forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Нед Юли 13, 2025 12:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 36100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 1204  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 3:06 pm 
Аватар

Black Jack написа:
Тези отбори дето ги изброи (Спарта Прага, Баник, Стяуа) ми кажи колко им е бюджета и колко пари, ще хвърлят за нови играчи това лsто, а и също можеш да ми кажеш, колко техни юноши са титуляри в първия отбор. След, като ми отговориш, и аз ще ти отговоря за Мечо, Ицо, ШЛ, УЕФА, Шалке, Тампере, Рознеборг (евентуално) и т.н.

Бюджетът на Спарта Прага е 5 млн. евро на година, осигуряван от няколко основни спонсора и [url]десетки[/url] по-малки.

Black Jack, тук може да преброиш чужденците на Спарта Прага

http://www.sparta.cz/srv/www/en/football/team/viewTeam.do?teamId=1
Предимно чехи + 3ма словаци + 1 канадец за цвят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 4:09 pm 

незнам къде да го постна това:
Цитат:
Българският нападател на Херта (Берлин) Валери Домовчийски е желан от Лацио, научи Sportal.bg. Шефовете на клуба се интересуват от българския голмайстор, който на 22 май подписа четиригодишен контракт с берлинския клуб. Ръководството на "орлите" се оглежда в Домовчийски, след като стана ясно, че македонската звезда Горан Пандев може и да напусне "Олимпико", ако не му се вдигне годишната заплата от 450 хиляди евро. Както е известно, в цяла Европа, както и на Апенините летният трансферен прозорец е в разгара си и клубовете правят всичко, за да подсилят тимовете си. Ежедневно мениджъри и ръководители на най-различни футболисти и клубове се срещат в петзвезден хотел в Милано, където преговарят.

Домовчийски бе наблюдаван от италиански мениджъри на няколко пъти в Бъргария през 2007 година, които работят за клубове като Интер, Лацио, Фиорентина, Дженоа, Сампдория, Бреша, Киево и Лече. Именно един от тях е заявил пред шефовете на Лацио, че Домовчийски е новият Горан Пандев и страшно много приличал на македонеца, като не бил чист център нападател, ами играе най-добре от втора позиция, но въпреки това бележи много, подобно на Пандев. От римския клуб се заинтересували още повече, след като разбрали, че цената му не е много висока, след като бе откупен от Левски за един милион евро преди месец. Тимът на Делио Роси бил готов да плати до 3 милиона евро за Домовчийски, който си вдигна цената, след като отбеляза последния гол във вратата на легендарния вратар на Байрен (Мюнхен) Оливер Кан минути преди да прекрати професионалната си кариера.

спортал.бг

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 5:13 pm 
Аватар

Vincenzo написа:
Бюджетът на Спарта Прага е 5 млн. евро на година, осигуряван от няколко основни спонсора и десетки по-малки.

Black Jack, тук може да преброиш чужденците на Спарта Прага

http://www.sparta.cz/srv/www/en/football/team/viewTeam.do?teamId=1
Предимно чехи + 3ма словаци + 1 канадец за цвят.

Първо е абсурдно да говориш, че бюджета им е 5 млн. евро. ДипломатО е "чех", нека пита някой негов колега, колко е всъщност бюджета на Спарта Пр.
Второ аз не съм казал, че не искам българи в състава, не искам определени българи (като Миро Иванов, Минев, Стойчев и т.н.). Виж, ако вземем Тунчев, Христов и Венков, ще съм доволен, ама нали разбираш, че това не може да стане никога, щото трябват пари, а Батков мрази да дава. И отколони темата, а тя беше доколкото помня "става ли с юноши или не". Според мен не става, или по-точно не става само с тях. Трябва да има няколко класни чужденци (като Бардон, Ричард и Игор), плюс няколко добри местни играчи (като Петков, Топчо, Йовов, Пелето и Мечо), като задължително някой от тях (да не кажа всичките) трябва да са национали, говоря за българите. Прибавяме талантлив треньор, и се получава 1/4 финал, за който ти намекна по-горе. И естествено всичките тази футболисти все някога стигат предала на възможностите си в даден отбор, и е хубаво (според мен задължително), когато са горе на стълбата да бъдат продадени и с парите да бъдат закупени адекватни техни заместници. А не вече слезнали от стълбата (разбирай Тампере) да ги продадеш, колкото да си платиш екипировката идния сезон. Разбира се към този така сработен отбор винаги можеш да прикрепиш 2-3 юноши, и когато напреднат и станат готови за първият отбор, след продажбата на титуляр, вместо да му купуваш заместник, както писах по-горе, можеш да сложиш юношата на негово място а с парите от продажбата, да построиш общежитие. Но, както казах по-горе ние (и не само ние) не можем да произведем толкова качествени юноши за да могат да заместят пет от титулярите. Най-много на 2-3 сезона да излезнат, максимум 2-ма човека отдолу, осталаото трябва да се компесира с покупки, а дали ще са българи или чужденци, това е работа на треньора и скаутите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 6:44 pm 
Аватар

