И аз ще ти отговоря едно по едно...дано ме разбереш, макар че смятам си наясно с тези възможности....
acrimonious написа:
Ох, откровено ме мориш, ма айде, ще отговарям на нещата едно по едно...
За това, че не знаем каква подкрепа ще получим, си прав. Такова нещо като данъчна тежест няма. Нито ще му плащаме ДДС-то, нито корпоративния данък (да не говорим, че сме на вечна загуба).
Затова се прави проучване и бизнес план, а не да стреляме в тъмното. Защото познавайки много добре финансовите възможности на повечето българи съм скептично настроен.
Отделно, как да не поемаме неговата тежест, след като влизаме в едно на практика фалирало дружество, контролирано от бащицата и напълно зависими, единствено от неговото настроение и мисли.....а от там с всички последствия за нас. Ако утре батков реши да обяви фалит, най-малкото ще завлече всичките тези акционери в тръста, които са дали повече от 20 лв. Между другото тук е мястото на въпроса, защо членовете на Тръста дали не 20 лева, а например 1000 или повече, също ще имат право на един глас, а не съразмерно с внесената сума? Но това е друга тема.....
Освен това, като основен собственик, каква е гаранцията, че батков няма да гласува, каквото си иска и по този начин да разводнява капитала и тези 15% да не значат нищо, след като е прибрал едни пари от нас? Но миноритарните акционери няма да видят нищо хубаво от това и законът няма да ги защити! ето над тия въпроси трябва да помислим!
По натам....Ако дружеството е затънало до шия в дългове, както реално е при нас, всеки ден на съществуване означава трупане на нови задължения. Обявяването в несъстоятелност слага точка на агонията, но води след себе си последствия....
Управителите на фирмите или членовете на органите им за управление са отговорни за задълженията на дружеството и попадат под ударите на закона....доколкото си спомням 3 години затвор или глоба от 5 М лева....а те включват....ДДС, корпоративен данък, невнесени задължителни осигуровки и данък върху доходите на физическите лица, работещи в дружеството!
acrimonious написа:
Няма такова нещо като "бюджет, изискуем от акционерите". Никой не може на сила да те накара да дадеш 1 лв, защото акциите пораждат права, а не задължения. Единственото, което Батков може да направи е на общо събрание на акционерите да гласува увеличаване на капитала с 10 М, при което ако Тръстът иска да остане със същите проценти, ще трябва в шест-месечен (ако не се лъжа за срока) да презапише, т.е. да внесе 1.5 М. Но Борат ще трябва да внесе по този начин 8.5М, които като си капитализира заемите няма да може просто да извади от клуба. Та ако тръстът не ги внесе, ще остане просто с по- малко дялове, т.е. ако капиталът преди увеличението е 10М, тръстът има 15% (1.5М), след увеличението капиталът ще е 18.5 М и тръстът ще има 1.5М/ 18.5 М= 8% (тук си признавам, защото не съм юрист, че не съм наясно какво става с капиталът, когато някой акционер не внесе- дали се дава възможност на другите да запишат неговите акции или просто увеличението остава по- малко).
Обяснил съм по горе....
Цитат:
Еми за юбилея събрахме 35000 със суми не- много по- малки от тези 20лв. Освен това 20лв е минималната членска вноска, а аз няма да дам 20лв, нито пък ти
Е и? Колко според теб може да събере Тръста? Никой не може да каже....
Цитат:
В момента реална представа нямаме, но като акционери ще имаме пълен достъп до счетоводството на клуба и ще имаме такава. Идеята на тръста беше именно да се разкарат скъпоплатените Бру-та, така че да може клуба да се самоиздържа, за да не казваме всеки месец "Олеле- малеле, Тати няма пари, кой ще плати на Пл. Димов заплатката...". Все пак този клуб има някакви приходи (да речем 2-3 млн годишно), колкото беше бюджетът на Селтекс през последните години и то без реинвестиране на печалбите от продажбите на Г. Миланов и Симеон Славчев. Погледни класиранията и виж къде завършиха Селтекс и къде ние

За това говоря, как правим нещо, за което нямаме реална представа? Защо не се направи вътрешен мониторинг от Тръста, има достатъчно време за това и нужните хора...например ти....
Отделно забравяме, че Клубът в определени моменти заработи много милиони, които потънаха в дълбокия родопски джоб и се превърнаха в задължение.....! Тук опираме пак до волята на бащицата, защото, ако той го искаше това, да го е направил до сега....
Цитат:
Точно така. Идеята е да имаме човек в управителния съвет, който обаче управителен съвет да е истински управителен съвет. Т.е., събира се всяка седмица по 2-3 пъти, обсъжда и решава всички управленски въпроси. А не борат да звъни от летището в русия съм, в русия съм и да уволнява йоканович.
Присъствието на един член на УС с нищо няма да промени управлението на клуба.....промяна ще има, когато ще можем, ако въобще можем да упражняваме изпълнителната власт в ПФК-то!!!!!!
А ще носи само негативи, при не дай Боже един фалит....написал съм го по горе....
Цитат:
Виж са, дълговете на Левски не са толкова много. Може би са към 6 млн (вкл. строежа). Да речем, че слагаш активи (едно общежитие, един рейс и право на ползване на стадион) 2 млн. Това прави 4 млн нетен дълг. НО: Това е Левски, да го еба, не е някое ЕООД, дето никой не го знае. Все някаква положителна търговска репутация трябва да има. Т.е. за мен клубът в момента си е напълно ОК са придобиване на акции

Как не са много, след като не се обслужват и трупаме нови.....дори и 10 лева да е дълга, това е фатално....а при нас в момента всичко е в бъдеще време. След като сега бащицата не дава пари, просто защото ги няма, как тези 15 % ще променят този факт?
А това за репутацията го видяхме на едно друго място...даже вече на две места....ти си икономист да го ева....не трябва да манипулираш по този начин....а да се седне и да се направи един добър анализ на ситуацията!!!!