forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Окт 30, 2025 1:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 253 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 9:14 pm 

Съгласен съм, че не е тук мястото да го обсъждаме въпросния, обаче доста бих поспорил с теб за 93-та, както и да е, аз просто искам да вметна едно продължение на основния ми пост тук. За което ти ме подсети като повдигна въпроса за Български Национален Съюз Нова Демокрация.

Просто искам да кажа, че въпросния бай Иван Лазаров също е бил горянин и се е борил с комунизма с оръжие в ръка, а не с дънки, дълга коса и рок музика.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 10:13 pm 
Аватар

stonesoul написа:
Ivan63 написа:
Вероятно повторение,но ето някои от любимите ми песни :
И в Чили на власт са чорбари
и треньор е на тях Пиночет,
Доктор Божков навред все се хвали,
че и той му е пръв братовчед!
Припев:
Само Левски,Само Левски,Само Левски е пак шампион,
Само Левски,Само Левски,Само Левски е пак шампион!
Свинско робство на нас не ни пречи,
ще ги бием с 7:2,
и в Чили ще правим преврати
синя хунта сме ний на света!
Припев...........................
И в Библията Бог е написал
само Левски и синьо небе,
Дяволът с копита посочил
в казана червени свине!
ПРИПЕВ................
PS.През 1972-73г.в Чили военните,начало с ген.Пиночет извършват преврат в Чили,избити са много хора,военната хунта по подобие на нашите изроди ,унищожават всичко демократично в страната си!

За тази песен имам някои въпроси. Преди дооооста време в този форум имам спомени, че един друг човек беше написал, че е про-Пиночет, но ставаше въпрос за вариант без първия куплет. Ставаше въпрос, че Пиночет в крайна сметка сваля ляво управление и е един вид анти-комунистическа. И като се погледне тази част:
и в Чили ще правим преврати
синя хунта сме ний на света!
Не следва ли аналогия точно с военната хунта и преврата им. Та ако може да ми кажеш къде е истината.
Тази песен е претърпяла изменения,не големи в текста,това е първият вариант,който може би и най-много се е пял на стадионите,прави се паралел между военщината тук и военната власт в Чили,все пак песента е старичка
На сиНпатизант не мисля да отговарям,много е писал,няколко пъти споменава,че заради мен се бил регистрирал тук,ами хубаво,добре си дошъл,не ми харесва агресивният ти тон и не мисля да влизам в спорове,а и темата е за сектор Б

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 10:44 pm 
Аватар

Чичо СиНпатизанте, не мога да проумея яда ти, нито защо толкова лично го прие. Мисълта ти, макар и захласваща читателя, малко попрескача от точка на точка. Личи си, че бая си попрочел, сигурно още повече си попреживял. Така и не ми се доизясни обаче, ти подкрепяш ли или опровергаваш антикомунистическата същност на левскарската публика?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 11:15 pm 
Аватар

Не му е харесало изказването на Ivan63,че само нашата агитка се е борила срещу комунизма.
Макар че през 80те не знам да е имало някакъв виден боец срещу комунизма освен нормалния гражданин.
Тези имена които споменава сиНпатизан са се борели(ако разбирам правилно)през ранните години на комунизма,а 80те години главно се е изразявало негодувание като не спазваш правилата на червената напаст.Поне така ми е разказвал баща ми.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 1:25 am 
Аватар

Много интересно включване на сиНпатизант, май никога не бях изчитал толко дълъг пост "от до"...С повечето от нещата съм съгласен, с други не съвсем, но хич не ми се понрави язвителното му отношение към бай Иван...Много ми е любопитно с какво повече сиНпатизант се е противопоставял на режима от Иван или други от "стадото", както се изрази той, за да се изказва с такъв патос...Това, че спомена Илия Минев е похвално, но започвам да си мисля, че всички, които тръгнаха след смъртта му да си приписват някаво познанство с него и съответно активи покрай това, беха му помогнали с по едно левче приживе, сигурно немаше да си отиде в такава мизерия... :wink:

П.П. И други неща ми се ща да понапиша, но доста се отклонохме от темата...Нека продължим другаде...

:arrow: А и по принцип не ми се нрави много идеологизирането на агитките, да се делим радикално на политическа основа и тн. Нас ни обединява една идея - ЛЕВСКИ :!: и всичко останало минава на заден план...поне на стадиона... :idea:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 8:24 am 
Аватар

сиНпатизант написа:
Съгласен съм, че не е тук мястото да го обсъждаме въпросния, обаче доста бих поспорил с теб за 93-та, както и да е, аз просто искам да вметна едно продължение на основния ми пост тук. За което ти ме подсети като повдигна въпроса за Български Национален Съюз Нова Демокрация.

