forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Авг 30, 2025 7:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 12:03 am 
Аватар

Adepta написа:
Lidl написа:
....Щото баща му е бил агент ли?.....

Да не се разбира неправилно, този вид агент не е онзи вид агенти :lol:
Човека е бил разузнавач доколкото четох, а не е пращал хора в Белене.

Точно така, като господин Батков, който не е гангстер. :batkoff

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 12:05 am 
Аватар

ебахти племето сме верно :ohmygod2 в 4:01 всички си признаха, че почти нито едно имена не са го чували до сега, но в 4:15 вече ги громяха по всички фронтове - на кой лелята била еди коя си, кой 98ма пил кафе с костов, кой просто изглеждал подозрителен :ohmygod2 на мен пък 3-4 от имената са ми известни и съм 10000% сигурен за тях, че са постигнали всичко в живота си с много бачкане и акъл, че са кадърни хора и най-малкото пък са пионки на тиквата, даже повече са симпатизантите на костов вътре :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 12:07 am 
Аватар

Boyo написа:
ебахти племето сме верно :ohmygod2 в 4:01 всички си признаха, че почти нито едно имена не са го чували до сега, но в 4:15 вече ги громяха по всички фронтове - на кой лелята била еди коя си, кой 98ма пил кафе с костов, кой просто изглеждал подозрителен :ohmygod2 на мен пък 3-4 от имената са ми известни и съм 10000% сигурен за тях, че са постигнали всичко в живота си с много бачкане и акъл, че са кадърни хора и най-малкото пък са пионки на тиквата, даже повече са симпатизантите на костов вътре :)

Кажи нещо повече за служителката на баща ти, не може да нямаш инфо :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 12:44 am 

Абе квото и да си говорим и при все че никой не си избира родителите, номенклатурата тотално си ни е подменила елита и дефакто изпълнява тази функция в момента:)

Пример: ЛилтУ Павлова, която според моето скромно мнение е посредствена и нискоквалифицирана свиня как случайно се оказа внучка на член на "Чавдар" да му еба майката...разбирам да беше няква напориста кариеристка и.т.н....просто е готвена

Бабата на първият ми браточед ( БЗНС ) кви неща ми разказа за Яне Янев...1993-4 още оня са го готвили за това което е в момента....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 12:50 am 
Аватар

А сега чета, че новият земеделски министър бил общински съветник в Стара Загора от БСП и привърженик на чича Гоце :blass

Ега не дойде комунизма :bigok

Цитат:
Hазначението на ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. Иван Станков за служебен министър на земеделието доказва думите на президента Росен Плевнелиев, че при избора не се е влиял от партийното членство на кандидатите. :blass

Професорът е член на БСП, дори на местните избори през 2007 г. бе избран за общински съветник в Стара Загора от червената листа, но няколко месеца по-късно подаде оставка, защото стана ректор. В момента кара втория си мандат.

Проф. Станков е всепризнат специалист в своята област - овцевъдството. :taff Роден е на 27 септември 1948 г. в ямболското село Ружица. Започнал е като бригадир на животновъдна ферма и главен зоотехник в някогашното АПК "Граничар" на град Болярово.

самообливам се, ето един започнал от нулата :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 1:07 am 
Аватар

STALKER написа:
Тъкмо това казвам аз - не искам във властта хора, които дължат кариерата на произхода си - на бащи, стринки, жени, етърви!

По тази логика всички политици трябва да са от сиропиталища, с неизвестни родители :lol: Почти всички дължим на родителите си голяма част от това, което сме. Било като възпитание, образование, наследствени пари, имоти и т.н. Ако ти тръгнеш да ставаш министър нали се сещаш някой твой двойник по форуми и блогове какъв ще те изкара? :bigok Но като цяло съм склонен да се съглася, че челядта на комунистическата номенклатура няма място в политиката. Толкова жал ми стана за горкото 13 годишно бъдещо премиерче, изоставено в частно училище във Франция. А аз през това време си живеех живота в седмични ясли, а после и в седмична детска градина, родителите си ги виждах само събота и неделя докато тръгнах на училище и на баща ми виках чичо. В крайна сметка идеални хора няма, пожелавам от сърце успех на това правителство, както и на следващото, който и да го състави. Тъй или иначе нямаме друг избор освен да се надяваме.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 1:31 am 
Аватар

STALKER написа:
Кажи нещо повече за служителката на баща ти, не може да нямаш инфо :wink:

познавам я още от 90те и не покрай баща ми :wink:
яко учеше, яко бачкане, свестен човек е

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 1:36 am 
Аватар

STALKER написа:
Adepta написа:
Lidl написа:
....Щото баща му е бил агент ли?.....

