Еми какво да ви кажа сега, като поутихнаха емоциите... От една страна, нямахме и шанс. Ония цигани с половин положение вкараха, ние освен дузпата имахме три чисти пропуска. А вратарчето им пак имаше страхотен ден. От друга, отбора не игра нищо особено. Да, създадаха няколко възможности, опитваха се да действат в типичния за отбора комбинативен стил, но...Колко атаки издънихме само защото Миро Иванов, Сърмов, Хичо или някой от ония мургавите спираха топката като с ботуши или от две изгодни ситуации я подаваха в трета - възможно най - грешната? Дано не се окажа прав, но подобни опасения съм споделял тук и преди - много от играчите ни имат проблеми с най - елементарните неща в играта (подаване, спиране, откриване, поглед). То лесно ще ги изхвърлим но трагедията е, че няма и откъде да намерим по - кадърни. Остава ни да се уповаваме на това, че Мъри все някак ще ги понаучи на 25 - 26 години на неща, дето е трябвало да им набиват в главите до 18 - год. възраст. И че с някакво отборна тактика и дисциплина ще се компенсират постепенно техническите неумения на всеки отделно. Сега за хъса и волята за обрат лоша дума не мога да кажа. Хвърлиха се, играха с амбиция, проявиха и самочувствие в някои положения. Играч с такова поведение не мога да обвиня, ако ще да има и два леви гипсирани крака. Неприятно е, че загубихме насред "Герена" от тотални селтаци, дето след мача хукнаха на лов за фланелки все едно са спечелили поне КЕШ и които с човек повече се търкаляха да бавят до последно. Но добре - Игор вкарваше, после като ги натиснат нашите с меле там нещо или Миро като се измъкне ще вземе да вкара - хубаво, 2 - 1. Но това нямаше кой знае колко да оправи нещата. Играта на отбора и самия му облик, ако въобще е възможно да се променят до нивото на 2005 - 2007 г. ще се променят бавно и мъчително. Всеки би трябвало да си дава сметка за това. Иначе и аз съм на мнение, че отбора страда и ще страда от мегаломанщината на Мустакатия и мениджърските игрички на Наско, дето за пореден път ни довлече куп скъпи бразилци на ниво "Беласица". И тая необмислена чистка, дето я спретнаха през зимата има още дълго да се усеща. Но...добре, като е така аз да не си подкрепям отбора ли? Вили Вуцов? Да, отлично. Ако ни трябва треньор, дето да се катери по оградите и да кърти мифки през ден в медиите нямам нищо против. Ако някой мисли, че той е способен на нещо повече да даде пример от блестящата му кариера. От друга страна Мъри това, Мъри онова - ми то Капело да докарате, той ще се хване за главата и ще си тръгне. С тези футболисти трябва страшно много работа и бързите резултати са буквално невъзможни. Лошо е, че оредяваме по трибуните. Сега май нямахме и 10 хил. при отлично време, съперник - дразнител и мач в събота от 18 ч. А без ролята на публиката нещата ще стават много по - мъчно.
_________________ И рече Бог: "Само "Левски" ! И направи небето синьо.
|