tprodanov написа:
frantic написа:
Неудобен беше, защото не си трайкаше като предните послушковци.
Неудобен беше, защото искаше играчи, а не ги получи, а каквото получи, го получи не навреме.
Неудобен беше, защото каза какви са тарторите - меки!
Неудобен беше, защото не цепеше басма на Йововци, Тасевски, Гаджевци и ги вадеше рано-рано, като бяха безобразни (че даже и някои се чудеха защо са извадени?!)
Естествено и той си имаше грешки - основно в мача с Миньор, където игра без дефанзивен халф (дали пък не е имало и намеса отгоре кой да играе в този мач - можем само да гадаем), но като треньор е класа над Гонзо. Все пак от посредствен Калво стана играч. Вчера не му вървеше много, но той беше единствената опасност за Лудогорец през първото полувреме. Второто като излезе съвсем бяхме трагични. Постави Старокин на точен пост. Димов при него заигра силно. Извади ламтящия за пари и едновременно слаб Грийн.
Несериозно е при първа загуба да се маха треньора...При положение, че ръководството не се е опитало да го задържи този треньор, значи това му е била и целта.
При положение, че Костов напрактика не говореше - не знам за какво нетрайкане говориш.
Играчите му се докараха точно тези, които той си поиска. Самия той каза, че играчите са му чудесни.
Като тарторите са му меки, що не ги замени с някой твърд?
Аз от треньорството на Костов не видях нищо. Промяна в начина на игра на отбора нямаше. Видях обаче друго - още с идването му, той се конфорнтира - обясни, че всички са некадърници, селекцията е провал и кво ли не. Това се прави, ама вътре, в съблекалнята, на 4 очи. Не пред медиите. После ще очакваш приемственост от същите тия, дето си ги наплюл пред медиите? Нема как да стане. Като за край - Костов направи точно това, което е правил във всеки един досегашен негов отбор. Би си шута. За 11ти път в последните 10 години. Това беше треньор, нещо средно между Ратко и Павел Дочев.
Костов малко говореше, но достатъчно, за да добие представа човек какво се случва - а именно селекцията се бави, защото ги търсим добри и красиви, т.е. добри за без пари. Невинаги човек, който говори дълго и напоително, казва смислени неща. При положение, че малко говори със сигурност не съм го чул да казва, че някой е некъдърник. Та Йовов беше наречен Гигс дори! Предната селекция си беше сбъркана - Арш пълно дърво (въобще не ми липсва, дори и вчера), някакъв чуплив пенсионер от Швеция, звездата от Барселона, Старокин трагичен като ляв бек... Тарторите бяха наречени меки след няколкото безобразни мача конкретно за тях тримата, а не за отбора като цяло...
Костов може да е средняшки (слаб не бих казал, но средняшки) треньор, може да не издържа на напрежение, но все пак
е треньор. Все пак е бил 2 години постоянно в един отбор в чужбина. В днешно време кой треньор въобще се задържа по-дълго някъде? Нищо общо с Дочев, който е треньор на аматьори в Германия
С Костов със сигурност не играехме красив футбол, но поне беше ефективен за нашата А група. Имаше резултати, по-горе се каза колко победи, в колко гостувания и само загубата от Миньор. Преди при всяко гостуване треперехме какво ще стане. Според мен имаше и някакви наченки на игра, които с малко повече време можеше и да стане нещо за по-постоянно, а не моментни проблясъци. Само сравнете какво беше вчера - Милиев кюска напред, а там каквото стане. Е при мачовете с Костов не беше така. Ако не мислите така, изгледайте ги пак.
За заучените положения и корнери, също не съм съгласен, че сме нямали такива при Костов. Есента вкарахме два гола след корнери/фалове (Светкавица и Етър), пролетта вкарахме на Черно море след корнер и на Враца след фал (гол несправедливо отменен). Е тия голове са все при Костов. Може за някой да са малко, но като се сравнят с други треньори, май при Костов статичните ситуации са използвани по-правилно. Есента например нямахме гол от корнер при Гонзо
При Костов бяха разкарани вечните надежди Балтанов и пияния ломски мангал. Тия имах чувството, че ще се пенсионират тук без да са изиграли и 10 мача като титуляри...Няколко разочарования от есента като Калво, Димов и Старокин бяха възродени от Костов и се съмнявам, че много от вас искат точно с тях да се разделим сега. Напротив, на дузпата са сложени Йовов, Гаджев и Тасевски. Това са меките хора, които провалиха в голяма степен Костов (дали защото те са си решили да го бойкотират, някой им е казал или просто толкова си могат е без особено значение), като
вината е изцяло в Костов, че ги пусна срещу Миньор и подцени този мач.
Според мен Костов се почувства предаден и затова си тръгна. Предаден от играчи, а и от ръководство, което вместо да застане зад него, то каза че ще преспи!!! Ама какво ще преспиваш? Ако има подкрепа към треньора го казваш веднага! Не може да биеш с 3:0 и Батковци, Тоневци, Гонзовци да казват, че няма агресия и че не са доволни. Днес много ли са доволни?!
Цялата работа напомня за случая с Грозни преди години (с тая разлика, че при Грозни играехме извънземен футбол, а при Костов просто футбол). Това вчера, а и в Ловеч вече не беше футбол...
И тръгвайки по аналогията за Грозни, малко след него дойдоха по-добри времена с едни пари от Русия, които за съжаление не бяха използвани съвсем правилно. При очертаващите се сега нови капитали от Русия, дай Боже отново да дойдат по-добри времена, а парите да се използват по-правилно от предния път!