Да не се разбира неправилно, този вид агент не е онзи вид агенти :lol:
Човека е бил разузнавач доколкото четох, а не е пращал хора в Белене.

Точно така, като господин Батков, който не е гангстер. :batkoff

Ами няма в биографията си такива неща, факт е, че е работил на външния фронт, а че е бил комуняга - сигурно. Но не изглежда да е боклук от ранга на агент Ставри или агент Николай :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 1:42 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
STALKER написа:
Тъкмо това казвам аз - не искам във властта хора, които дължат кариерата на произхода си - на бащи, стринки, жени, етърви!

По тази логика всички политици трябва да са от сиропиталища, с неизвестни родители :lol: Почти всички дължим на родителите си голяма част от това, което сме.

Точно така, всеки родител дава най-доброто за децата си. Говоря за тази почти наследственост, която се създаде през последните 70 г. Та в България не е имало наследствена аристокрация през всичките векове на монархия! А сега вече съвсем официално се говри за стоте фамилии, които владеят страната и тн. Дай боже някой да се хване и в една дебела книга да ги проседи тея фамилни връзки и властта, която са концентрирали в ръцете си. Резултат ще бъде покъртителен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 1:49 am 
Аватар

а не може ли хипотетично Марин Райков благодарение на доброто си образование и възпитание да си е вършел добре работата и за това да е получавал всичките си работни позиции, а не защото баща му се е обаждал на еди кой си по телефона :?:

За това е тъпо да съдиш за някой само по баща му или чичо му, без да знаеш нищо за човека - след месец-два ще го видим как работи и тогава ще го оценяваш. Дядо ми е бил военен-комунист, аз даже не знам какво точно е работил, ама некой ден ако случайно се озова в политиката вече си представям как по форумите ще ме изкарат комунист :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 2:01 am 
Аватар

хайде и малко сериозно за новите...

От СК засипаха с похвали икономическата част от служебния кабинет. За Калин Христов съм чувал хубави работи, освен това за ужас на СЗ е голям защитник на валутния борд. Повечето министри имат сериозен опит в съответния сектор при това в частни фирми, а не по държавни институции, така че ще са наясно с истинските проблеми. Като цяло нещата изглеждат добре, а това служебно правителство като нищо ще управлява поне 4-5 месеца, така че ще надявам се ще изпъкнат министри , които после ще влезнат и в редовния кабинет

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 2:05 am 
Аватар

Не знам с какви проблеми са запознати, след като една част от най-ключовите министри идват от чужбина, а другите общо взето са точно бивши чиновници.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 2:14 am 
Аватар

За Асен Василев и аз мога да кажа само хубави неща, възпитаник на Портър, доста надъхан и убеден привърженик на клъстерирането. Ако икономическата тема бе още жива можеше да си поговорим по-подробно за Microeconomics of competitiveness.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 2:40 am 
Аватар

ultrafan_rs написа:
Между другото вече официално ВМРО се договори със СДС :bigok

А СДС пък отдавна се разбра с Касим Дал

Ако ВМРО отидат на избори с горепосочените ще е :smt005 :ohmygod2

Защо пишеш глупости? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 2:42 am 
Аватар

Adepta написа:
Brannik написа:
Хахахаха вие наистина ли сте толкова наивни всичките!? 1 милиард инвестиция, уау! И то в разнебитена държава! Баааа. Само че когато е сключена като договор, който ни заробва и тая така наречена инвестиция ни излиза през носа неколкократно отгоре тва не е инвестиция, а колониалност - като ние сме в ролята на колонията. Освен това по договор сме задължени да я изплатиме с не знам си каква печалба каквато и да е инвестицията, а тия пичове с 10 години забавяне успяха да я докарат на 2,3 милиарда и договорът почна да тече едва сега. При така сключените договори тая инвестиция е равносилна на инвестициите във вятърните паркове с договори за изкупуване за 20 години - директен грабеж и източване. Но понеже е почнало по времето на Костов явно това я прави автоматично добра инвестиция? :ohmygod Не знам щом вече това се признава за добра инвестиция накъде сме тръгнали въобще...

