Ето какво каза БРИС :ДАНО ОСТАНА В ЛЕВСКИ, ЗАЩОТО В ЛИОН Е ТРУДНО!
Поредното евентуално ново попълнение в Левски Брис Дюкар пристигна с надежда да остане в България. 20-годишният французин е ритал заедно, а сега е приятел с познати и наложи ли се имена в шампиона Олимпик Лион.
Ето какви бяха първите думи на Дюкар пред Гонг вече на българска земя:
- Привет, добре дошъл в София. Как си?
- Благодаря, много, много съм добре. Беше едно кратко пътуване.
- За първи път ли идваш тук?
- В България съм за първи път. Харесва си и съм развълнуван, че пристигнах. Трогнат съм за интереса към мен.
- Идването ти тук, какво е за теб?
- Първо може да ми пожелаете успех тук, за да имаме поводи да се срещаме отново. Дано не е кратка визитата ми в София. Надявам се пробите да минат добре, да покажа неща, които да се харесат.
- Какво знаеш за Левски?
- Това, че е голям отбор, с добри играчи, с отлична организация, добре структуриран. Това са отлични мнения и ще видя на място дали аз ще намеря място в него.
- Кой осъществи контакта между теб и Левски? Знаем, че това е Седрик Бардон.
- Точно така. Седрик е връзката. Познаваме се от периода, в който играхме в един отбор във Франция – Олимпик Лион. Той има връзки, а и свърза мен с Левски. Бардон е играл две години тук, представил се е добре, харесало му е, затова и аз идвам.
- Приятели ли сте?
- Да, да!
- Разкажи ни за твоята кариера. Къде започна да играеш футбол?
- Вече минаха две години, откакто съм в Олимпик Лион във Франция. Реших обаче да се пробвам в чужбина, в други професионални първенства.
- Защо не остана в Лион?
- В Лион е много трудно! Твърде голям отбор е. На юношите и младежите им е трудно да се наложат, затова, този, които не са в първия отбор понякога, като мен заминават за чужбина да търсят късмета си, шанса си и своето място другаде.
- Да те разбирам, че последните години не си играл другаде освен в Лион?
- Така е. Бях в Лион.
- Имаш ли приятели в първия отбор на Лион, при мъжете?
- Да. Част от младите като Карим Бензема, Атем Бен Арфа, от по-големите Патрик Мюлер и с още двама-трима сме приятели.
- За България, какво ще кажеш?
- За страната? Не знам много неща за страната ви все още. Ако остана, ще открия, науча повече и събера повече впечатления, които ще ви разкажа.
Ето и ОМОДИАГБЕ:БОРИМИРОВ БЕ ЗВЕЗДА В ГЕРМАНИЯ
Евентуалното ново попълнение в Левски Дарлингтън Омодиагбе пристигна в България и ще мине пробен период при „сините”, след което ще стане ясно неговото бъдеще.
Знаеш ли нещо за България?
Идвам в България за първи път и не знам почти нищо за страната.
На кой пост играеш?
Играя като защитник. Мога да играя като централен бранител или като стопер.
Знаем, че си играл дълго време в Германия, кажи нещо повече за своята кариера?
Аз играх 10 последователни години в Германия и може би дойде времето, когато трябва да сменя обстановката.
Ти си приятел с Боримиров?
Играхме заедно с него в Мюнхен 1860, но аз го познавам по-добре отколкото той мен, защото Боримиров беше много добър футболист и докато играеше в Германия той бе звезда.
Какво знаеш за България?
Не идвам за първи път в България. Знам, че имате добър национален отбор. Знам нападателят, който преди играеше в Леверкузен, а сега е в Тотнъм – Димитър Бербатов.
Какво знаеш за Левски?
Знаем, че е много добър отбор. Преди две години знам, че играха в Шампионската лига. Не знам много за настоящия отбор. Сега трябва да покажа на какво съм способен и ще видим какво ще стане.
Ще подпишеш ли с Левски?
Ще трябва да мина пробен период и накрая треньорът ще трябва да реши. В момента не мога да кажа нищо, защото старши треньорът има последен думата.
|