forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Авг 26, 2025 1:34 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 122  Следваща

За кой ще гласувате на 12 май?
ГЕРБ 19%  19%  [ 72 ]
"Коалиция за България" 2%  2%  [ 6 ]
ДСБ-БДФ 39%  39%  [ 149 ]
СДС 1%  1%  [ 3 ]
Глас народен 2%  2%  [ 9 ]
ВМРО 10%  10%  [ 37 ]
Атака 10%  10%  [ 39 ]
България на гражданите 2%  2%  [ 8 ]
Друга 7%  7%  [ 28 ]
Няма да гласувам 8%  8%  [ 32 ]
Общо гласове : 383
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Апр 10, 2013 2:29 pm 
Аватар

http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/0 ... ni_izbori/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 10, 2013 2:31 pm 
Аватар

Тая статия ми идва малко по-апокалиптична от колкото е реалноста...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 10, 2013 2:53 pm 
Аватар

Само малко ли? :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 10, 2013 3:23 pm 
Аватар

Ми има нещо вярно в нея, но тия краски, тоя апокалипсис, просто не е това начина, по който ще се случват нещата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 2:51 pm 
Аватар

Кока-Кольо написа:
Една анкета, която ще се опитам максимално да разпространя, моля участвайте и ШЕРВАЙТЕ :smt003

http://fluidsurveys.com/surveys/ntpavlov/2013/

Змей, аз рерших, че линка е преебан нещо, щото не ми го отваря - не бил available за мен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 3:31 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
Кока-Кольо написа:
Една анкета, която ще се опитам максимално да разпространя, моля участвайте и ШЕРВАЙТЕ :smt003

http://fluidsurveys.com/surveys/ntpavlov/2013/

Змей, аз рерших, че линка е преебан нещо, щото не ми го отваря - не бил available за мен.

Заеби, достигнат бил лимита от 150 . Истината е, че няма безплатен обяд :)

Цъкни ако искаш тук, да го тестваме да дали ще извади инфо
http://kwiksurveys.com/s.asp?sid=jnolzqfbu664o7t131308

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 4:21 pm 

Вече реших да гласувам за Герб щото ще построят А и Б сектор. Ако сме живи след 4 години ще гласуваме заради В, Г и паркинга.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 4:54 pm 
Аватар

Иронията ти не е много на място, защото така и така в следващите 4 години ще управлява някой измежду ГЕРБ и БСП и особено значение няма кои точно (а ДСБ дори няма да влезнат), така че по-добре да са тия, при които ще имаме нов стадион и спонсор на клуба. Който не вижда, че в момента тия неща зависят от управлението значи е прекалено наивен. А който си мисли, че управление на БСП би било по-добро от такова на ГЕРБ значи е още по-наивен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 4:57 pm 
Аватар

Цитат:
”Комерсант”: България се дърпа за ”Южен поток”

Проектът за газопровод “Южен поток“ отново се сблъска с проблеми в България. Служебното правителство на страната възнамерява да преразгледа инвестиционното решение за българската част от тръбата, настоявайки, че предишните власти са се съгласили да участват в нея при неизгодни условия.
През май в България ще има избори и правителството отново ще се смени, затова "Газпром" ще преговаря вече с него, смятат експертите. Но забавянето заплашва да провали сроковете със строителството, пише "Комерсант", цитиран от economynews.bg.

Българският премиер Марин Райков заяви, че е "необходимо да се проведе още един задълбочен анализ на инвестиционното решение на проекта за газопровод "Южен поток" и да се отдели внимание на неговите "най-чувствителни места". Той поръча да се организира работна среща по този въпрос. Кога ще се състои и какво точно не се харесва на българската страна, премиерът не разясни.

