forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 5:00 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:19 pm 
Аватар

СЗ-Фен, казах, че инвестициите в ценни метали и диаманти са КАТО инвестиции в ценни книжа, а не, че са едно и също - просто дадох пример, за да ме разбере по-добре. Да, монетите с висока стойност на метал също са ценни и могат да се разглеждат като инвестиция в метала, но не им е това основната идея, нали така. Инвестиционно злато се изкупува, монети - не точно....

Проданов, като ти казвам, че са малоумни, ти не вЕрваш :bigok

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:23 pm 
Аватар

Старозагорецо, що ти е сейф бре, мое си ги държиш и в спалнята :bigok
Не е да няма такива случаи

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:35 pm 

Wildkid написа:
СЗ-Фен, казах, че инвестициите в ценни метали и диаманти са КАТО инвестиции в ценни книжа, а не, че са едно и също - просто дадох пример, за да ме разбере по-добре. Да, монетите с висока стойност на метал също са ценни и могат да се разглеждат като инвестиция в метала, но не им е това основната идея, нали така. Инвестиционно злато се изкупува, монети - не точно....

Проданов, като ти казвам, че са малоумни, ти не вЕрваш :bigok

Аз лично не ги възприемам като едно и също (поради причините които описах), но от друга страна осъзнавам ситуацията в която се намираш и по-конкретно, че някои неща по-трудно се обясняват особено по виртуален начин :bigok.

Само едно кратко допълнение, монетите са за предпочитане защото имат номизматична и инвестиционна стойност, докато кюлчетата злато/сребро само инвестиционна такава, но ако няма лесен начин да се сдобие човек с кюлчета, инвестицията в почти всякакви монети с високо съдържание на благородни метали пак е приемлива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:37 pm 

tprodanov написа:

Ей човек нищо не може да скрие от този форум. Знае се, че съм и дърт сребролюбец. Цяла вечер си ги гушкам под възглавницата и си повтарям "my precious".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:39 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
tprodanov написа:

Ей човек нищо не може да скрие от този форум. Знае се, че съм и дърт сребролюбец. Цяла вечер си ги гушкам под възглавницата и си повтарям "my precious".

:bigok
Трябва и да ги галиш.

Майтапа на страна. Като прочета за обир, в който са откраднати злата за половин милион и се чудя, тоя собственика им с какъв акъл си ги държи в апартамента, даеба? Немаше ли и някой наш футболен бос с подобна случка, че не мога да се сетя...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:42 pm 
Аватар

Omraz написа:
Малоумници, чуек. :ohmygod Сега изпълзяха всякакви разбирачи и анализатори да заливат с тъпотии. Някои го правят за да извлекат някакъв дивидент, ама други просто са си тъпи.

Монката Дянков пък днес е обяснявал как ще взима от богатите. :ohmygod

Дори Командира се изказа тъпо и популистки по въпроса.

тая от челюсти, грозната пача, поне десет пъти зададе въпрос на некъв от герб "защо ще взимате депозитите на пенсионерите"... сметай... тя не е разбрала още , че данъкът е върху лихвите и от депозита нито една стотинка не се губи

но още по-скандалното е, че всеки път депутатчето от герб и отговаряше "да, права сте, но..."

ебати скандално тъпата нация

а най-тъпото е, че това цялото нещо е за 120 милиона лева, дето като махнеш административните разходи за събирането им ще имаш нема и 100 милиона приходи. Има толкова друга начини да съберат 100 млн без никой да разбере :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:44 pm 
Аватар

STALKER написа:
Точно защото не са. Не говоря за диаманти, а за злато. Има и монети по 300 лв. Ако някой е инвестирал 3000 лв. в злато през 1995 г. със сигурност си ги има и днес, а този дето си ги е държал на левов влог...сбогом Гергино, през 1996 г.

със злато и сребро може да се получи същият спекулативен балон както с всяка друга инвестиция. ако си мислиш противното...

за това най-разумното е да диверсифицираш - част в имоти, част в пари, част в друга държава, част в пенсионен фонд и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:50 pm 
Аватар

Остава и пари да имаш :bigok :bigok :bigok

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:55 pm 
Аватар

Wildkid написа:
Инвестиционно злато се изкупува, монети - не точно....

