Richard Long написа:
Сигурен съм че повечето от тези които защитават Гонзо си мислят това което ще напиша, но не искат да го кажат или напишат по една или друга причина - може би щото мнозина се познавате, да не гледат на тех с лошо око, да не ги изкарат фурнаджийски лопати, и т.н. вие си знаете...
Значи: Поклон за всичко което е направил Гонзо като играч, много обича ЛЕВСКИ, човек с огромно достойнство - подминавал е тонове обиди, но това просто не е достатъчно да си спортен директор в тоя клуб! Гонзо е човек с много позитиви, но и с доста негативи, а именно:
1. Неспособност да спечели респект сред играчите! Казвал е че държи много на дисциплината, а откак е шеф се изредиха купища пиянски скандали, двама осъдени, изобщо неща които за 30 години съзнателен живот на левскар и през ум не са ми минавали че ще станат: Рабех, Бензукан, Гарата, Балтанов, Митрев... Това не е нормално за такъв клуб!
2. Инат вместо рационален подход! Миналия сезон вместо да изгони Кратко още след първото фиаско срещу унгарците на Герена (помним мъката в Баку и късмета че съдията не даде 100% дузпа за терористичния акт на Рабех, иначе Бог знае кво ставаше), от инат че той го е назначил и за да не излезе решението му грешно, остави оня сръбски нещастник да зареди една чудовищна поредица от загуби... Сега дано не се очертае същото и със съгражданина му Ясен!
3. Обезличаване на характера му! От прословутия му характер няма останало много, откак започна да се води по акъла на мустакатата свиня. Например, вместо да подаде оставка в знак на протест след казанската простотия, си замълча... Защо?
За Карвальо не го виня, защото според мен там за секс са клубните "лекари"...
Има и други неща, но няма смисъл да се сравнява със земята една синя икона... Просто Гонзо трябва да се изучи на шефския занаят, щото не става само с искане и лош поглед, затова според мен ще е добре да остане в клуба, но да му се предложи по-скромна позиция! Ясен да си заминава, този просто не става - само се усмихва загадъчно като Мона Лиза, а ЛЕВСКИ след подготовката му изглежда ужасяващо!
Бих искал да видя Ники Илиев като спортен директор на ЛЕВСКИ: един ерудиран и интелигентен човек. За Илиян Илиев не знам, не за друго а защото досега е тренирал селски отбори, чиято игра винаги е била неприятна...
тези три неща си беха абсолютно същите и за Гонзо като футболист - не спазваше дисциплината, инат на терена (за което се караше със съотборници по време на мача), и третото се нарича мания за власт - не е обезличаване на характера причината, а това, че иска да е Шеф на всяка цена. Само дето като футболист тези неща му помагаха, а като ръководител само пречат... Трябваше да остане да поиграе още 2-3 сезона , да нашие чорбата още 2-3 пъти и да се оттегли като легенда. Сега само се излага
Иначе си адски прав и в първия параграф - има 3-4 момчета , които задават тона и много от останалите, като ангелоф, само повтарят като папагали. Повечето с инакво мнение не пишат щото като напишеш нещо различно извън "партийната линия" не ти отговарят с аргументи , а с нападки и отговори тип "а ти къде беше на 34-ти август, когато бихме еди кой си".