Адекватни чужденци в Левски няма да дойдат. Поне докато не започнем да вадим бюджет от поне 30 млн. евро. А дотогава само прехвалени чужденци и свободни агенти.
Дори да дойде някой като Кабат, след 6 месеца ще ревне я за пари, я за по-голям отбор. Тези филми не ми се гледат определно.
И парите не са най-големия проблем. виж терените, виж нивото на А РФГ.
Ти бачкаш за някакви пари в България. Би ли се навил за подобна сума да отидеш да работиш в Албания?
За съжаление в една Унгария терените са по-добри. А в България има 2-3 стадиона, а останалото ниви.
При една добре работеща школа (не е задължително тя да е една и само в София) възвръщаемостта е много по-голяма. Тук се отплесваме в друга тема обаче...
Чорбата направи "мега селекция" и в Европа едно голямо нищо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 6:48 pm 
Аватар

Има няколко варианта за качествени чужденци. Бардон, Рабех и Томашич са пример. Общо взето те тримата заедно с Ричи показват успешните начини за осъществяване на трансфер от чужбина. Иначе и аз съм за повече българи

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 6:58 pm 
Аватар

Чужденци, ще дойдат когато има предложиш добра заплата. Все си мисля, че ние можем да си позволим един двама с по-висока, да речем 25-30 хил. лв., и още един двама на по-малка - 10-18 хил. лв. Но не са само парите. Защо мислиш, че дойде Бардон. На човека му оставаха 3-4 години до края на кариерата и вариантите пред него бяха или втордивизионен френски тим или в Левски макари и по-малка заплата но с преспектива за евроучастия, които освен евентуалните парични бонуси си имат и чисто футболно задоволяване на даденият футболист. Тоест, ако на мен ми предложат до отида да работя в Албания за същите пари но да построя небостъргач (работя в строителството), бих се земислил, защото тук строя жилищни кооперации на четири етажа. И ако не аз, то някой друг българин, ще намерят, който да приеме. Та ако не Бардон, то друг ще се нави да дойде, стига да потърсим малко.
Има и друг вариант за класни чужденци. Ричи и Рабех са много точни примери, за играчи от Африка, които притежават нужните качества, но не струват много и не искат много, защото са именно от Африка.

А и на чорбата европейското "голямо нищо", е по-малко от нашето "нищо", ако ме разбираш правилно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 7:27 pm 
Аватар

За чужденци само млади и перспективни, както ти спомена (а аз щях да напиша, но се изстрелях спешно от офиса) Ричард, Темиле и Рабех.
Рискът с чужденците е голям, колкото и да хресват и обичат Левски, рано или късно се махат за по-добри условия. За пример ще ти дам положението на Томашич и Петков. Играчи със сходно положение допреди месец. Томашич си тръгна (без ни най-малко да го обвинявам), защото България единствено я свързва с Левски. Петков обаче остана.
Боримиров отказа доста по-добри предложения в Германия, където беше направил име, за да се върне и да помогне на Левски преди няколко години.
Топузаков и той би останал и все ми се струва, че насила беше махнат от Левски.
Това е разликата м/у местните играчи и чужденците. Ричард направи много за Левски, но и Левски направи много за него, но в крайна сметка предпочете по-големите пари в Русия. Независимо, че взе БГ паспорт, той си остава нигериец. За това съм скептик към чужденците.
Чужденецът е гастербайтер идва и играе за пари. Лошо няма. Но местния играч, дори да направи кариера в чужбина, дори да смени 5 клуба, рано или късно се връща в родния клуб. Или поне вероятността да избере родния клуб пред някой скромен клуб е много по-голяма.
За това съм по-скоро ЗА да се вкарват пари в школа, в обучение и специализации на треньори, отколкото да идват някои прехвалени чужденци. Вестниците ги изкарват някакви футболни магьосници, новия Роналдиньо, новия Бекъм и като дойдат - цирк. На такива "добри" играчи съм се нагледал.
А добрия играч с 30 хиляди лева няма да го привлечеш в България. Един Хидуед отиде за 20 хиляди евро във Втора Бундеслига макар, че взимаше същите пари на кочината.
Когато Левски започне да вади по 25 млн. евро бюджет на година, тогава се надявай на грамотен играч от чужбина. А дотогава шансът Левски да си изгради собствен такъв (юноша, местен играч или някой като Ричард) е много по-голям.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 7:43 pm 
Аватар

