forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Нед Сеп 14, 2025 12:23 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2013 10:24 pm 
Аватар

Да ама ние я плащаме нея :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2013 10:30 pm 
Аватар

костов ограби пет милиарда :smt005
предполагам хиподила сега като го изберем ще докара по-големи инвеститори :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 12:19 am 
Аватар

Killmister написа:
Я кажи мислителю ако ги нямаше тия два теца по евтин ли щеше да е тока?

Погледни си сметката за тока. Има една табличка. Най-долу е графата "невъзстановяеми разходи". Това е точно скъпият ток, който НЕК се задължава да изкупува от МАРИЦА_ИЗТОК 1 и 3. На мен при изконсумирано електричество за 20 лв. "невъзстановяемите разходи" са 23 лв. Кой викаш бил инвестирал?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 12:32 am 
Аватар

И помислете малко с тия глави. Кое е по-изгодно за България - по-евтин ток, който се калкулира в цената на всяка стока, всяко производство и всяка услуга или някаква виртуална инвестиция, в неконкурентноспособно производство на електричество, която на практика се поема от потребителите със заробващ договор?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 12:39 am 
Аватар

А я ти си помисли дали ако тия мощности ги нямаше дали държавните аец и тец щяха да да им държат изкуствено цената толкова ниска? Доста си далеч от истината за нещата, за които пишеш, но явно ти доставя удоволствие :lol:
И между другото за 23те лева, аз плащам за декември 133 лева, като невъзстановяемите разходи са точно 2.37... Та по-добре вземи ти да спреш да използваш главата, а използвай това дето е вътре в нея

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 1:49 am 
Аватар

Killmister написа:
А я ти си помисли дали ако тия мощности ги нямаше дали държавните аец и тец щяха да да им държат изкуствено цената толкова ниска?

Да, може би нямаше да се налага да ги държат чак толкова ниски и пак щяхме да плащаме по-малко.
Аз пак да попитам, защо тогава е нужен този договор, който задължава НЕК да изкупува тока от двата ТЕЦ-а no matter what? Каква инвестиция е това, когато целият риск е предварително покрит от потребителите? За какъв пазар говорим и за каква конкуренция? За каква дясна политика?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 10:30 am 
Аватар

STALKER написа:
Погледни си сметката за тока. Има една табличка. Най-долу е графата "невъзстановяеми разходи". Това е точно скъпият ток, който НЕК се задължава да изкупува от МАРИЦА_ИЗТОК 1 и 3. На мен при изконсумирано електричество за 20 лв. "невъзстановяемите разходи" са 23 лв. Кой викаш бил инвестирал?

Това само и единствено невъзстановяемите разходи или сумираш абсолютно всичко от графата "услуга" за по-удобно? :bigok

download/file.php?id=8688

Щото ние плащаме невъзстановяеми разходи по 1,80 лв. с ДДС за 440 кВтч. :smt031 Бах го този Костов, сигурно нещо си го ядосал, че специално на теб да ти натресе 10 пъти по-голяма тарифа за тях. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 11:16 am 
Аватар

STALKER написа:
Killmister написа:
А я ти си помисли дали ако тия мощности ги нямаше дали държавните аец и тец щяха да да им държат изкуствено цената толкова ниска?

Да, може би нямаше да се налага да ги държат чак толкова ниски и пак щяхме да плащаме по-малко.
Аз пак да попитам, защо тогава е нужен този договор, който задължава НЕК да изкупува тока от двата ТЕЦ-а no matter what? Каква инвестиция е това, когато целият риск е предварително покрит от потребителите? За какъв пазар говорим и за каква конкуренция? За каква дясна политика?

