Милиев е явен слабак, но двамата Димовци от това което видях в подготовката досега, са още по-големи. Ели е чужденец и винаги при един такъв може да се каже "аклиматизация", алабала все нещо да се очаква. Нямам представа какво очаква от Милиев. Отделно Ели е много добър на втория етаж, много агресивно влиза за висока топка, има проблеми с позиционирането и е тромав, но има много агресия в него. За мен Ели-Везалов е оптималната двойка, която разбира се е много далеч от шампионска защита, но според мен е най-доброто от наличното.
Вратарите са страхотни, Пинто и Мюлдер са най-добрите бекове в България.
За вътрешните халфове наистина е интересно. Велев изигра много слаб мач срещу Дукла, отвратителен дори. Бъркаше пасове, минахава го с лекота, изобщо докато беше на терена нямаше отиграване, докато в първите мачове беше от най-добрите. Според мен е логично да започне Прохазка, паса и техниката му не са сила, дори не са на средно ниво, но това момче тича мнооого и е перфектен в отнемането на топки, не се оставя изобщо, а в гостуванията това се цени много. Така че при първите два много трудни мача, срещу надъхани за доказване отбори, е много по-разумен вариант. Пелето е без никаква алтернатива, не ми е огромен любимец, но твърдо с Рамос са ни най-класните играчи. Когато е на терена изнасянето на топката ни е подсигурено и много трудно ни правят контри, защото знае как и фаул да направи. Ако холандчето и днес ги разминава така, значи сме добре там. Напред работата е ясна - Базила. Силва е нападател за перфектно изчистена игра, при тези ротации, смени на сътави и т.н. нямаше как да си покаже потенциала и качествата. В сезона със сигурност ще играе много важна роля, но в началото при гостуванията почваме с бързил Базилчо.

Илиев-Мюлдер-Пинто-Пелето-Гаджев-Рамос-Базил.
Това са хората които според мен са най-добри на постовете си в България. Едно прекрасно ядро, но след като миналата година ги пишех същите работи, имахме страхотни футболисти, а нямахме победа 5-6 мача, няма никакво значение индивидуалностите. Важно е треньорът какво ще "начертае". А, за мен въпреки подемът в последните 2-3 кръга от първенството, Илиан не води добре отборът. Интервютата му са Пенев style, а в контролите не видях нито едно заучено отиграване, което да се опитва и налага. Който е на терена си играе неговата игра, сменят го и новият си почва неговото. Това най-добре си личеше по крилата. Въобщееее дългите постове са тъпи и винаги в тях се пишат най-много глупости, както всички знаем, още след 4тия кръг ще се знае дали работи добре или не.