forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 9:54 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:08 am 
Аватар

За мен средната класа би трябвало да е най-вече от самоосигуряващи се.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:15 am 
Аватар

Omraz написа:
Бях чел някъде, че в Ню Йорк за средна класа се считат домакинства с около 100 К $ годишен доход. Ако за България приемем, че този праг е 50 000 лева, приличен процент средна класа има в София. Почти навсякъде другаде в България с тия пари си богаташ, ама много малко хора ги изкарват.

Къде отиде бе човек :shock:

50 000 лева - средна класа... Това е точно средната заплата в една Австрия. Май трябва да кажеш, какво разбираш под средна класа. :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:38 am 

Mи 50 000 лева годишен доход на домакинство (семейство), означава около 2000 лева месечен доход на човек. Т.е. максималния осигурителен доход доскоро, на който според НОИ се осигуряват около 100 000 души. Не е кой знае какво.
Средна класа за моите разбирания са хора, които могат да си позволят осигуряване на добро образование за децата, хубаво жилище на изплащане, нова кола през 3-4 години, 2 пъти годишно дълга почивка някъде + 5-6 уикенда, свободни пари за събития - концерти, театър, кино и т.н.
Като се замисля сега като изброих нещата, 50к годишно са малко за това.

Иначе не съм съвсем съгласен с Проданов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:46 am 
Аватар

Няма и как да си - това ми разбиране няма нищо общо с определенията и разбиранията за средна класа. То си е по-скоро мое лично виждане и усещане за това как трябва да е структурирана тази част икономическата картинка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:48 am 
Аватар

Omraz написа:
Ако за България приемем, че този праг е 50 000 лева, приличен процент средна класа има в София.

Omraz написа:
Mи 50 000 лева годишен доход на домакинство (семейство), означава около 2000 лева месечен доход на човек. Т.е. максималния осигурителен доход доскоро, на който според НОИ се осигуряват около 100 000 души.

Нещо чисто математически не мога да се съглася с теб :lol: Тия 100К са около 5-7% от населението на София и това не е приличен процент ако говорим за средна класа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:50 am 
Аватар

По тоя повод - осигурителния праг вдигнаха ли го мамка им мръсна :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:50 am 
Аватар

Като не чета като хората е така... Не обърнах внимание, че става въпрос за домакинства. :smt012
Ако приемем тези 50 000 лв за праг, то средната класа е минимална. С твоите критерии става дума по-скоро за "богата" средна класа. В нашата таковина средната класа по-скоро няма проблем да си покрива месечните разходи, да се облича нормално и да излиза често, жилище на изплащане и прилична кола. Поне така си мисля. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 11:51 am 
Аватар

tprodanov написа:
По тоя повод - осигурителния праг вдигнаха ли го мамка им мръсна :bigok

Да, мамицата им. :slap

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:01 pm 

Максимума беше нисък. Не че сега се повиши много де.
Нямам против да ми вземат 10 лева, ако това ще повиши с 10 лева пенсията на някоя баба. Десетте лева за нея ще имат несъизмеримо по-висока стойност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:08 pm 
Аватар

Вярно е това всъщност и аз съм за, въпреки, че ми бърка в джоба някъде с около 65лв месечно. Това не пречи да им пожелая да ги дават за лекарства :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:10 pm 
Аватар

По-скоро ще отидат за асфалт и то не всички, щото по пътя ще откраднат една част. :loser2

Въпросът в тия промени е, че те касаят хората като нас, които си плащаме всичко и сме на бяло. Който крие и маже, му е все тая.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:12 pm 

Булсатком. :smt035

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:14 pm 
Аватар

И на мен ми все тая :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:17 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
И на мен ми все тая :bigok

Здравей Тони, време е да се запознаем. Казвам се Краси Стефанов. :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:22 pm 
Аватар

Крупните капиталисти не плаща данъци и ги заобикалят - факт. :bigok
Лелята на приятелката ми е комуниска, въпреки, че е свестна жена, когато не се говори за политика, и вчера ни агитираше да гласуваме с "да". Аз въобще нямам идея за какво да гласувам и съм 50/50, ама ше взема напук да гласувам "против". :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:24 pm 
Аватар

немлад написа:
По-скоро ще отидат за асфалт и то не всички, щото по пътя ще откраднат една част. :loser2

Въпросът в тия промени е, че те касаят хората като нас, които си плащаме всичко и сме на бяло. Който крие и маже, му е все тая.