В МИЕТ, което се занимава с "Южен поток", отказаха да коментират. Източник на "Комерсант", близък до правителството, заяви, че проблемите са в "икономиката на проекта". Според него българската отсечка е прекалено скъпа (3,3 милиарда долара), а държавният Български енергиен холдинг /БЕХ/ притежава 50% в компанията оператор "Южен поток България АД". Предвижда се, че проектът ще бъде изцяло финансиран от руска страна, а БЕХ ще й върне парите за сметка на транзитните плащания, които изхождат от 1,7 долара за 1000 куб.м. газ на 100 км /два пъти по-евтин транзит, отколкото през Украйна/, което ще отнеме над 25 години, заяви събеседникът на "Комерсант". Т.е. през това време България няма да получава преки доходи.

Източникът на Комерсант", близък до "Газпром", потвърждава принципа на отчитане на инвестициите на БЕХ, но заяви, че транзитната такса още не е договорена. Същият принцип ще бъде приложен и в Сърбия /нейният участък струва 1,7 милиарда долара/. Това заяви вчера след среща с руския премиер Дмитрий Медведев неговият сръбски колега Ивица Дачич, определяйки предложението като "много коректно". Строителството на сръбския участък трябва да започне през декември, веднага след стартирането на изграждането на българския, което е планирано за юни.

Този срок може да бъде провален от още един фактор: вчера заместник-председателят на партията ДСБ Иван Иванов /който беше и заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика/ заяви пред "Комерсант", че ще изкара хората на улицата, ако строителството започне в разгара на туристическия сезон.

Събеседникът на "Комерсант" в "Газпром" нарече ситуацията в България "леко объркване", от което новите управляващи искат да се възползват, за да се пазарят допълнително с руския монополист. Според него, в най-скоро време може да се състои "работна среща" с българските партньори.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 5:35 pm 
Аватар

Няма такава смешна Мики Маус-държава като България с толкова еФтини подобия на политици. Никаква стратегия, никаква визия за бъдещето и заради това - вечно насадени в лайната. Едните подписват договори с руснаците и запират договори с американците, другите като ги сменят, веднага запират договорите с руснаците и подписват с американците. Връткаме дупарата като дърта шафрантия. Национален консенсус по стратегически въпрроси - заеби, не ме занимавай с глупости. Всичко на парче, партизански лобизъм до дупка. Бетер африканска държава сме, ама без палми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 5:46 pm 

Brannik написа:
Иронията ти не е много на място, защото така и така в следващите 4 години ще управлява някой измежду ГЕРБ и БСП и особено значение няма кои точно (а ДСБ дори няма да влезнат), така че по-добре да са тия, при които ще имаме нов стадион и спонсор на клуба. Който не вижда, че в момента тия неща зависят от управлението значи е прекалено наивен. А който си мисли, че управление на БСП би било по-добро от такова на ГЕРБ значи е още по-наивен.

Вчера директора на естадиото каза същото и направо лошо ми стана ( за това че финансирането на Б зависи от изборите говоря). Жалка работа сме и накрая усещам че ще сме по жалки и от папагалите на 100 годишнината. А ГРОб са по лоши от комунистите с това че са тъпи и безпардонни фуражки, които с действията си целенасочено рушат държавността в България, нещо което е ставало само в най-мракобесните периоди на комунизма !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 6:14 pm 
Аватар

Brannik написа:
Никога и никой не е скандирал Левски Спартак,когато викахме на стадиона Левски,доста мощно се чуваше без Спартак.Защо го пиша това,мисля че сам ще се сетиш,но публиката на Левски никога не имала нищо общо с властта и не е търсила облаги от нея.Жоро,винаги съм те уважавал много,но направо побеснявам като ги чета тия ти мисли

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 6:16 pm 
Аватар

Следващото правителство ще е коалиция между ГЕРБ и БСП + трета, та не се дерзайте кой е по-малкото зло :?
Супер аргумент е този за стадиона, направо тръпки ме побиват. И се чудим защо пернишка околия замалко да вкара онзи престъпник Ковачки в Парламента. Ами и те имаха подобни, че и по-добри доводи. Хора!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 6:49 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Brannik написа:
Никога и никой не е скандирал Левски Спартак,когато викахме на стадиона Левски,доста мощно се чуваше без Спартак.Защо го пиша това,мисля че сам ще се сетиш,но публиката на Левски никога не имала нищо общо с властта и не е търсила облаги от нея.Жоро,винаги съм те уважавал много,но направо побеснявам като ги чета тия ти мисли

