Anarion написа:
Сега аз лично си предпочитам старата емблема.Но преди години жената (тогава бяхме още гаджета) ми подари шалче с т.нар. "лопата".Веднъж,че е подарък,втори път че вече на толкова мачове съм го носил-сърце не ми дава да го оставя или режа.
Пък и в крайна сметка не говорим за емблема с име като "Витоша" или "Динамо"-все е левскарска.Нека си ги има и двете,пък всеки да носи кой каквато му хареса.На официалните програми,брошури,вестници,списания,документи,артикули и пр. може да присъстват и двете-преимуществено старата,разбира се.
То ако е за въпрос,навремето сме имали за знаме конска опашка а за герб-тотема на рода Дуло.Обаче това не ни кара да се отказваме от трикольора и коронования лъв,нали?

Кое й е Левскарското на лопатата

Това е едно скалъпено набързо нещо от Лафчис и ко., поради това, че се оставиха лицето петров - кучето да регистрира Емблемата на свое име, а тогава, 1998 г., течеше преструктуриране на спортните клубове и Лафчис трябваше да регистрира клуба с необходимите атрибути, между които трябваше да бъде лопатата, а не Емблемата поради едната му НЕМАРЛИВОСТ! Е, бива ли сега заради обстоятелството, че някой си е бил оставен да бъде изигран така левашки, ДА ПРОМЕНЯМЕ ЗАВИНАГИ НАШЕТО ЛИЦЕ, щото Емблемата на ЛЕВСКИ е именно нашето лице??!
Днешната българска ДЪРЖАВА има нещо общо с древната българска държава само и единствено по името България... Историците са създали впечатлението за континуитета между различните епохи на държавността по българските земи от 7 в. до днешни дни, а също и усещанията на българите, моделирани от историците - в действителност държавата на Аспарух, Симеон и Самуил няма нищо общо с държавата на Асеневци, Иван Александър и Иван Шишман, а още по-малко с държавата след Освобождението - то даже в последните 130 г. има три коренно различни български държави (1. 1878 - 1946; 2. 1946 - 1991; 3. 1991 - ?)... Държавните символи на днешната българска държава, Конституцията на днешната българска държава са различни от предходните, защото реалностите и времената са ги извикали и наложили! Няма как днешната българска държава, в днешните световни реалности, да ползва отличителни държавни символи от времената на Аспарух или ако ги ползва, тя трябва да не е тая днешна българска държава, а държавата на Аспарух, пренесена в наши дни... Е, ФК ЛЕВСКИ е нещо различно от българските държави - ние нямаме прекъсване на историята си, ние сме едно и също от 1914 г. до днес, а двата най-ярки символа на тоя континуитет са Името ни и Емблемата ни, изконната и единствената ни Емблема! Сиреч, ако ли се примирим с лопатата, ние се примиряваме с преучредяването на ФК ЛЕВСКИ, със смяната на неговата същност и лице, с прекъсването на историята ни и започването на чисто!