Просто искам да кажа, че въпросния бай Иван Лазаров също е бил горянин и се е борил с комунизма с оръжие в ръка, а не с дънки, дълга коса и рок музика.

Е какво ще спориш, аз, заедно с Митре през 1992 все още се опитвахме да правим структури на БНС в провинцията! Освен ако не е тъчал на двата стана, до края на 1992 г. Митре беше при бай Иван Лазаров поклон пред паметта му.......Нито съм луд, нито съм толко дърт, че да не помня.....айде не ме карай да сканирам разни документи и да ги поствам да видиш за кво става въпрос...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 1:49 pm 
Аватар

синпатизант ако се е регистрирал само да ни разяснява политическите си възгледи,значи не е имало смисъл!Историята на ЛЕВСКАРИТЕ или образно казано сектор Б е история на обичта към БЪЛГАРИЯ и защитата на БЪЛГАРСКАТА идентичност от всякакви измислени на запад или в древна гърцийка идеологии!Дали са комунизъм,национализъм,демократизъм или тем подобни-все тая!Дори ако има нещо нормално в днешна БЪЛГАРИЯ,това е пак сектор Б!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 5:56 pm 
Аватар

гил галад написа:
синпатизант ако се е регистрирал само да ни разяснява политическите си възгледи,значи не е имало смисъл!Историята на ЛЕВСКАРИТЕ или образно казано сектор Б е история на обичта към БЪЛГАРИЯ и защитата на БЪЛГАРСКАТА идентичност от всякакви измислени на запад или в древна гърцийка идеологии!Дали са комунизъм,национализъм,демократизъм или тем подобни-все тая!Дори ако има нещо нормално в днешна БЪЛГАРИЯ,това е пак сектор Б!

Тия 3 изречения ми галят душичката с перце...

И в същото време ми накривява, като се сетя каква кочина е в сектор "Б" в момента и каква паплач ни диша въздуха...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 7:11 pm 
Аватар

сиНпатизант написа:

Да Пиночет не си е поплювал с червените боклуци, да си го кажеме направо ебал им е мамицата и така си требве да се постъпва с тях.

Пиночет е свалил не кой и да е ами самия Салвадор Айенде, а да се каже, че Айенде е комунист.... :lol: :lol: :lol: :smt044 :smt044 :smt044 :smt043 :smt043 :smt043

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 15, 2007 7:30 pm 

Ето ви малко инфо ... ако някой не са го чели... Сектор "Б" .. минало , бъдеще и настояще

За първи път за привържениците на ЛЕВСКИ се споменава,когато тимът играе първият си официален международен мач-този срещу авторитетния по онова време "Триколорул" Букурещ.В навечерието на срещата всички билети са разграбени,а касиерите започват да продават и кочаните!Часове преди началото(1 юли 1923) игрището е претъпкано с народ,а отвън напират хиляди зрители без билети,под чийто натиск оградата не издържа и рухва.Атмосферата наподобява импозантната глeдка при откриването на лондонския стадион "Уембли",когато конна полиция изтласква зрителите до страничните линии.И в София хиляди сядат на земята до самата странична линия,за да наблюдават мача,като сред тях е и френският посланик със своя секретар,които така и не достигат до официалната ложа.ЛЕВСКИ побеждава именития си съперник с 1:0 и хилядното множество триумфално плисва по софийските улици.

На 17 октомври 1923 ЛЕВСКИ връща визитата и побеждава и в Букурещ с 4:2.Посрещането на тима в столицата е толкова тържествено,че от гарата до паметника на Апостола има факелно шествие.А пред клубната канцелария е поставена първата купа,получавана от български футболисти.Еуфорията у привържениците на ЛЕВСКИ е голяма и при спечелването на първата клубна титла през 1933 година.След финалния мач със "Спортклуб" сините фенове запалват стотици факли и с множество песни преминават по централните софийски улици.Това се повтаря и при спечелването на титлите през 1937 и 1942,както и купата през 1942.След налагането на комунистическата власт у нас през 1944 клубът е обявен за фашистки,както и публиката му.Феновете на ЛЕВСКИ са подложени на множество репресии от страна на тогавашната българска милиция.Открито се преследват последователите на отбора при мачовете му от Софийската лига и в последствие създадения български шампионат.

Безчинствата на новата "демократична и народна"власт стигат до там,че през 1949 се решава да се изгради Национален стадион на мястото на граденото с толкова труд и всеотдайност игрище "ЛЕВСКИ".На клуба е временно разрешено да тренира и играе домакинските си мачове на стадион "Юнак".Следват още няколко такива местения,докато през 1960 на клуба се дава разрешение да строи ново свое игрище в кв."Герена".Стадионът е открит през 1963 година,а за изгражаднето му помагат хиляди привърженици на клуба,които даряват средства,а и участват при градежа.