Ти май си пишеш едно към гьотере....трите ТЕЦ-а първо правят евтин ток - 75 лв МВч заради факта, че ползват лигнитни въглища. Ха сега кажи как под държавно управление щяха да направят необходимите инвестиции и откъде щяха да вземат акъл (дето му викат ноу-хау) за да направят подобренията? И парите....Може и да ти изглеждат големи 17,5% дето покриват инвестиционния риск, но вече го написах - инвеститора влага пари на Балканите, не в ЕС. Тук риска беше ( и все още е) висок. Обезпокоителен е избора на банка, но не и договора. Да не говорим при липсата на работа за миньорите какво ставаше. На хартия изгледжа лесно, ама да не припомням фанфарите с които тръгна България Ер и докъде стигна...

Спрях да чета още тук, безумие.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:32 am 

nazional написа:
За Асен Василев и аз мога да кажа само хубави неща, възпитаник на Портър, доста надъхан и убеден привърженик на клъстерирането. Ако икономическата тема бе още жива можеше да си поговорим по-подробно за Microeconomics of competitiveness.

Ами защо не я съживиш?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:41 am 

Истината за БДЖ- товарни превози

http://www.zonabg.com/анализи-на-събитията/анализи-за-БДЖ/item/195-Истината-за-БДЖ-товарни-превози.html

Оказва се, че България ще е железопътен мост м/у Азия и Европа, защото се строи тунел под Босфора който ще свърже двата континента с железница.

Всички товари за централна и северна Европа ще минават през България, като ние ще сме първата страна посредник по пътя за Европа. Това означава приходи от 3 млрд до 7млрд. от превоз, такси и акцизи. А нашите Управляващи/ Мърши/ Се опитват да я продадат за 150 млн. за да се захранят няколко частни сметки. Ето и материали доказващи нашите твърдения.

Време е да свалим картите на масата – Какво точно блазни управляващите да са посредници /крадци/
1. Имотите на Товарни Превози – с занижена оценка
2. Инвеститор, който е видял - Наближава времето когато ще влезе в експлоатация железопътният тунел под Босфора. Железопътният трафик между Европа, Близкия и Далечния Изток, ще се увеличи многократно
3. Лапачката е голяма и някой ще вземе комисионни

