forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Дек 12, 2018 1:15 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 571 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:02 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 3:16 pm
Мнения: 22225
Местоположение: Фаноса ти.
Цитат:
ОБЩА ПОЗИЦИЯ НА НКП И ТРЪСТ „СИНЯ БЪЛГАРИЯ” ЗА АКЦИИТЕ

Публикувано на: 16.02.2015
Днес е исторически ден за Левски. След 70 години е създадена възможност клубът отново да бъде собственост на тези, които го обичат най-много. Неговите привърженици.

Решението на представляващия мажоритарния пакет от акции Тодор Батков да предостави безвъзмездно своя дял срещу финансиране на клуба чрез изключително честен, прозрачен и справедлив механизъм, е венецът на дългогодишните усилия на Националния клуб на привържениците на Левски и една от основните цели, с които преди година беше създаден Тръст „Синя България”. Смятаме, че действията на Батков от днес са най-добрата възможност за синята общност. Привържениците ще могат да придобият клуба чрез избрана от всеки от тях форма – индивидуално, чрез обединение на бизнесмени в консорциуми, чрез участие в Тръста или други форми на сдружения, за които вече са налице всички предпоставки да се появят.

Във връзка със своите цели и левскарските ценности, НКП и Тръст „Синя България” вече са поставили условие на Тодор Батков, свързано с прехвърлянето на акции. Ние категорично настояваме акции на Левски да не могат да се получават от офшорни компании или от юридически лица, собственост на офшорни фирми. Левски може да бъде собственост само и единствено на своите привърженици, които открито, почтено и със собственото си име застанат зад общата кауза.

Същевременно като членове на Управителния съвет на Левски, НКП и Тръст „Синя България” са на мнение, че прехвърлянето на акции срещу финансиране е единственият начин за спасение на любимия ни клуб в тежката сегашна ситуация. Нещо повече, това ще отвори възможности за създаването на публично дружество, а като резултат и по-добро финансиране и изграждане на доверие на инвеститори и спонсори.

НКП и Тръст „Синя България” ще изпълнят до край своите ангажименти, свързани с прозрачното и целево използване на събраните от прехвърлянето на акции средства, както и с реформирането на структурата на Левски. След това двете организации ще смятат своята роля в прякото управление на клуба за изчерпана и ще заемат своето полагаемо място – на трибуните с безрезервна подкрепа на любимия Левски.

Съдбата на Левски е вече изцяло в ръцете на неговите привърженици.


:levski :lsfc1


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:14 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Фев 20, 2011 6:13 pm
Мнения: 1418
.


Последна промяна psiho на Вто Фев 17, 2015 2:26 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:14 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 3:16 pm
Мнения: 22225
Местоположение: Фаноса ти.
И докато се чудите дали да пишете простотии в другите теми, или да вземете отношение:
Цитат:
Собственикът на Левски Тодор Батков обяви пред официалния сайт на отбора, че е готов да подари акциите си в клуба.

Председателят на Тръст „Синя България“ и член на УС на Левски Васил Колев ще гостува в Нова спорт от 21.00 часа, за да даде повече яснота по темата.

Г-н Батков, преди две-три седмици бе изнесена информация, че сте заявили готовност да прехвърлите част от акциите, които притежавате в капитала на Левски, на привърженици, които изразят желание да подпомогнат финансово клуба. Бихте ли обяснили какво в действителност е Вашето намерение?

Действително, по време на предишното заседание на Управителния съвет на клуба, на което бях поканен, заявих това свое намерение пред членовете на съвета. Същият ден беше учреден и Бизнес клуба към тръста на привържениците „Синя България”. Тогава отново повторих това свое намерение. С две думи, ситуацията е следната: Клубът изпитва сериозни финансови проблеми в началото на полусезона. Те са предизвикани от натрупани немалко задължения през последните две-три години. Изплащането на тези задължения са условие за издаване на лиценз за участие на Левски в европейските турнири през тази година. Става дума за сума от порядъка на милион-милион и двеста хиляди лева. В нея влизат заплати на първия отбор и персонала за декември, задължения към клубове за привлечени футболисти, както и задължения по неплатени възнаграждения на освободени футболисти и треньори. В същия момент, клубът продължава да функционира, тоест необходими са и свежи пари за осъществяването на дейността. На този етап, след като вече приключихме със селекцията през зимната пауза, говорим за свежи постъпления в бюджета на клуба от порядъка на минимум петстотин – петстотин и петдесет хиляди лева месечно. От началото на 2015 г. клубът реализира приходи от близо милион и половина лева, половината от които бяха осигурени от мен. Всички те отидоха за погасяване на стари задължения и частично финансиране на текущата дейност.

Бихте ли обяснили какво всъщност възнамерявате да направите?

