forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Сеп 10, 2025 11:59 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 7038 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 235  Следваща

Кой отбор подкрепяте?
Англия 22%  22%  [ 30 ]
Белгия 12%  12%  [ 17 ]
Франция 12%  12%  [ 16 ]
Хърватия 54%  54%  [ 74 ]
Общо гласове : 137
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 5:38 pm 
От двете ми седмици прекарани в Русия, при това обективно погледнато не точно като турист, а по-скоро като средностатистически руснак, живеещ сред руснаци, отседнал сред руснаци в средностатистически московски квартал, който дори минава за от хубавите, мога да направя следния коментар. И правя огромна вметка, че говорим за младото поколение. Хора, които дори са живели и завършили по чужбина. Старото поколение дори не го споменаваме, там нещата са необратими.
На руснаците, дори на младите, от километри разстояние им личи върху челата бездната, която ги дели от това, което ние наричаме "свободата и свободите на 21 век". Това са по-скоро светоглед и усещане. Хората, които срещнах и с които прекарвах време бяха в мнозинството си сериозни, мнителни, раздразнителни от най-малката шега и критика, бъзик или майтап. Приемат всичко лично и абсолютно. Може с една малинка на земята да се пошегуваш, приемат го като едва ли не подигравка и обида на родината. Чувството на това да са винаги изолирани, винаги срещу всички и всичко да ги заплашва навярно намира отражение в подобен вид поведение. "Ама ти защо сега питаш това". "Ама сега защо снимаш това, аз ти показвам църкви и мостове, ти снимаш тия панелки, тоя трафопост". А животът по кварталите на Москва е такова тотално дежа ву от кой и да е панелен бълагрски град и квартал, че аз лично останах изумен. Но това настрана. Намирам много прилики с родната народо-психология. Разбирам откъде идва, кой ни я е донесъл и защо ни я е оставил. И ако трябва да я обощя с една дума, това е комплекс. Много сериозен и много тежък. Особено покрай световното, което беше най-големият час на Русия и руснаците да блеснат пред света, да се покажат колко са всъщност готини, отворени, толерантни, приятелски, дружелюбни, развити и т.н., работата достигаше направо гротескни размери. Непрекъснато ме преследваше онова познато чувство, което знам от много българи - да не се изложим пред чужденците и "Какво ще си кажат чужденците". И тъй като ние си знаем, че сме за излагане, че нещата са ни винаги половинчати, счупени, недовършени, неработещи, обаче дай сега с дваж повече усилия да направим каквото трябва, за да си заметеме лайната под черджето. Да прекарваме през едни и други пътища, за да не видим едно или друго нещо, да не спираме тук, а да спрем там. Че да не се появяват въпроси.

Не знаят как да се държат с чужденци. Не знаят как да общуват с тях, как да говорят, как да ги заприказват, как да участват в разговор. Груби, недодялани, не говорят езици, умални с едни и същи пръскащи от самочувствие, а всъщност жалки неща като "Най-красивата страна", "Най-великата страна", "Булгар, булгар". Който е живял примерно по Ню Йорк, Лондон, Амстердам, може да направи разликата как общуват непознати хора в една естествена, свободна среда, където и двамата участници в разговора са необременени, непринудени и некомплексирани. И да съпостави. Не че не се оптиват, всячески се опитват, но просто виждаш резултата, който би бил напълно същия ако примерно Бяла Слатина или Мездра домакинстват световното и на село дойдат хора от Канада, Швейцария и Швеция. Хората, дори в Москва, в огромна част от живота си са просто изолирани от това, което ние наричаме свободен света и от неговия начин и темп на развитие. На човешко развитие и общуване, по-скоро. И ако в Москва все пак е окей, на места като Нижни Новгород е тоталка. Не искам да си представям какво е по "забитите" места, щото тия минават за представителните... Контрастите, като цяло, в Русия, са нещо, което не мисля, че има където и да е другаде по света.