Но абсурдите на новата власт не спират дотук.През 1949 футболните клубове у нас преминават от териториален на ведомствен принцип.ЛЕВСКИ е преименуван на името "Динамо" и става ведомствен на работещите в леката и хранителната промишленост.През 1957 на клуба отново се връща истинското име ЛЕВСКИ.Но в този си вид тима просъществува до края на 1968,когато е в ход нова реорганизация на футболните клубове у нас.Решението на БКП е ЛЕВСКИ да се обедини с отбора на МВР-"Спартак".В този си вид ЛЕВСКИ е до 1985.

През първите години на реорганизация има голям отлив от домакинските мачове на клуба.Привържениците на тима не могат лесно да преглътнат насилствената гавра с любимия им отбор.При по-възловите мачове на клуба,които събират и по-голям брой зрители нерядко се чуват скандирания за връщане на старото име на отбора.Подстрекателите им биват системно малтретирани от органите на "народната"милицията,като не рядко биват обвинявани във пропагандиране на фашистки идеи по нашите стадиони и подложени на системен тормоз.През тези години се ражда и прословутия рефрен на синята агитка:"ЛЕВСКИ оле-нищо общо с МВР!"

Но въпреки безобразията от страна на властта спрямо ЛЕВСКИ,сините фенове не изоставят клуба си.Въпреки забраната те масово скандират старото име на отбора,като дори засилват подкрепата си към него.

Паметен остава мачът между ЛЕВСКИ и цс*ка през 1968 година на Националния стадион.Тогава мачът завършва 2:7 в полза на сините! Фиестата на стадиона е пълна-армейските фенове се изнасят към изходите още след 4-тия гол в тяхната врата.Но 3/4 от капацитета на спортното съоръжение е пълно с левскари ,които съдават нечувана дотогава шумотевица в София.Часове след двубоя левскарски песни огласят центъра на града.

В началото на 70-те години се отбелязва и един своеобразен рекорд по посещаемост.Той се поставя на ст."Герена",където на 4 март 1970 ЛЕВСКИ приема "Гурник"(Забже).Тогава на Герена присъстват 60 000 зрители,което е и рекорд по посещаемост на този стадион и досега!!!В тези години синята агитка преминава постепенно под влиянието на англо-саксонския начин на правене на такава,т.е.само шалчета и пеене.През този период се налага и традицията най-крайните фенове на клуба да застават в южния сектор зад вратата,а именно в Сектор "Б".От средата на този период започват и първите прояви на синята агитка. Феновете на сините заформят няколко здрави мелета след мачове с цс*ка и Ботев(Пд),съответно през 1976 и 1979.

Но в тези години става и една от най-големите трагедии за привържениците на ЛЕВСКИ.На 30 юни 1971 загива идолът на цели три поколения левскари-великият Георги Аспарухов-Гунди.Той,заедно с друг играч на сините-Никола Котков,стават жертва на автомобилна катастрофа,като фактите от нея са строго прикрити от тогавашния режим.Трагедията за футболните хора у нас е пълна.А погребението на Гунди и Котков става ден на национален траур.По неофициални данни над 550 хил.души се сбогуват с гениалните футболисти.На прощалният ден в София се стичат хиляди хора с насълзени очи и дрехи от всички краища на България.Във влаковете и автобусите няма места,а освен с автомобили,пристигат хора дори и пеша.

На стадион "Герена",където е поклонението,става страшно.Часове,някои даже от предишната нощ чакат да се отворят вратите.Тълпата расте като човешка лавина.В центъра на терена възрастен мъж удря чело в земята и със стенание повтаря:"Защо ни ги взе,Господи!!!"

Цялата милиция,огромен брой военни,пожарникари и цивилни ченгета внасят ред около синият стадион.Но хората прииждат и множеството е неконтролируемо.Всеки иска да се докосне до закованите безмълвни кофчези.

Процесията е безкрайна.Когато челото и достига до централните софийски гробища,опашката на колоната с венците е още на"Герена"!Да не говорим и за стотиците хиляди след тях,които така и не могат да стигнат до гроба.След края на траурната цермония огромни площи от гробищата са практически напълно унищожени.Гробовете на Гунди и Котков месеци наред представляват грандиозни пирамиди от цветя и изписани листове с молитви,поеми,некролози,снимки.Всекидневно тези "послания"на страдащите фенове се изчистват от ДС.Цяла България скърби в тези кошмарни дни!

