Ох, откровено ме мориш, ма айде, ще отговарям на нещата едно по едно...
targovishte написа:
Правиш се, че не ме разбираш...в момента ние поставяме коня пред каруцата...нито знаем каква подкрепа ще получим от левскарската общност, от там да получим допълнителни механизми...спонсори например.....нито знаем, с какви конкретни ангажименти се наемаме в клуба...единственото, което аз реално виждам е, че поемаме 15% от данъчната тежест на батков.
За това, че не знаем каква подкрепа ще получим, си прав. Такова нещо като данъчна тежест няма. Нито ще му плащаме ДДС-то, нито корпоративния данък (да не говорим, че сме на вечна загуба).
Цитат:
Представи си следната хипотеза...общо събрание на ПФК-то....приема се бюджет от 10 М, изискуем от акционерите, което обвързва Тръста с 1.5 М моментално.....а ние не сме готови....какво правим тогава?
Няма такова нещо като "бюджет, изискуем от акционерите". Никой не може на сила да те накара да дадеш 1 лв, защото акциите пораждат права, а не задължения. Единственото, което Батков може да направи е на общо събрание на акционерите да гласува увеличаване на капитала с 10 М, при което ако Тръстът иска да остане със същите проценти, ще трябва в шест-месечен (ако не се лъжа за срока) да презапише, т.е. да внесе 1.5 М. Но Борат ще трябва да внесе по този начин 8.5М, които като си капитализира заемите няма да може просто да извади от клуба. Та ако тръстът не ги внесе, ще остане просто с по- малко дялове, т.е. ако капиталът преди увеличението е 10М, тръстът има 15% (1.5М), след увеличението капиталът ще е 18.5 М и тръстът ще има 1.5М/ 18.5 М= 8% (тук си признавам, защото не съм юрист, че не съм наясно какво става с капиталът, когато някой акционер не внесе- дали се дава възможност на другите да запишат неговите акции или просто увеличението остава по- малко).
Цитат:
Втората хипотеза....за мен надценена....Тръста събере 5000 члена за една година...за мен доста надценен вариант....но да го приемем... 5000 Х 20 = 100 000 + 300 000 от някъде си....еми пак не стигат.....какво правим тогава?
Еми за юбилея събрахме 35000 със суми не- много по- малки от тези 20лв. Освен това 20лв е минималната членска вноска, а аз няма да дам 20лв, нито пък ти
Цитат:
Ми ние.....визирам Тръста просто нямаме реална представа за задълженията на клуба, защото аз съм уверен, че дори батков да капитализира акциите, а не просто да ги отпише, води след себе си куп ангажименти....в най-кратки срокове....като издръжка на клуба във вид на заплати, данъци, поддръжка на базата....отложени плащания....сещам за за стадиона, за които трябва да се платят едни 3,2 М още януари....и куп други. Ние тръгваме отзад напред ми се струва....
В момента реална представа нямаме, но като акционери ще имаме пълен достъп до счетоводството на клуба и ще имаме такава. Идеята на тръста беше именно да се разкарат скъпоплатените Бру-та, така че да може клуба да се самоиздържа, за да не казваме всеки месец "Олеле- малеле, Тати няма пари, кой ще плати на Пл. Димов заплатката...". Все пак този клуб има някакви приходи (да речем 2-3 млн годишно), колкото беше бюджетът на Селтекс през последните години и то без реинвестиране на печалбите от продажбите на Г. Миланов и Симеон Славчев. Погледни класиранията и виж къде завършиха Селтекс и къде ние

Цитат:
И още нещо трябва да се каже ясно на хората.....Ако сте акционер в дадена компания, в случая Тръста, това не означава, че можем да се включваме в ежедневното развитие на "бизнеса", тоест управлението на клуба.....Степента, до която ще имаме думата е само на ежегодното гласуване при избора на борд.....това първо и второ....основната идея на всяко АД, какво е?
Точно така. Идеята е да имаме човек в управителния съвет, който обаче управителен съвет да е истински управителен съвет. Т.е., събира се всяка седмица по 2-3 пъти, обсъжда и решава всички управленски въпроси. А не борат да звъни от летището в русия съм, в русия съм и да уволнява йоканович.
Цитат:
Да притежаваме акции на дадена компания означава, че ние сме един от многото собственици на компанията и като такъв, ние имаме право на собственост....и се надяваме на печалба...това го махам, защото става въпрос за Левски....но в случая ние не купуваме или получаваме не собственост...
а дълг....факт.
Ето тия неща трябва добре да се изяснят, а не като набора, да викаме, ами като не ти отърва....прав ти път......сори за цитата 7:1

Виж са, дълговете на Левски не са толкова много. Може би са към 6 млн (вкл. строежа). Да речем, че слагаш активи (едно общежитие, един рейс и право на ползване на стадион) 2 млн. Това прави 4 млн нетен дълг. НО: Това е Левски, да го еба, не е някое ЕООД, дето никой не го знае. Все някаква положителна търговска репутация трябва да има. Т.е. за мен клубът в момента си е напълно ОК са придобиване на акции