Мога да напиша много, но нито ще се прочете, нито пък някой ще си направи мнение от казаното, а и не е това целта. За себе си обаче разбрах от 1л. ед.ч. нещо много важно, което на пух и прах разби онази малоумна, клиширана, 45-години пропагандирана манипулация за изключително близките духовни братя, които тези пичове са ни. Едва ли не моя собствен брат ми е по-малко близък от руснаците на българите. Бил съм по целия свят, живял съм на три континента и в няколко държави, ами на много малко места съм чувствал хората толкова далечни от мен като светоглед, както усетих руснаците. Българите си направихме своя цивилизационен избор и за мен няма никакво съмнение, че е правилният - Европа и свободата. Руснаците си остават някъде в пространството между студената война и крепостничеството. И съм радостен и съм горд, че съм свободен и европейски българин в 21 век. И съжалявам до голяма степен руснаците. Особено младите. Защото има огромен брой много умни, много стойностни хора, на които обаче се режат крилата на свободата във всичките и проявления, непрекъснато, систематично.

Близки неща, все пак трябва да се отбележи, са неща като език, храна донякъде, живота по кварталите е страшно подобен - денонощни магазини навсякъде, същите междублокови пространства с игрища, баби продават зарзават пред блоковете, колите паркирани кой къде намери, същата джунгла, същите анцузи, диагоналки и прочие.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 5:38 pm 
Site Admin
Аватар

Не искам да отричам, че в 90% от случаите поради бизнес съм общувал с ерата топ руснаци и пак са ми орки повечето - разбира се остава и малък процент които са г/д на наистина високо ниво откъм виждания и така нататъка. Не се радвам да работя по проекти от руския джоб, но се налага понеже понякога е доста дълбок - нормално. Чудиш се откъде са толкова назобени и когато разбереш кой ква бачка - ти става ясно, че доста са дупедавци на Путкин и така нататъка. Проблема е, че всичко включително Полша и нататъка е същия ташак (балтика, украйна, част от балканите също е сеир). Искам да кажа, че читави хора се срещат навсякъде и начина по който се хейтват руснаците може да се приложи към всяка друга нация - все пак е 2018а. Нивото на клиенти откъм образование и държание е абсолютно друго, когато са например от Англия :wink:

Иначе съм общувал с момчета от Германия, пък и съм пътувал доста там през последните години и недиректна дискриминация баш "втора ръка" има в някои фирми. Да си с фамилия Мюллер, а не например Костов и така нататъка е голям плюс в някои сфери. Може би това се дължи на нарастващия етнически проблем там, а може и да бъркам. Другото нещо което винаги ме е дразнело е как циганите отишли в чужбина се представят за БЪЛГАРИ :roll: Това автоматично създава доста негативна представа.

Skrewdriver написа:
Калитаря му е през кура за Русия, ама ги защитава и напада гнилия Запад. А клишето кой, къде и как те гледа ме убеди, че още утре заминавам за този човешки рай.

Калитаря отдавна живее в "гнилия запад" и никой не защитава държавата Русия, а дори напротив имам доста негативно мнения по целия въпрос но се старая да разграничавам средностатистическия руснак/китаец/черен/бял/лилав/оранжев/тако/бургер от това което прави държавата и хората отгоре :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 5:46 pm 
Аватар

Циганите, отишли в чужбина са българи, ти като какви искаш да се представят? Те са български граждани от цигански произход. Няма да кажат, че идват от поречието на река Циган или Индия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 5:47 pm 
Аватар

Kalitarq написа:
Калитаря отдавна живее в "гнилия запад" и никой не защитава държавата Русия, а дори напротив имам доста негативно мнения по целия въпрос но се старая да разграничавам средностатистическия руснак/китаец/черен/бял/лилав/оранжев/тако/бургер от това което прави държавата и хората отгоре :wink:

Калитаря, все още ли не си разбрал, че средностатистическия гражданин на държавата я прави това, което е. Дали е руснак, българин или японец - все е същото.
Oachkatzlschwoaf написа:
Бил съм по целия свят, живял съм на три континента и в няколко държави, ами на много малко места съм чувствал хората толкова далечни от мен като светоглед, както усетих руснаците. Българите си направихме своя цивилизационен избор и за мен няма никакво съмнение, че е правилният - Европа и свободата. Руснаците си остават някъде в пространството между студената война и крепостничеството. И съм радостен и съм горд, че съм свободен и европейски българин в 21 век.

