LSFC написа:
Не знаел как да се пази
А, бе, Понеже се пляскаш, да ти кажа като обикновен фен как се пазиш:
1. Например като Kryten, който виждайки какво се случва веднага е схванал какво ще последва и си е тръгнал. Ама той знае от опит какво ще стане, а умерения фен не. Затова не може да предвиди какво ще се случи и не може да предотврати попадането си в тая ситуация.
2. Ако си попаднал вече в ситуацията или гледаш да се прибереш веднага в колата за да не ти сцепят главата, или ако си в задръстване седиш и чакаш ушев да си тръгне. Ще ти удари колата, да.
Няма какво да направиш, така е. И това не е изобщо ок. Самото чувство на безпомощност е гадно.
Ако си ултрас, ето как би следвало да се пазиш:
В мелето гледаш да нанесеш колкото може повече щети и драсваш из града да се гоните. Докато не те набарат, не те пръснат от бой, не те заключат или не им избягаш.
Живота на ултраса, знаеш как е.
Само че ние май се качихме по колите и измъквайки се направихме задръстване.
Жандармерия е шибан репресивен апарат навсякъде по света. И никъде не питат ти кой си, а мелят всичко.
И това, че си казваме истините, но те не ни изнасят, не значи, че казваме, че сме ок с това, което се случи вчера. Седем:едно, по същия сценарии биеха и хората по протестите и случката с белия автобус. Доказателството ,че това за тях е рутина. Това им е работата. Всичко, което си написал е така, да. Но ще ти кажа нещо. Аз ходя от достатъчно години на мачове, за да съм попадал в десетки подобни ситуации. Само че ситуацията става все по-тегава. Снимане, следене, цивилни, звънене по адреси, бият по-лошо от преди (то и затова няма дърти на първа линия, щото не им се занимава с такива неща. и затова се накатерихме и по колите, а не беше като онова гонене из Ловеч преди 5-6 години, което беше между другото 1:1 като развитие на събитията с вчера. АМА 1:1!!!). И това е навсякъде. В Италия почти ги приключиха ултрасите за има-няма 5 години от смъртта на онзи фен на магистрала някаква май беше. Сега им строят плексигласови стени в средата на сектора. Разбираш ме накъде бия. Преди време вдигнахме гениално послание - Държавата гние а проблемът сме ние!? Винаги ще сме обществен враг № 1 и се чудя на хора с десетки години мачове и знаят как е по агитките, братче, тука скачат и се обвиняват и се сипят закани. А всички всъщност не са ок със случилото, но пък и всички са знаели, че може да се случи.