spurs написа:
На мен ми прави впечатление, че по отношение на юношите тука сте в двете крайности. Бойо иска да се играе с 11 юноши и ги смята за по-добри от играчи като Бедоя или Бурабия, а повечето други смятате, че ако някой юноша не вкарва всеки мач или поне не е най-добрия на терена, значи е "тотал щета" (супер дразнещ израз, който е много модерен тук).
Моето мнение е по средата, ама по отношение начина на налагане на юноши, Бойо казва доста верни неща. За всички е ясно, че юношите не са готови футболисти, а и не се очаква да бъдат. И това не е само в България, хора като Рууни или Тоти дето на по 17 години блестят и са основни футболисти са изключения, точно защото са супер таланти. Затова начинът е юношите да се налагат и да се търпят грешките им и по-слабите им мачове, докато станат готови футболисти. И тъй като естествено това няма как да стане с 11 или 7 човека едновременно, защото отборът ще страда, трябва да се налагат максимум 2-3ма едновременно и около тях да има по-опитни и готови футболисти, които хем да ги дърпат нагоре, хем да носят и отбора, като Аниете, Бедоя и т.н.
Краев има уникални статистики за възрастта си, вкарал е сума голове, бори се и се раздава всеки мач. Същевременно обаче често задържа прекалено топката и я губи и често взима грешни решения на терена, което е съвсем нормално за възрастта му. Ако сега поради тези проблеми се забие на пейката и се пуска за по 15 минути срещу Пирин и Монтана, увереността му ще замине и развитието му ще бъде спряно. Много по-правилно е да продължи да се налага и да се работи много с него, за да се изчистят слабостите му.
В братя Цоневи е очевадно, че има страшно много футбол - да, Боби е по-добрия, но и Ради не е никак лош, напротив. Имат техника, пас, удар, виждат играта, борбени са, раздават се. Разбира се, че не са готови футболисти, обаче ми е интересно колко точно мача като титуляр има Ради Цонев досега, едва ли са повече от 10-15. И вие очаквате с 10-15 мача, при това на съвсем различни постове (бил е ляво крило, плеймейкър и опорен) да стане готов футболист? Да, когато играе опорен прави грешки, защото е свикнал да играе с топката и да я отиграва с мисъл, а не просто да я блъска напред, та затова понякога я губи, което на тази позиция може да е фатално (така стана миналата година в Монтана за купата примерно), но това са неща, които идват с опита. Вие обаче сте си решили, че е "тотал щета" и край, каквото и да направи тука се повтаря едно и също, Сега срещу Локото определено не игра никак лошо и беше най-добрият ни халф (както написах и в неговата тема, а днес виждам, че Гочето казва същото, но няма проблеми, веднага ще го обявите за дърт алкохолик, който не разбира от футбол), и не можах да повярвам какви неща сте писали за него в темата за мача?
Изобщо ако погледнем всички юноши, които са наложени в последните години, всички са били посрещани по същия начин. Спомням си какви неща се говореха за Жиката едно време, да не говорим за останалите юноши от оня състав. Преди това, повечето тук сте малки, ама когато Йовов започваше да играе, на стадиона беше пълно с хора, които го освиркваха, правел пропуски, слаб бил и т.н. Йовов, който беше очевидно, че е ебати футболиста?! За щастие тогава нямаше интернет и нещата бяха по-ограничени някак. В началото на 80-те съм бил много малък и нямам спомени, ама въпреки това съм на 100% убеден, че ако тоя интернет съществуваше тогава, бързо щяхте да разкриете Гиби и да го кръстите "Божи Финта" примерно, Наско щеше да е "тотал щета", Боби Михайлов щеше да е връзкар, който не става и за Мездра и така нататък...
В Цоневи има "страшно много футбол", колкото имаше едно време в Балтанов и Ники Петров (в по скорошната история - Стивън Петков).Boyo иска неща който няма как да се случат. Да играят един, максимум двама, е предостатъчно за клуб с някакви претенции.