Цитат:
Наско Сираков хвърли бомбата: Много скоро Батков ще си тръгне от Левски!
Легендата на Левски Наско Сираков коментира събитията в клуба през последната година, пише "Меридиан Мач". Той говори за проблемите на "сините" по време на представяне на биографичната си книга "Единакът" във Враца.
Сираков прогнозира раздяла между Левски и собственика на клуба Тодор Батков, която по думите му ще се състои "много скоро".
"Ще ни трябват 3-4 години, за да преболедуваме ерата "Батков". Никой не може да оправи клуба с магическа пръчка. Трябва някой да дойде и да изсипе 50 милиона евро. Кой ще го направи?", попита той.
Той разкритикува "сините" за текучеството на играчи и треньори в последните години.
Сираков обясни защо е бил уволнен бъдещият треньор на "сините" Димитър Димитров - Херо, по времето, в което легендата на Левски командваше да "Герена".
"Аз реших за тази смяна и я направих, защото смятах, че към онзи момент той не бе готов за треньор на Левски. Надявам се, че сега ситуацията е друга и ще го оставят да работи и реализира идеите си. Доколко това ще се случи е друг въпрос", заяви Сираков.
Той разкритикува и решението да бъде назначен уволненият преди дни вече бивш треньор на Левски Пепе Мурсия.
"Този човек идва от шампионат, където се играе 9 месеца. Там нямат нужда от почивка и бързо достигат нужния баланс. В България се играе 4 месеца и се почива 3... Той просто не беше подготвен за условията тук", коментира легендата на "сините".
Сираков отново засегна уволнението на Йоканович.
""След мача с Локо (София) Батков ми се обади и заяви, че не иска повече Йоканович да е треньор. 15-20 дни по-рано бях говорил с Йока, защото усещах, че изпуска съблекалнята. Питах го дали иска помощ и дали да не вляза да се скарам на футболистите. Но Йоканович е твърде много европеец. Той смяташе, че има срещу себе си професионалисти, а не разглезени примадони. Затова тръгнах на разговори с Ивайло Петев".
Наско обяви, че е бил впечатлен от разбиранията за футбола на треньорна на АЕЛ Лимасол.
"Два пъти се срещахме с Ивайло за по три часа. През повечето време той говореше за футбол, а аз слушах и останах впечатлен от разбиранията му. Но знаете какво се случи и влязохме в историята с най-грозния случай във вековната история на клуба. Кой стой зад акцията на т.нар. фенове ли? Не знам, но знам, че за първи път Батков не дойде на представянето на треньор на "Герена". Вие ще се сетите за останалото…".
Според легендата на Левски Валери Божинов е изключителен талант, но ...
"Валери е изключителен талант, но… не се отдава изцяло на футбола. Разколебан е между професията и нощните заведения. Иначе е голям, невероятен талант. Щом е бил в Ювентус и Манчестър Сити, където трудно правят грешки при селекцията, това значи много".