Прав си не ни е нужен, но я се замисли какво беше положението в България по времето, в което е подписан договора. Положение до което ни доведоха твоите приятели "комунетата". Та тези инвестиции са дошли в тези тъмни времена. Я си помисли една американска или италианска да дойде в тия условия и да изсипе тия пари дето ги написа горе Бойо, без никаква гаранция. Ще дойде ама на найси... Естествено че този договор тогава не е изгоден за нас, трябвало е да има пазарлък и т.н., очевидно Костов е бил притиснат и има вина. Но да се реве как тока ни е висок заради "тецовете на Костов" :ohmygod :ohmygod :ohmygod
Проблема с крайната цена на тока идва от чез и подобните и. Навсякъде цената за достъпа до електрическата мрежа се допълва с допълнителни съставки и услуги и навсякъде те са повече от производствената цена на тока. Проблема тук е че тези пари които прибира чез, не правят никакви инвестиции по мрежата, съответно услугата е ужасно некачествена, спира тока, напрежението е по-ниско или по-високо, има токови удари и т.н., дори ги хванаха как си правят схеми за наливане на пари в дъщерни чешки фирмички, които правят нещо само на хартия. За Варна да не говорим, където гърмят трафопости и спира тока когато си иска, там не случайно Еон си събраха чукалата, защото ако трябва да вложат пари в мрежата, печалбата ще каже "дим да ме няма". Та кой подписа тези договори Сталкер :smt115 я кажи, Костов ли беше :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 11:59 am 

Killmister написа:
очевидно Костов е бил притиснат и има вина.

Включвам се без компетенция нито по темата политика, нито енергетика. Просто, както вече някои хора казаха, наистина има потребители тук, които са сини бабички. Естествено Костов е притиснат, той лукма не е виждал ни-ко-га. :bigok :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 12:01 pm 
Аватар

STALKER написа:
Killmister написа:

Не забравяй факта, че ние сме бананова република , винаги сме били такава и една инвестиция или ще искат да я изплатят в рамките на един мандат, щото се знае, че след 4 години идват други и почват наново с кражбите, трябва наново да се бутат пари и комисионни или втория вариант със задължителното изкупуване на тока на високи цени :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 12:54 pm 
Аватар

Аз се чудя на Змея за кво пише в този форум, където няма никакви съмишленици (с малки изключения като Синя душа), нито симпатизанти на червените боклуци? Ясно е, че обича да е ментор и да ни налива акъл в кухите сини кратуни, ама каузата му е обречена. Няма ли форум на МБСП, на СКАТ или други подобни квалитетни организации? Там ще е много по-полезен, ще имат общ език и ще може спокойно да дискутират криминалния преврат през 89-та, сините крадци, окрали България и прекръстили Парка на свободата и т.н. А тук да си останем само слепците, но пък с общи виждания и ценностна система.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 1:25 pm 
Аватар

Ето нещо интересно за четене:
http://www.segabg.com/article.php?id=63 ... o.facebook

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 1:45 pm 
Аватар

Като не разбираш от енергетика душо какво се обясняваш... Къде пише че Костов е чист като сълза? Проблема тука е че тока ни е скъп заради тецовете на Костов, разсъждение на типичния квартален мрънкач дето оправя държавата пред клавиатурата и пред пластмасовата чашка в кварталната кръчма. Последните избори съм си плюл на всички принципи, с които съм възпитан в синьо и съм гласувал за герб само и само да няма "социалисти" на власт, ако трябва и сега ще го направя, пък нека съм синя бабичка...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 2:10 pm 
Аватар

http://www.standartnews.com/biznes-bizn ... 77643.html :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 2:18 pm 
Аватар

Когато държавната марица изток 2 приключи модернизацията и покрие екологичните изисквания и тя ще произвежда ток на 130 лв. Просто сега цените вече са такива. Централи от преди 30-40 години може и да произвеждат на 50-60 лв, но това само защото тогава не е имало сегашните критерии за безопасност и екология. Змея уж е зелен, а не коментира че ми2 е вторият най-голям замърсител в европа и трови целия регион. Не коментира и графиката, че в Германия стойността на тока е само 20% от сметката, при близо 40 в България.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 2:21 pm 