През този период е и рекордът по посещаемост на български отбор в европейските клубни турнири.Той принадлежи на ЛЕВСКИ и се извършва на 26 ноември 1975,когато сините от София приемат славния "Аякс" в 1/8 финален мач-реванш за купата на УЕФА.Сините печелят с 2:1(5:3 след изпълнение на дузпи) и елиминират Аякс.Фиестата на ст."В. ЛЕВСКИ" е пълна.Над 70 000 сини фенове правят атмосферата на националния стадион адска,а след края на мача нощното небе на София се озарява от огъня на хиляди факли.След края на двубоя стотици запалянковци кръстосват София и пеейки песни,за възхвала на любимия си тим,изразяват радостта си.Същата обстановка се повтаря и при двубоите с "Олимпиакос","Милан" и "Реал Мадрид".За отбелязване е фактът,че вече се създава традицията за оказване на енергична подкрепа на отбора,пеейки се песни в негова възхвала .Традиция стават и битките,които си устройват сини и червени фенове по софийските улици след дербитата между двата отбора.

80-те години на миналия век привържениците на ЛЕВСКИ продължават да се утвърждават,като фактор Номер 1 по нашите стадиони.За синята агитка се говори с респект след гастролите на отбора в провинцията.Паметни обаче остават мачовете с испанската "Севиля"(82 год),"Щутгарт"(83,84години).През този период са и едни от най-големите сблъсъци между привърженици на сините и "органите на реда".Като враг Номер 1 за левскарите се утвърждава полицията,която с постоянни провокации се стреми да опандизи по-изевените лидери на агитката от този период.Някои от тях наистина попадат зад решетките,като са обвинявани в дисидентска и противодържавна дейност!В края на 80-те обаче "народната власт"пада посредством държавен преврат,не и без помоща на тълпата.Студентските и работническите стачки са често явление в София.В предните им редици неизменно присъстват и фенове на ЛЕВСКИ. Ражда се и прословутия рефрен:"И преди и сега ЛЕВСКИ значи свобода!!!"

Началото на 90-те години на миналия век е белязано с много промени,които връхлитат страната.Тези събития не отминават и привържениците на ЛЕВСКИ.В началото на периода се развиват много "забранени"дотогава идеологии,като анархизма,нацизма,фашизма и в най-голяма степен хулиганизма.Последното течение,продукт най-вече на градската субкултура,намира благоприятна почва в България.Корените на "hool's" движението у нас са малко по-дълбоки.То се заражда в края на 80-те,но в началото на 90-те е т.н."първи бум" на хулиганизма у нас.Привържениците на ЛЕВСКИ винаги са били от най-различни обществени прослойки и класи,затова в началото на 90-те не е чудно,че именно в Сектор Б се появяват и първите неонацистки фракции,които постепенно са изтласкани на заден план от хулиганските такива.Проявите на вандализъм съпътстват както гастролите на клуба в провинцията,така и по-възловите дербита в столицата.Обект на агресията на сините фенове стават най-често полицаи,но не рядко има и сблъсъци и с местни фенове.Паметни остават десантите в Бургас-(91,92),Пловдив -(92,94),Перник-(94,96),когато привържениците на сините спретват мелета с месната полиция и привърженици.Особено при гостуването на "Черноморец" след мача са арестувани 23-ма души,а трима от местните фенове са наръгани с ножове и откарани в болница.

В обратния полюс обаче са мачовете с "Глазгоу Рейнджърс"през 29.09.1993 и цс*ка през 1994(резултат 7:1),когато фиестата по трибуните не спира,а часове след тези двубои купона по софийските улици е пълен.

За този период е характерно още,че става окончателното транформиране на синята агитка от англо-саксонски към ULTRA стил,започнало още в края на 80-те.Създават се и първите групировки сред левскарското море.Първата такава обединява фенове на ЛЕВСКИ,които симпатизират на италианския колос "Милан".Фракцията е наречена "Сините Лъвове"по подобие на F.D.L.на Милан.Повечето от членовете на групата са с антифашистки убеждения,като последствие от този факт е и наложилото се разделение сред сините привърженици.Благодарение на "лъвовете" постоянната nazi-пропаганда в Сектор-"Б" е спряна,но не и заличена.Все още голяма част от ултрасите на сините споделят неонацистки убеждения.В последствие част от "лъвовете" се отделят в отделна фракция-"Gruppo Anti c*ska" ,като членовете и са живеещи предмно в центъра на София.Към края на 90-те и двете фракции се разпадат,но ядрото на "лъвовете"формира в последствие "София Запад".Друга групировка от този период е скинбригадата "Butchers"."Месарите" стават известни с това,че са ударното звено на сините ултраси.Най-често те са в центъра на събитията,пропагандирайки и пеейки неонацистки песни.В последствие и тази фракция се разпада.

