Цитат:
Аз не разбирам от футбол. Снощи гледах Левски – лит(*кс-етрополе. Гледах го като обикновен чичка. Със салатка и ракийка. И майка ми гледа мача. Тя гледа и Ферхунде. Извинявам се, ако бъркам името. Не знам как точно се казва тая култова личност от още по култовия (вероятно) турски сериал, в който участва. Та и майка ми гледа мача. И изведнъж гледа и мене. С един поглед такъв... и се сетих за "Всяка една неделя", където майката на Камерън Диас (наследила отбор по американски футбол от баща си) казва: Не се ядосвай миличка. Веднъж и ние загубихме. Един от онези високи господа скочи много високо и хвана онова нещо направо във въздуха! ... Майка ми се обади пак на полувремето, когато коментара си за мача даваше Дормушали Саидходжа. Попита ме: Всички ли говорят така? Казвам: Не, този е добре! Следващ въпрос: А защо ги гледаш и слушаш? Викам: Защото с това си вадя хляба...
Но, да оставим майка ми. Да поговорим малко за мача. Аз, като всички мъже в нашата мила, родна страна разбирам от жени, политика и футбол. Очевидно лит(*кс-етрополе е по-техничният и по-можещият отбор. Очевидно Елиот Гранден е класа. Вярно, малко е ленив нещо или може би го мързи, или смята, че няма смисъл толкова да се натяга... не знам. В центъра на терена двама "червени халфове" с еднакви функции – Тодор Янчев и Борис Галчев. Защо? Тактика сигурно... не знам. Аз си казах от футбол не разбирам. После някой се контузи и влезе Коста Янев... още един от същия "генотип". А какво прави Маркиньос нападател, питам се аз, кибикът, който си сърба шльокавицата? Той не беше ли дефанзивен халф...
Гледам, Гонзо на пейката на Левски скача като обезумял в типично свой стил при всеки пропуск на "сините" или неадекватно съдийско решение. Гледам и Павел Дочев. Дадоха го два пъти. Ццц... Европеец. Може би бързо трябва да осъзнае къде е... Иначе той "вълка козината си мени, нрава не!". Футболистите сменя, схемата не. Така и срещу Клифтънвил... Ццц футболна философия сигурно ще да е... Не знам, аз от футбол не разбирам...
Това, което видях обаче е, че Левски излъга лит(*кс-етрополе така, както го е правил винаги. Така, както ги излъга , когато Бербатов беше юноша бледен и със сълзи на очи изрева, че футбол няма повече да играе. Гара Дембеле като сущий Гонзо си издебна ситуацията, пребори Апостол Попов и вкара. А всъщност кой е Апостол Попов? И миналия сезон игра май малко... Кой е Агуаро? В Левски знам кой е Иво Иванов – най-добрият защитник в нашата Серия "А". За такъв го избраха. Не греша, нали? Кой е Йордан Милиев? Един от най-талантливите футболисти в родния шампионат. И него го знам. А кой е Дъсти Милдър? Не го знам... ама и никой не направи нещо, за да го знам...
Има обаче светлинка в тунела. Мани как е завършил тоя мач. И Левски, и лит(*кс-етрополе имат потенциал, както се казва. Чувам, че трансферната политика на Левски била далеч по-адекватна от тази на лит(*кс-етрополе. Съгласен съм.
... и докъде с тия отбори? Най-много до групите на Лига Европа? А там? Там миналия сезон "сините" биха "червените", които официално останаха най-слабият отбор в Лига Европа, изпреварени в последния мач от груповата фаза от... Левски след подвиг на "Олимпико"!
Деян Димитров