http://www.standartnews.com/interviews/ ... 31754.html
Линията Пловдив - Свиленград е част от бъдещата европейско-азиатска жп магистрала, която след пускането на тунела под Босфора трябва да привлече голяма част от товарите на тировете и да освободи шосетата от тях. Ще бъде ли готова в срок и мисли ли се за продължение към Сърбия? Тези и други актуални въпроси отправихме към инж. Милчо Ламбрев, генерален директор на НК "Железопътна инфраструктура".
- Г-н Ламбрев, подписахте договорите с изпълнителите на трите лота за жп линията Димитровград - Свиленград. Това дава ли ви надежда, че проектът ще приключи в срок?
- Проектът зацикли заради италианската фирма "Асталди", която отказа да изгради отсечката Димитровград - Свиленград. За нас обаче тя е жизненоважна, за да бъдем готови с цялото жп рамо Пловдив - Свиленград - турска граница преди да бъде открит тунелът под Босфора в края на 2014-а. Дотогава задължително трябва да сме приключили със строителството на цялата отсечка, за да няма прекъсване на движението на международните влакове и най-вече на товарния транзитен трафик, който носи много приходи за страната.
- Имената на изпълнителите достатъчна гаранция ли са, че ще завършат в срок трите обекта?
- Избраният изпълнител за първия лот Димитровград - Харманли е гръцката "Терна". Той е с приблизителна дължина 36 км, а предложената цена от изпълнителя е 36 млн. лв. без ДДС. В началото нещата трудно вървяха, но постепенно колегите от Гърция набраха опит, което дава гаранция, че ще се справят. Вторият лот Харманли - Свиленград е с приблизителна дължина 34 км плюс още 4 км от Свиленград до турската граница. Предложената цена от изпълнителя - Сдружение "Железопътна инфраструктура 2011", е за 116,5 млн. лв. без ДДС. Надявам се тази сума да бъде достатъчна за изграждането на трасето в срок, тъй като усвояването на парите по ОП "Транспорт" трябва да приключи в края на 2013 г. Радостното е, че вече имаме одобрена от Брюксел апликационна форма - т.е. парите са осигурени, и то не само за Димитровград - турска граница, а и за отсечките Септември - Пловдив и Пловдив - Бургас. Това е важно да се отбележи, защото за първи път, благодарение на бързите и адекватни действия на направлението за стратегическо развитие и инфраструктурни проекти начело с Христо Алексиев, нещата се случиха.
Изпълнителят на третия лот - за изграждане на тяговите подстанции в Симеоновград и Свиленград и разширение на съществуващата подстанция в Димитровград, е "Старт - инженеринг", София. Той спечели с цена 20,4 млн. лв. без ДДС. Надявам се да се справи в срок, тъй като там се очакват проблеми с отчуждителните процедури за стълбовните линии за присъединяването на станциите към енергийната система на страната.
- Готови ли са окончателно двете отсечки - Крумово - Първомай и Първомай - Димитровград?
- Там направихме показно пътуване с премиера, като преминахме по линията Крумово - Първомай с над 160 км в час. За двете отсечки имаме подписан Акт 15, т.е. те са въведени в експлоатация. Имаме проблеми по контактната мрежа, която не е пусната и движението се осъществява с дизелова тяга. Надявам се до два месеца мрежата да е готова и да бъде подписан Акт 16.
- Кога трябваше да бъде готова отсечката Димитровград - Свиленград съгласно първоначално подписания договор с "Асталди"?
- Отсечката се финансираше по ИСПА и трябваше да бъде готова до края на 2011-а, с възможност през 2012-а да има само довършителни работи.
- Какви са сроковете за тези три лота?
- До края на 2013 г., когато приключва и финансирането по ОП "Транспорт", като за 2014-а могат да останат само леки довършителни работи.
- Осигурено ли е съфинансиране от наша страна?
- За тази година съфинансирането е осигурено. То влиза в капиталовия трансфер, който финансовото министерство отпуска на НКЖИ.
- Това не изяжда ли възможността за финансиране на поддръжката на останалата жп мрежа?
- Изяжда я, но за съжаление в тази криза няма друг начин. Но
най-големият проблем за нас остава ДДС
който не е в огромни размери и не е осигурен от държавата. Следователно трябва да намерим начини и форми, като разговаряме с НАП, да ни връща по най-бързия начин ДДС, за да ни служи като оборотни средства, без които поддръжката на жп линиите е невъзможна.
- Какво е очакваното увеличение на превозите след завършването на жп линията?