Тия ми мисли са в унисон със случващото се в България и българската реалност, нищо повече.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 7:19 pm 
Аватар

Явно трябва да се надяваме да мине руската далавера, за да има за Левски...Нещо покрай американците няма ли начин да намажем? Евентуално шистов газ, нов блок в Козлодуй, това-онова. Ако трябва ше направим и Левски отбор по бейзбол, па беликим и сокъра намеже между другото.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 7:40 pm 
Аватар

Какво значи руска далавера? Ако си договорим добри условия няма нищо лошо, даже е прекрасно да минава такъв газопровод през наша територия. Ебах тия предразсъдъци - щом е руско значи е лошо. Е ми не е, парите не миришат и ние трябва да си гледаме интереса.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 8:35 pm 

Без да вадя дании итн на прима виста ще кажа само че руснаците ги ползват тия тръби да извиват ръца и да прокарват интереси. Миналата зима като цяла Европа беше -15 градуса руснаците тихомълком бяха принудени да намалят с около 20 % подаването на газ щото не можехда да доставят достатъчно газ по тръбите си ( явно не са могли да изпомпват). Което ме кара да вярвам че те просто не могат да смогнат да запълнят капацитета на тръбите....( чисто технологично, газ предполагам имат поне за половин век)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 8:45 pm 
Аватар

Brannik написа:
Какво значи руска далавера? Ако си договорим добри условия няма нищо лошо, даже е прекрасно да минава такъв газопровод през наша територия. Ебах тия предразсъдъци - щом е руско значи е лошо. Е ми не е, парите не миришат и ние трябва да си гледаме интереса.

Никви предрасъдъци нямам. Все ми е тая на кой си подлагаме гъза, след като явно е неизбежно да го подлагаме. Просто се чудя дали и американците няма да черпят по некое бонбонче, ако се навием за шистов газ или там каквото искат да правят в Козлодуй. А че е далавера, това е ясно, след като зависи от това, кой ще е на власт. Ако беше просто договор и сделка, нямаше да има значение кой го подписва.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 11, 2013 11:53 pm 

Brannik, как ще коментираш енергийната ситуация в последните 2 месеца, през призмата на наличните в момента близо тройно повече от необходимото мощности и силното ти доскоро желание да се строят още в Белене. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 3:14 am 
Аватар

Ще коментирам по следния начин, първо виж тия графики:

http://www.capital.bg/shimg/zx620_2037829.jpg

http://www.capital.bg/shimg/oo_2037828.jpg

Второ, от тия 12-13к мв инсталирани мощности реално базови мощности са около 6,5к - Козлодуй и ТЕЦ-овете. Останалите не могат без базовите мощности тъй като имат 7-8 пъти по-малко полезни работни часове на година и са непостоянни, икономиката ни също не може без базови мощности.

Трето, въпреки, че в момента икономиката ни е спряла тотално и е в тотален колапс потреблението е някъде около 4,5к. А през 2012-та е достигнало максимално до 7,5к което е рекорд за последните години, въпреки кризата и спрялата ни икономика.

Четвърто, ТЕЦ Варна и ТЕЦ Бобов дол трябва да бъдат спряни всеки момент, това са минус 1050 мв. Тоест скоро базовите ни мощности ще станат 5,5к, а делът на ВЕИ-тата ще се увеличи още и от графиката с цените могат да се направят изводите какво ще става с крайната цена.

Пето, в момента на практика сме спрели износа на ток едно заради някакви безумно високи нововъведени такси и второ, че всичко около нас е спряло, освен Турция.

