forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Дек 10, 2024 5:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 409 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 12:37 am 
Аватар

След Петък вечер и Неделя сутрин не мога да приема напълно Павел Иванов в сериозна роля. Особено в началото на филма, докато сваляше Лита, очаквах да си извади тефтерчето с вицовете и да я направи ле-ща. :lol: :smt003

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 10:46 am 
Аватар

Олег Ковачев нещо не е доволен от филма. Аз не мисля, че е втълпено, че ДС убиват Гунди, ама щом "едни зрители му казали", значи е така
https://www.facebook.com/olegkovachev/p ... 5470481172

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 11:00 am 
Аватар

Опитах се да обяснявам и на други хора като ме питаха как е филма, че реално не е нито биографичен филм, нито няква документалистика, а просто драма. Игрален филм. Ако искат можеха да го направят и рус вероятно. А това че ДС го убиват, ми звучи преносно, а не че буквално са организирали катастрофата
Ама щом Олег Ковачев казва..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 11:07 am 
Аватар

Няма как всички да са на едно мнение и да харесват едно и също. Според него обаче във филма не бил показан Гунди, а някакъв различен образ. Лита в прав текст казва в няколко интервюта, че който иска да разбере какъв е бил нейният Георги, трябва да гледа филма. Не съм нито на годините на Олег Ковачев, нито съм отделил толкова време и усилия да се запозная с материали за Гунди и живота му, но все пак предпочитам да се доверя на Лита.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 11:17 am 
Аватар

Няма как да не взема насериозно анализа на Олег Ковачев. Особено след признанието, че е излязъл на 30-та минута.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 12:34 pm 
Аватар

Гледах го снощи на спокойствие, най-късния възможен час. Рядко ходя на кино, обикновено и 30 мин през деня са ми достатъчни да заспя, този път ми беше интересно.
Хареса ми, като цяло се усеща балансирано. На моменти малко повече залита легендата за любовта, отколкото на редовия наш привърженик му се иска за легенда на клуба.
Предполагам, че е заради дейното участие на Лита. Естествено няма как да се угоди на всички, за мен си заслужава да се види и всеки са си го пречупи спрямо неговото виждане.

П.П. Това да се опиташ да излезеш пеша от мол в 2 през нощта не е лесно :loser2

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 2:15 pm 
Аватар

Може би доста хора не се усетихме, че филмът ще представя Георги Аспарухов през погледа на Величка Маркова и тяхната лична история. Реална представа за Гунди може да се добие от документалния филм, който беше правен за него преди десетина години (ако не се лъжа). Там има негови интервюта, кадри, личен архив и спомени от първо лице на съотборници. Вероятно Лита е виждала така Гунди - сваляч, самоуверен и ухажван, и така го е предала.

Другото е, че филмът все пак е игрален и комерсиален, търси се и по-широка аудитория, не само футболните фенове. Примерно ако бяха пуснали предния документален филм за него по кината, нямаше да има такава гледаемост, въпреки че е много силен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 2:59 pm 

shalala написа:
Няма как всички да са на едно мнение и да харесват едно и също. Според него обаче във филма не бил показан Гунди, а някакъв различен образ. Лита в прав текст казва в няколко интервюта, че който иска да разбере какъв е бил нейният Георги, трябва да гледа филма. Не съм нито на годините на Олег Ковачев, нито съм отделил толкова време и усилия да се запозная с материали за Гунди и живота му, но все пак предпочитам да се доверя на Лита.

Олег Ковачев е режисьор на документалния филм от 2003 " Балада за Гунди". Вероятно може да е прав за някои неща, но това да си тръгнеш в 30тата минута е доста неуважително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 3:39 pm 
Аватар

Аз сега ще го гледам. В 15:00 всичко е продадено, а го въртят в киното в Благоевград по няколко пъти на ден, всеки ден. Пред мен на опашката бяха или възрасти хора или малки деца.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 5:13 pm 
Аватар

Аз също трудно издържах първите 30 минути, но след това филмът стана много силен и емоционален.
Човекът да отиде да си догледа, че се е прецакал с това излизане в 30-тата минута.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 31, 2024 10:26 pm 
Аватар

Под поста на Олег Ковачев, който коментирахме нагоре:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Ное 01, 2024 10:41 am 
Аватар