- Надеждите ни са за увеличение на транзитните товари между Европа и Азия от порядъка над 60-70% спрямо сегашните обеми, и то веднага след пускането на тунела под Босфора. Но тъй като процесът за преразпределение на пазарите е бавен, с течение на времето тези обеми ще се увеличават неколкократно спрямо сегашните. Когато клиентите се уверят, че новата евразийска жп магистрала намалява времето и цената за доставка и предоставя първокласна услуга, ще пренасочат товарите от автомобилния и морския транспорт към железницата. С новите транспортни технологии доставката на товари освен по-екологична става и по-бърза и евтина.
- Но възниква проблемът, че до 2014 г. ще е готова само отсечката от турската граница до Пловдив, най-много - до Септември. Няма да привлечем товарите от Азия, ако ги возим по старата линия от Септември до София и оттам - до Драгоман, Белград и Централна Европа, нали?
- Във втория програмен период на ОП "Транспорт" от 2014 до 2020 г. ще започнем да работим по участъка Септември - София. Там нещата са много по-ясни и лесни поради факта, че голяма част от него ще се изгражда по ново трасе. От Ихтиман до София пътят е двоен, което дава възможност за нормално движение на влаковете по време на ремонта. Отсечката Пловдив - Септември ще бъде готова до края на 2013 г., тъй като тя също се финансира по първия програмен период. Жп линията София - Драгоман е заложена за финансиране по ОП "Транспорт 2014-2020". Строителството и там няма да пречи на трафика, тъй като на много места трасето ще е ново, за да отговаря за скорост над 160 км/час, поради което ни чакат много отчуждителни процедури. Новото трасе ще съкрати част от пътя, т.е. разстоянието София - Драгоман ще е по-кратко.
- Как ще се справите с тежкия участък Белово - Ихтиман, където при наводненията през 2005 г. линията висеше във въздуха?
- Това трасе е много тежко и наистина висеше във въздуха. Тъй като там кривите са с малки радиуси и няма възможност да направим линията за 160 км/час, ще се строи ново трасе между Немирово и Белово.
Новата жп линия ще върви по билото на планината
ще се пробият много тунели и ще се изграждат много виадукти, което оскъпява проекта, но друг начин няма. Финансирането ще е по ОП "Транспорт 2014-2020".
- Какво планирате за продължението на линията към Видин и Дунав-мост 2? Какво стана с идеята за нова линия София - Мездра, която вече няма да минава през Искърското дефиле?
- Бързаме с изготвянето на технически проект на отсечката Видин - Мездра, която е изключително важна като продължение на проекта Дунав-мост 2. А като имаме технически проект за това трасе, през втория програмен период трябва да го изградим, което никак не е малко. Така ще ни остане само отсечката Мездра - София, която ще минава по съвсем ново трасе, не като сегашното по Искърското дефиле. Целта е
да имаме бързи връзки по всички направления
за да се измъкваме бързо от столицата към Видин и Пловдив. Надявам се към 2020 г. да се поздравим с високоскоростна линия от турската до сръбската граница и от Видин до София.
- Това е добре, но изостават 2-ра и 9-а линия, които са много важни за икономиката.
- Ние работим и по тях. Вече имаме готовност с технически проекти за участъка от 2-ра линия Мездра - Горна Оряховица, така че може веднага да започне изпълнението му при осигуряването на необходимите средства. Опитваме се да вкараме и този проект в ОП "Транспорт 2014-2020" и доколкото разбрах, колегите от транспортното министерство вече са успели. По същия начин сме готови и за 9-а линия Русе - Варна, но и за там финансирането е проблемно, а тази линия много изостана. Тя е много важна като връзка между двете пристанища и при добро състояние би спомогнала за привличането на част от товарите от Констанца. Там с малкото средства, с които разполагаме, и със силите на компанията, се стараем да крепим междугарията, където пътят е в лошо състояние.
Имаме и идейни проекти и за жп линията София - Перник - Радомир - Гюешево. Ако успеем да вкараме и тях в ОП "Транспорт 2014-2020", ще бъде наистина много добре за железницата ни.
- Това е линията за Скопие, но македонците са спрели изцяло строителството от тяхна страна.
- Да, и аз като пътувах към Скопие, видях, че стърчат колони на виадукти и други съоръжения, които обаче са изоставени недовършени. Но все някога строителството ще продължи, а ние трябва да сме готови. А когато има готови проекти, пари се намират.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 9:13 am 