Пари за осигуровки не могат да отидат за асфалт. Някаква голяма част отива за пенсии, останалите за майчински, здраве, безработица и тн.

В тия 100 000 на Омраз влизат според мен и доста хора, които са във висшата класа/богати, така че за бг условията по-скоро за мен средна класа са си хората с 1000-1500 лева заплата в София и около 20%-30% по-ниски доходи за страната. Ето тук има академични класификации на социалните класи: http://goo.gl/AYSvD

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:27 pm 
Аватар

nazional написа:
немлад написа:

Пари за осигуровки не могат да отидат за асфалт. Някаква голяма част отива за пенсии, останалите за майчински, здраве, безработица и тн.

В тия 100 000 на Омраз влизат според мен и доста хора, които са във висшата класа/богати, така че за бг условията по-скоро за мен средна класа са си хората с 1000-1500 лева заплата в София и около 20%-30% по-ниски доходи за страната. Ето тук има академични класификации на социалните класи: http://goo.gl/AYSvD

1. Не съм наясно, кое къде отива.
2. С въвеждането на единната сметка за плащане на данъци, осигуровки и т.н. парите за пенсии и асфалт няма ли да се взимат от едно и също място?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:30 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Змея е извървял дълъг път за кратко време обаче - от идеите за "политически борд от Брюксел", освен валутния, сега вече е икономически протекционист, националист, антиглобалист, евроскептик, другар на Русия, милитарист, но и зелен еколог.

Нещо такова:

точно си мислех, че е време за графика на политическите виждания на Змея :strkstrk

междувременно Козарски беше разкрит във фейсбук, че е имал тениска на Че

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:38 pm 
Аватар

Omraz написа:
Бях чел някъде, че в Ню Йорк за средна класа се считат домакинства с около 100 К $ годишен доход. Ако за България приемем, че този праг е 50 000 лева, приличен процент средна класа има в София. Почти навсякъде другаде в България с тия пари си богаташ, ама много малко хора ги изкарват.

Ако гледаме линка от уикипедия постнат малко след теб и спрямо нивото на цените сравним с БГ твоите думи се потвърждават и се оказва, че в БГ не е толкова зле положението, а в София е буквално както са описани скалите за САЩ. Около 15% от домакинствата ще са средна класа тук, 1% ще са много богати, 20-30% са ниска средна класа (да кажем 30-50 к на домакинство) и т.н. За провинцията процентите вече са доста по-зле, макар че 50 к в София са равни на 20-30 к в малък град и за това има единични градове, където нещата също са ок.

Проданов е частично прав - на запад средната класа се формира от три групи хора - собственици на малък и среден бизнес (които са самоосигуряващи се), някои специфични професии като адвокати, най-добрите лекари и т.н. (също самоосигуряващи се в голямата си част) и мениджъри в големи корпорации (които вече не са самоосигуряващи се). За БГ има специфичен момент, че много собственици се осигуряват на малка сума, а останалото печелят от дивидент за да спестят данъци, което не влиза в статистиките за заплати.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:44 pm 
Аватар

Немлад, най-общо осигуровките отиват в бюджета на съответните институции, отговарящи за пенсии, здраве и тн., а данъците пак най-общо може да се ползват за всичко. То и Дянков май поне едно време не правеше разлика между данъци и осигуровки, та затова боК Костов щеше да го плющи в съда :bigok

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 12:48 pm 
Аватар

Средната класа не опира само до пари. Иначе адвокати лекари са мидъл ъпър клас. В бог докато няма законност няма никога нищо да стане. Да не говорим, че и на запад започва да става едно масово обиране на капитал от средната класа към така наречения един процент. Мафия на всякъде.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:00 pm 

Boyo написа:
Ако гледаме линка от уикипедия постнат малко след теб и спрямо нивото на цените сравним с БГ твоите думи се потвърждават и се оказва, че в БГ не е толкова зле положението, а в София е буквално както са описани скалите за САЩ. Около 15% от домакинствата ще са средна класа тук, 1% ще са много богати, 20-30% са ниска средна класа (да кажем 30-50 к на домакинство) и т.н. За провинцията процентите вече са доста по-зле, макар че 50 к в София са равни на 20-30 к в малък град и за това има единични градове, където нещата също са ок.