Това казва всичко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 5:48 pm 
Site Admin
Аватар

Значи в България не си срещал никога циганин да каже "аз съм циганин, не българин", иначе в чужбина трябва да е ок? :smt005

@Adepta по тази логика всеки американец е на 100% зад Тръмп ли?

Македонията го подчерта всичко така или иначе.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 5:55 pm 
Аватар

Нищо не си разбрал. Примера и изобщо това сравнение са неуместни.
Кур за блядовете :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 5:56 pm 
Аватар

Аз вече се обърках. Средния руснак е пичага или дори най-елитния руснак е орк? Щом живееш на Запад няма нужда да си говорим кой как е приеман, предрасъдъци има към българите със сигурност, породена основно от мургавите ни "братя", но и не само. Аз живеейки тук съм предпочел да работя с Мюлер, а не с Иванов, какво остава в родината им. Има много неща, които със сигурност не са ни "внесени" от руснаците, но те са спомогнали изключително за тяхното развитие и няма как да изпитвам благодарност към тази страна. Също така нямам проблем и да си говоря с някой руснак, ако е пич. Не трябва да се изпада в крайности, но тази защита и колко ни обичали руснаците винаги ме жегва вътрешно. Нищо лично към теб.

П.С. Македонията да опише колкото може повече все пак, аз бих го прочел с интерес, вярвам и много други съфорумци. Завиждам благородно на изживелите тези емоции.

Последна промяна Skrewdriver на Нед Юли 08, 2018 5:59 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 5:56 pm 
Аватар

Аз подчертах, че циганин значи етнос, а не националност. Циганинът може да е българин, така като може да е румънец, сърбин, испанец, италианец, англичанин и какъв ли не още.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 5:58 pm 
Site Admin
Аватар

Заеби почнах и аз да се въртя в кръг тука на 30 градуса и се завърза всичко. Кур за стереотипите и генерализацията, тва е.

Македонията направо да пуска книга, бих я прочел ама иначе не си падам да чета :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 6:08 pm 
Аватар

Росен написа:
Аз подчертах, че циганин значи етнос, а не националност. Циганинът може да е българин, така като може да е румънец, сърбин, испанец, италианец, англичанин и какъв ли не още.

Моля, моля - англичаните са пакита :loser2
Да питам стриктно по темата - как може членове на форум с претенциЙ за арийско самосъзнание да са фен на отбор, в който малкото бели са рожби на кръвосмешения, а черните са от всякакви смески? За един преАтел питам :loser2 :loser2 :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 6:12 pm 
Аватар

Чисто хипотетично, ако имаше световно в България и примерно ми бяха дошли гости, и аз нямаше да се почувствам особено добре при всички забележителности в София да ходят да снимат панелките и трафопостовете по Младост, че да покажат и докажат неоспоримо колко е гадна и пробита тая държава. Сигурно ми е сбъркано нещо, знае ли човек. Но ако целта е да се показват гадни неща, мога да ви нащракам от няколко града в Германия то4ните квартали, трафопостове и местенца, Нижни Новгород ще ви се стори човешки рай. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 6:13 pm 
Аватар

Присъединявам се към апела Македонията да пише колкото може повече! :levski :smt059

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 6:23 pm 
Аватар

Да напише по някой ред за всеки мач, на който е присъствал или да се самобанне :pastor

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 6:25 pm 
Roshko написа:
Чисто хипотетично, ако имаше световно в България и примерно ми бяха дошли гости, и аз нямаше да се почувствам особено добре при всички забележителности в София да ходят да снимат панелките и трафопостовете по Младост, че да покажат и докажат неоспоримо колко е гадна и пробита тая държава. Сигурно ми е сбъркано нещо, знае ли човек. Но ако целта е да се показват гадни неща, мога да ви нащракам от няколко града в Германия то4ните квартали, трафопостове и местенца, Нижни Новгород ще ви се стори човешки рай. :bigok