И аз снощи гледах филма. Надали мога да кажа нещо повече от казаното до сега. Ама наистина не съм гледал по-добър български филм откъм игра. Актьорите, които играят Гунди и Лита са перфектно подбрани. Докато гледах, имах чувството че съм вътре във филма.
Яко рев имаше в залата, на моменти и аз бях на косъм
Абе, възхитен съм. Неслучайно пръска залите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Ное 01, 2024 11:51 am 
Аватар

Качиха и целия саундтрак от филма: https://www.youtube.com/watch?v=JxrAjOV ... gw&index=1

Цитат:
Оригиналният саундтрак е наличен във всички платформи от днес
Оригиналният саундтрак включва над 90 минути музика, написана специално за продукцията и дирижирана от Георги Стрезов, а оркестрацията е дело на Георги Стрезов и Симеон Едуард. В записа участват 85 музиканти, като главните солови инструменти са кларинетът, изпълнен от Михаил Живков, и виолончелото, изпълнено от Борис Радилов. Музикалната тема на Лита пък е изпълнена от Мартин Павлов и Петьо Колев (флейта). В саундтрака са включени и няколко песни, които са написани в духа на епохата. В тях свирят Велислав Стоянов (тромбон), Михаил Йосифов (тромпет), Кирил Георгиев (китари и бас), Стефан Цеков (барабани), Георги Стрезов (пиано и орган). Музиката е записана в Sofia Session Studio, а организатор на записите е Four For Music, отговорна за записи на продукции като "His Dark Materials", "The Crown", "Solo: A Star Wars Story", "The Witcher" и други.
Саундтракът ще намерите тук - https://bit.ly/gundi-original-soundtrack
Саундтракът включва и 15 минути лицензирана музика, типична за епохата като „Синева” в оригиналното изпълнение на Мария Нейкова, „Химн на младостта” от Емил Димитров, “Обещай ми последния танц“ на Щурците и други. Мастеринг инженер на филмовия саундтрак е Матиас Адолф.
Официалният плейлист ще намерите тук - https://bit.ly/gundi-playlist

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Ное 01, 2024 8:05 pm 
Аватар

абе поревах си пак малко аз . . .
На FLame, пак ще му кажа, че на Васко Кеца (Диана Експрес) повече ми харесва варианта, но у фейса ще препостна неговия вариант на Мария Нейкова от филма!

Бях миналата неделя във Бирмингам, сега търся, къде мога да го гледам пак :oops:

Аз съм си ревлив, та си плаках през цялото време . . . едно момиче стоеше до мен и след 30-та минута заподсмърча сериозно и тя . . . абе накрая сигурно 10 минути ръкопляскахме :oops: :oops: :oops:
Иван Христов беше, едва ли някой го е слушал сериозно, ама и аз с спуках да му ръкопляскам :smt003

липсват някои основни неща от живота на Гунди!
- Обединението със Спартак и че така става с чин от полицията!
- за ДС вярвам, защото досега да му бяха изкарали всички досиета!
- Гунди е бил на всички преимери в театъра! Калата и т.н. са му отровни фенове и винаги е стоял на първия ред;
- снимките му по гарите, пищящите жени по него;
- алфа ромеото не е купено от магазин и номера му е четири деветки;
- Лита го знае от волейбола, то реално си е бил изграден волейболист и звезда, ама футбола си е футбол . . .

и имам един въпрос към ИТК форумците;

Къде е Котков?
Вярно ли е, че семейството на Котков не си говорят с Лита и категорично са се разграничили от филма и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Ное 01, 2024 8:43 pm 
Аватар

По последния въпрос днес кълнах един боклук, заради материалчето му, ама пак не ми стигат клетвите за такъв отпадък
https://lupa.bg/news/legenda-za-naglost ... 3news.html

Иначе има много анализи и хипотези защо не е включен Котков, като цяло вероятно просто така са решили :bigok защото филма не се казва Гунди - Легенда за смъртта, за да се разказва за трагедията, а за двете му любови - футбола и Лита

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Ное 01, 2024 8:48 pm 
Аватар

Миналата седмица си говорих с учителката на дъщеря ми, относно филма. Жената каза, че не е спала от вълнение след прожекцията. И вчера влизаме в киното и хоп - тя там, с дъщеря си и зет си. И се оказа точно до моето място. За втори път го гледа и се скъса от рев. Даже каза, че пак ще ходи да го гледа. Аз не обичам да повтарям филми, ама тоя бих.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Ное 01, 2024 9:20 pm 
Аватар

archi написа:
абе поревах си пак малко аз . . .
На FLame, пак ще му кажа, че на Васко Кеца (Диана Експрес) повече ми харесва варианта, но у фейса ще препостна неговия вариант на Мария Нейкова от филма!