Ми и аз мисля, че не е чак толкова зле положението, но общественото мнение е друго, а аз отдавна съм достигнал до извода, че не е добре да съдя по себе си и приятелите си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:00 pm 

Boyo написа:

4 и 6 кв мога да достигна веднъж в месеца за няколко минути, средно плащам 30-35 лв на месец, което прави около 300 вата средно на час. Хладилникът ми не е мраз и харчи 1 кв ама на ден, не на час :strkstrk Единственият уред над 1квч вкъщи са котлоните. А вече има индукционни котлони , които харчат под 1 и те.

Единствената причина още никой да не си слага панели по покрива тук е, че ако произведеш повече от консумираното не можеш да го продадеш на електропреносната, както е в нормалните държави. Това ще е още съвсем малко обаче и тогава ще има бум в селата и малките градове, както и по офис сгради и тн , както отдавна е в сащ , някои средиземноморски държави и тн

Разлика между kW и kWh правиме ли :loser2
Щото ти мое да харчиш средно по 300 W на час, ама през нощта и през деня докато те няма, харчиш само като заработи компресора на хладилника. През другото време електромера ти не мърда. Един нормален сешоар е между 1,5 и 2 кW, не знам ти точно кви уреди ползваш. С тия 200 W, ако имаш повече от 20 крушки, само тях не можеш да запалиш едновременно.

В САЩ не знам как е, ама в средиземноморските държави е пълно със слънчеви колектори, ама не за производство на ток, а за загряване на вода и да помагат към отоплението :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:02 pm 
Аватар

Omraz написа:
а аз отдавна съм достигнал до извода, че не е добре да съдя по себе си и приятелите си.

+1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:07 pm 
Аватар

Някой гледа ли парламентарния контрол :ohmygod2 . Как да се оправи тая държава. Там е пълно с боклуци. Кой ги избира тея уроди веее :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:12 pm 

Morning Glory написа:
Semper_Fidelis написа:
Обаче Змея обля Карето за точността на ракетите :strkstrk

Цитат:
The Oka had inertial and active radar terminal guidance, with a CEP of 30 - 150 m. Such accuracy is sufficient to engage moving targets

Цитат:
Circular Error Probable (CEP)
A measure of missile accuracy. A missile's CEP is the radius of a circle around the target in which 50% of the warheads aimed at that target will land.

Значи да разбирам, че и ти си държиш на съветизираната БНА и нейното "модерно" въоръжение?

Аз само отбелязах, че ти не беше прав за точността на ракетите. Дано не се налага да разбираме дали са били излишни, че ако чакаме на НАТО да ни пази... Кипър още чака :bigok

Иначе аз държа на БА, която се управлява, въоръжава и т.н. съгласно нашите интереси. Ако се дадат сега 700 милиона лева за 30-годишни Ф-16, това ще е национално предателство.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:18 pm 

И ако мислиш, че новите ни хеликоптери Кугър са по-боеспособни от тези, които извадиха от въоръжение, грешиш. И то пак заради далавери и простотия - да дадеш толкова пари за машините и да не дадеш за оръжие, броня и системи за управление. Все едно да си купя БМВ базов модел и да не дам пари за климатроник :bigok (защото не е сериен при някои модели :bigok )

Несъветизираните ни белгийски 30-годишни фрегати уж имат установки за ракети Екзосе, обаче тази модификация на ракетите е стара и не се произвежда вече... трябва модернизация, ама няма. За какво са ни тия корита, да стрелят с оръдието :loser2