Аз притежавам пряко като физическо лице повече от осемнадесет и половина милиона акции от капитала на клуба, които акции са платени и капиталът е вписан в търговския регистър. Освен това, чрез кипърско дружество притежавам още акции за над десет милиона със същия статут. Не веднъж съм заявявал, че не гледам на Левски като на търговско дружество. Не очаквам да получавам дивиденти, нито пък гледам на акциите, които притежавам, като на обикновен актив в търговско дружество, с които бих могъл да търгувам. Винаги съм считал, че всеки, които обича Левски, трябва да е съпричастен в това дело, за да бъде клубът финансово стабилен и с успехите си да радва своите привърженици. Нещо повече, не мисля, че има разлика между моя принос и приноса, например, на всеки привърженик, който си купува карта или билет за всички домакински мачове, фланелки на децата. Страшно много хора обичат Левски – хора най-различни, хора с различни финансови възможности. Моят апел е към всеки, който може да отдели в този тежък момент каквато и да е сума, да я дари в касата н клуба, срещу което ще получи от мен безвъзмездно съответния пакет акции. По този начин ще стане акционер и ще участва в общото събрание и ще се чувства съпричастен към съдбините на клуба.

Напоследък има не едно изказване от състоятелни хора, които обичат Левски и които Ви упрекват за грешки в управлението, за недалновидна финансова политика. Не липсват и мнения от типа: „Батков надроби тази попара, Батков да се оправя”.

Да, грешките не са една и две, но истината е, че винаги всички е правено в името на Левски и за доброто на Левски. Не бива да звучи като оправдание, но аз никога не съм се намесвал пряко в управлението на клуба, нито съм налагал мои виждания за привличане на футболисти и ангажиране на треньори. Никога! Винаги през последните 11 години съм бил финансовият гръб на клуба, който е покривал дефицита в приходната част на бюджета – седмица след седмица, месец след месец, година след година. Просто през последните няколко години се натрупаха твърде много неуспехи – клубът не се представи добре в европейските турнири, почти нямаме качествени футболисти, от трансфера на които да получим съществени приходи, все по-трудно става намирането на спонсори. А и при мен, в моя бизнес през последните години, нещата не се развиват съвсем удачно. Въпреки доброто ми желание, не мога да отделям толкова средства, че да покрия дефицита на клуба изцяло.

Обяснете какво конкретно трябва да направи, примерно, привърженик на Левски, който желае да получи пакет акции от Вас?

В момента клубът организира отпечатването на акциите от новата емисия в печатница „Демакс”. Докато новите акции бъдат издадени клубът отпечатва Временни удостоверения на мое име. Всеки, който желае, може да ес обърне към клуба, към националния клуб на привържениците, към тръста „Синя България” или към мен лично и да изяви своето желание. готов съм да джиросам съответния пакет акции и съответно той да бъде вписан в книгата на акционерите. Той трябва да внесе номинала на акциите в касата на клуба или по сметка като дарение, за което ще бъде оформен съответния договор за дарение.

Не напомня ли това на неуспешния опит на лит(*кс-етрополе да пласира акции миналата година?

Не, говорим за съществуващи акции, които са изцяло платени от мен и са мое притежание. Аз съм свободен да ги прехвърля на когото искам, включително безвъзмездно. Емисията на колегите от лит(*кс-етрополе беше за увеличение на капитала и беше под формата на публично предлагане на акции. Както знаем, тя се провали. Моята инициатива няма характер на публично предлагане на акции. Вече се консултирах и с регулатора – Комисията за финансов надзор.

И все пак как мислите, ще се стабилизира ли Левски финансово?

Ситуацията е доста тежка, но аз съм оптимист. Разчитам на съпричастността на всеки, който желае да се включи. Пред началото сме на пролетния дял на първенството. Предполагам, че ще има поне девет домакински мача. Призовавам всеки, който обича Левски, да си купи билет, а който желае да се включи в акционерния капитал го каня да се възползва от възможността, която споменах по-горе. С общи усилия съм убеден, че ще успеем.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:25 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Сеп 17, 2013 9:38 pm
Мнения: 6791
Чудесна новина, сега вече спокойно можем да видим, дали е лъгал


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:35 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Мар 29, 2006 6:34 pm
Мнения: 12295
Надявам се скоро да излезе информация колко струва 1,10,100,1000 акции :wink:

_________________
Утре. Вестниците. Първи.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:36 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Окт 04, 2010 8:52 pm
Мнения: 9163
Всичко е много хубаво, но докато не видя, че нещо се случва реално, винаги ще имам едно на ум. До такава степен сме се напатили, че имам чувството, че няма отърване от тара и всички комунисти и доносници, които от 47г. са превзели клуба.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:39 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 05, 2010 11:01 pm
Мнения: 13355
Suum cuique написа:
Надявам се скоро да излезе информация колко струва 1,10,100,1000 акции :wink:

:lsclapp

С огромен интерес ще гледаме довечера!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:40 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Сеп 17, 2013 9:38 pm
Мнения: 6791
Щом е стигнал до там да го обяви официално и парите ще отидат в клуба, на първо четене ОК. Чакаме дати


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:43 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Авг 25, 2012 5:06 pm
Мнения: 9400
Местоположение: Glasgow
Цитат:
Председателят на Тръст „Синя България“ и член на УС на Левски Васил Колев ще гостува в Нова спорт от 21.00 часа, за да даде повече яснота по темата.