На мен Москва много ми хареса. Страхотен град! Казан още повече. Идеята ми изобщо не е било да показвам на когото и да е било кое колко е гадно. Но като турист, и особено като българин, ми беше страшно интересно и любопитно да видя, да коментирам и да снимам такива неща. Да отида в квартал на Москва, а да се почувствам на Балиците в Добрич. За мен е комплекс да отричаш нещо, което е около теб и да се правиш, че не съществува. И да не желаеш дори да произведеш някакъв разговор, майтап, шега, в който аз ти обяснявам как в България е същото и т.н. А и повярвай, различните хора се впечатляват и харесват различни неща. Познат швейцарец супер много се впечатли от панелните блокове из София. Интересно му е, любопитно му е, не е виждал такова. Хареса му например как всеки можело да си боядиса фасадата (има предвид изолацията) в какъвто си цвят иска. И как било шарено и цветно, направо арт един вид. За него това било израз на някаква свобода, която например в Швейцария никога няма да ти позволят. Ето ти пример. :wink:

На мен например ми е абсолютно жалко до мозъка на костите когато срещна някоя българка по чужбина (имам няколко такива примери), която си е хванала сериозно гадже чужденец и той я кара/тя е решила, че е време да си дойдат в България на почивка, да и покаже града си, страната, а тя е примерно от Враца и я е срам от дъното на душата си "какво ще си каже той" ако види това и онова. :ohmygod И ми говори за неща как мислили план с родителите и през кой град да го прекарат, през кои улици да минат, за да не види това и онова. Да крият едно, да замажат друго. За мен това е върховна степен на жалкост и липса на самоуважение. Ти си роден на това място, това е твоят град и твоята улица. Гадна, мизерна, ебана, счупена, там си отраснал и там си станал човекът, в който този друг човек се е влюбил. Ако този, с който си, го хване срам от теб или те остави, щото живееш в панелка във Враца, еми да си ебе путката лелина. Трябва да имаш самоуважение в този живот, което отива много отвъд панелката, в която не по твое желание си се родил. Щото за мен ако не се уважаваш сам себе си, никой друг няма да те уважава. Хората по латинска америка им е първа гордост да ти покажат мизерната фавела, мизерната стая 5 квадрата, в която са живеели 10 човека и са яли от една паница, за да ти покаже колко усилия му е коствало, за да стане човекът, който е днес.
Това имам предвид под комплекс аз. Руснаците са една идея по-комплексирани от нас, а ние сме много комплексирани.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 6:41 pm 
Аватар

Честно, примерно и мен би ме било срам, да танцувам с печено прасе на сватба, без значение дали има чужденци или не :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 6:43 pm 
Тва кво общо има? :bigok Какъв танц с печено прасе?

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 6:46 pm 
Аватар

Ми било сватбен обичай в някои райони на страната :loser2 Няма общо де, просто исках да си кажа, че има неща дето може може да са си наши, обаче определено би ме било срам от тях :strkstrk Да върви дискусия някаква, докато няма мачове.

Изпуснал си цяла дискусия в темата за орките за всички такива подобни неща по сватби.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 7:02 pm 
Аватар

Не е с печено прасе, а с печено пиле и погача. Стар фолклорен обичай в който не виждам нищо срамно и оркско.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 7:03 pm 
Аватар

В Стара Загора не играем с прасета на сватба защото е селско. Там гърмим с бойни патрони по улиците, докато се препъваме в хорото. Е от време на време стават сакатлъци, но така е в града.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 7:14 pm 

New Order написа:
Не е с печено прасе, а с печено пиле и погача. Стар фолклорен обичай в който не виждам нищо срамно и оркско.
Изпуснал си явно и ти дискусията. По Благоевградско играели с печено прасе :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 7:41 pm 
Аватар

Местоположение: МАЯМИ, Тукаетакария aka Тошкоманолия aka Ихтимърлистан
Kalitarq написа:
Македонията направо да пуска книга, бих я прочел ама иначе не си падам да чета :bigok