Шесто, АЕЦ Белене би се строяла 8 години. Ако след 8 години още не сме излезнали от кризата и още не сме започнали да правим по 5-6% годишен растеж то наистина може би бихме могли да минем и без нея, но при нормално развитие на тая страна ще ни трябва при всички положения.

С тези 5,5к базови мощности веднъж излезнем ли от кризата сме за никъде и при всички случаи ни трябват нови атомни мощности - това всички го признават. И естествено, че беше по-добре да си завършиме Белене отколкото да започваме всичко отначало и всички далавери отначало с нов реактор в Козлодуй, който в крайна сметка ще излезне колкото двата в Белене, просто далаверата ще я правят американци примерно. И да не забравяме още нещо - производствената цена на Белене беше изчислена на около 90лв, за след 8 години, може пак да се погледне графиката с цените по случая.

И последно - Турция строи атомни мощности, Румъния и Сърбия също натам са се ориентирали, макар покледните да нямат пари.. тоест регионът ще има нужда от енергия, Световната банка също е на това мнение просто защото изоставаме от Западна Европа и ще трябва да се развиваме с доста по-бързи темпове и защото всички държави от региона са развиващи се икономики. И аргументът, че другите си развиват енергетиката и по тоя случай ние трябва да седим безучастно и да не правим нищо за мен е несъстоятелен. Да, погледнато точно от днешна гледна точка да се строи Белене може и да изглежда глупаво е ненужно, но в енергетиката нещата се планират по 20-30 години напред и погледнато от по-стратегическа гледна точка нови атомни мощности ни трябват със сигурност, защото 5,5к базови мощности с преспектива да намаляват не е никаква основа за икономика, която всички ние се надяваме да имаме. А ако предвиждаме растеж с по 1% на година и да мизерстваме вовеки - да, не ни трябва.

Няма лошо в иронията, но е хубаво и да се мисли малко преди това. И тази тема ми е втръснала вече. Иначе инвеститорите мисля се отказаха вече с оглед политическата ситуация в България и поведението на бившето правителство, така че можете да бъдете спокойни - Белене явно няма да се строи и явно далаверата ще е в Козлодуй.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 10:25 am 
Аватар

Турция строи атомни мощности, защото са третата най-развиваща се икономика в света (по някакъв спомен, не знам колко е вярно), нищо че тука им викаме цигани, кюрди. Имат ебати индустрията в момента, т.е. трябва им мощност. Освен тоя аец, до колкото знам планиран още един.
Доста сме спорили с теб, но скоро работя по проект, който е точно в тая насока на спора, та разбрах нещо, което е достъпно от много време, но никой не го е давал като източник. ЕСО имат история в сайта си (http://www.eso.bg/default.aspx/realizirani-mezhdusistemni-fizicheski/bg), за износа ни от май 2005 до настоящия момент. Разгледай вътре, ако ми покажеш някъде остро растящ тренд в последните години, който да показва рязко увеличение на износа ни навън, ще се съглася с теб че има нужда от аец белене, ако ще таджикистанци да го строят...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 11:35 am 
Аватар

В анкетата така или иначе бях гласувал за ВМРО, след днешната новина за включването на Ели Ваташка в листата (въпреки, че не е в моя МИР) вече съм на 99% убеден, че именно за ВМРО ще гласувам :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 11:40 am 
Аватар

Енергопотребление:

http://www.google.com/publicdata/explor ... &ind=false

БВП:

http://www.google.com/publicdata/explor ... &ind=false

Източник:
Световната Банка

Всяко обвързване на енергопотребление и развитие на икономиката е необосновано. Както желаното от нас развитие на страната ни няма да провокира допълнителни нужди, така и моментния спад не може да ни каже, че в бъдеще няма да имаме нужда от допълнителни мощности.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 11:58 am 
Аватар