Бях миналата неделя във Бирмингам, сега търся, къде мога да го гледам пак :oops:

Аз съм си ревлив, та си плаках през цялото време . . . едно момиче стоеше до мен и след 30-та минута заподсмърча сериозно и тя . . . абе накрая сигурно 10 минути ръкопляскахме :oops: :oops: :oops:
Иван Христов беше, едва ли някой го е слушал сериозно, ама и аз с спуках да му ръкопляскам :smt003

липсват някои основни неща от живота на Гунди!
- Обединението със Спартак и че така става с чин от полицията!
- за ДС вярвам, защото досега да му бяха изкарали всички досиета!
- Гунди е бил на всички преимери в театъра! Калата и т.н. са му отровни фенове и винаги е стоял на първия ред;
- снимките му по гарите, пищящите жени по него;
- алфа ромеото не е купено от магазин и номера му е четири деветки;
- Лита го знае от волейбола, то реално си е бил изграден волейболист и звезда, ама футбола си е футбол . . .

и имам един въпрос към ИТК форумците;

Къде е Котков?
Вярно ли е, че семейството на Котков не си говорят с Лита и категорично са се разграничили от филма и т.н.

Единият ми съквартирант от Глазгоу, който не се интересува от футбол, е бил на същата прожекция. Каза, че е топ филм!

Иначе, вчера пак бях да го гледам на кино. Залата, с изключение на първите два реда, беше фул-макс от хора. Този път ми се падна прожекция със субтитри, дейба. :ohmygod2 :ohmygod2

А молът доволно ме изнерви. Пълно с деца с родители, всичките окичени като коледни елхи. Едвам се промъкнах до ескалатора. Мислех да си хапна след филма, който свърши в 21:00, то всичко беше затворено - KFC, Pizza Lab, Subway и другите фаст фууди, защото тия бяха изплюскали храната. :ohmygod2 :ohmygod2

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Ное 01, 2024 9:24 pm 
Аватар

Сестра ми, дето грам не гледа футбол, ходи тъкмо с гаджето си-припок на прожекцията :ohmygod :lol: Даже на него му е харесал филмът, ебати , а бил категоричен, че няма да ходи да гледа филма :shock: Мисля баба ми да заведа, тя мрази в червата си ДС и комунистите, че са имали семейни случки с тях и ще ѝ хареса сигурно. :ls-cup

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Ное 01, 2024 9:24 pm 

Кой би очаквал на Хелоуин, Молът да е пълен :loser2

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Ное 03, 2024 10:20 am 

Залите са все така пълни до пръсване. Жени, мъже, деца, всеки гледа и преживява сам видяното. Няма разговори по време на филма, кикотене, гледане в телефона. Даже и шум от ядене на пуканки почти не се чува.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Ное 03, 2024 11:10 pm 
Аватар

Днес залата беше пълна , филмът е велик .

Не разбирам нищо от кино, но не мога да повярвам, че толкова качествен филм може да се направи в България и то с къс бюджет.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2024 3:42 pm 
Аватар

Бюджетът е къс само в сравнение с Холивуд, иначе за нашите стандарти парите са си доста. Всъщност кой български филм е с по-голям бюджет?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2024 3:47 pm 
Аватар

Бюджетът е нищожен, не само в сравнение с Холивуд, но и с всичко извън България, но е факт - след 90-та, няма по-скъп български филм. С това, с което са разполагали обаче, са направили чудеса в пресъздаването на епохата и старите мачове.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2024 3:47 pm 
Аватар

От последните години - Възвишение е с 2.5 млн. бюджет, което за БГ стандартите е огромен. Мисия Лондон е с 2.7 млн. Не се сещам да има с по-голем бюджет, всъщност, над 4.5 млн. е на "Гунди" или нещо подобно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2024 3:50 pm 
Аватар

Ако наистина е толкова на Мисия Лондон и прибавим инфлацията от тогава, то може и по-скъп да излезе.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2024 6:10 pm 
Аватар