А мен не ме замесвайте. Нямам и не търся съмишленици, защото не се занимавам с политика. Нямам нужда да агитирам или да бъда агитиран. Темата я следя, защото е адски забавно как 5 човека разбират в детайли от енергетика, микро, макро икономика, ддс, измами, ядрени електроцентрали, приватизиации, заменки, ляво, дясно, център, досиета, атентати, земеделие, европроекти, магистрали и от почти всичко друго. И мятат собствени мнения и заключения като теореми. Като например Костов е бил притиснат. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 2:51 pm 
Аватар

Костов е бил притиснат от обстоятелствата... Тогава в България нямаше такова нещо като сероочистваща инсталация, тецовете бълваха това, като сега комунетата използват за рекламите си на референдума примерно. Дали е напълнил гушата Костов не знам, не съм му светил. Вече започваше да се говори за емисии. Ако ги нямаше тия два теца, аец Белене сега може би щеше да е добър вариант, но това са приказки от 1001 нощ общо взето. Хващаш се за една дума и вадиш някакви общи заключения и после викаш, мене ме нема в целата схема :strkstrk Още веднъж ти казвам, аз отдавна съм се отвратил от някои неща на Костов или по-скоро около него, не съм синя бабичка, но социалисти (не тук а като цяло) да обясняват как бил виновен за тая криза, ония цени, е все едно прасе да говори за ас23 :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 3:34 pm 

Змея е стар костовист ама седем три е млад и не помни :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 7:22 pm 
Аватар

"Белене", за който всичките сини бабета тук се кълнете каква е далавера, все още би могъл да бъде доста по-изгоден от костовите тецове! Това първо! Второ, високата цена от мариците влиза и в микса, не са само тези левчета от "невъзстановяемите разходи" (не се 20 лв. грешката е моя). По въпроса мисля, че писаха Жоро и Хипопотама, но те отебаха да се разправят с "разбирачи".
Седем:едно, аз не съм тръгнал да ръся партийна пропаганда, за да намирам съмишленици или не. Опитвам се да боравя с факти и логика. А все си мисля, фактите и логиката би следвало да се естествен съмишленик на всеки, освен ако не са му промили мозъка. Както виждате, за всяка допусната грешка или неточност си признавам, а и ми се търси сметка. Тъпото е, че когато не може да се намери неточност в нещо, дето не ни изнася, тогава се почва с иронията и подигравките, за СКАТ, за вечно неразбрания, за вечната опозиция, за комуниста и тн. и тн. Макар да съм убеден, че не ги вярвате тези неща или поне хората, с които сме общували и лично.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 7:27 pm 
Аватар

Ами аз пък не искам да се връщат на власт Гоце, Станишев и Р.Овч, а ти във всеки твой пост натам теглиш. Разбрахме, че Костов е съсипал държавата, но ако с писанията си откажеш дори един човек да гласува или го пратиш на ляво, накъдето дърпаш, това ще е 100-пъти по-пагубно за бъдещето ни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 7:32 pm 
Аватар

Не мога да избирам между чумата и холерата. А и не смятам, че някой би трябвало да го прави.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 7:35 pm 
Аватар

Това са пълни глупости и го знаеш много добре. Освен това си избрал - един твой пост не съм видял срещу Гоце и Станишев напоследък. Дали е случайно?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 8:12 pm 

герб и бсп играят заедно да се върне двуполюсният модел

защото за бсп е по-оферта да има една опозиция, а не три - костов, кунева и т.н.

И май ще успеят :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 8:28 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Това са пълни глупости и го знаеш много добре. Освен това си избрал - един твой пост не съм видял срещу Гоце и Станишев напоследък. Дали е случайно?

