forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 10:05 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 253 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 24, 2006 5:36 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Сетих се колко хубаво би било да се качат снимки от онези години след 78г..Спомням си,че и Снежка и Вальо Черния често носеха фотоапаратчета,имаше и други,леле сега какви сме :lol: :cry:

ами АЙДЕ ДЕ.......намерете ги тия снимки, ще ги сканираме :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 24, 2006 8:30 pm 
Аватар

Е аз с надежда,че някой имащ снимки ,може да прочете ,качването да е проблема,макар,че нашто поколение още си клякаме до мишката

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:25 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2006 6:11 pm 
Аватар

В София господството ни беше пълно ,не само за футболните мачове,заформяхме мощни тумби,навсякъде където участваше Левски,аз май само на худ.гимнастика не съм бил :lol: ,а любимото ми мероприятие ми беше хокей срещу чорбата,те много често играеха на ст.Дружба,след футболен мач с лит(*кс-етрополе и наставаше голяма веселба.И все пак,според мен,липсваше маняшка агресия към чорбарите,дали защото и те си знаеха местото в гьола,или с тия ,които не бяха синчета на партийни другари-при тях си ги имаше,имахме еднакви житейски проблеми.
В провинцията нещата изглеждаха по-различно.Един от лостовете на комунистите беше всеки да мрази другия :Ямбол да мрази Сливен,Дупница-Кюстендил,Търново-Г.Оряховица и т.н.,а всички те София и тази омраза силно се чувстваше при гостуванията ни.Е,разбира се имаше леки и приятни пътувания,като Хасково,Дупница-напълно съм съгласен с този дупнишки форумен ураган-tenev,че Дупница е син град,Пловдив-там обикновенно майничките се чешаха помежду си,на ботевци много им се искаше да ни се издървят,ама им минаваше бързо,но имаше и традициално трудни гостувания-Перник,Благоевград,Враца.
Ясно ми се е запечатил един мач във Враца.Беше през 1979г.,трябваше ни победа за да станем шампиони и тръгнахме не малка агитка да подкрепим отбора!Агитката на Ботев Враца вече се беше прославила,бяха размазали чорбарите няколко кръга преди нашия мач,а след това като във филм,бяха спряли влака между 2 гари и бяха изгърбили ,само не си спомням дали феновете на Марек или на Тракия.Естествено в ком.вестници нямаше и ред за подвизите им,Враца дала толкова партизани-как?,така че имахме 1 наум!И вярно ,още на гара Мездра ни чакаха,някави със сопи,все едно на въстание бяха тръгнали,един от нашите им охлади бързо ентусиязма!Във Враца по тържествено ни чакаха,но до до сериозни битки така не се и стигна,явно все пак ни се е носила славата,а не бяхме и малко,така че денят ни мина в селски шеги и закачки,с по някой шамар ,но никъде дотогава не бях виждал по злобни физономий!Иначе станахме шампиони,с гол на Тони Милков -лека му пръст,Лавчис беше на вратата,а аз не видях гола,арестуваха ме преди него,защото на стадиона един беше почнал да ме суровака с един чадър и аз го хвърлих към терена-чадъра де и Ушев мене ме забърса и ме пуснаха след гола!
Времето ме притисна,така че за днес до тук!

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:26 am, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2006 6:30 pm 
Аватар

LSFC написа:
Ivan63 написа:
И вярно ,още на гара Мездра ни чакаха,някави със сопи,все едно на въстание бяха тръгнали,един от нашите им охлади ентусиязма с една торба бомбички

:twisted: :twisted:
Не разбрах,но текста претърпя промени

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2006 6:52 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
LSFC написа:
Ivan63 написа:
И вярно ,още на гара Мездра ни чакаха,някави със сопи,все едно на въстание бяха тръгнали,един от нашите им охлади ентусиязма с една торба бомбички

Мно'о лоши сте били... :twisted: 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2006 7:03 pm 
Аватар

Змей Горянин написа:
Ivan63 написа:
LSFC написа:
Ivan63 написа:

Мно'о лоши сте били... :twisted: 8)
Е,вече слушкаме и люпиме семки :lol:

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:26 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 08, 2006 4:20 pm 
Аватар

Много смешни ми бяха старците през ония години,пълни разбойници,събираха с в градинката пред банята и такива спорове завъртаха,че направо заглушаваха трамваите.

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:26 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 08, 2006 4:35 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Много смешни ми бяха старците през ония години,пълни разбойници,събираха с в градинката пред банята и такива спорове завъртаха,че направо заглушаваха трамваите.