Ама нали го обясних това в началото - когато си тръгне даден футболист, с парите от него се купува друг. Ричи го продадохме за 1.5 млн. и съвсем нормално да дадем всичките тези пари за играч играещ на неговият пост. Даже според моите схващания за футбол не само тези 1.5 млн. трябва да дадем, ами трябва да извадим да речем още 300-500 хил. За мен това е градивно. Все едно си купуваш кола, като даваш старата и доплащаш за новата, в смисъл вървиш нагоре. И така би трябвало да е за футболистите - продаваш някой, добавяш още малко пари, и търсиш подобен футболист за тази сума. А това, че Томашич си тръгна без да му вземем лев, си наш проблем, не на Томашич. Щото нов договр не се предлага два месеца преди да изтече стария. Това, че на Валери му взехме двойно по-малко от колкото предлагаше Айндховен, пак си наш проблем. И на Пелето клаузата също си наш проблем, щото на него можехме да му вземем миниму милион евра. Общо взето си имаме проблеми и то все идващи от ръководните кадри.
Но проблема не е само в чужденците. Защо не взехме Тунчев, Котев и Георги Илиев ние, ами ги взеха чорбата почти без пари? Защо не взехме ние Тиаго Силава и Хидиуед от Литекс? Само да ти кажа, че чорбата, купиха Робърт Петров, защото си мислеха че Силва си тръгва 100%, обаче пропадна трасфера в Рома, и те отачяно търсиха вариант да го разкарат. И го нпарвиха, за супер смешни пари. А можеше ние да го вземе. Също беше и с Новакович -един милион им се строи много на наще. Еми за сто хиляди Миро Иванов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 7:49 pm 
Аватар

Тунчев, Котев и Илиев отидоха по линия на бившия собственик на Локото. Без пари бяха, врътката беше очевадна. А за Хидиуед особено май пробвахме да го вземем, дори бяха казали, че по-добра оферта предложили, но... Всъщност досега имало ли е трансфер по линията Ловеч->Левски? Май не

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 7:57 pm 
Аватар

Не знам по ква линия са отишли, ама ако бяхме предложили неква сума, можеше Жоро Илиев да размисли.

Към Винченцо:
Христов можехме да го купим още зимата. От парите на Валери даваме 500 хил. евра и наш. Сега няма да ни го дадат никога, ще дойде само ако разтрогне. Христолов разбра, че може да изкара доста повече пари от него, ако го продаде в чужбина. Понеже се стискаме за 300 хил., сега ще духаме (както и става винаги).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 8:01 pm 
Аватар

Цитат:
Не знам по ква линия са отишли, ама ако бяхме предложили неква сума, можеше Жоро Илиев да размисли.
Нали трябваше да връщат за титлата, как ще гледа наша оферта. А доколкото помня Илиев го искахме, но не ни го дадоха.

