съдиите в стаичката :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 11:31 am 
Аватар

Мач за титлата Левски - Лудогорец на Герена пред 18 000 и в 90-тата при 0:0 Ники Йорданов НЕ дава дузпа за Киро. В ответната атака, ние вкарваме и пощуряваме на трибуните. Йорданов обаче преразглежда с VAR пред Сектор "В", дава дузпа за Лудогорец и голът е отменен. Тогава може да мобилизират армията и да обяват военно положение. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 11:32 am 
Аватар

Изображение

:bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 11:33 am 
Site Admin
Аватар

При такова събитие и глобита на ФИФА няма да ги спасят :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 27, 2018 11:48 am 
Аватар

Дон Диего: Нищо ми няма, болеше ме вратът

:bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 7038 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 235  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]