Ако ще се купуват някакви бракми, нови осакатени или стари 30-годишни - какъв е смисълът от това? Или розови БМВта за щерката абитуриентка? Корупцията е проблемът на армията, а не дали има руски ракети и танкове. Сега ще видим със самолетите какво ще решат, аз съм за европейски, вместо 30-годишни Ф-16, но както вече изтъкнах, решението изобщо не зависи от това кой вариант е по-добър за армията :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:32 pm 

http://www.temadaily.bg/publication/7184-Грозните-караници-между-България-и-Македония/

да му сера на живота на този немец :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:37 pm 

Последна добавка, че имам много работа днес, а се туткам :bigok

За да не ме набетите за русофил, държа да отбележа, че съм против купуването на скъпа руска техника (самолети), защото изискват много години поддръжка, резервни части и т.н., което обикновено, както се видя последните години, е инструмент в ръцете на братушките да ни изнудват и да ни извиват ръцете. Те просто НЕ СА надежден партньор (дали нарочно или заради незаинтересованост или некадърност) и не може да се разчита на тях за поддържане на боеспособността на новозакупени самолети за дълъг период от време.

Най-явен пример за това е неосъществилата се модернизация на Ми-24 от израелска фирма, заради отказ на руснаците. Тука ви копирам текст, макар и на руски, защото, както вече казах, бързам. :bigok

Цитат:
Согласно болгарским источникам, представители фирмы Элбит не сумели получить лицензию на производство ремонтных работ у держателя авторских прав на вертолеты - Московского вертолетного завода им. Миля. Израильтяне рассчитывали получить лицензию в период подведения итогов тендера, но правительство России отказалось предоставить лицензии израильским фирмам, принимавшим участие в болгарском тендере, кроме того, был заявлен протест со стороны России министерству обороны Болгарии. В начале февраля 2005 г. министр обороны России Сергей Иванов заявил, что контракт с фирмой Элбит на модернизацию болгарских вертолетов является «нелегальным».

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:41 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
STALKER написа:
Morning Glory написа:

Само дето ние нарязахме остарели съветски ракети, които не се знае къде ще паднат, след като бъдат изстреляни. Тия ракети се обсъждат на всеки два месеца, но ти специално за първи път повдигаш темата. Точно от теб никога не съм очаквал да си служиш с фразите на червените шамани, но е го е.

Тц. Точно защото се знаеше къде могат да паднат, у един град на два континента :lol:

http://www.military-today.com/missiles/ss23_spider.htm

П.П. Тва костунгерите сте единствените консервативни десни на земята, който подкрепят армията на страната им да отслабва, оръжията да се унищожават и ракетите да се заменят с туби вазелин. А после аз съм бил анархо-зеленист :smt005

С тоя линк искаш да ми подкрепиш думите, че СС-23 са остарели и извадени от употреба ли? В посткомунистическа България консерватори са комунистите, националистите, издържащи се с руски пари и т.н. В ДСБ единственият консерватор е Борката Станимиров. И на мен много ми се ще да съм консерватор, ама съм прекалено беден.

Четох кво си писал и за сърбите, дето свалили Стелт-а. Ми той е разработка от 80-те години, а свалянето му беше некъв тотален цирк.

Бате, сори, че така, ама само се излагаш :? Кво значи, "ама то 80-те"...Ами то огромен процент от конвенционалното въоражение, дето се използва към момента по света е от 70-те и 80-те. Четвъртото поколение започна да навлиза преди десетина години. Руснаците си бракуваха тените СС-23 след споразувамнието между Горби и Рейгън за ликвидация на ракетите със среден обсег (500 - 800 км.) Нашите обаче бяха съобразени с това и имаха далекобойност 480 км. поради което и останаха чак до 2002 г. а не ги унищожиха още началото на 90-те.
А тоя триъгълник, дето си го надраскал с пейнта е тоталното дъно, честно :ohmygod По-добре отдели време да си изясниш собствеите позиции на самия себе си, защото изглежда е една голяма либерална каша в главата ти. Понеже комунистите били консерватори :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]