През 90-те години се създават и първите официални фенсдружения у нас.Учредяват се и първите левскарски фенклубове .Първият фенклуб на ЛЕВСКИ,според съдебните регистри е този в град Червен бряг.Той е регисриран от Плевенски окръжен съд на 26.04.1991.Сред членуващите му тогава са популярни имена в синята агитка като Кънчо Дамянов и Борислав Божков(Боре Пожарната).Няколко месеца по-късно излиза и съдебната регистрация на софийския Клуб на привържениците на ЛЕВСКИ,създаден преди червенобрежкия.Сред проявите са му подписката за връщането на името на отбора,протестът срещу полицията във връзка с побоя в Добрич,ежегодните панихиди на Г.Аспарухов и Н.Котков,изложбата в НДК по случай 50-годишнината от раждането на Гунди,организирането за мачове и др.При създаването на синьото акционерно дружество КПЛС има трима свои членове в клубния съвет на ЛЕВСКИ.

В началото на 92-ра се създава и първият клуб с национални машаби-"Заклети левскари",като седалището на клуба става ул."Тодорини кукли"47.В началото на 1999 "Заклети левскари" сменя името си на "Национален фенклуб ЛЕВСКИ. През 1999 се създава и Клубът на привържениците на ЛЕВСКИ "София-Запад",който до този момент се ползва с най-голяма популярност сред феновете на отбора.В него членуват и много от лидерите на синята агитка."Западите" в настоящия момент произвеждат артикули за сините фанатици.Клубът разполага с два магазина,в които се продават ултрас шалове,знамена,фланелки и транспаранти собствена разработка.Много от фанатиците от "София-Запад" стоят в основата на НФК,но поради непреодолими различия те се отделиха от структурата на първото национално левскарско сдружение.Междувременно мрежата от фенклубове на ЛЕВСКИ в страната непрекъснато се разраства,като до този момент регистрираните такива са 206,но има и над 26 организации в чужбина.

От средата на 90-те,та до края на века е т.н."втори бум"на хулиганското движение у нас.Фирмите са много слабо организирани и се базират най-вече на квартален принцип.След разпадането на първите сини фракции би следвало да се очаква отлив от прояви на вандализъм от страна на сините фенове,но не би!Напротив тези процеси сякаш повлияват"позитивно" за развитието им.Почти навсякъде,където гостува ЛЕВСКИ се стига до сблъсъци на сини фенове с полицията или пък с местни привърженици.На синята публика е наложено клеймото-"най-хулиганска публика".Особено след 97 година положението става взривоопасно.Тенденциозното отношение на БФС спрямо клуба,което организацията следва при управлението на т.н."брокери" продължава и след идването на власт на Иван Славков.Корубцията е основният инструмент на новата власт в българския футбол,а поръчкови съдии биват пращани на "неудобните клубове". ЛЕВСКИ се оказва "неудобен" на новите управници на "Кърнинградска" затова е почната кампания спрямо клуба,която има за цел да измести сините от върха у нас,в което време те са заемали.От тогава се налага и лайтмотива сред привържениците на отбора-"Сами срещу всички",което в последствие става и девиз на агитката.Ултрасите правят няколко протестни шествия против върхушката във Футболния съюз.При едно от тях се стига и до инцидент с феновете,но полицейският произвол бързо-бързо е прикрит от МВР.В тази обстановка напрежението ескалира и сините фантици изкарват яда си при гастролите на тима в провинцията.

Вълната на вандализъм е особено силна в края на 98-те,когато при гостуването на "Литекс"в Ловеч се стига до брутални намеси от страна на органите на реда,които едва oзaптяват разбеснелите се сини ултраси.През 99-та за първи път след много години дербитата между сини и червени се играят на клубните стадиони.Сектор-"Б" на ст."Българска армия" е изпочупен,а до късно през нощта фенове на двата отбора се бият по софийските улици.По време на мача за купата на страната "упражнението"се повтаря,а на другия ден Борисовата градина от страната на "Синьото кафе"е осеяна с "наказани"червени шалчета.Вечерта завършва с 73-ма арестувани фенове.