Кое е глупост от това, което написах, Жорка? :wink:

СДС се разбраха и с Каракачанов и с Касим и ся се чудят накъде да захванат :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 10:59 am 
Аватар

Brannik написа:
...Спрях да чета още тук, безумие.

Верно ли? Тези ТЕЦ дават една от най-евтината електроенергия в България, при 100% натоварване е около 75лв на МВ/ч. Можеш да провериш. Мисля, че си пропуснал в изречението трите ТЕЦ-а, тоест и "Марица Изток 2", която произвежда евтино, но само ако работеше:
Цитат:
Според Андонов системата трябва да се реорганизира, за да не е под такова напрежение и това може да стане по няколко начина. Единият е намаляване на мощностите, за които в момента НЕК плаща, за да стоят в готовност и да се пускат при нужда – т.нар. студен резерв или разполагаемост. Така на ТЕЦ “Варна“ на ЧЕЗ, и на държавната ТЕЦ “Марица Изток 2“ се плаща повече да стоят в студен резерв, отколкото ако произвеждат електроенергия.

Освен това:
Цитат:
По думите на шефа на БЕХ резерв за сваляне на цената на тока за крайните потребители има и в намаляването на цените, по които НЕК е длъжна да купува за 15 години тока от двете американски централи. Той обаче призна, че с приходите от дивидента от дела на НЕК в оператора на ТЕЦ “Марица Изток 3“ успява да балансира високите изкупни цени от тази мощност. За 27-процентното си участие в централата НЕК е получила през 2011 г. 27 млн. лв. дивидент, а за 2012 г. очаква 23-24 млн. лв., обясни Крум Анастасов. Също така от “КонтурГлабъл“ заявили, че вече са намалили цената на варовика, използван за сероочистващите инсталации на централата и това ще се отрази в цената на тяхната енергия, а оттам, макар и с много малък процент, това ще окаже влияние и върху крайните цени, обясни Михаил Андонов.

Виж, тези на Ковачки освен че нямат никакви екологични сероочистки и тн. са по-скъпи от Марица Изток 1 :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 11:48 am 
Аватар

Това са гнусни инсинуации, тия тецове загробват народа, загробват, вдигат сметките за ток, а ние ги плащаме. Искаме си белене ток по 2 стотинки и 60 хил. работни места :strkstrk
Иначе сериозно на ковачки тецовете имат нещо подобно на сероочистки, изпълнено буквално за стотинки :lol: Общо взето ако трябва да се разбият съставките за тока, нещата, които правят далаверата, не са американските тецове, а именно тецовете на Ковачки, където инвестициите са буквално до критичния минимум, а цената е алелемайко, както е вей хайвечетата, които бяха преиначени но безкрайност, така че изпълнявахме някакви европейски директиви, които се оказаха общо взето като директивата на тройчо, всички са чували за нея, ама никой не я е виждал...

Последна промяна Killmister на Сря Мар 13, 2013 11:57 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 11:49 am 
Аватар

STALKER написа:
Не знам с какви проблеми са запознати, след като една част от най-ключовите министри идват от чужбина, а другите общо взето са точно бивши чиновници.

ако човек от БНБ не знае за проблемите на финансовата система и предприемач не знае проблемите пред малкия и среден бизнес - не знам кой според теб ги знае (освен теб самия , разбира се)

СЗ - като я четох тази глупост онзи ден и вече усещах, че ще я публикуваш :)
Наистина ли вярваш, че при транспорта на стоки от китай до европа фирмите ще наемат БДЖ за няколкостотин километра от многохилядното трасе? Ще прехвърлят стоката и ще я дадат на БДЖ защото сме много симпатични :smt005 Влаковете дори няма да спрат в България и ще бъдат немски, китайски, италиански и тн. А инфраструктурата, за която ще получаваме такси от преминаващите влакове, няма нищо общо с БДЖ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 12:01 pm 
Аватар

Трансевропейското (към Азия :blass ) скоростно ЖП трасе е ключово. ЕС има бюджет за него. Реализира ли се, ТИР-овете директно на вагоните :strkstrk
Иначе забравете скоростен пътнически влак до морето, в България на влак се возят социално слабите. Това не е ЕС. Там конкурират вече нискотарифните полети с нискотарифни билети за TVG.
Killmister написа:
Това са гнусни инсинуации, тия тецове загробват народа, загробват, вдигат сметките за ток, а ние ги плащаме.....

Абе те (1 и 3) вдигат, но с около 1% от поскъпването, и това го е казал Добрев преди няколко месеца. Има на много места откъде да се сваля цената, не само от тях. Голямата далавера има и при онези с когенерацията които продават скъпо, а после за собственото си производство купуват евтино :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 12:33 pm 
Аватар

Цитат:
Специалната омраза към Иван Костов

Омразата към Костов е интересно явление. Нормално е един политик да бъде мразен от едни хора и обичан от други, често за едни и същи неща. Бихме се съгласили, че омразата към него ще е пропорционална на злините и поразиите, сторени докато е управлявал. В това отношение Луканов и неговата зима, Виденов и неговата инфлация или Негово величество, прелъстил и изоставил българския избирател както някой барон прелъстява млада селянка от владенията си, заслужават много повече омраза от Костов.

