Бащицата каза написа:
"Mr Five Up" се разболяваше преди напечен мач, номерата му минават само в махалата в Пазарджик, изригна адвокатът по адрес на Георги Петков
Когато Тодор Батков говори пред медиите винаги е интересно. В последно време адвокатът рядко се появява пред журналистите, а при една негова ТВ изява, обвини Георги Петков в симулативна игра. Преди дни пък вратарят му отговори в интервю за главния редактор на лъжеспорт.bg – Крум Савов и заяви, че е готов да седне със собственика на детектор на лъжата. Ето какво каза Батков по този въпрос, за новия нападател и очакванията му за представянето на Левски за новия сезон в ексклузивно интервю за нашата медия.
Господин Батков, това ли е най-силната селекция на Левски в последните години?
- Не знам какво да ви кажа. Минали сезони също изразходвахме доста средства, взимахме добри футболисти, но накрая оставахме разочаровани. Говоря за последните три сезона. Доволни сме от привлечените имена, остава те да покажат, че са заслужено на „Герена“ и да няма нови географски открития, защото си напатих от тях (смее се).
Голяма истерия се заформи около привличането на Жоао Силва...
- Той е изключително качествен футболист. Гледал съм му два пълни мача и компилации с изявите му в интернет. Той може да бъде новия Дембеле, който липсва на Левски. На мен лично, нападатели като Силва ми допадат много. Високи, агресивни, биткаджии, каквито бяха Гара, а и Гонзо преди време. За Силва преговорите бяха много тежки, продължиха над два месеца. Радвам се, че ще има конкуренция в атака, защото и Базил де Карвальо е много качествено попълнение. Смея да твърдя, че конкуренцията в атака ще е много силна. Към тях прибавям и юношата Тодор Чаворски, който най-вероятно ще бъде преотстъпен през този сезон да трупа опит в „А“ група, за да може след време Левски да разчита на него.
Завърши ли селекцията в Левски?
- Ще вземем още един футболист, но повече не мога да ви кажа.
Ще седнете ли на детектор на лъжата заедно с Георги Петков?
- Кой беше този?! Ааааа Mr Five Up... да, сетих се. Моля, не ме занимавайте с този човек. Каквото имах му казах.
Той твърде обаче, че сте обвинявали и Топузаков в симулативна игра. Вярно ли е?
- На Петков глупостите могат да минат само в махалата в Пазараджик, с извинение за просташкия изказ. Разликата между него и Топузаков е от земята до небето в морален план. В Топчо никога не съм се съмнявал. Той е много над Петков във всяко едно отношение. Той е знаме за клуба, отдаден на идеята и каузата Левски.
А как ще отговорите на твърденията, че „Батков не е никой в Левски"?
- От позицията на какъв говори той, че нещо не ми е ясно?! Моля, не ме занимавайте с този човек. Трябва да се благодари, че яде бял хляб и масло в Левски... Помни ли какъв беше в Славия?! Помни ли, че го стригаха?! Май много бързо забравя... Това е човек с изключително нисък морал. Със спортно-техническото ръководство се шегувахме преди напечен мач, че е много вероятно да хване настинка, разстройство или някаква друга болест. Още от мачовете с норвежкия Бран преди повече от 10 години му знам номерата... Това е Георги Петков.
Ще отстрани ли Левски босненския Сараево?
- Не, не, наплашил съм се, не искам да давам прогнози.
® лъжеспорт.bg / Иван Тепавичаров