Следващите няколко години положението на клуба се стабилизира,но за сметка на това проявите на синята публика неизменно присъстват в криминалните хроники.През 2000 година след дерби между ЛЕВСКИ и цс*ка при стълпотворение между двете агитки е ударен с бомба 32-годишният Младен Младенов.Обвинените са двама привърженици на сините .По-късно пострадалият умира,а срещу феновете на ЛЕВСКИ започва дело.Въпреки това агресията от страна на ултрасите на ЛЕВСКИ не спира.В хрониките попадат гастролите в Ловеч(99,00,02),Пловдив(01,02),Перник(00),Бургас(01).Инциденти има и при гостуването на тима в Турция за мача с "Глатасарай"за Шампионската лига.Тогава в центъра на Истанбул сини ултраси се бият с турски фенове.В ответния мач пък има масово меле между привърженици на ЛЕВСКИ и полиция,която затваря два часа по-рано вратите на стадиона,тъй като капацитета му е вече пълен.Над две хиляди запалянковци остават извън съоражението,което разгневява хората.Тълпа от около 100 души атакува един от входовете на стадиона,като в битката с полицаите пострадалите са към 15 души.

Последният инцидент от този род бе на двубоя между ЛЕВСКИ и "Щурм"(Грац)през 2002 за купата на УЕФА ,когато бе ударен с бомбичка фотограф от вестник "24 часа".Като цяло проявите на привържениците на ЛЕВСКИ са повече стихийни,отколкото организирани.

През този период е един от най-срамните моменти в историята на сините привърженици.Бившият председател на НФК-мишо(Юда) цветков продаде билети на привърженици на цс*ка,с което доверието към фенклуба падна драстично,за да се стигне до сегашния момент,когато все още фенструктурата не е особено популярна сред синята общност.

Въпреки всичко и в настоящия момент сините шалчета си остават винаги верни на любовта си към клуба.С години НИЕ феновете на отбора си останахме фактор,с който се съобразяват всички,които гостуват на ст."Георги Аспарухов".Не едни и други световни клубове и футболисти са прекланяли глава пред синята лавина.Неповторимата атмосфера,която феновете създават по трибуните допринася ЛЕВСКИ да не бъде само един от много футболни клубове в Европа,а бъде сред великите тимове на стария континент. А велик го правят не успехите на международното поле,а уникалната синя публика,която винаги се е славела с темперамент и всеотдайност,както и безрезервна и безкористна подкрепа към тима.Защото публиката на ЛЕВСКИ е много по-различна от всяка такава в България.Отношението към ЛЕВСКИ е много по различно от отношението към всеки друг отбор в страната.Останалите се подкрепят,а ЛЕВСКИ се обича,заедно с всичките си символи,емоции и герои.Поклон пред хората,които родиха рефрена :"ЛЕВСКИ, Дубчек,свобода!!!" през 68 година,тези,които се осмелиха да застанат над проблемите си,над болките си,за да се влеят в едно цяло,в една съдба-тази на любимия им син тим!

По материал от sektor-b.hit.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 15, 2007 9:59 pm 
Аватар

Историята я е писал B.W. и е доста добре направена :smt023

Аз също искам да напиша една доста по-пълна история в моя сайт
но ще имам нужда от помощта на бай Иван, Запознат, West и Гил Галад...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 15, 2007 10:07 pm 
Аватар

Някой знае ли кога за пръв път се споменава за Сектор "Б" :roll: Най ранната година за която се сещам е `84 :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 18, 2007 3:07 pm 
Аватар

UL написа:

Взимаме зи бири за опресняване на памета и помагаме като се върна,а имам и нещо предвид

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 18, 2007 11:25 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
UL написа:

Взимаме зи бири за опресняване на памета и помагаме като се върна,а имам и нещо предвид

Добре...ще се уточним за детайлите :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 18, 2007 11:51 pm 
Аватар

Аз мога да помагам......с бирите

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 18, 2007 11:59 pm 
ТуристО написа:
Аз мога да помагам......с бирите

Аз ще доукрасявам историите 8)

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 12:17 am 
Аватар

Темата е една от най-добрите във форума. Няма да е лошо да се съберат всички разказани истории на едно място просто за да не се загубят :wink: А и разказвачите могат да продължат , гледам отдавна не са писали пък идва мача с чорбичката , а той навява спомени сигурен съм :8) !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Апр 06, 2008 6:23 pm 
Аватар

:lol: :lol: Спомних си за "грижите",които се полагаха за нас .Някъде около 79 година се превърна в нещо съвсем обичайно на наши мачове от трибуните да се мятат множество миниумки,интересното беше че Ушев не знаеше дали това е забранено,или не и така известно време здраво шум се дигаше,без особенни забележки,докато в един момент се сетиха,че не се връзва.Най-тъпото беше,че диктора на стадиона и дума не споменаваше,че това би могло да носи опасност за хората,а надълго и нашироко почнаха да обясняват,че така се унищожавала пистата на стадиона,а това не отговаря на соц.морала

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Апр 06, 2008 9:05 pm 
Аватар

На времето на кочината като излизаше топката зад вратата и малките прасета ходеха да я взимат си спомням, че ги замеряха с миниумки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2009 1:38 pm 
Аватар

Тая тема замря,но разклатеното настояще не означава лошо бъдеще за сектора,където е текло,пак ще си тече

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 1:03 pm 
Аватар

Интересно ще ми е да чуя подробности около боя с маляките на волея. И ако има някви архивни снимки (различни от сайта на УЛ) да видим.

