Suum cuique написа:
ДипломатО написа:
Е и аз така се кефех на МЮ 90те щото погребваха. Ясно, че като деца всички сме се впечатлявали от играта. Особено, що се отнася до чужди отбори.
За Левски при мен е малко по-различно. Повтарях, че съм от Левски, без да бях гледал мач още в детската градина. Целия квартал към оня момент беше син и дедата ме караше да викам и аз.
Въпросът тука е малко по-друг. Ти изтъкваш, като нещо добро, харченето от бездънния нечукотски джеб и се подиграваш на друг отбор, дето просто функционира като нормален такъв, защото няма толкова богат бащица. Това за мен е странно като поведение. Не виждам никаква разлика между схващането ти за английския футбол и това, което ни се случва сега в България - разни модьерни фьеновье на каузичката, засмукали хоята на агата ни се подиграват на нас, че бащицата е скъсан и се мъчим некак си да си преструктурираме отбора в нормален.
А фактът, че Челси имат успехи и преди Роман, как би го коментирал? След това той вложи средства и те постигнаха много по-големи успехи. Юнайтед колко години подред пръскат големи суми за играчи или това го пропускаме тактично? Реал като хвърлят огромни пари, за да са ел галактико и те ли са кауза модерна? Сравненията са ти много неуместни. Домуса взе един
аматьорски отбор, отбор от нищото, даде пари и постигна успехи. Същите са като чорбата, които са създадени с указ с тая разлика, че едните са 48ма, а другите са 2010 г. примерно. В Бургас в Б група има също фирмен отбор, който от догодина даже ще се казва Нефтохимик (също фирмен отбор). Волфсбург, Байер, Хофенхайм също са фирмени отбори, а първите дадоха бая пари за играчи, ама явно не са проблем и не се плюят от великите разбирачи.
Проблемът всъщност е, че Челси преди имаше по-рядко победи над юнайтед, ливърпул и арсенал, а сега понеже Роман даде много пари за играчи и треньор и Челси започнаха да побеждават повече тея отбори.
Ама там е разликата, че аз не съм имам за фен на никой чужд отбор, съответно баш ме боли кура за всичките. Включително и за Юнайтед. Харесваше ми как играеха 90те с техните си юнуши, промениха си стратегията, почнаха да купуват изроди и спряха да са ми интересни.
И кви точно успехи са имали Челси преди г-н Абрамович? 1 титла 55та и 1 КНК ли беше Купа на УЕФА ли не помня. Нотингам Форест и Лийдс имат повече история от тех бе

Са сигурно ще ми кажеш, че има неква съществена разлика между Челси и Ман Сити или ПСЖ. Проект

Разликата е само между рублите и катарските риали. Нищо повече. Отбор от зона УЕФА минава в ШЛ. Логично, некой треа да слезне щото нема толко пари.
Естествено, че нема как да има 1 към 1 сравнение с България. Говорим за най-близкото съществуащо към момента. Ако папагалите още беха с Цецу и беха взели некоя титла и купа и беха поиграли в Европата, щех тех да ти дам за пример.