И сега има спорове "пред банята", само че по радиото :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 08, 2006 8:46 pm 
Аватар

Мене дедо ми е бил приятел със Соколов - поркали са често заедно :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 08, 2006 8:50 pm 
Аватар

Boyo написа:
Не му е било лесно :?

Последна промяна Ivan63 на Пон Мар 27, 2006 10:44 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 08, 2006 8:51 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Boyo написа:

Чувал съм, че е имал голяма глътка :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 08, 2006 8:51 pm 
Аватар

И дедото е бил силен играч :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 08, 2006 8:53 pm 
Аватар

nazional написа:
Ivan63 написа:
Boyo написа:

Чувал съм, че е имал голяма глътка :roll:
И много приятели,поне до някое време,докато свърши мангизите

Последна промяна Ivan63 на Пон Мар 27, 2006 10:44 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 11, 2006 2:44 pm 
Аватар

Тия мачове и в Словакия,и сега в Удине,с това огромно присъствие на хора,мощно подкрепящи отбора,със сигурност влизат в историята на агитката

Последна промяна Ivan63 на Пон Мар 27, 2006 10:45 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 15, 2006 3:04 am 
Аватар

чакаме нови разкази от ivan63 :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 15, 2006 11:10 am 
Аватар

Спомних си за 2 мача,които като се сетя за тях и до ден днешен ме е яд на ушевите,това са два от мачовете,които не можах да гледам,защото не ме допуснаха до стадиона!
Първият беше мисля през 79г., срещу Реал Мадрид,на Герена беше мача,тогава такива мачове рядко играехме там,та тръгнал съм за мача и в тролея си имаше хора,викаха си Левски,всичко си беше мирно и изведнъж на паметника Левски спря тролея и от всичките врати се качиха ченгета ,ташака беше че арестуваха целия тролей,пуснаха бабите,а те които те решиха ни вкараха в 5-то .Там ни държаха неколко часа,един дебел старшинка си спомням непрекъснато ни питаше няма ли да си боядисаме и косите сини,като свърши мача и ни пуснаха,тактиката на Ушев проработи,а ние не гледахме мача!
Вторият път нещо подобно ми се случи срещу Уотфорд ,през 83г.,реванша беше на националния ,влизам на стадиона ,късат ми билета и в същия момент ме хващат от 2-те страни и ме вкараха в един рейс,паркирал пред Б,препълнен с такива като мене,повечето даже се познавахме и 10 мин.преди да свърши мача ни пуснаха ,дори Ушев ни съдейства да си купим нови билети,та гледах няколко минути.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 29, 2006 1:46 pm 
Аватар

Съобщението за изчезнало знаме ме подсети нещо.На времето шала,знамето,беше нещо свято,защитаваш го каквито и последствия да ти донесе това.Първите направени във фабрика шалове бяха някъде около 79г.,до тогава го карахме на ръчно плетени,не бяхме много,няколко от тия шалове отидоха за модели,по тях се направиха заводските и знамена-когато Ушев не е сърдит.Всеки имаше грижата да се приведе във вид и често обаче всеки ,много често и последните стотинки ,даваше за закупуването на платове,най-често се занимаваше Аяла и със сигурност не са допускани спекулации със средства.
Та ми хрумна следното ,в тоя форум има близо 3000 човека,ако всеки отдели по 2 лв.,нека даже да не са всички,незнам дали се досещате само тоя форум каква атмосфера би създал за години напред!
Тука има хора като LSFC и BSG,които според мен идеално биха се справили с събирането,стига да искат де,хора като Змея,Карето,Крис,Терзо и др.да не задълбавам в имена,които да осъществяват строг финансов контрол и отчет пред всички и вместо да пълните по 20 стр.за атмосфера,ще си я направите вие и сигурно ще ви е гот един ден

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 08, 2006 2:12 am 
Аватар

Ivan63 написа:
Тия мачове и в Словакия,и сега в Удине,с това огромно присъствие на хора,мощно подкрепящи отбора,със сигурност влизат в историята на агитката
Прибавям и "Велтинс Арена" в Гелзенкирхен,срещу Шалке ясно се чу и видя как около 1000 левскара могат да надвикат 53000 немски миньора

