Цитат:
Пуснато на: Чет Авг 11, 2005 05:04 Заглавие: Кой ще е шампион на България за сезон 2005/2006?
Естествено, ако погледнем обективно на нещата най-качествения отбор е този на лит(*кс-етрополе. Единственият отбор, който има възможност да се мери с лит(*кс-етрополе е вечният враг - Левски, тъй като останалите отбори в А група са поне една класа под тези два отбора. В това предполагам сте съгласни. Но дали Левски ще има сили да се противопостави на лит(*кс-етрополе с футболни средства? Според мен - НЕ. НЕ, защото Левски напуснаха редица основни играчи, на мястото на които не дойдоха нови попълнения. НЕ, защото в този клуб имат различна политика - без много пари(кофти е без Чорни ), а със залагане на млади момчета, което не казвам че грешно, но поне няма да даде резултат в скоро време. НЕ, защото лит(*кс-етрополе не продаде никой важен футболист през лятната пауза, а закупи доста качествени играчи за стандартите на България. Като погледнем тима на лит(*кс-етрополе - там има поне 8-9 (ако не и повече) изключително класни за нашето първенство футболисти. Единствено ни "куца" вратарският пост, но това не е чак толкова фатално. Та ако се разчита на футболни средства - шампионът е ясен - лит(*кс-етрополе.
Но възможно ли шампионът да се реши не чрез футболни средства? Под "не футболни средства" според мен може да се разбират няколко неща:
1. Купуване на съдии - абсурд - разбрахме се, че Левски не разполага с ресурсите на лит(*кс-етрополе.
2. Сателитни отбори. Ясно е че отминаха времената, когато 4-5 отбора полягаха на Левски и се хвърляха срещу конкурентите му. В сегашните условия смея да твърдя, че сателити, които да играят в А група, няма нито един елитен отбор. Следователно и това отпада.
3. Някаква тайна конспирация от рода - Една година шампион ще е лит(*кс-етрополе, една Локо(Пд), една Литекс, една Левски, и тъй като Левски не е ставал шампион на България от сезон 2001/2002 - просто сега да им е реда. Аз лично считам подобна схема за доста смешна и лишена от логика - та според мен и този вариант отпада.
4. Г-н Васил Божков и притежаваната от него букмейкърска къща Еврофутбол. Ако лит(*кс-етрополе няма да става шампион този сезон, може да е единствено заради това. Така че ще отделя малко по-голямо внимание на този въпрос. Еврофутбол предлага залози за шампион на България при равни коефициенти за лит(*кс-етрополе и Левски - по 1.85, т.е. коефициента за лит(*кс-етрополе е повече от приличен, ако сме сигурни, че лит(*кс-етрополе ще вдигне титлата. Но възможно ли много хора да заложат на лит(*кс-етрополе и да излезне по изгодно на Васил Божков да прибере парите от заолзите и да се задоволи с второ място и купата да речем? Точно това е моят въпрос. Моето лично мнение е, че той има желание да види лит(*кс-етрополе в групите на Шампионската Лига, тъй като изгради един наистина много качествен тим с доста средства и след като това явно няма да стане този сезон ще се пробва следващия. Следователно не мисля, че Божков ще се откаже от титлата сам. А и освен това не мисля, че парите, които ще прибере от залози за лит(*кс-етрополе, в случай, че те не станат първи няма да са повече от евентуалните приходи от например мачове срещу силни отбори в 3тия предварителен кръг, тъй като не вярвам, че чак толкова мнго хора ще залагат големи суми на лит(*кс-етрополе. Следователно лит(*кс-етрополе общо взето няма как да не стане шампион този сезон...
Това е взето от свинският форум.ГОрките колко са прави понякога............или можеби не