п.с. Защо не обедините тази тема и "спомени от 90те" ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Яну 23, 2010 4:05 pm 
Аватар

Умоляваме привържениците на Левски да запазят европейски модел на поведение. :bigok

Прикачени файлове:
_1979.JPG
_1979.JPG [ 478.08 KiB | Прегледано 9614 пъти ]
_1978.JPG
_1978.JPG [ 482.08 KiB | Прегледано 9614 пъти ]

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Яну 23, 2010 4:18 pm 
Аватар

Славия пък са образцова спортна публика, сигурно щото и тримата са кротки мумчьета

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Яну 23, 2010 6:59 pm 
Аватар

Kryten написа:
Славия пък са образцова спортна публика, сигурно щото и тримата са кротки мумчьета
Еврейте имаха тогава някаква агитка,ташака беше че бяха не много,но здрави батковци :lol: и точно през онези години за които става дума и пак не сме взели титлата образцова публика :smt005 ,еврейте седяха на мачовете между двата отбора, в Б до А и заради огромната милиционерщина на стадиона,така и не ги изгонихме.Беше си ташак,огромно синьо море и някакви редове с еврейте,а при нас задължително и някой локомотивец,локомотивци при мачовете с дъртата курва и със свинете,ни идваха на гости,ние пък им превръщахме мачовете с прасетата винаги в домакински

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Яну 24, 2010 3:09 am 
Аватар

Оооо, за агитката на Славия мога да говоря с часове, особено за техният тартор Вихурата, който беше от моят квартал. По-голям пропадняк от него тогава не съм виждал, по едно време изчезна - чух, че бил счупил някаква баничарница от към витрините, влязъл вътре, наял се с банички, и заспал във витрината, и куките го заключили. После ичезна изведнъж... Беше кораво копеле и много бой ядеше, но се познаваше в всички отговорни фактори от агитката и тази на свинете. Опъваха големи бели чаршафи с емблемата, мисля, че от там им дойде и прякора "чаршафите" :lol: Иначе бяха точно почтииии един блок, влизаха си през 4-ти вход, щото Локото седяха горе в центъра на "В" сектор, под ресторанта, а свинете си беха в "Г", уплътнени винаги на мачове 1/3-та от войничета; и наистина на мачове на Локото ходехме при тях, щото бяха пичове. Имена не помня, само физиономии, но имаше един дебел по едно време - Бузата, и се изживяваше като тартор, ама беше инак много плах и добродушен тип. Винаги ядеше баничка и беше с черен мазен панталон и черно яке, омотан в червено/черна зебра. Дучето им се издигна в йерархията през 84-та, когато им е бил герой в очите, щото е бегал като новобранец от казармата за мача с Нотингам в София. Отървал дисципа благодарение на това, че не е бил дал още далклетва като новобранец + това, че баща му беше неква важна клечка по военните (или е имал връзки там). За сичко почнах да се сещам, като чета темата, бай Иван е казал нещата точно така, както и аз ги помня. А Вафлички с мустачки беше един от първите частници в България изобщо, и сновеше между редовете, даже като имаше напечени моменти, сядаше до нас, ама без да го интересува мача, ама да не пречи, и като мине напрежението, ставаше и пак занареждаше със светнал сметкаджийски поглед "Вафлички с мустачкиииии" :lol:
А като дойдеше Фашиста (оня с мустака и пардесюто, целият сектор настръхваше и спираше да пее, той като минава покрай редовете нагоре. Само с поглед и рязко движение на ръката се изнасяха директно цели редове навън. Добре, че не знам какво са им правили, но каминоетките бяха некви шибани сини жукове със жълт надпис отгоре "народна милция" и в кръг инициали НМ, затова имаше лаф във София: "Защо са боядисани така тия камионетки? Ами защото те вкарват пожълтел вътре (от притеснение), а те изкарват посинел (от бой).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Яну 24, 2010 2:55 pm 
Аватар