:lsfc3 :lsfc3 :lsfc3 :lsfc3

Цитат:
ОФИЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ:
“Гунди - Легенда за любовта” събори 14-годишен рекорд само за първите си 17 дни на екран. Филмът на Димитър Димитров вече официално е най-гледаният български филм в новата история на родното кино.
За трети пореден уикенд филмът „Гунди – Легенда за любовта“ е най-гледаното заглавие в киносалоните в България. Феноменалният успех на филма продължава да се затвърждава, като с всяка изминала седмица продукцията задминава собствените си рекорди, а вече поглежда и към такива обвити в гъста паяжина. Само за 17 дни филмът за легендарния български футболист Георги Аспарухов успя да подобри 14-годишния рекорд на „Мисия Лондон“ отчитайки 397 225 зрители и вече заема първо място в официалната класация за най-гледани български филми след 1989 година според данните на Национален Филмов Център. За периода преди 1989 година няма водена официална статистика за броя зрители в кината у нас.
Важно е да се отбележи, че в тези цифри не влизат зрителите гледали филма в чужбина.
Филмът на режисьора Димитър Димитров вече надмина и най-смелите очаквания на екипа, който стои зад продукцията, но вече всички погледи са насочени към абсолютния рекорд на „Аватар 2“ от 475 823 зрители, който се очаква да падне в следващите 2 седмици.
Благодарим ви. Гунди е вечен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2024 6:52 pm 
Аватар

Изображение

И бандеровците одобряват филма. :smt027

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2024 7:21 pm 
Аватар

При мен залата избухна, като се появи Китодар :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2024 7:38 pm 
Аватар

2.7 милиона лева 2010 година като нищо са повече от 4.5 милиона сега.

Иначе средният бюджет на френски филм е 9,4 милиона лева, та не е само спрямо Холивуд.

Иначе Кито е голям и голям наш, участва в химна на Левски :lsfc1

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2024 11:30 pm 
Аватар

В допълнение на инфото за брой зрители ето и инфо за приходите:

Цитат:
"Гунди" направи хеттрик - разби нов рекорд и изкара още 1 млн. лева

Антон Биров

Трети пореден уикенд българският боксофис има своя български шампион.

Филмът "Гунди - Легенда за любовта" продължава да е най-гледаният филм в страната и да разбива рекорди.

И през тези почивни дни филмът изкарва повече от 1 милион лева, което, ще прощавате, определяме като невероятен успех. Както обсъждахме с колегите, откакто следим по-внимателно какво гледат българските кинозрители не сме виждали подобен подвиг и такава стабилност в гледаемостта.

За цялата минала седмица приходите са общо 2,028 милиона лева.

Миналата седмица посочих, че "Гунди" е изправен пред предизвикателството да изкара 5 милиона лева. Е, направи го. Общите приходи вече са 5,423 милиона лева. :lsfc1

Няма да прибързвам с предизвикателството за 10 милиона, но със сегашните си темпове филмът на режисьора Димитър Димитров има потенциал да го постигне. Зрителите на седмична база неизбежно ще спадат, но повторните гледания и добрите отзиви (включително "Ама още ли не си го гледал?") могат да му осигурят дълъг киноживот.

Големият претендент за трона - "Гладиатор II" - идва чак в средата на ноември.

Междувременно биографичната лента разби нов рекорд - вече е най-гледаният български филм от 1989 г. насам, с право се похвалиха създателите му.

Постига това след само 17 дни на екран, като със своите 387 225 зрители побеждава доскорошния рекордьор в този период - "Мисия Лондон". Но защо само от 1989 г. досега? Защото за периода преди това няма официална статистика за броя зрители.

Ето как изглежда Топ 5 на най-гледаните филми в България за уикенда 1-3 ноември:
Прикачени файлове:
топ 5 филми.png
топ 5 филми.png [ 25.36 KiB | Прегледано 23324 пъти ]

Последният танц на Том Харди и "Венъм" отново е второто най-предпочитано заглавие и вече се доближава до 1 млн. лева приходи. Поредното доказателство, че поне у нас публиката все още има апетит за супергеройски екшън-комедии.

Анимацията "Дивият робот" измества ужасите "Усмивка 2" от третото място, а на пето остават "Героите от Ла Манча".

Мечтаният проект на Франсис Форд Копола "Мегалополис" с Адам Драйвър дебютира на незавидната шеста позиция.

През уикенда са го гледали само 1351 зрители и е изкарал 21 179 лв. Интересно дали негативните рецензии са повлияли тук или просто твърде малко българи са наясно, че епосът на Копола може да се гледа у нас. Резултатът е разочароващ с оглед на това, че почти идентичен резултат има "Изкупление" - новият екшън с Лиъм Нийсън - с 1351 души и 20 412 лева.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 409 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]