Що така реши? http://www.tavex.bg/?main=8

Иначе, да "инвестираш" в злато или сребро под формата на някаква хартийка е жив ташак и виртуална (само)измама.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:56 pm 

Да. Диверсификацията е най-добрата стратегия (кеш, ценни метали, недвижими имоти както казва Boyo). Цените на златото и среброто се манипулират чрез финансовите пазари, а златните/сребърните сертификати са единия от начините за това, но както вече писах по-горе имат фактори, които в бъдещето ще наложат връщане към пазарната им цена.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 5:59 pm 
Аватар

STALKER написа:
Wildkid написа:

Иначе, да "инвестираш" в злато или сребро под формата на някаква хартийка е жив ташак и виртуална (само)измама.

Ква хартийка, чуйек, инвестиционното злато си е съвсем истинско!

А тия изкупуват, ама познай кой пИчели :bigok

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 6:13 pm 
Аватар

Wildkid написа:
STALKER написа:
Wildkid написа:

Ква хартийка, чуйек, инвестиционното злато си е съвсем истинско!

А тия изкупуват, ама познай кой пИчели :bigok

аПселютно истинско е, само дето баMките го продават, без да го притежават :bii_chorbata

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/dec/02/jp-morgan-silver-short-selling-crash
http://youtu.be/QCM7rMIqxmk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 9:14 pm 
Аватар

STALKER написа:
Wildkid написа:
аПселютно истинско е, само дето баMките го продават, без да го притежават :bii_chorbata

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/dec/02/jp-morgan-silver-short-selling-crash
http://youtu.be/QCM7rMIqxmk

Истински ми е само кура, байно :bigok
Принципа е, че играеш само с цената. Ако си се опитвал да видиш как се случват нещата, ще видиш, че вкарваш една сума, която трябва да ти покрива скоковете и спадовете в цената, но реално злато не виждаш, нито пък някой ще ти го докара ако си го поискаш. Със злато, което се купува и продава "натюр" един-единствен път имах възможност ДА ОПИТАМ да се заиграя, защото УЖКИМ имаше некви руснаци, които продаваха едни кюлчета, едно чудо и един тукашен (и то сериозен) бизнесмен се буташе да им бъде представител по сделка, ама не знаеше къде да продават. Пращаха едни документи, сертификати (на Word), а аз им намерих човек, който търгува с истинско ("натюр" :smt003 ) злато в Холандия. Човекът поиска проба или евентуално среща с цел проба, но руснаците уж са мега-огромни, че да правят такива неща, та отебаха всьо. После срещнах още поне 5 човека със същата оферта :smt005 :smt005 :smt005 Та купувач познавам, но истински продавачи (на злато на кюлчета) не съм срещал. Но че такива сделки няма, но по обясними причини са огромна рядкост.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 9:22 pm 
Аватар

Златото в дългосрочен план никога не е поевтинявало и няма по-сигурна инвестиция. Залежите намаляват все повече, а търсенето расте. Цената се вдигнала в пъти за последните десетина години.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2012 9:33 pm 
Аватар

И междувременно, златото става и за по-краткосрочна инвестиция, ако хванеш момент преди някакъв скок, така че не е само за дългосрочни цели.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 12:58 am 
Аватар

В Полша въвеждат данък "дъжд" :bigok

Размерът на налога ще зависи от площта на покрива на имота :loser2

http://www.segabg.com/article.php?id=619588

и в Германия го имало, ама се води по друг начин. В белите страни, си има данъци върху лихвата, ще има и тук! И данък дъжд ще има! :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 1:18 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Златото в дългосрочен план никога не е поевтинявало и няма по-сигурна инвестиция. Залежите намаляват все повече, а търсенето расте. Цената се вдигнала в пъти за последните десетина години.

Същото важи в по-голяма сила и за диамантите (инвестиционните) уж.

Гледам цел раздел се е оформил. Казвайте кога взимаме властта. Другото са глупости.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 2:01 pm 
Аватар

antonatan написа:
Седем:едно искаше да закусва с Калин Врачански :bigok

И да ровичка в хладилника на БаЛтечки :bigok
Пък и китайците винаги ще купуват много злато :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 4:42 pm 
Може и да е пускано вече някъде това, но все тая. Нека това мнение да не породи поредната безсмислена храна по Дянков, Мянков, Боко, Цоко, Станишев и всичките еднаквоподобни въшкари приличащи на гнусни, настъпани лайна и докарали тая клета страна до мъртво състояние. Нека това е едно дълбока възхита към женици като тази, които дори във времена като тези, са останали и са се запазили Човеци, истински Човеци с истинско достойнство! Поклон пред тази женица...