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 20, 2006 3:46 pm 
Аватар

Задаващият се мач с Локо Сф.ми напомни за мойте отивания на стадиона на лит(*кс-етрополе,а те са доста малко и то само когато е играл Левски.За първи път стъпих на Армията през 1978,....играехме с Локо Сф.,а по същото време на националия играеха Славия и лит(*кс-етрополе.Беше завързано,защото беше последен кръг и на лит(*кс-етрополе им трябваше победа с поне 3 гола разлика за да станат шампиони,те биха с 4:0,на Локото и равен им стигаше,а ние също имахме теориотични шансове,но трябваше Славия да бие,ние да разбиеме Локото .През ония години ,бях го писал някъде,двете агитки ,нашата и на Локото подържахме приятелски отношения,те превождани от Пешо Пърпъла,идваха на наши важни мачове,а ние правихме здрави тумби на техни, най-вече международни мачове,че те завалийките бяха 3 реда пейчици,в едно входче от В сектор.Та започна мача и двете агитки си подеха едно и също Левски,Локо все едно на Чорбата носи зло,също и нецензурираната версия :lol: ,мача свърши 3:3,знаеше се какво става на чорбарския мач,майтапа беше,че ние водихме в края на мача,двата отбора искат топката да влезе в нашата врата,а то не става и не става,е разгеле на края някой от нашите защитници,такъв извеждащ пас даде,че вече нямаше как да не стане и така Локото станаха шампиони,оттогава е лафа,че като станат шампиони се строи нова централна гара-същата година се беше построила тая гара,която я знаете повечето от вас

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 20, 2006 6:53 pm 

Не съм бил на този мач но са ми разправяли че тогава след мача се е започнало яко трошене на дървените тогава пейки :)

на нашите деди.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 20, 2006 8:12 pm 
Аватар

West написа:
Не съм бил на този мач но са ми разправяли че тогава след мача се е започнало яко трошене на дървените тогава пейки :)
Повечето за първи път стъпвахме на Армията и нещо да си вземем за спомен,а честитихме и второто място на колегите

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 20, 2006 11:25 pm 

Като прочетох за масовото мачкане на левскари в сектора и извън него се сетих преди време баща ми като ми разправяше, че са го изселвали от София заедно с дядо ми, защото... са от Левски :shock: Баща ми (едно време луд фен, сега кротък семкар в сектор А) е правил зулуми из махалата с приятели-видят ли чорбар-дотам... :lol: И за пред банята ми е разправял, аз се чудех що предаването по Гонг се казва така... :lol:
Искам да ви питам за един случай, за който ми спомена познат на нашите преди 2-3 години... Някъде в средата/края на 80-те сме имали мач с чорбата. Тогава двете агитки се засякли в подлеза на Орлов мост и станало адското меле - всичко изпотрошено, кръв и стъкла навсякъде... Какъв е бил тоя случай, някой може ли да разясни? :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 21, 2006 6:49 pm 

incheto_1914 написа:
Като прочетох за масовото мачкане на левскари в сектора и извън него се сетих преди време баща ми като ми разправяше, че са го изселвали от София заедно с дядо ми, защото... са от Левски :shock: Баща ми (едно време луд фен, сега кротък семкар в сектор А) е правил зулуми из махалата с приятели-видят ли чорбар-дотам... :lol: И за пред банята ми е разправял, аз се чудех що предаването по Гонг се казва така... :lol:
Искам да ви питам за един случай, за който ми спомена познат на нашите преди 2-3 години... Някъде в средата/края на 80-те сме имали мач с чорбата. Тогава двете агитки се засякли в подлеза на Орлов мост и станало адското меле - всичко изпотрошено, кръв и стъкла навсякъде... Какъв е бил тоя случай, някой може ли да разясни? :)

Е па моя дядо, лека му пръст, от когото съм наследил синята кръв и вяра, дълго време не искали да му дадат гражданство в Русе, щото бил левскар.
А на ьедин мач Дюнав - ЛЕВСКИ(2:2...мамицата им, много са скачали тогава с/у ЛЕВСКИ..ДУНАВА НЕ Е ЧЕРВЕН...), само той единствен от 10 000 души(стадионО е 18..) викал при 1:0, и 2:0 за Левски. При 2:1 негов колега си изгасил цигарата в гърба му да сяда, а при 2:2 се изнесъл, щото обстановката станала страшна..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 21, 2006 11:28 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Някъде в средата/края на 80-те сме имали мач с чорбата. Тогава двете агитки се засякли в подлеза на Орлов мост и станало адското меле - всичко изпотрошено, кръв и стъкла навсякъде... Какъв е бил тоя случай, някой може ли да разясни? :)

Това са силно преувеличени ....градски легенди :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 04, 2006 1:57 am 
Аватар

