forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Сеп 05, 2025 3:26 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 422 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Окт 18, 2024 8:00 pm 

Подарявам 2 билета за неделя, 17ч, Ринг Мол.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Окт 18, 2024 11:46 pm 
Аватар

В Бургас даже пуснаха допълнителна прожекция за 20:30, че вече и киносалоните са ни тесни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 12:23 am 
Аватар

В Синегранд в София сити център или както се казва сега го даваха в две зали и поне в залата, в която бях, беше пълна и на предишната и на моята прожекция. От по-ранната излязоха доста възрастни хора, а сега в късната имаше немалко деца.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 2:02 am 
Site Admin
Аватар

А за филма някой нещо ще каже ли? Аз сега се прибирам от пълна зала в Мол София.

За филма - окей, но нищо възхитително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 2:13 am 
Аватар

Смесени чувства имам. Първо трите часа не се усещат- филмът те държи заинтригуван през цялото време. Футболните сцени са слабички, както и първите 40 минути, но в следващире два часа бях в емоции и сълзи на няколко пъти. Но като цяло за мен душата на филма беше Лита, актрисата която я играе беше просто феноменална. Бях в компания от 14 човека, в която само аз и още двама се интересуваме от футбол и всички го харесаха, реваха и се интересуваха и ме разпитваха за историята, така че бих казал, че филмът си е свършил работата перфектно.
7.5/10

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 7:49 am 
Аватар

За български филм - топ!
Отлично представяне на трудната, но чиста и всеотдайна любов между Гунди и Лита, която е в центъра на сюжета на филма.

Очаквах малко повече откъм футболни истории и вицове, но този за бай Тошо си го бива :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 8:33 am 
Аватар

Изгледах филма и излезнах от залата със смесени чувства. Може би ми се искаше да гледам по-биографично/документално насочен филм тип Netflix documentary с истински кадри, негови интервюта, а защо не и личен архив, ако има такъв. Футболните сцени лично за мен бяха доста слаби и по-скоро пълнеж, но си давам сметка, че трудно се пресъздават без набичен на макс CGI. Изобщо пресъздаването на такива личности в игрален филм е много сложно нещо, справка филмите за Левски и Ботев на Максим Генчев.

Все пак ми хареса филмът и най-вече как е представен и изигран самият Гунди - харизматичен, добряк, джентълмен, лоялен, добър баща и страхотен атлет. В крайна сметка това трябва да помнят поколенията за него.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 9:28 am 

Мисля да го гледам идната събота. А в Ринг киното има ли прожекциЙ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 9:48 am 
Аватар

Другата неделя в Бирмингам :mrgreen:
Филма ще го прожектират в някакъв колеж :shock:
Прекалено много желаещи и ще правят две прожекции! Моята я местят с час назад! Иван сигурно бърза за самолета, та първата прожекция е в 12 на обяд.

Не живея в Бирмингам, това е тотална циганска клоака - пакита, индийци и бели цигани. Мисля да пия преди, по време и след филма, та ще ходя с автобуси и влакове. Аз по принцип съм много толерантен, но отсега се моля, да не завърша вечерта в някое английско РПУ . . . апа ако ме затворят преди филма :shock: :shock: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 10:31 am 

Филма си е топ. Не мисля, че можеше да е направен по-добре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 10:53 am 
Аватар

Филмът е прекрасен !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 11:36 am 
Аватар

Добър е, щом жена ми ревеше накрая, значи става и за масовият зрител.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 12:05 pm 
Аватар

Страхотен филм, в мол България прожекции през 20мин., всичките пълни. Вчера по случайност залата брше пълна с приятели и познати, форумци също. Иначе самото заглавие на филма подсказва, как е насочен и каква е идеята. Еми, цялата зала си поревахме, от тежки провинциялни ултраси, тя до млади момичета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2024 11:29 pm 
Аватар

Тъкмо се връщам от филма. Такъв БГ филм няма да има в близките 10 години, супер е направен и изпипан.

Spoiler!!!
За ролята на ДС в живота на Гунди не съм чел, верно ли толкова са го натискали и са му се месили? Или че са наредили на Божков да го пусне на Световното в Мексико да играе контузен?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 12:10 am 
Аватар

За тази част като цяло смятам, че е спекулация и никога няма да се узнае истината. Тъпо е търсенето на някакви взаимовръзки между филм и реалност, но във филма в нито един момент Гунди не споменава на жена си за ДС.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 12:18 am 
Аватар

Изхождам от това, че Лита е чела сценария и може би в реалността, Гунди е споделял с нея.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 12:18 am 

Ха ха ха, спекулации били

Сигурно никога не са късали и некролози, както и никога не са гонили хора от погребението му.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 6:51 am 
Аватар

Изгледах филма вчера. Бях взел предварително билетите 2 дни след като ги пуснаха, с начален час 17:30. Изобщо не съобразих за мача, а като реших да ги сменя вече беше късно. Викам, ще го прежаля някак.
Гледах до към 80-тата минута на телефона к'во се случва и заебах. Минаха рекламите в началото и в мига, в който пуснаха първия кадър на филма, някой в залата изкрещя зверски - АЙДЕ, ГОЛ! Отварям и гледам Макун вкарал. Питайте ме дали не настръхнах целия и не се разревах преди да е почнал филма :bigok
За самия филм - изключителна игра на двамата главни актьори, особено на Свиленова. Филма не се усеща.
Малко не уцелих с прожекцията, беше пълно с деца на по 12-14 години без придружители, които осраха доволно атмосферата в залата. Смях, кикотения, викове и то на любовни сцени с прегръдки и целувки. Разбирам интереса на малките, ама дисциплината е ужасна и продължителността на филма явно ги отегчава. Ще се ходи на някоя по-късна прожекция пак.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 8:01 am 
Аватар