Цитат:
'Спахте ли добре господин Дянков?????
Защото АЗ не спах добре. Не спах добре поради една причина. Вярно тя е нищожна за ВАС и надали ви интересува, но МЕН ме ужили, ужили ме все едно пчела или оса, фраснаме по главата все едно, че Кубрат Пулев мие забил един в лицето.
Причината е толкова неинтересна за вас, че надали ВИЕ ще се трогнете от една бедност, от едно безпаричие, от една мизерия. Но въпреки вашето бездушие и слаб интерес АЗ – Иван Стефанов Проданов ще ви разкажа какво толкова много разстрои моя сън. Ще ви разкажа тази история с надеждата, че ВИЕ като Министър на финансите на Република България ще се трогнете и ще се осъзнаете.
- Преди няколко дена аз (Иван Стефанов Проданов) и моята съпруга пристигнахме в родният и град на гости на тъста и тъщата. Преди това решихме да посетим местния магазин от голяма и известна верига да напазарим за вечерята ,все пак родителите и са пенсионери и живеят много охолно с „огромната пенсия която получават. Както и да е – в магазина напълнихме една количка с продукти и се запътихме към касата.Опашката беше голяма та се наложи да почакаме.Тогава моята половинка се сети че не сме взели памперси за близнаците ни. Аз като кавалер и баща за пример (Умря циганката дет ме хвали, ама ….) отидох към съответния щанд, който по стечение на обстоятелствата се намира до щанда са месо и там станах свидетел на следната молба на една възрастна жена към момичето, което обслужваше щанда .
- Мило дете отрежи ми 20 грама (Не е грешка, възрастната дама наистина каза 20 грама) салам от Хамбургския, че днес взех пенсия и си казах, бе и аз съм човек, да хапна малко салам.
Възрастната дама си взе поръчката и се запъти към щанда за сирене от където взе 100 гр. сирене и от там към касата. Естествено аз също се тръгнах с памперсите към касата. Опашката пред касата все така си беше дълга и понеже бяхме с повече покупки пуснахме възрастната женичка пред нас.
Какво стана обаче, когато се наложи жената да плати ????
Оказа се, че саламчето не е било 20 грама, а 30гр., та не и достигнаха 0.15лв да си плати. Жената много се притисни започна да рови с треперещи ръце в протърканият си портфейл за стотинки, но уви не намери, виждах как сълзите напират в очите и тогава АЗ и дадох нужната сума и с това всичко се оправи.
Мислите си, че ИСТОРИЯТА свършва до ТУК господин Дянков ????? Нееееееее, тя продължава. Продължението е следното:
Вече в родителите на съпругата ми, с тъста ми седнахме на масата, жените направиха салата, чукнах ме се с хубавата ракия на тъста и прекарахме една приятна вечер в компанията на децата, приятели, роднини и съседи. Съвсем бяхме забравили за днешната случка в магазина, НОООООО някой не беше забравил и това беше възрастната женичка от магазина, същата тази на която не и стигаха тъпите 0.15лв.
Та на следващата сутрин, бяхме изненадани от неочакван, но много приятен гост.
Това беше тази женичка, понеже града е малък и всички кажи речи се познават тя разбрала кои сме и ни идваше на гости с малък подарък.
Знаете ли ГОСПОДИН ДЯНКОВ какъв беше подаръка???
Скромен ГОСПОДИН ДЯНКОВ подарък, но от сърце – бяха питки със сиренце. Жената беше направила питки със всичкото сирене което беше взела предния ден и ни ги беше донесла на НАС!
Оказа се, че след като си е взела ГОЛЯМАТА ПЕНСИЯ която получава, а това са огромните 140 лв. жената си е купила дърва, платила тока и водата и са и останали огромните пари за харчене в продължение на 1 месец – 10лв.
Тъста ми, който е бивш военен и познавах, като много корав мъж се разплака от нейната история.
Трябва да ви кажа ГОСПОДИН ДЯНКОВ, че никога през живота си не бях ял толкова сладки питки със сирене.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 6:10 pm 
Аватар

Все едно някой ми обърса няколко шамара току-що.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 6:13 pm 
Аватар

Мда, а на мястото на "ГОСПОДИН ДЯНКОВ" спокойно може да седи името на кой да е от финансовите ни министри от последните 20+ години...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 6:24 pm 
Аватар

Как ме жегна тази история.. А на глупаците в МС и Парламента им е през кура, понеже има къщи за строене, коли за купуване, завъртане на някоя друга схемичка и студентки за ебане в студентския град.. Еби му майката.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 9:43 pm 

Именно за това ви казвам, давайте да ги натиснем тези антибългари и да не им цепим басма.

