Chetnik написа:
По тази тема (трябва ли да се подкрепят клубовете от България в Европа) нещата са ясни и всички сме слушали различните гледни точки по сто пъти. Аз не мисля, че това е причина да спорим помежду си, като не виждам някаква драма, който иска да подкрепя отбори, срещу които иначе псува цял сезон, да си ги подкрепя и обратното.
Моето мнение е, че това е клубен спорт и няма никаква причина да го отнасяме към междунационални отношения. Ако в националния отбор играят 11 играча на чорбата - тогава ще ги подкрепям срещу всеки друг отбор и искрено ще се радвам на всеки техен гол или победа. Защото срещу всяка победа ще пише България. Отделно ще се ядосвам и ще разсъждавам защо нашите не намират място в национала.
Но да се трогвам, че някакви индивиди играят от името на лудогорец, литекс, чурка - някак си не ми връзва. лудогорец представляват България ли? Или град Разград? Аз, като българин, не се чувствам представен в спортно отношение от такива... думи или имена. Ако някои хора от Разград много се кефят на това, че са представени в Европа - ОК, това изобщо не ми пречи. Но за мен футболната среща лудогорец - партизан е просто един мач, който ще го дават по телевизията. Надявам се лудогорец да паднат, защото са наш съперник и ги чувствам като такива, а с Партизан, когато Левски се срещне срещу тях - тогава ще ме трогне съдбата им.
Но пак казвам, това е моето мнение. Повечето хора около мен са на обратното. Но са предимно хора, които не се интересуват от футол и заемат някакви "принципни" позиции. А тези, които са редовно по стадионите, изправяли са се срещу един отбор като врагове (или съперници, по-точно) и след това го подкрепят и чувстват неговите успехи като свои - малко ми е трудно да ги разбера. Значи в сряда празнуваме победата на един отбор в ЕКТ, а в събота крещиме по-него "Турци сте!", "Селяни" и "Мафиоти"...
Четника ми е спестил макло писане
Това е мнението

Единственият отбор, който сме длъжни да подкрепяме всички българи е Националният

Оттам нататък няма нито един клубен отбор, който да претендира за представителност на България и българщината, вкл. ЛЕВСКИ

Говорим за клубове, които са представители на отделни градове, понякога дори не цели... не виждам как това трябва да ме накара да ги подкрепям, както и да ги мразя

Ако има омраза, тя идва от отношенията на съответните орки към ЛЕВСКИ... не от участията им в ЕКТ или в други мачове. Оттук се подразбира отношението ми към цървената сган и курвите им

Няма как това отношение да се промени покрай някакви международни мачове
Много уважавам мненията на пича от Скопие, но държа да го информирам

, че НЕподкрепата ми за Лудогорец или който и да било друг български КЛУБЕН отбор, не ме прави по-малко българин

Колкото до Паркизан и другите чуждестранни отбори, играещи с наши клубове - през кура са ми, в случая бих се зарадвал не на успеха им, а на страданието на съответния оркски клуб и феновете му