Alek написа:
Днес заради него отидох да им гледам мача със Славия. От сега ви казвам, нищо ново не ни чака. Същата система, ужасяващо безидейната игра в нападение, силно се надявам, че е било само този мач. Със сигурност бяха по-кадърни от Славия като тактика, но само дотам, а и едвали Славия с треньор Кушев са някакво мерило. Имат един интересен футболист Елиаш, вътрешен халф, бори се добре, изнася топката хубаво, класен футболист. Другите Ливраменто и спрягания за нас Каядо статични, бавни, лакоми, каквото си решите, бе направо и всичките заедно. Обаче защитата му е добра, което може би е единсвеното положително нещо в Берое, хубаво се подсигуряват, абе личи си, че е пипано там, не съм тактик, просто от футболни наблюдения има доста хубави неща Берое в това. Т.е. хубави черти са опитите да изнасят топката през центъра и прилична игра в защита. В нападение ви е бедна фантазията колко бяха слаби, нямаха атака, нямаха положение, нямаха опасно центриране, идеи нула. От играчите само Елиаш евентуално и никой друг. Бабангида е свършил с футбола - много бавен, много тромав, обичайните симулациики... за Берое става, за нас изключено. Каядо с нищо не е по-добър от Дани Младенов, има един Велев тяхна юношка, но слабичко. И най-интересното е, че ги реди зона при статичните, 8 човека се нареждат на линията на малкото наказателно, с вратаря 9 и двама стоят на границата, Славия атакуваха от дълбочина и от 5-6 корнера и 5-6 фаула само един път стигнаха до удар. Сега не съм сигурен дали, ако играчите на Славия се бутаха с тези на Берое в малкото наказателно щеше да има повече ефект, но със сигурност Берое бяха почти перфектни при статични, това е другия голям плюс като говорех за защитата му. Супер повърхностно, но повярвайте ми на тоя мега тъп мач с нула голови положения и една мешания за Славия и това му е много като коментар.
Да. Защитата на Берое наистина не се чуди къде да застане когато има статично положение срещу тях, нещо от което ние се нуждаем спешно. От Мъри насам, нито един наш треньор не можа да научи защитниците ни как и къде да застанат при статичните положения.
Лошото е, че този Елиаш е на 31 години вече иначе наистина не е никак лош играч.
Като цяло, Илиян играе със cxемата на Мъри. Повишаването на офанзивната ни мощ при него ще дойде от качествата на офанзивните играчи, които ще привлечем.
Иначе и аз не очаквам някакви драстични промени.