Предстоят избори (за НС и европдепутати). Точно сега е момента да ги натискаме, а те да няма къде да ходят. Прекалено много власт им приписвате на тези загубеняци.
viewtopic.php?f=28&t=13022&start=210

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 11:18 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Именно за това ви казвам, давайте да ги натиснем тези антибългари и да не им цепим басма.

Предстоят избори (за НС и европдепутати). Точно сега е момента да ги натискаме, а те да няма къде да ходят. Прекалено много власт им приписвате на тези загубеняци.

Кажи кво да натискаме, че да натиснем, но няма бе, човек! Нали трябва да се обединим около нещо - няма около какво/кого. Няма! По инерция ще си гласувам за ДСБ и ще се надявам, че няколко нови момчета там могат да направят промяна. Мислех за ВМРО, но се отказах. Няма за кого. Партии ли да правим, баси майката?!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2012 11:24 pm 
Аватар

Тва е най-тъжното. А ВМРО ще са коалиция с Атака, което е смърт. Само Командира ни остана, но всички тъпанари го мразят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 14, 2012 2:48 am 

kozarets1914 написа:
SZ_FEN написа:

Кажи кво да натискаме, че да натиснем, но няма бе, човек! Нали трябва да се обединим около нещо - няма около какво/кого. Няма! По инерция ще си гласувам за ДСБ и ще се надявам, че няколко нови момчета там могат да направят промяна. Мислех за ВМРО, но се отказах. Няма за кого. Партии ли да правим, баси майката?!

Ако партиите/политиците искаха да променят нещо в полза на хората в България, те щяха вече да са го направил особено тези, които вече са били на власт.

Включи се с каквото можеш за да накараме президента да приеме и приложи двете условия, които поставяме в отвореното писмо, а за останалото не се тревожи (точка 2 в него създава потенциал за извършването на много промени, но в момента не бих искал да казвам повече по този въпрос).

Какво по-конкретно можеш да направиш ти самия:
- да прегледаш писмото и да предложиш промени в него ако мислиш, че се нуждае от такива
- да поканиш каквито медийни контакти имаш на самата прес конференция
- да следиш развоя на събитията и да действаш ако има нужда.

Дори обстоятелствата да ти позволяват само да оказваш само морална подкрепа под формата на 2-3 окуражителни думи, това пак е конкретно действие по въпроса.

За себе си знам, че предпочитам да направя нещо (дори и малко или смешно в очите на другите) за решаването на проблемите, които ме тревожат от колкото само да приказвам за тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 14, 2012 6:16 pm 
Аватар

Боже,колко мъка има по тоя свят!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 15, 2012 8:57 am 
Аватар

Така както си написал направо си дал дефиницията за създаване на балон :bigok
На имотите също исторически цената си расте, но мине не мине време и бая хора изгорят. Балон се случва когато твърде много маймуни се качат на клона. Интересът към златото расте, а както казваш е ограничен ресурс. Цената ще се качва, но и чудейки се откъде да намерят злато, все по-често ще продават несъществуващо, първо ще се изкупят добивите за 20 години напред, после ще се мине на откровена спекула. Накрая балонът ще се спука. Ако си ларж и можеш да изчакаш още 15 години цената сигурно ще стигне нивата на които си купил, но ако спестяванията ти потрябват спешно ще оближеш розовия банкерски хуй :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 15, 2012 1:34 pm 
Аватар

Boyo написа:

Така както си написал направо си дал дефиницията за създаване на балон :bigok
На имотите също исторически цената си расте, но мине не мине време и бая хора изгорят. Балон се случва когато твърде много маймуни се качат на клона. Интересът към златото расте, а както казваш е ограничен ресурс. Цената ще се качва, но и чудейки се откъде да намерят злато, все по-често ще продават несъществуващо, първо ще се изкупят добивите за 20 години напред, после ще се мине на откровена спекула. Накрая балонът ще се спука. Ако си ларж и можеш да изчакаш още 15 години цената сигурно ще стигне нивата на които си купил, но ако спестяванията ти потрябват спешно ще оближеш розовия банкерски хуй :bigok

Парите се обезценяват,златото не! Ако го имаш в тухли,а не на хартия винаги си напред!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 16, 2012 12:54 pm 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]