супер тема...сега за толкова неща се сетих...покрай сближаването със Славия се запознах с Виктор главата,голям нервак беше сега сме приятели...а помните ли след бой на чорбаланче в борисовата им закичвахме шалчетата по дърветата а сега си ги прибират някой,като трофели...а мустаците беше агент от ДС :evil: сетих се и за старите Ефтим челсито и Стоил лудия....много много още...аз бях с прякор съчмата :smt006 в казармата ротния ни събира да ни опознае и пита кой от кой отбор е? всички си трайкат само аз изревах САМО ЛЕВСКИ...я ела бе Левски...после бой от едно копеленце на качо от хората ама поне знаеха от кой сам :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Яну 24, 2010 3:11 pm 
Аватар

Пич както винаги много трудно разбрах какво си писал,кви сближавания с еврейте,те почнаха по едно време при свинете да си ходят ,ебати близоста сме имали :lol: .Хубавото на онези години,че с изключение на мача със Славия на който не ходехме,свинете срещу софийските отбори винаги са били на гости :lol: ,дори и срещу Академик,които може би имаха не повече от трима фенове :lol: Да,в най-добри отношения бяхме с локомотивци,през онези години един от най-известните им беше Пешо Пърпъла ,даже си спомням че заради добрите ни отношения с локомотивци,свинете на един мач между тях,набраха нечувана смелост и влезнаха от Г във В за да накажат локомотивци,и най-вече Пешо,той беше инвалид и ходеше с патерици,нещо не бяха разбрали че Пърпъла с патериците е като японска нинджа :lol: и ние докато прелетим от Б до В за да вземем отношение :lol: ,Пешо здраво ги налагаше с вълшебните патерици :lol: ,а после свинете си се прибраха в Г,в не особено добро настроение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 26, 2010 2:46 pm 
Аватар

чудя се кога дойде модата скинхед в сектор Б :?: непомня наистина мисля,че беше някъде след 95-а или от преди тва...кажете,помня само,че седяха в най горната част от дясно към сектор В и с обърнати бомбари на оранжево :smt006 и хвърляха седалките,които бяха почти жеулезни ама те нямаха сила повечето да прехвърлят сектора и не падаха на пистата а на първите редове :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 27, 2010 12:30 am 
Аватар

ULTRAS-1914 написа:
чудя се кога дойде модата скинхед в сектор Б :?: непомня наистина мисля,че беше някъде след 95-а или от преди тва...кажете,помня само,че седяха в най горната част от дясно към сектор В и с обърнати бомбари на оранжево :smt006 и хвърляха седалките,които бяха почти жеулезни ама те нямаха сила повечето да прехвърлят сектора и не падаха на пистата а на първите редове :lol:

Първите скинхеди се зародиха в сектор "Б" малко след 93-та година, а първата им "организирана демонстрация на присъствие" си спомням много ясно беше на един мач с Локо Горна 1994 година когато в сектор "Б" нямаше агитка всички бяха във "В" и "А" а само в "Б" имаше 6 или 8 човека с обърнати бомбАри но не викаха зиг-хаил или некви подобни глупости ами си викаха ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ и смениха 4-5 пъти мястото си по време на мача стигнаха чак до "В" към"Г" а на стадиона си имаше 15 000 да не мислите че са били сами :lol: .....аз тогава бях в сектор "А" един от много малкото пъти когато съм ходил там и си спомням хората около мене гледаха оранжевите якета и викаха "Абе тия кви са бе чорбари ли :lol: "
Иначе постепенно взеха да се сбират на групичка (най-много на дербито) и така докъм 96-та после се саморазпаднаха нещо и май спреха да ходят по мачове или Омряха от наркотици.
West да се изкаже по темата тука, но мен много не ме интересуваха по онова време малко дразнещи ми бяха особенно със скандирането "Левски, зиг-хайл" което считам за проява на най-висша тъпотия.
Но аз и друг път съм говорил че стадиона е място за ЛЕВСКИ и нищо друго, макар и много хора да са на друго мнение...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 27, 2010 1:05 pm 
Аватар

Човек как си спомня нещо изневиделица!Този мач, ако не е в първи пролетен кръг 93-94 и в сектор В, се разгоря голям спор какви са тези хлапета!Някой каза, че били от някакво училище или дом за изоставени деца и някакъв даскал ги организирал!В крайна сметка един каза, че фашизмът било по-лошо от комунизма, ама като се вдигна врява, че от комунизма по-лошо нямало и май-май стигнахме до извода, че щом не са комунисти, няма каво толкова да ги обсъждаме!
По отношение на зиг-хайл, няма да коментирам, защото от 1990 при гостуванията по пътя до стадионите това се е чувало, като пляскяхме с ръце, след това се изпъва дясната ръка за поздрав и викахме зиг-хайл! Имаше хора, които преди 90-та година си слагаха пречупени кръстове!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 253 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]