parvanoff написа:
В случая мога да говоря за себе си-аз мога да отделя и сигурно ще отделя толкова пари /отделял съм много повече/. Но примерно тука половината блок не могат да отделят по 10 лева да си оправим покрива на блока... Туй е пример само. Принципно, за да си даде някой човек парите организацията трябва да е на огромно ниво-трябва всичко да е прозрачно, трябва да знаят хората за какво си дават парите-примерно на мен тоя христов не ми харесва, трябва да има хора, които да се занимават с тея неща /на заплата вероятно/ и други неща. Според мен една такава идея ще е добра, когато е насочена за хореография /факли, знамена, плакати и т.н./ или за акции като тази за емблемата-проблемите с играчите са си на тренерите-нема смисъл да им се бъркаме в работата. Така си мисля аз...
Съгласен съм, че идеята може да се използва и за нуждите които изброяваш.
Разбира се, че организацията трябва да е на ниво за да си даде човек парите. Защо си мислиш, че аз бих дал 1000 на някоя съмнителна организация?
Както вече писах, можем да регистрираме една офшорна фирма за да не плащаме данъзи. Всеки човек дал поне по 5 лева става съсобственик. Измежду съсобствениците намираме адвокати, хора с мениджърски и рекламен опит. Плащаме им на свършена работа, а ако те искат могат и да не вземат пари за първата сделка, а да получат просто по-голям дял от печалбата.
Всеки един от нас има или Е-мейл или мобилен телефон (или и двете) и може да получава доклади с най-прясната информация. Този форум също може да се ползва в случай на крайна нужда.
Започваш от най-малкото, да речем някое младо момче на 18 години от провиницията или от да речем нашите си юноши. Никой на никого няма да се бърка (ние нямаме такава власт). Ако Мъри и Батков не го искат, ОК. Има и други отбори. Можем да го продадем директно в чужбина и т.н. Така изглеждат нещата най-грубо казано.
Относно това дали хората имат да дадат по 10 лева да си оправят покрива на блока тази тема ще предизвика дълга икономическа дискусия (поне от моя страна). Ще огранича коментара си само до това, че хората от блока нямат много избор дали да дадат 10 лева или не. Хората които ще се включат в нашата инициатива ще го направят 100% по собствено желание и доброволно. Ако не искат да се включат, никой няма да ги насилва. Така поне работят нещата в истинската пазарна икономика (не тази която ни пробутват за пазарна в България).
Ако не съберем достатъчно пари, просто нищо няма да правим. Парите не е задължително да се дават преди да се регистрира фирма. Просто всеки казва колко желае да даде и толкова. Нямаме ли прилична сума няма да правим фирма и точка по въпроса.