Доста глупости се изписаха вече...
Всяка година от време оно се правят шествия.Само малък пример ще дам... на последните дербита, който е бил в клуба на Запад или на Дивизията знае ,че там се събират стотици хора.Тези хора на последните няколко дербита тръгват заедно към стадиона и се създава перфектна атмосфера по улиците.И няма човек който да е бил и да отрече мощното пеене и красотата на няколко стотин човека по малки софииски улички как вдигат на крак целия град.И всички гледат и се възхищават...от лелките на балконите до костюмарите в джиповете.Единен сектор ще има когато и извън него сме заедно.Всеки от вас в деня на мача ще седне някъде с приятели да пие бира и ще тръгне с групичка от 10-15 човека към стадиона но трябва да се направим на специлни и да псуваме желанието на Владо(като лице на НКП) да дойдат повече хора в кафенето на Тодор Александров и заедно да се тръгне от там към стадиона.Що трябва вечно да има делене,осопорване,мрънкане и "градивна критика"? Това с гайдите може и да не е добра идея(въпреки ,че първоначално и аз реагирах с фейспалм) но ако се получи тогава ще мине ли всеки да стисне ръката на Владо и да му каже "Браво,супер се получи".Ще си гледаме снимки и клипове в нета и ще ахкаме колко е яко.Аз от как се помня на дерби не съм пил с малка компания и по пътя към стадиона не сме били по-малко от 30-40 човека.Шествията всяка година се получават перфектни и този път за разнообразие ще има гайди.Ако не се получи какво толкова?Ще се учим от грешките си.Но синя лавина по улиците на София никога не може да се сравнява с шествието на страха при прасетата.Те просто знаят ,че нямат друг начин за придвижване до Герена.Съпоставка с тях е пълна глупост да се прави,защото целите на двете събирания са коренно различни.И понеже мразя да пиша дълги постове само за пример ще дам едно от последните дербита.Над 100 човека тръгват от кафето на Запад,минават покрай клуба на Дивизията и от там стават ЕДНО ЦЯЛО и продължават към нац. стадион.Понеже не искам да изкривявам истината и бройката но тогава бяме над 300 човек ако не и повече.Имаше всякакви хора...от лошо гледащи кежуали,през деца с шалчета до ултраси.Отпред 1 човек с мегафон и центъра на София ехтеше.Винаги ще има един дето ще метне бутилка,ще е пиян,ще се дърви на ушев през 5 човека и от 20 метра но това е нашата агитка.Всеки си има идентичност и начин да покаже какво му е на сърцето в минутите преди дербито.И понеже масата от хората тук знаят за какво говоря и са присъствали,нека да спрем с критикуването, защото целта както казах е да има единен сектор а това става със такива събирания.В деня на дербито има 3 места в София на които всеки е добре дошъл,където ще бъде затворена улицата и ще се пее,където ще е пълно с левскари и ще има усмивки,песни и броене на минути до първия съдииски сигнал.Тази година за разлика от предни тези 3 места ще се съберат на едно цяло и ще покажем на червените ни приятелки ,че София е синя.Защото дори едно детенце от някоя кола или трамвай да види групата хора как пеят и са едно цяло,може да му трепне сърцето и след години само да отиде в сектор Б.А тези като мен които сами са открили пътя към стадиона без да ги побутват, ще ме разберат.На който не му харесва идеята жив и здрав...свободен е да отиде както и с който прецени на мача.