Извинявам се за въпроса, но Нова спорт може да се гледа онлайн?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:44 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Май 24, 2008 2:05 pm
Мнения: 28097
Местоположение: София
1 акция е 1 лв. Ще има пакети от 50, 100, 1 000 000. Няма връщане назад, в момента акциите се печат и скоро може да се взимат. Тара ще е минало, стига да има желаещи да купуват. Парите не отиват в неговия джЕб, а за издръжката на клуба.

_________________
Wine is fine but whiskey's quicker, suicide is slow with liquor...
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 7:57 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Яну 29, 2014 3:15 am
Мнения: 5687
Местоположение: Там
Цитат:
Аз притежавам пряко като физическо лице повече от осемнадесет и половина милиона акции от капитала на клуба, които акции са платени и капиталът е вписан в търговския регистър.


До колкото съм чел той притежава 91% от клуба. Т.е. 91% са 18.5 млн лева?

3акупуването на акции еднократна инвестиция ли е, или всяка година трябва да внасяш пари?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:16 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Дек 28, 2004 7:55 pm
Мнения: 5194
Местоположение: Sofia/Glasgow
АЕ СИНИТЕ БААААААА написа:
Цитат:
Аз притежавам пряко като физическо лице повече от осемнадесет и половина милиона акции от капитала на клуба, които акции са платени и капиталът е вписан в търговския регистър.


До колкото съм чел той притежава 91% от клуба. Т.е. 91% са 18.5 млн лева?

3акупуването на акции еднократна инвестиция ли е, или всяка година трябва да внасяш пари?


Всичко зависи от видовете акции. Закупуването е веднъж. Ако няма решение за увеличаване на капиталa, тo ти продължаваш да си горд притежател на същия брой акции които си закупил преди.

_________________
"Народе, народе, мaйцу ти ебем
oт слово бегаш, на куршум налиташ"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:17 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Дек 28, 2004 7:55 pm
Мнения: 5194
Местоположение: Sofia/Glasgow
Седем:Едно написа:
1 акция е 1 лв. Ще има пакети от 50, 100, 1 000 000. Няма връщане назад, в момента акциите се печат и скоро може да се взимат. Тара ще е минало, стига да има желаещи да купуват. Парите не отиват в неговия джЕб, а за издръжката на клуба.


Направо не мога да повярвам какво доживяхме :lsfc1

_________________
"Народе, народе, мaйцу ти ебем
oт слово бегаш, на куршум налиташ"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:22 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Дек 19, 2006 11:47 pm
Мнения: 18141
Дано пусне всичките акции, че искам да ги изкупя и да стана собственик на клуба :bigok

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:25 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Сеп 17, 2013 9:38 pm
Мнения: 6791
Не знам аз вас, ама аз от как го прочетох това си избухвам сериозно в офиса :lsfc4 :lsfc4


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:30 pm 
Online
Аватар

Регистриран на: Чет Юни 21, 2007 7:23 pm
Мнения: 9963
АЕ СИНИТЕ БААААААА написа:
Цитат:
Аз притежавам пряко като физическо лице повече от осемнадесет и половина милиона акции от капитала на клуба, които акции са платени и капиталът е вписан в търговския регистър.


До колкото съм чел той притежава 91% от клуба. Т.е. 91% са 18.5 млн лева?

3акупуването на акции еднократна инвестиция ли е, или всяка година трябва да внасяш пари?


Закупуването е еднократно, но при отрицателен резултат трябва да покриват. Пример: Капитала на клуба е 10 милион лева, разпределени в акции с номинал по един лев. Клубът има загуба за годината 1 милион лева. Акционерите трябва или да покрият загубата или да намалят капитала. Тоест, бъркаш се по 10 стотинки за всяка акция.