От друга страна, дори негови политически противници признават Костовото правителство за най-успешното по време на прехода. А омразата към него е далеч по-голяма от тази към другите споменати политици. Ако тя можеше да се превърне в енергия, България нямаше да има нужда от АЕЦ, казва един известен политолог. Иван Костов продължава да е виновен за всичко, за което не е виновен Филип Димитров.

Такова отношение към политик си заслужава специалното изследване. Още от пръв поглед личи, че в тази омраза има доста ирационални черти. Обществото вече е забравило как управлението на Виденов прехвърли спестяванията на хората в нечии индивидуални джобове. Но продължава да помни, че в 1990 г. Иван Костов е публикувал статия в „Работническо дело”. Без да се интересува от съдържанието й, разбира се. Такива черти имат компенсационните омрази, като, например, антисемитизма. С тях хората се опитват да компенсират някакви свои комплексни недостатъци.

Като отчетем това, става ясно кои черти на мразения обект са причина за отношението към него. В политическите ожидания на българското общество преобладава очакването на спасител. Това е продължение на етатизма, присъщ му отдавна, но отгледан особено старателно през годините на „народната власт”. Всеки четири години то гласува за поредният „човек, който ще ни оправи”. Иван Костов беше приет също като спасител, макар, за разлика от другите, сам никога не се е обявявал за такъв. Поредният провалил се месия бива наказван с омраза и изхвърляне от властта, но случая с Костов не свършва само с това. Той, за разлика от другите управници, извърши нещо непростимо: с действията си опита да убеди обществото, че спасители няма, че дереджето на хората е в техните собствени ръце и ако те не се “оправят” сами, ще останат “неоправени”.

Това е причината той да бъде мразен с порядък повече от останалите провалили се „спасители”. Стайнбек казва, че човек може да прави всичко с една жена – да я бие, унижава, въргаля в калта и пр. и тя ще му прости. Но не бива да прави едно нещо: да й разваля прическата. Това тя не би му простила никога. Отнесено към нашият случай, това ще изглежда така: един политик може да прави всичко с мнозинството – да го ограби, видиоти, доведе до просешко състояние, да го избива масово, да му обещае сполука или че ще го направи богато за осемстотин дни. Мнозинството, или поне част от него, може и да му прости. Но не бива да прави едно нещо: да разбива илюзиите му, като му каже истината.

(По същият начин преди това друг политик, Филип Димитров, посегна на друга обща илюзия: че всички са маскари. И до днес цялото общество не може да му прости факта, че се възползува от една рутинна парламентарна процедура, но свързана с повече почтеност, отколкото това общество беше готово да понесе. Той продължава да е най-мразеният след Костов български политик.)

Това поставя Костов в особено положение. Нека си представим общество, състоящо се само от куци, кьорави, сакати, едноръки, еднооки, с три тестикула, или напротив, само с един, въобще лица с физически увреждания. И изведнъж сред тях се появява човек, който, наистина, не е красив като Роберт Редфорд, но си има всичко, т.е., физически е съвсем в ред. Дали ще го заобичат?

Днешната българска „политическа класа” гъмжи от политически уроди. А ако на някои от пръв поглед това уродство не им личи, много е вероятно то да е скрито в гащите им. По омразата им към Костов ще ги познаете сигурно.

Смешното е, че така те правят по-скоро услуга на Костов. Да бъде актуален е винаги важно за един политик. Според една цинична максима, не е важно какво пишат вестниците за теб, важно е да ти напишат правилно името. Нестихващата омраза към него му осигурява именно тази актуалност. Мижитурките от прехода отдавна вече са забравени. Кой си спомня за фигуранта, изпълняващ длъжността министър-председател, на име Беров? А Костов продължава да бъде свеж в обществената памет.