Разгледай в темата преди 2009, дали нема за Гоце и Станишев. Сега какво да ги комнтирам, като друг е на власт?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 10:06 pm 

Интересно четиво от днес:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1774812

Цитат:
Партийна инструкция как да се пишат мнения в интернет форумите, разбуни социалните мрежи. "Ако в обществото има усещането, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец", казва мъж на име Кирил. Инструкцията е приписвана на БСП, които от своя страна заподозряха , че е провокация на ГЕРБ преди днешния конгрес на столетницата. Първият заподозрян веднага бе Кирил Добрев, депутат от БСП, който отговаряше за младежите от левицата през 2007 г. като член на ръководството. Той отрече.

Въпреки неизясненото авторство все пак публикуваме текста, защото сме забелязали, че съветите в него се прилагат ефективно от форумци в сайта на "Труд", платени или от власт, или от опозиция.

Кирил: Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко, което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило, което трябва да съблюдаваме стриктно, е да спазваме своята анонимност.
Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка, сега домакиня, чието основна радост от живота е да гледа сапунени сериали.
Втората легенда, която трябва да има всеки под ръка, е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака.
За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания. От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволецът пуска коментар, присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителските профили. Тук Митко даде едно предложение как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели.
Димитър: Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно единият акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другият - в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите и бързо се добива автоматизъм. В момента, в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност, отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези, подходящи са също Опера и Сафари. Не ми се е случвало да сбъркам и да пусна коментар под друг акаунт.
Елена: Аз се опитах да си инсталирам Файърфокс на лаптопа, които ми е предоставен, но ми иска администраторска парола.
Кирил: Които има такива проблеми - компютрите при Павел. Той ще ви инсталира каквото е необходимо.
Преминаваме нататък. Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници.
Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетентен, а дисертацията му преписана, ако води скромен начин на живот, внушавайте, че има милиарди в швейцарски сметки и т.н.

Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. Дори и коментарите ви да не се приемат от случайно четящите ги, те ще се трупат като негатив към вашата фалшива самоличност, но и към истинската самоличност на атакуваните субекти. Основната цел е да се предизвикат пукнатини в имиджа и да се породят съмнения към тях.
В този аспект трябва да сме търпеливи и настойчиви, както капката дълбае камъка. Втората насока, по която трябва да работите, е да се създава всеобщо впечатление за безнадеждност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е, че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите.
Декларирайте съжаление към трудния живот на пенсионерите, приравнявайте живота в България с този в страни от третия свят, декларирайте склонност към емиграция и т.н. Тези неща и друг път сме ги говорили. Третият аспект, по които трябва да работят доброволците, е защита от така наречените лоши коментари за партията и политици от БСП. Значи, практиката показва, че влизане в спор по същество не е добра тактика. Проучванията показват, че най-добре работещата тактика е бързо да бъде изтикан коментарът назад в списъка с коментарите. Времето напредна, за съжаление имам важна среща след 15 минути и ще трябва да ви напускам. Ще ви бъда благодарен да прегледате този документ, които обаче нямате право да изнасяте. Документът съдържа проучвания за поведението на интернет потребителите, кои са най-популярните интернет медии, а на последната страница са синтезирани изводите от проучването, които биха били много полезни в нашата работа. Довиждане засега и успех.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 10:12 pm 
Аватар

аз лично вися у форума на в-к Сега!
твърдо комунизки е!!!

там се спазва 1:1 тия инструкции!!!

нови потребители и супер много мнения!

кур за бсп и копче за другаря Станищев!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 10:20 pm 
Аватар

Невъзстановимите разходи не са ли всъщност загубите по вехтата преносна мрежа и сметките на мангалите? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 10:22 pm 
Аватар

Агенти с лаптопи :lol: Новатори са комунетата не може да им се отрече :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 10:22 pm 
Аватар

Не :wink: Ако бяха така, парите щяха да остават в ЕРД, а те отиват в НЕК :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2013 10:28 pm 
Аватар

http://www.cez.bg/edee/content/file-other/bulgaria/sonya/prices-electricity/formirane-na-cenata_cez.pdf
Тук е обяснено кое какво е...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]