Ние нямахме никакъв контакт с лапачите началници,администратори и всякакви дебелосерковци в Левски,малкото изключение беше Лазаров.В края на 70-те,имахме страхотен женски баскет отбор,2 купи в Европа спечелихме и за единия финал,който беше в Будапеща бяха разговори и обещания да ни пуснат,правихме някакви списъци,даже си платихме предварително и на края пуснаха Ники Пубера и5,6 човека от наште и групата я напълниха с роднини да пазаруват в Унгария,а на нас ни върнаха парите.Не мога да обясна ком.идиотия ,но да се пътува в чужбина си беше мисия невъзможна!Другият финал беше в Ямбол,срещу Марица-в България имаше няколко супер отбори и ни отпуснаха цели 2 автобуса,за кой по напред.И преди да тръгнем ни снимали за някой вестник-Печката с чорбарско шалче на крака,некой гепи хиляди сурови яйца-на Ушев беше обяснено,че с тях ни укрепват гласовете-ташак и повече ръководството не ни поиска.Дълги години мачовете се играеха в зала Сливница,на Сточна гара,сега е мебелен магазин,е такъв ташак няма,то ако не си бил там, не можеш да го разкажеш,после във Фестивална,Универсиада и волейбол в Хр.Ботев,бяхме направо белите господари

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 06, 2006 10:55 pm 
Аватар

За реванша с Уотфорд една бутилка от гроздова прецака мача.При тях игра по това време,Джон Барнс.Второто ги грабнахме.Не си спомням вече резултатът ,но бяхме в подем.При един ъглов за тях изпълняван от Барнс, на 5-6 метра от
него падна бутилката.Какъв цирк сътвори .Притича и страничния дойдоха и Kyрдов, Спасов разтоихме си защитата тои
изпълни докато нашите не се бяха върнали-Гол.Една обикновенна бутилка.А въпросния Барнс после игра за Ливърпул
и Англия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 07, 2006 4:42 pm 
Аватар

Бутилката беше от коняк, добре си спомням и кой точно я метна 8)
И май не беше това черно животно Джон Барнс, а беше едно ниско бяло рижаво човече, с номер 7.....А Емо Спасов е*а майката на мача, като изтърва втората дузпа, че при 2:0 мачът свършваше...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 07, 2006 4:52 pm 
Аватар

Тоя шибан мач си го спомням с неприятно чувство не само заради резултата,още влизайки на стадиона" патриотите" от милицията ме прибраха още на входа и ме вкараха в един автобус,спрял почти до сектора,беха го напълнили все с познати муцуни и ни пуснаха на финала на мача,накараха ни който иска да си купи ново билетче и гледахме десетина минути,а защо ни заключиха толкова хора преди мача,само Господ и Ушев знаят,а Чикията си беше цар да пропуска важни дузпи

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 07, 2006 5:04 pm 

Запознат написа:
incheto_1914 написа:
Някъде в средата/края на 80-те сме имали мач с чорбата. Тогава двете агитки се засякли в подлеза на Орлов мост и станало адското меле - всичко изпотрошено, кръв и стъкла навсякъде... Какъв е бил тоя случай, някой може ли да разясни? :)

Това са силно преувеличени ....градски легенди :wink:

И на мен са ми разправяли нещо подобно,незнам дали е точно същия случаи.наще са затворили изходите на подлеца с кофи за боклук и каквото намерат,влезнали са вътре и са счупили чорбарите...нямам представа до колко е вярно..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Коте
МнениеПубликувано на: Нед Юни 11, 2006 12:54 pm 

Беше някъде краят на 80-те, началото на 90-те години. Мястото - секрор "В" почти до "Б". Вече не помня и кой мач беше точно. Но нещо друго остана в спомените ми завинаги.
Стадионът беше пълен. Изведнъж настъпи някакво раздвижване, всички станаха прави и започнаха да скандират име. Име, което не отговаряше на никой от 11-те на терена, име, което не бях дочувал дотогава да се скандира от агитката. Досетих се, че всъщност е било скандирано преди около 30 години, когато се вгледах в човека събрал погледите и възгласите на агитката...
Нямаше как да не го разпозная. Същите скули, същите очи, същата незабравима чаровна усмивка, същият рус перчем...Да, това бе той - СИНЪТ, синът на непрежалимия Никола Котков. Публиката екзалтирано скандираше КОТЕ, КОТЕ...Като в онези незабравими сини времена преди кончината на Витиня, когато татко му и Гунди рисуваха сините шедьоври по терена....
СИНЪТ седна на реда пред мен. Съблече и размаха синята фланелка. И някъкси всички ревнаха по-мощно. Изведнъж като че ли запяха ведно всички мъртви, живи и неродени левскари...
Не помня кого, но знам, че победихме. След мача се здрависах с него и дълго целувах ръката си...
Редом с монотонния ропот на железнизата в главата ми отекваше онова величествено КОТЕ - КОТЕ, а детското съзнание тогава не можеше да осмисли подочутото от съседния ред, че СИНЪТ работи като хамалин на гарата...

Стари Левскари, Моля Ви, ако някой има някаква информация за сина на Котето, да я сподели. Благодаря.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 253 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]