И накрая, ако трябва да извлечем поука от всичко това, тя би била следната: трудна задача е слаби граждански общества, неузрели за нормална демокрация, да бъдат убедени и накарани с разумни доводи да тръгнат по пътя на собственото си усъвършенствуване. Който се опита да го стори обикновено бива наказан със силна и постоянна омраза. По-добър резултат се постига с други средства: насилствено, с помощта на моркова и тоягата. Или с отвличащ маньовър – например, с реформи, извършвани под маската на популизма. Примери за успешни реформатори, избрали първия начин може да срещнем от Ататюрк, през Пиночет та до Саакашвили. Елементи от втория можем да съзрем в политиката на днешния министър-председател на Унгария Виктор Орбан.

Дали и България ще случи на някой такъв?

svobodata.com
Веселин Кандимиров

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 12:39 pm 
Аватар

Цитат:
Днешната българска „политическа класа” гъмжи от политически уроди. А ако на някои от пръв поглед това уродство не им личи, много е вероятно то да е скрито в гащите им. По омразата им към Костов ще ги познаете сигурно.

:smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 2:03 pm 

Boyo написа:
STALKER написа:

ако човек от БНБ не знае за проблемите на финансовата система и предприемач не знае проблемите пред малкия и среден бизнес - не знам кой според теб ги знае (освен теб самия , разбира се)

СЗ - като я четох тази глупост онзи ден и вече усещах, че ще я публикуваш :)
Наистина ли вярваш, че при транспорта на стоки от китай до европа фирмите ще наемат БДЖ за няколкостотин километра от многохилядното трасе? Ще прехвърлят стоката и ще я дадат на БДЖ защото сме много симпатични :smt005 Влаковете дори няма да спрат в България и ще бъдат немски, китайски, италиански и тн. А инфраструктурата, за която ще получаваме такси от преминаващите влакове, няма нищо общо с БДЖ

Тук трябва да изясним един много фундаментален момент за да ти спестя време и усилия за в бъдеще.

Това, че публикувам нещо не означава, че то показва моята лична позиция по даден въпрос.

Публикувам го за информация и обсъждане, нищо повече. Нали за това имаме този форум?

Варианта описан в тази статия не ми изглежда никак невъзможен базирайки се на близкото минало. Това не е моята позиция защото нямам и елементарни факти на разположение с които да я подкрепя.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 2:04 pm 

Adepta написа:
Трансевропейското (към Азия :blass ) скоростно ЖП трасе е ключово. ЕС има бюджет за него. Реализира ли се, ТИР-овете директно на вагоните :strkstrk
Иначе забравете скоростен пътнически влак до морето, в България на влак се возят социално слабите. Това не е ЕС. Там конкурират вече нискотарифните полети с нискотарифни билети за TVG.
Killmister написа:
Това са гнусни инсинуации, тия тецове загробват народа, загробват, вдигат сметките за ток, а ние ги плащаме.....

Абе те (1 и 3) вдигат, но с около 1% от поскъпването, и това го е казал Добрев преди няколко месеца. Има на много места откъде да се сваля цената, не само от тях. Голямата далавера има и при онези с когенерацията които продават скъпо, а после за собственото си производство купуват евтино :blass

Това което казваш не е лишено никак от смисъл.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 2:38 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Цитат:
Специалната омраза към Иван Костов
Но не бива да прави едно нещо: да разбива илюзиите му, като му каже истината.

Имаше едно негово интервю, в което казваше в този смисъл, че не сме изстрадали освобождаването си като повечето народи в Европа, затова лесно се даваме...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 2:56 pm 
И кое не сме си изстрадали на Освобождението? :ohmygod Кръвният данък ли, кланетата ли, еничарите ли, потурчването ли, въстаническите дружини ли? Кое? Или руснаците са ни освободили, а ние сме им подавали барута зад сцената, докато сме си лакирали ноктите и сме си гладили тоалетите за утрешния, свободен ден?
Като заговорите за тоя Костов и изгубвате всякаква връзка, заклевам се... :ohmygod

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 3:26 pm 
Аватар

Тоя Костов, ако ги слушаш костунгерите ще си помислиш, че е като в оня виц - не цар, а БОГ :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 3:29 pm 
Аватар

Пак ли е виновен :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]