Интересно че във филма "Ние сме Левски" Антон Радичев разказва как Гунди и Бобата Жечев са ходили в някъв локал на Народния театър и му направило впечатление какъв спортен режим спазват, без бира даже, докато във филма на Иваниандрей е показано точно обратното

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 8:06 am 

Величка Маркова е и консултант на филма, не просто е чела сценария, така че най-вероятно е така както е показано.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 6:09 pm 
Аватар

Поклон!
След като вчера ги ушихме, днес гледах филма.
Страхотен е!
На доста места ми се насълзиха очите.
Браво на замесените!
:lsfc4

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 7:11 pm 
Аватар

Mного ми се спойлва и се ядосвам за някои неща от филма, но ще си ги запазя, за да мине известно време и стига да не забравя, ще си споделя впечатленията за нещата, които не кореспондират с истината, говоря чисто визуално и на места невярно.
За историята и начина на поднасяне на филма е направено достатъчно и е въздействащо. Разплаках се поне 4 пъти, ама тайно. :bigok

Сега - за "разгулния" живот на Гунди и това дали е бил доносник на ДС. По мои спомени карам.

София него време е около 800 000 души, още няма крайни квартали за селяни, които искат софийско жителство и бачкат в Кремиковци и градския, само Надежда мисля вече е построена и повечето най-известни локали не са примерно в Студентски или Люлинград, а по центъра.
Та, Гунди ако беше бохем и сваляч, цяла София щеше да знае за това и да има клюка кои са му любовниците и това щеше да е стигнало бързо до ушите на Лита. При положение, че е в центъра на вниманието и няма да може да се скрие по никакъв начин. Майка ми ми е разказвала, че жените са били луди по него и влюбени, но той е бил режимлия и не е чувала да е имал връзки с други жени, а жените по онова време и особено местоработата на майка ми си беше страшен клюкарник и ако нещо е имало, цяла София щеше да го знае и да е известно.
Второто нещо, ако е бил агент на ДС, партията щеше да му организира грандиозно погребение, да, в същия ден умират и некви руски космонавти или летци, та е можело да изчакат 2-3 дни и след това да му организират погребение като "техен" човек - нещо, което не се случва, а точно обратното - опечаленият и обичащ го народ организира невиждано по мащабите си погребение, баба ми разказваше като бях дете, че е било почти толкова голямо, ако не и повече, колкото на цар Борис III, но той е развозван на влак из цялата страна (обичал е влаковете и често сам е карал локомотиви, затова и така). Наистина са късани некролози, а те са печатани по всички печатници в София и е било невъзможно да се унищожат всичките. Някои семейства си ги пазеха като очите, виждал съм напечатан такъв.
Трето, във връзка с второто. В София не можеше навреме нищо да остане скрито, дори уличните котки в квартала знаеха кой е уше и снася, освен кварталния. Дали ако Гунди е бил такъв, нямаше да се знае, от неговите съотборници в Левски и националния, съседи, приятели... Ако е нанесъл щета на някой, след 10.11.89 г тоя или те щяха да са първи, които да излезнар и да го накиснат какъв е бил Георги Аспарухов. Няма и архиви. Нищо. Това не може да се скрие, това е петно за цял живот и щеше веднага да стане известен факт. Но няма нищо такова.

Накрая: майка ми е прескачала оградите на Герена с моя милост в корема, за да гледа мач на Левски с Гунди, и разказваше, че движението му по терена, играта с глава и шутовете са били наслада за окото, като човек, който нищо не разбира от футбол, говореше сякаш е завършена симфония и няма нито една излишна нота, и всичко си е на мястото и само гледаш и се наслаждаваш. И да ръкопляскаш от възторг с още 50 000 човека.
Пазете спомена за Гунди и го предавайте на децата и внуците, разказвайте винаги, когато можете на децата увлекателно, ако трябва хиперболизирайте, но поколенията тряба да знаят за този велик и страшно скромен Човек.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 7:37 pm 
Аватар

Ако трябва направете една тема със спойлери и да си коментираме свободно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 7:56 pm 
Аватар

Най-важното постижение на филма:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 10:37 pm 
Аватар

Аз сега се върнах от кино,ами звук и картина в пъти по-добре от други бг филми а "мачовите сцени"след всичкото холивудско CGI, изглеждат слабички.Имаше доста младеж,което ме изненада.
И да,поревах си.
Кавъра на "Синева" накрая стоеше велико!(Кой я изпълнява?)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 10:50 pm 
Аватар

Знам я в изпълнение на Диана Експрес и Васко кеца, когато е бил солист при тях. Мисля, че музиката е на Митко Щерев - един от най-великите композитори за мен. Този вариант също е добър.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2024 11:47 pm 
Аватар

Всъщност не е кавър, а е оригиналът.

https://youtu.be/qzplbmrTVfE?si=cpY6qiAcxdrxuQgm

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2024 7:26 am 
Аватар

Баси, мислех че оригинала е на Васко Кеца. Още нещо ново научих в този филм.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2024 8:58 am 
Аватар

Мерси Стоянов!
И аз си мислих,че оригинала е на Диана Експрес с бай Васил.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2024 9:49 am 
Аватар

Вчера го гледах и на Кино. Пълна зала в Ринг Мол, прожекция от 21:30. Филмът ми хареса дори повече на второто гледане.

Успех! Дано счупи всички рекорди!

Сезон 2025/2026. - "Левски" е спечелил 2.5 т. за клубен коефициент, 3.5 т. за национален коефициент. Коефициентът на "Левски" за сезон 2026/2027 ще бъде 7.00. Спечелили сме 1.450 хил. евро от наградния фонд

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 422 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]