tprodanov написа:
По-високата цена на билетите ангажира феновете повече с клуба, и същевременно прави отбора повече и по-пряко зависим от феновете си. С билети от по левче ще искаш да играят за феновете, ама друг път - в момента за клубовете няма значение стадиона пълен ли е, празен ли е. Ако приходите от билети станат достатъчни, за да формират непренебрежителна част от бюджета, то ангажираноста на играчите към феновете си, ще е по-различна.
Нали това искаме?
Не се бях замислял, много вярно
Semper_Fidelis написа:
E кое му е нормалното да гледаш футбол заради красотата? По тая логика по света всички отбори под 6тото място щяха да играят на празни трибуни, а тия в Б, В и т.н. група да не говориме... Хората си гледат ЛЮБИМИТЕ отбори, независимо дали играят добре или зле. Само в България има такава голяма разлика в посещаемостта в добри и слаби сезони.
И това е вярно. Англия не е добър пример, защото там до 3-та дивизия се играе добър футбол, но в Италия, Испания, Германия (особено Германия) е точно така.
STALKER написа:
некой може ли да ми обасни какво получавам срещу тоя билет и кво ми гарантира той, освен легално присъствие на стадиона...казавам легално, защото на 90% от българските стадиони при известно желание, фенът винаги може да прескочи, да се провре, да се преметне или с други думи, да гледа мача без да си купи билет...та въпросът ми е, тоя билет гарантирали ми нещо, ако пострадам по някакъв начин на стадиона - изгнилата седалка под мен се счупи, наръгам се на някое ръждясало желязо, препъна се в парче откъртен бетон и тн.
никви грижи нема да даваме по 15-20 или 30 лв. за билет, но за кво ги давам тея пари и с какво ще се подобри към по-добро от времената, когато влизахме по левче. за мен отговорът е НИЩО
А защо вечно трябва да получаваме нещо освен морална наслада да сме до
ЛЮБИМИЯ ОТБОР? Нали казваме, че ОБИЧАМЕ ЛЕВСКИ. Защо тогава вечно трябва да искаме да получаваме, вместо да искаме да ДАВАМЕ?
Познавам хора, които дават огромна част от времето си и бюджета си за Левски и ако си сметнат плюсовете и минусите рационално сигурно биха се хвърлили от някой мост. Но защо ще мислиш рационално за нещо толкова нерационално като обичта към Левски?!