Не че нещо, ама ти личи. :smt006

Oachkatzlschwoaf написа:
От двете ми седмици прекарани в Русия, при това обективно погледнато не точно като турист, а по-скоро като средностатистически руснак, живеещ сред руснаци, отседнал сред руснаци в средностатистически московски квартал, който дори минава за от хубавите, мога да направя следния коментар. И правя огромна вметка, че говорим за младото поколение. Хора, които дори са живели и завършили по чужбина. Старото поколение дори не го споменаваме, там нещата са необратими.
На руснаците, дори на младите, от километри разстояние им личи върху челата бездната, която ги дели от това, което ние наричаме "свободата и свободите на 21 век". Това са по-скоро светоглед и усещане. Хората, които срещнах и с които прекарвах време бяха в мнозинството си сериозни, мнителни, раздразнителни от най-малката шега и критика, бъзик или майтап. Приемат всичко лично и абсолютно. Може с една малинка на земята да се пошегуваш, приемат го като едва ли не подигравка и обида на родината. Чувството на това да са винаги изолирани, винаги срещу всички и всичко да ги заплашва навярно намира отражение в подобен вид поведение. "Ама ти защо сега питаш това". "Ама сега защо снимаш това, аз ти показвам църкви и мостове, ти снимаш тия панелки, тоя трафопост". А животът по кварталите на Москва е такова тотално дежа ву от кой и да е панелен бълагрски град и квартал, че аз лично останах изумен. Но това настрана. Намирам много прилики с родната народо-психология. Разбирам откъде идва, кой ни я е донесъл и защо ни я е оставил. И ако трябва да я обощя с една дума, това е комплекс. Много сериозен и много тежък. Особено покрай световното, което беше най-големият час на Русия и руснаците да блеснат пред света, да се покажат колко са всъщност готини, отворени, толерантни, приятелски, дружелюбни, развити и т.н., работата достигаше направо гротескни размери. Непрекъснато ме преследваше онова познато чувство, което знам от много българи - да не се изложим пред чужденците и "Какво ще си кажат чужденците". И тъй като ние си знаем, че сме за излагане, че нещата са ни винаги половинчати, счупени, недовършени, неработещи, обаче дай сега с дваж повече усилия да направим каквото трябва, за да си заметеме лайната под черджето. Да прекарваме през едни и други пътища, за да не видим едно или друго нещо, да не спираме тук, а да спрем там. Че да не се появяват въпроси.

Не знаят как да се държат с чужденци. Не знаят как да общуват с тях, как да говорят, как да ги заприказват, как да участват в разговор. Груби, недодялани, не говорят езици, умални с едни и същи пръскащи от самочувствие, а всъщност жалки неща като "Най-красивата страна", "Най-великата страна", "Булгар, булгар". Който е живял примерно по Ню Йорк, Лондон, Амстердам, може да направи разликата как общуват непознати хора в една естествена, свободна среда, където и двамата участници в разговора са необременени, непринудени и некомплексирани. И да съпостави. Не че не се оптиват, всячески се опитват, но просто виждаш резултата, който би бил напълно същия ако примерно Бяла Слатина или Мездра домакинстват световното и на село дойдат хора от Канада, Швейцария и Швеция. Хората, дори в Москва, в огромна част от живота си са просто изолирани от това, което ние наричаме свободен света и от неговия начин и темп на развитие. На човешко развитие и общуване, по-скоро. И ако в Москва все пак е окей, на места като Нижни Новгород е тоталка. Не искам да си представям какво е по "забитите" места, щото тия минават за представителните... Контрастите, като цяло, в Русия, са нещо, което не мисля, че има където и да е другаде по света.

Мога да напиша много, но нито ще се прочете, нито пък някой ще си направи мнение от казаното, а и не е това целта. За себе си обаче разбрах от 1л. ед.ч. нещо много важно, което на пух и прах разби онази малоумна, клиширана, 45-години пропагандирана манипулация за изключително близките духовни братя, които тези пичове са ни. Едва ли не моя собствен брат ми е по-малко близък от руснаците на българите. Бил съм по целия свят, живял съм на три континента и в няколко държави, ами на много малко места съм чувствал хората толкова далечни от мен като светоглед, както усетих руснаците. Българите си направихме своя цивилизационен избор и за мен няма никакво съмнение, че е правилният - Европа и свободата. Руснаците си остават някъде в пространството между студената война и крепостничеството. И съм радостен и съм горд, че съм свободен и европейски българин в 21 век. И съжалявам до голяма степен руснаците. Особено младите. Защото има огромен брой много умни, много стойностни хора, на които обаче се режат крилата на свободата във всичките и проявления, непрекъснато, систематично.

Близки неща, все пак трябва да се отбележи, са неща като език, храна донякъде, живота по кварталите е страшно подобен - денонощни магазини навсякъде, същите междублокови пространства с игрища, баби продават зарзават пред блоковете, колите паркирани кой къде намери, същата джунгла, същите анцузи, диагоналки и прочие.