Колкото до Христов, ако го търсеше някой от чужбина, досега да са го продали

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 11:31 am 

по поръчкова статия не съм чел скоро:
Цитат:
София.Няма вечни интереси, има вечни приятели. Показа го Наско Сираков, който в кризата в лит(*кс-етрополе намери своя шанс да се докаже на Тодор Батков. Точно Сивия Вълк е в основата на преместването на заседанието на Изпълкома, за да може до края на юни "армейците" да покрият поне част от задължанията си към НАП и да проведат общо събрание - две от ултимативните изисквания към тях, за да могат да останат в "А" група. Неслучайно дори личната медия на Сирака от известно време бълва коментари срещу желанието на Тодор Батков да изхвърли лит(*кс-етрополе от Шампионската лига и да намести там Левски. Наско приел прекалено присърце спасяването на лит(*кс-етрополе, за да удари по този начин срещу своя мустакат враг.
Куриозното е, че освен Сираков още двама много омразни на лит(*кс-етрополе души, се опитват на направят за "армейците" много повече, отколкото цялата "червена" общност. Първият е президентът на БФС Борислав Михайлов. Той е стопирал мераците на Иван Леков, Мишо Касабов, Николай Цветин, Веселин Балевски и други "сини" круатури за експресно заседание на Изпълкома, на което лит(*кс-етрополе да бъде изхвърлен във "В" група. Големият гръб на Боби е ДПС-депутатът Камен Костадинов. Той имал партийно поръчение лит(*кс-етрополе да не губи професионалния статут, за да се гарантира поне откъм футбола спокоен живот в тройната коалиция.

sportline.bg

от тази статия има полза само Батков!
-падат съмненията че действа с ДПС(действа той действа)
-обръща хората срещу Наско(една легенда и светило за Левски)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 12:02 pm 

Да пишат квото искат тея журналистически прошляци, Сирака си остава велик :smt003

Дебърцини - Левски 0:3
36' - 0:1 (Тасевски)
52' - 0:2 (Бардон)
72' - 0:3 (Зе Мангалеш)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 12:04 pm 
Аватар

Сираков може да е всякакъв, но с кеф би забил последния пирон в ковчега...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 12:05 pm 
Аватар

Как точно решиха, че забавянето на изпълком им решава проблемите. Ако не се стигне до такъв, то чорбата остават аматьори. Тоест не им трябва изпълком да ги прати във В група

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 12:16 pm 

Let There Be Rock написа:
Сираков може да е всякакъв, но с кеф би забил последния пирон в ковчега...

И аз така си мисля :smt006
Според мен това са поредните журналистически измишльотини.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 12:42 pm 
Аватар

Black Jack, няма икономическа логика да вземеш 1,5 млн. евро за Ричард и да дадеш същите пари за играч. Левски ще излезе на загуба. От тези пари се плащат данъци, комисионни на мениджърите и има разходи по изграждането на този играч последните години (заплати, лечение и тн). За съжаление (или за добро) Левски е търговско дружество и има други фактори, които влияят за едно решение или друго. При трансфера на Гонзо в Рен, само данъците, които Левски е трябвало да плати (без да претендирам за точност) са били около 900 000 лв.
Г. Христов досега не ме е впечатлил особено. Все пак предпочитам да го вземем, защото е левскар явно и при нас може да израстне.
Слуховете за Сираков и БФС са журналистическа измишльотина и според мен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 4:17 pm 
Аватар

Vincenzo написа:
Black Jack, няма икономическа логика да вземеш 1,5 млн. евро за Ричард и да дадеш същите пари за играч. Левски ще излезе на загуба. От тези пари се плащат данъци, комисионни на мениджърите и има разходи по изграждането на този играч последните години (заплати, лечение и тн). За съжаление (или за добро) Левски е търговско дружество и има други фактори, които влияят за едно решение или друго. При трансфера на Гонзо в Рен, само данъците, които Левски е трябвало да плати (без да претендирам за точност) са били около 900 000 лв.
Г. Христов досега не ме е впечатлил особено. Все пак предпочитам да го вземем, защото е левскар явно и при нас може да израстне.
Слуховете за Сираков и БФС са журналистическа измишльотина и според мен.

Аз не търся икономическа логика а спортна. И няма да излезнем на загуба, защото е логично когато подобряваме отбора, да постигаме повече успехи, а оттам и повече пари.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 4:19 pm 
Аватар

1. Статията е смешен боклук.

2. Vincenzo, ако трябва да калкулираш в цената на играча колко пари си му платил досега, колко единье ти е изял и колко пиенье ти е изпил, няма да има трансфери въобще..

3. При българските клубове и тази огромна посещаемост не бива да се търси икономическа изгода ;)

4. Жоро Илиев за мен е супер слаб играч... :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 4:38 pm 
Аватар

по т. 4: Като беше в Локото беше много добър, но чорбата го провалиха

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 4:39 pm 
Аватар

Жоро Илиев го исках за нас още докато беше при майните (какъв гол натресе на Болтън само), но после така и не ми стана ясно .. дали просто нямаше никъв късмет при прасетата, или малко или много Локото му беше тавана :smt006

"It was like a church in there as only the truly lost sit in bars on Tuesday mornings at 8:00 a.m."

