Intruder написа:
Късно се включвам, но и аз да кажа за Дерменджиев.
Естествено, не го помня като футболист, но много добре като треньор. Беше топ треньор. Правеше впечатление на скромен и кадърен човек. Тогава, като че ли, хората оценяваха способните и дори да са от отсрещната страна, нямаше омраза, а респект (аз не помня и за Паро Никодимов някой да е казал лоша дума).
В началото на 80-те беше направил страшен отбор на Ботев. Имаше много разнообразни и много добри играчи - аз дори ги помня повечето от тях. Беше ги изградил сам и ядрото игра там чак до края на 80-те. Бяха известни с контрите си, но стилът им беше много агресивен.
В Пловдив беше страшна мъка да отскубнем поне точка по онова време. Гостуването в Пловдив беше по-трудно от мач с цесека.
Помня само една победа там. Ма какъв мач беше!
При 0:0 Славков (и тоя човек си отиде) и Пламен Николов се сдърпаха нещо на тъча и Пацо му наби една тупаница. Ествствено, съдията го изгони и останахме с десет човека. Малко след това Славков с глава вкара на Боби за 1:0 и работата стана съвсем да си ебе майката.
Накрая на мача, Жечев пусна в игра Емо Спасов (не знам защо беше резерва тогава - по онова време състава почваше с него) и чудото стана - първо центрира и Грънчаров с глава изравни, а малко след това, при една контра набута и втори гол. Ако щете вервайте, ама така не сме се радвали и след мач с цесека.
После (не след тоя мач), Динко го смениха (нямам идея защо) и той някъде изчезна.
Години по-късно, ненадейно се появи при нас. Публиката го прие (не бехме злопаметни). Беше ни треньор мисля че за последните щест мача есента. Сезонът до тоя момент беше некъв тотален провал (Шпайдела го смениха веднага след мача с Ференварош и после май временно ни водеше... не помня кой, ма някой като Гошо Тодоров ще да е бил). Та Динко дойде да доизкара сезона и с уговорката след Нова година да се разберат евентуално за по-нататък.
Направи наистина чудо - до края записа само един равен, включително онзи велик мач с цесека (с гола на Илиян Илиев) и ни върна в играта.
След това не се разбраха за парите. Така и не стана ясно какво е поискал, но Лафчис каза след това, че бил шокиран от цифрата (какво ще да е било толкова шокиращото идея нямам. Той беше броил преди това 1 млн. на Черно море за Илиян.)
Да почива в мир човека! Само добро за него.
За Илиян платихме 2 милиона лева. Паро (ако не бъркам) беше коментирал нещо от сорта “Какъв играч е тоя, че чак и да струва 2 милиона”. ИлИл се беше нахъсал и ги попиля. След мача имаше подхвърляния, че показал струва ли 2 милиона.