Доста интересен коментар в новината за убийството на Яна и случващите се неща в нашата Държава.
Цитат:
От известно време имам чувството, че живея в някакъв магически нереалиам (да ме прости Маркес за новоизмисления стил).
В съда осъждат за убийство за това, че си чел книга със сюжет подобен на престъплението за което те съдят, няколко хиляди демонстранти и 1-2 ранени при демонстрации свалят правителство, парламента приема решение свързано със сваляне на цената на тока като в началните години на Лениновото управление, защото премиера бил обещал тока да поевтинее, уж независимата прокуратура, която никога не е проверявала нито едно енерго-разпределитерно... още дружество, влиза за проверка във всички такива, банкер се скарва с премиер и финансира протестите, които след два дни свалят уж едно от най-стабилните правителства в Европа, банкер обръща за 1 седмица политиката на медийни групи, на които е давал кредити, уж независим добър журналист-шеф на телевизия, уволнява една от топ-рейтинговите си журналистки, защото не ще да обърне лопатата, както е искал банкера, опозиция дето реве за оставка от 3 години, определя оставката като демагогия и тесно-партийни интереси, премиер дава на фермери 800 милиона, въпреки, че ги няма и кара финансовото министерство да емитира същия дълг за сметка на държавата за 4 дена, без да прави сметка за ликвидността в паричната система на страната си, да не говорим, че за изплащането на лихвите от емитирането на подобен дълг, всеки български гражданин, включително новородените бебета, ще трябва да плати допълнително 1 лев само заради по - високите лихви от нормалните, почти уволнен финансов министър се връща и е готов да довърши някои работи, шеф на почти разпаднала се партия и преди година, явно управляван от човек, обвиняван, че е топ мафиота на държавата става изведнъж шеф на парламентарна комисия срещу корупцията,изперкал шеф на националистическа партия, разцепена от бившата му жена заради любовница, изведнъж утроява рейтинга си. граждани, които преди 7-8 години са гласували бивш цар да стане премиер, сега искат да забранят партиите и улицата да е представена 50% в управлението, същите граждани, които мислят, че Рейкявик е вероятно вид псувня на полинезийски, искат да въвеждат Исландски модел на управление в България, влоговете в банките се увеличават с 10% след наложен данък върху доходите от лихвите по депозитите и още много други невероятности, ама ми омръзна да пиша.
Извод от невероятния магически нереализъм в България - да внимавате много тия дето се возите... още на влак, че ще ви осъдят за убийство, въз основа на това, че съседа ви в купето ще свидетелства, че докато пътувате сте чели Убийство в Ориент Експрес
П.П. Итова ще го направи съдебна система в която 3 месеца не могат да намерят, некрал и немамил съдя или прокурар за член на конституционния съд.
П.П. Според мен тоя Чеци е убил момичето, но не могат да го осъдят за това, че е чел книга. Просто да потърсят нормално доказателство.

sct02 написа:
Спомням си категоричното заключение на Русия и Насо Съндърланда преди няколко години: "Да, в сектора сме се събрали много боклуци, но жените са по-долни и от нас"