_________________
Just get on stage AND FOOKING AVE IT


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:35 pm 
Offline

Регистриран на: Съб Апр 22, 2006 11:28 am
Мнения: 352
Местоположение: София
Айде сега да излизат 3 сериозни фирми да вземат 70% и другите 30% за дребни риби като нас. Аз лично ще инвестирам в Левски! :)

_________________
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ !! ЛЕВСКИ НАД ВСИЧКО !


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:38 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Яну 10, 2007 5:57 pm
Мнения: 9313
Местоположение: Възраждане, Русе
Сиреч трябва да се съберат средства да избутаме до лятото и ЕКТ. Нещо като баскета. Не че е лошо де :strkstrk

_________________
Само Сините


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:39 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Ное 19, 2006 9:24 pm
Мнения: 1288
Местоположение: София,България
Блажени да са вярващите!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:41 pm 
Online
Аватар

Регистриран на: Чет Юни 21, 2007 7:23 pm
Мнения: 9963
Не искам да намалявам ентусиазма, но да не забравяме, че има да се плащат едни милиони за сектор А. А ще трябват още доста за останалите сектори. Според мен няма да се мине само с първоначално събиране за откупуване от тодар.

_________________
Just get on stage AND FOOKING AVE IT


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:44 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 9:38 am
Мнения: 873
Това нещо трябва да се обясни доста добре, че да няма изненадани, когато бъдат поискани пари за покриване на дефицита и да има "Ама то, аз, отказвам се тогава"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:45 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Сеп 17, 2013 9:38 pm
Мнения: 6791
Едва ли някой смята, че сме спасили Левски с тва предлагане. Въпроса е, че накрая тия акции излизат от "сейфа в офиса", че официално има предложение. Имат да се плащат много неща, но до по-рано днес всеки можеше да спекулира къде са акциите, КОЙ ги притежава. А и ще помоля хората, които са по-наясно да разяснят ситуацията с акциите и вноските, щото аз чух нещо по-различно от това, което написа New Order


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:47 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Окт 09, 2005 9:41 pm
Мнения: 13788
New Order написа:
Не искам да намалявам ентусиазма, но да не забравяме, че има да се плащат едни милиони за сектор А. А ще трябват още доста за останалите сектори. Според мен няма да се мине само с първоначално събиране за откупуване от тодар.


За А сектор Тонев обясняваше, че ще се самоизплаща след като бъде построен

_________________
"Писна ми на кура да чета за тия смешници от да българия или както им е там фьешан името дейба майка му да еба."
dabulgaria.bg


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:52 pm 
Online
Аватар

Регистриран на: Чет Юни 21, 2007 7:23 pm
Мнения: 9963
Иво Танев и бате му Бойко какво казват е едно. Какво може да стане е друго. Как точно ще стане това самоизплащане, фирмата ще продава билети и ще прибира всички приходи от сектора докато се покрият задълженията?

_________________
Just get on stage AND FOOKING AVE IT


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:54 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Дек 13, 2004 9:28 am
Мнения: 11613
Аз точно така го разбирам самоизплащането. Какво ще стане на практика е друг въпрос.

_________________
It's us, find power
Live life, mind power
https://www.mixcloud.com/FLAME7/
Aim with my eye, shoot with my mind, kill with my heart.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:54 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Дек 28, 2004 7:55 pm
Мнения: 5194
Местоположение: Sofia/Glasgow
Важно е да се обясни какъв вид акции ще бъдат пласирани, за да може добре да си направим сметката. Също така е хубаво и да се видят договорите за строежа на сектор А, защото думите на Toнев не топлят.

_________________
"Народе, народе, мaйцу ти ебем
oт слово бегаш, на куршум налиташ"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:57 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Дек 13, 2004 9:28 am
Мнения: 11613
Абсолютно задължително е нещата да бъдат обяснени по начин, по който да станат разбираеми за всеки един Левскар.

_________________
It's us, find power
Live life, mind power
https://www.mixcloud.com/FLAME7/
Aim with my eye, shoot with my mind, kill with my heart.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 8:58 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Дек 12, 2004 4:51 pm
Мнения: 12580
Местоположение: Герена
Аз си признавам абсолютно чистосърдечно, че нищичко не разбирам...
По принцип от борси, акции, проценти, дивиденти, ценни книжа и всякакви такива икономически неща хал хабер си нямам и не вдявам грам.

_________________
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 9:00 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Авг 25, 2012 5:06 pm
Мнения: 9400
Местоположение: Glasgow
Браво :bigok

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2015 9:02 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Дек 28, 2004 7:55 pm
Мнения: 5194
Местоположение: Sofia/Glasgow
incheto_1914 написа:
Аз си признавам абсолютно чистосърдечно, че нищичко не разбирам...
По принцип от борси, акции, проценти, дивиденти, ценни книжа и всякакви такива икономически неща хал хабер си нямам и не вдявам грам.


Тук не става въпрос за борси,проценти, дивиденти, и тн. Само трябва да се разбере какъв вид акции ще предлага клуба -/ задължения и правомощия на акционерите /. Дивиденти е нещо което може само да си го пожелаем :smt007

_________________
"Народе, народе, мaйцу ти ебем
oт слово бегаш, на куршум налиташ"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 571 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
Преведено от yarnaudov.com