Еx-Запознат написа:
В анкетата така или иначе бях гласувал за ВМРО, след днешната новина за включването на Ели Ваташка в листата (въпреки, че не е в моя МИР) вече съм на 99% убеден, че именно за ВМРО ще гласувам :!:

Ели са я сложили на 9-то място в листатата. Шансовете и да влезе са по-малки от на Йоло Денев.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 11:59 am 
Аватар

Боли ме хуя за шансовете, аз да не съм чорбар да пея само за победа :!: :!: :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 12:00 pm 
Аватар

Ами би трябвало да те накара да се замислиш защо го правят. Слагат я на абсолютно неизбираемо място само и само за да дръпнат вот на футболните фенове. Жалка работа, ако ме питаш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 12:37 pm 
Аватар

Ами ОК, значи си постигат целта!
Лично познавам Ели и съм убеден в качествата й. Нали това е идеята на изборите. Знам, че тя представлява интересите ми, вижданията ми, сигурен съм че е честен човек.
Преди над десетилетие с един мой приятел изградихме една от най-дейните организации на ССД в София - тази в Младост. Аз се включих по негова идея само и само да му помагам, защото сме израснали заедно.....Приятелят ми го избраха за общински съветник, изкара един мандат. Нищо не съм му искал в замяна, никаква услуга. Приятели сме и до ден днешен. Вярвам в тези неща - ако ще в тема за политика и избори думите ми да звучат дебилно, нереално или балъшки - ОК, нека съм балък, изкуфял, всякакъв....
Но пак повтарям, аз ако не вярвах в определени ценности от момента на осъзнаването ми като човек до ден днешен.....книгата ми щеше да се казва "Ние бяхме (в) Сектор Г" :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 12:47 pm 
Аватар

За нейните качества много хубаво, ама дали останалите в тая партия ги имат и смяташ ли, че споделят нейните възгледи и намерения. Щото аз лично се съмнявам.... а при това положение тая партия просто я използва, за да "дръпне" теб и тези, които мислят като теб, пък после да си прокарва собствените политики (ако, разбира се, изобщо влезнат).

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 1:06 pm 
Аватар

Е нема какво да го убеждавате Запознат, защото той ясно си каза, че тук става въпрос за приятелство и въпроса е принципен - да удариш рамо на приятел. За себе си не знам дали бих постъпил по същия начин, особено ако знам, че приятелят ми е зад грешна кауза, но от друга страна има хора, които поставят тази ценност на първо място. Запознат си го каза "може да звуча балъшки", но иска да си спази принципа и да удари рамо на приятел. Иначе ясно, че новата Атака (ВМРО) обяздват популярността на Ели Ваташка в тези среди и същевременно я пускат на неизбираемо място т.е. гласувалите за нея, няма да имат възможност да я видят като техен представител в парламента, а там, вместо нея, ще бъде някой вмирисан уонъби-воевода, ако въобще влязат де.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 1:20 pm 
Аватар

Brannik написа:
С тези 5,5к базови мощности веднъж излезнем ли от кризата сме за никъде и при всички случаи ни трябват нови атомни мощности - това всички го признават. И естествено, че беше по-добре да си завършиме Белене отколкото да започваме всичко отначало и всички далавери отначало с нов реактор в Козлодуй, който в крайна сметка ще излезне колкото двата в Белене, просто далаверата ще я правят американци примерно. И да не забравяме още нещо - производствената цена на Белене беше изчислена на около 90лв, за след 8 години, може пак да се погледне графиката с цените по случая....

Кои са тези всички, които го признават? "Дългия инкасатор" и Богомил Манчев ли?
Каква далавера ще правят "други" с руски реактор в Козлодуй? Уестингхаус ли, дето горивото им е все още неодобрено? Далаверата я правят едни и същи.
Кой е изчислил тази производствена цена от 90 лв? Пак гореописаните може би?
Ще ти кажа нещо допълнително - при бума на природен газ в световен мащаб, ако най-после вземе някой да направи терминал за LNG, АЕЦ е неконкурентен.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 122  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]