bluefan написа:
Еми братле, не съм счетоводител на ЛЕВСКИ и не мога да кажа с точност. Но защо поставяш въпроса за последните 3 години ?! Нали знаеш от кога Батков издържа ЛЕВСКИ? Тоест за цялото това време колко пари е дал от джоба си и колко е взел според мен е по-интересният въпрос. Виждам,че има много компетентни хора тук и сигурно са готови със сметката.
Поздрави
Няма как да ме убедиш, че е дал повече от колкото му донесъл Левски. Само от Шампионска лига са над 5 млн. евро. Мтел колко премии ни даваха? Това са все пари, които не са били планувани. Да не говорим и за изходящите трансфери - ГелО, Валери, Ричи, Курдов, Пелето....тука са над 3 млн. евро. А тези зимата дето ги продаохме. А ТВ правата отпробива в УЕФА?
Факт е, че праите не се инвестират правилно. Правилното ивнестиране на пари според мен е - качествена селекция. Такава, която може да те затвърди в Европа, и съответно да ти донесе още пари. За съжаление ние такава селекция не напрвихме. И слекцията не трябва да е само входяща а и изходяща. Ще ти цитирам едно мнение, защото явно не влизаш, често тук и не четеш много.
Smirnoff написа:
Ако проследим хронологията на действията на Батков, може да се види, че не е толкова скръндза, колкото недалновиден. И изобщо не гледа на Левски като на пазарен продукт, както прочетох някъде. Защото, ако гледше, щеше да влага малко повече мисъл. Истината е, че вместо да изпреварим българските тимове поне с 3-4 години с участието си в ШЛ, изпуснахме историческия шанс (скоро едва ли ще имаме втори) и пак се върнахме в миманса. Вместо да се развиваме като Стяуа да речем тръгнахме по пътя на Артмедия. И хайде да не обвиняваме конюнктурата за това, а да видим какво стана в Левски.
Първо бе изпуснат точният момент за подмладяване на отбора. Играчите ни бяха най-конвертируеми след УЕФА и отново след ШЛ. Значи не може да ме убедите, че един втородивизионен немски или френски тим не би се заинтересувал от футболисти с толкова опит. Ето - Пелето абсолютно сам си намери отбор от Бундеслигата. Така щяхме хем да получим някакви пари, хем играчите щяха да са доволни, защото на тази възраст се търсят само големи заплати. Вместо това подмладяването се направи отведнъж, буквално насила и без да се вземат никакви пари за играчи, победили Марсилия и Удинезе... В крайна сметка всички бяха обидени, а отборът тотално осакатен. След като изсраха това милите ни ръководотели се сетиха, че в продължение на 2 години не са правили селекция, което е безумие само по себе си. И пак без никаква плавност наведнъж се взеха един куп футболисти без да се гледа дали имат качества да играят при нас и дали цените им отговарят на класата. И в резултат единственият ни що годе приличен трансфер е на Жеан Карлуш, макар че за двойно по-малко пари можехме да приберем един Георги Христов, а останалото да се даде за... асфалт

. Накрая, за да бъде хаосът пълен Мустака реши, че иска резултати веднага - и след като логично не получи такива тръгна да уволнява Мъри и Сираков (не че вторият е цвете), вследствие на което в клуба има напрежение, което витае дори и сега. От този момент нататък аз забелязвам у Мъри истинско разложение, като треньор и като част от отбора. Никаква амбиция, никаква идея как да се излезе от кризата или желание за каквито и да било мерки. Слушам му изкаванията "Няма да давам повече шанс на младите"! Пълен ташак! За какъв шанс говорим - тия млади търкаха скамейката, докато станаха стари и накрая изведнъж ги хвърлихме в боя, което естествено доведе до крах. Или може би се очаква те от втория мач да станат като Нани и Андерсон?! Та, Батков съсипа и този иначе толкова ценен кадър - Стоилов и го маргинализира до статута просто на ръководител на тренировките вместо да му даде права като на английски мениджър и да разкара Насо.
Това е ситуацията в момента, затова падаме. И 90% от вината за сегашното ни положение е на Батков. Единственото успокоително в случая е, че и той сам се прецака.