Седем / 7 букви само:

Т
И
С
И
Б
О
К
:!:

А този и другият ти коментар могат много лесно да се обобщят и съкратят, защото:

Блядовете никога не са имали Ренесанс / Просвещение / Възраждане. Директно от Феодализъм в Комунизъм в Олигархизъм. Твай. :smt115

ИзображениеИзображение
КУР ЗА ГЬОЗТЕПЕ
ЛЕВСКИ ЕВРОПЕЙСКИ
DON'T MURRY, BE HAPPY!
ИХТИМАН МИ Е АЗЕРБАЙДЖАН

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 8:09 pm 
Oachkatzlschwoaf написа:

За всичко си прав, но е странно, че е трябвало да идеш чак в Русия, за да ги усетиш тия неща :D

Панелките по централните части на градовете ги бяха замаскирали с некви реклами и платна :smt003 Това, че си крият беднотията се усети от всички. Стоки, които по принцип ги няма по магазините, ремонтирани улици и фасади само около фен зоните, разделно събиране на боклука, което там съществува само за световното, големи квартали лишени от градски транспорт, щото рейсовете са пренасочени към потока от фенове и разни други такива неща. И наистина яко се престараваха и бяха много ентусиазирани да ти помагат, да са дружелюбни и т.н. Това не се хареса даже и на хора, които 15 дни бяха Дон Диего и ги болеше кура за абсолютно всичко :smt003 Организацията им куцаше и се създаваше безсмислен хаос. Всичко друго се хареса на чужденците, ама и те затва са отишли - евтина и хубава храна, алкохолче и сгодни женици. Мен ми беше все тая, щото знаех как седят нещата и гледах да не задълбавам и да си правя кефа.

Иначе поляците направиха инвазия в буквалния смисъл на думата. Хърватите ми оставиха грозно впечатление като цяло. Тресе ги и тях една мания за величие и доволно чобанщина имаше от тяхна страна. Мексико и те бая чобания. Имат и много пичаги, ама като цяло не ме изкефиха и си личи, че и те са от бананова държава.

Цитат:
Хората по латинска америка им е първа гордост да ти покажат мизерната фавела, мизерната стая 5 квадрата, в която са живеели 10 човека и са яли от една паница, за да ти покаже колко усилия му е коствало, за да стане човекът, който е днес.

Това ми е първи сблъсък с голяма маса латиноси, ама тия са с ебахти самочувствието. Буквално са на принципа “ние сме Аржентина, Колумбия, Перу бааааа” :smt003 Имат ебахти огън жените. : :smt007 Единствено ме е яд, че дадох стабилен лев, за да гледам Англия - Белгия в Калининград. Тоя град е абсолютно дъно и буквално няма какво да се прави там, мача беше подпичкване, а на всичкото отгоре ходих сам натам :( За тия пари нямаше да е е60, но можех да изкарам още една седмица в Рассия-Рассия. За Катар отсега съм се наточил :smt003

Последна промяна K-1 на Нед Юли 08, 2018 8:40 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 8:11 pm 
Аватар

Бандеровците някъде из Източна Украйна. :strkstrk

Тази емблема с U- то също е много важна... нека и на Сърбите да им е целия вътрИ, вътрИ, вътрИ, вътрИ сух, сух, сух, сух...

Прикачени файлове:
2A87A743-D25D-45C6-BF87-407733C6EA7B.jpeg
2A87A743-D25D-45C6-BF87-407733C6EA7B.jpeg [ 412.92 KiB | Прегледано 3856 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 8:39 pm 
За мен това, което направиха хърватски футболисти след мача си беше ерата простотия. Не може руснаци, англичани и всички други да спрат с политиката по време на самото първенство и само те и едни албанчета с швейцарски паспорти да простеят :smt003 Да се спасяват, ама си се вижда къде са банановите държави на тоя континент :lol:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 8:47 pm 
Аватар

:bigok
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 8:51 pm 
Не съм съвсем съгласен. Руснаците и сръбските им гъзодавци немалко ги провокираха през цялото световно. Айде ми кажи какъв е смисълът да се замъкнеш с руско-сръбско знаме във фен зоната на Мексико-Бразилия? Тия лайнарски знамена бяха из целия град, по стадиони. А и отговорът дойде само от Вида, не от целия отбор, а Вида все пак си риташе в Украйна. Балканска работа, ама нищо извънредно.