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 4:41 pm 

bring_da_pain написа:
Жоро Илиев го исках за нас още докато беше при майните (какъв гол натресе на Болтън само), но после така и не ми стана ясно .. дали просто нямаше никъв късмет при прасетата, или малко или много Локото му беше тавана :smt006

май това си му беше тавана както на Т.Колев тавана се оказа Спартак Пл

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 5:06 pm 
Аватар

За Тошко всички казваха, че на тренировките е бил феномен :smt003

"It was like a church in there as only the truly lost sit in bars on Tuesday mornings at 8:00 a.m."

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 5:09 pm 

е и? когато трябваше обаче не беше феномен, нали?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 6:10 pm 
Аватар

steisi1914 написа:

Тошко можеше да стане страхотен нападател, питам аз чии го дървеше толкова време в Спартак Плевен ? Защо не му се даде шанс когато трябваше, ами маса време риташе по селските ниви ? Тавана не му беше Сп ПЛ, видя се, че го зохобиа и все пак си остана сносен футболист за А група - в Славия малко ли голове вкара ?

За още маса юноши мога да попитам същшия въпрос - защо си трошаха краката по нивите, а не им се даде шанс в Левски ? За Живко, Копи, Балтанов, Огнянов, Домо и т.н. ОК, ама преди това що народ преебахме не е истина :x

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 6:14 pm 

thegboy написа:
steisi1914 написа:

Тошко можеше да стане страхотен нападател, питам аз чии го дървеше толкова време в Спартак Плевен ? Защо не му се даде шанс когато трябваше, ами маса време риташе по селските ниви ? Тавана не му беше Сп ПЛ, видя се, че го зохобиа и все пак си остана сносен футболист за А група - в Славия малко ли голове вкара ?

За още маса юноши мога да попитам същшия въпрос - защо си трошаха краката по нивите, а не им се даде шанс в Левски ? За Живко, Копи, Балтанов, Огнянов, Домо и т.н. ОК, ама преди това що народ преебахме не е истина :x

мен не ме вълнува при евреите и по селските терени колко голове е вкарал! факт е, че със синята фланелка не успя!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 10:46 pm 

thegboy написа:
steisi1914 написа:

Тошко бе машина за голове, не ми е ясно и на мен защо се съсипа, ама пък същото може да кажем и за един Валери - не виждам с какво той превъзхождаше Тодор Колев....а и да им се даде шанс - много бързо успяват да си вирнат носовете и после от високо се сгромолясват (не един пример има). Затова смятам, че който иска и може - ще успее, който го мързи - се мота по заведения и курви. Ай сиктир на такива пикльовци, които обличат синята фанелка. Пример на футболистите трябва да е един Дани Боримиров - желязна дисциплина му позволи да играе до колко години? И то не на вратарски пост...

Дебърцини - Левски 0:3
36' - 0:1 (Тасевски)
52' - 0:2 (Бардон)
72' - 0:3 (Зе Мангалеш)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 11:48 pm 
Аватар

bring_da_pain написа:
За Тошко всички казваха, че на тренировките е бил феномен :smt003

Просто беше малък... тежеше му фланелката, а и всички очакваха да бъде следващия Гонзо...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 10:34 am 
Аватар

thegboy написа:
steisi1914 написа:

Гонзо и Пантелич бяха несменяеми титуляри. А Гаучо изяде мястото на Т. Колев. Когато трябваше да се налага в отбора и смятам, че беше напълно готов за това, отнякъде домъкнаха бразилеца. Още си спомням мача с/у Галатасарай в София как влезе последните 10на минути на мястото на Гаучо и раздвижи играта в нападение. Даже имаше 1 възможност да вкара с глава в края.
Гаучо беше сменил преди това някой и поигра 20 мин. и Т. Колев влезе на негово място. После заради лансирания бразилец го пратиха в Спартак, ако не ме лъже паметта.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 2:37 pm 
Аватар

В Криля Советов го пратиха, интересното пък е че миналата година игра в ШЛ за Славия Прага. :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 36100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 1204  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]