Аз бях много приятно изненадан от Казан. Нищо общо с руските панелни кочини. Супер си е Татарстан. Красива архитектура, хубави сгради, улици, чисто, спретнато, добре поддържано, явно и богато, джамии и църкви навсякъде. Хората явно си съжителстват добре. Където са минали българите, е имало шанс. Българската столица Болгар ти е на 2 часа с Метеорче по Волга. Отидох, целунах родната земя, снимах се. Радвах се като дете. Докато не стигнах поредната руска провокация, която ми вдигна кръвното. В музеят на българската цивилизация, да, има такъв музей в град Болгар, имаше едно огромно пано, където на поне 40 езика, без да преувеличавам, беше написано "Музей на Болгарската цивилизация". Беше написано на всякакъв език, гръцки, арменски, английски, китайски, кроейски, включително разни виетнамски, африкански, все едно някой ще стъпи там, а нямаше на български език. :lol: В музея на българската цивилизация няма кьорав надпис, дори името му, на български език. Олио да ги попари... :roll:

А хърватите имат едно скандиране, което ще да е тяхния еквивалент на Ше ви сереме на путките и е доволно малоумно. :ohmygod Мало нас сте, мало нас сте, пичкице!!! Затова съм съгласен, че е тъпо и надуто.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 8:57 pm 
Аватар

FCT написа:
:bigok

:smt005 :smt005 :smt005

За да няма само емотикони, ще споделя с вас, че Марио Манджукич е почерпил с бира на стойност 3500 евро хората във фен зоната в родния си град.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 9:20 pm 

Между другото доста стабилно представяне на често подиграваното тук английско първенство :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 9:32 pm 

Прочетох всичките мнения на Македонията и е прав за почти всичко ...

Проблемът се корени във факта, че всички забравяте , че руснаците са страдали 10 пъти повече по време на комунизма от нашите бащи/дядовци/нас. Размерите на жертвите са катастрофални, до днес не могат да се възстановят. Освен това, през всичките години на Студената война ги убеждаваха изкуствено, че същата ще свърши с победа, а за 48 часа всичко рухна, като къща от карти, с едно духване.

Понякога трябва да подходите с разбиране към различните, в това число и към руснаците, защото Макето е прав, те са много различни. Всеки ден ни обстрелват с пропаганда, във всяка една продажна медия, че руснаците са всемогъщото зло, адепти на Мордор, смъртожадните на Волдемор и пр. но съм длъжен да толерирам поведението на гнусните негри и арабските свине, заради културните им ососбености. Честно ли е ? Не. Категорично не.

И само още нещо, защото ДипломатО ще слее темата с "Международната..." :loser2 Битката между филите и фобите са довели страната ни до 3 национални катастрофи, 45 години комунизъм, 30 години посткомунизъм, 2 милиона емигранти ( към днешна дата ) и безвъзвратната загуба на изконни български земи. Отървете се и от двете, независимо в какво сте убедени. И двете са принципна грешка, от която губим ние.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 08, 2018 9:40 pm 
Проблемът, според мен е, че българинът категорично не може, а и не иска да се еманципира. Нямаме истински национален обединителен център, нито кауза, за която да застанем всички. Затова се присламчваме към някакви чужди и "по-големи" спорове и каузи. Едните са русофили, другите, според мен, в пъти по-точно и трезво осъзнават нещата и са наясно какъв цивилизационен избор трябва да направи и следва България, но заради невъзможността да се еманципират в отделна група, се зачисляват директно и без свян към т.нар русофоби. И почва една манджа с грозде игра.
Сърби и хървати имат войната. Албанците имат Велика Албания. Гърците няма какво да ги коментираме. Те и още 4000 година ще оцелеят и все ще са си там. Ние имахме Съединението. После нямаме нищо. Или поне нищо чисто българско. Сега имаме Русия ли ни е духовен брат, или ЕС са джендъри. Тва ни е борбата. :roll:

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 7038 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 235  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]