forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Сеп 17, 2025 12:46 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:22 pm 
Аватар

Цитат:
С гласовете на ГЕРБ и "Атака" парламентът отказа да отмени давността за убийства, изтезания и насилие, извършени по политически, етнически или религиозни причини, от 9 септември 1944 до 31 декември 1989 г.

В залата нямаше нито един представител на "Синята коалиция".

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/04/13/1074423_gerb_otkaza_vuzmezdie_na_jertvite_na_komunizma/

къде сте костовистчета, къде сте безкомпромисни борци с комунизЪма :ohmygod2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:29 pm 
Аватар

Комунизма се рУти с действия на улицата а не в съдебна зала :lol: :blass :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:31 pm 
Аватар

да, Костов не спира да рути комунизма по улиците

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:38 pm 
Аватар

Така говорят всички комунисти,защото още не са го срещнали :blass :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:48 pm 
Аватар

В съдебната зала сигурно ще е последното място след МВР където ще се срути комунизЪма :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:48 pm 
Аватар

Костов кога е гърбил знамена и шалове на комунисти, Змея още е бил малко комсомолче :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:49 pm 
Аватар

Според мен Змея не е бил дори чавдарче :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:50 pm 

Тия сами си противоречат, щото после за прегласуването пише "Само 14 народни представители бяха "за" - 11 от ДПС, двама от левицата и един от сините." Нали уж нямало никой от сините?
Както и да е де, обливане за всички, гласували против. То в днешно време парламентът си е пълен с комуняги де и не е особено изненадващо...

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:53 pm 
Аватар

Цитат:
Само 15 депутати подкрепиха предложението му. Девет от тях са от ДПС, трима от ГЕРБ и трима от "Коалиция за България", показва разпечатката от гласуването.

Цитат:
Четин Казак настоя за прегласуване. "Обръщам се към колегите от ГЕРБ, вие сте членове на Европейската народна партия, която осъжда престъпленията на комунизма." Депутатите от ГЕРБ обаче отново не го подкрепиха - 46 от тях гласуваха "против", а 14 "въздържал се". Само 14 народни представители бяха "за" - 11 от ДПС, двама от левицата и един от сините.

при прегласуването един е решил да си домъкне задника в залата

гласувайте пак за тея отрепки и си мислете, че правите нещо :losers

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:55 pm 
Аватар

гласуваме за зелените :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 9:02 pm 
Аватар

аз смятам да пусна невалиден вот, понеже съм глупак и не ми се участва в този интелигентен театър.

продължавайте с шегичките

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 9:22 pm 

STALKER написа:
аз смятам да пусна невалиден вот, понеже съм глупак и не ми се участва в този интелигентен театър.

продължавайте с шегичките

Да, брато. Като пуснеш невалиден вот направо ще го обръснеш на някого. Доганчо три седмици няма да спи и наистина ще му накривиш така като направиш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 9:26 pm 

Факт е, че политиците постигнаха своето. Да няма за кого да гласуваш (като партия, която да управлява), а като все пак гласуваш да видиш, че ти плюят в лицето :smt006 Общо взето ни така, ни така. И да има 1-2 силни личности - те са чао покрай заобикалящата ги плява.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 9:35 pm 
Аватар

всеки има право да решава сам за себе си, дали желае да (съ)участва в маскарада "българска демокрация". Дори и в парламента да останат само БСП и Доган, нито нещо ще се влоши, ни ще се подобри. Музиката поръчва друг.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 10:08 pm 
Аватар

Батето беше казал, че като направи партия и спечели изборите, в парламента щяло да има само двама депутати - той и Джони Уокър :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 11:33 pm 

STALKER написа:
всеки има право да решава сам за себе си, дали желае да (съ)участва в маскарада "българска демокрация". Дори и в парламента да останат само БСП и Доган, нито нещо ще се влоши, ни ще се подобри. Музиката поръчва друг.

Аз не ти преча да решаваш сам за себе си. Прости ти показвам липсата на елементарна логика в едно такова решение. Нищо повече.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 11:36 pm 
Аватар

логика може да има, ако приемем, чв резултатите от изборите имат някакво значение. все по-убеден съм, че не е така.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:14 am 

STALKER написа:
логика може да има, ако приемем, чв резултатите от изборите имат някакво значение. все по-убеден съм, че не е така.

Резултатите от изборите имат огромно значение.

Погледни групите със специални интереси. Те инвестират пари и усилия (намиране на гласоподаватели) за да изберат политиците, които ще им дадат това което искат. Ако резултатите от изборите нямаха значение, те щяха ли да правят това?

Какво остава за теб ли? Ами гласувайки за произволен кандидат означава, че групите със специални интереси ще трябва да похарчат още повече пари и да положат още повече усилия за да постигнат това което искат.

Знам, че това не е крайния резултат на който се надяваш (когато гласуваш), но е по-добър от това да не гласуваш. Ако не гласуваш, на разните престъпници съвсем им излиза тънкана. Плащат на няколко мангала и бабички и те избират техните хора защото почти никой друг не гласува.

Ако обяснението ми ти изглежда прекалено тъпо (не е изключено) когато имаш време хвърли едно око на теорията на обществения избор (Джеймс Бюкянън, 1986).

Аз опитах да направя група със специални интереси, която да предлага гласове в замяна на мерки (от страна на политиците) за борба с демографската криза, но в БГ никой не се интересува от подобни неща (http://www.demografi.org).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:27 am 
Аватар

проектът Белене е най-здравото доказателство, че няма значение конфигурацията в парламента. Успяха да го пробутат през три правителства, като с всяка изминала година, грабежът ставаше все по-нагъл и видим.
Прозиводствтото на синтетична дрога, за което всякакви международни статистики ни слагат на първо място в света е още едно доказателство. Контрабандата е трето доказателство. :lol: За тези трите се сещам на първо четене и съм убеден, че който и да изберем няма да тръгне да ги бори.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:35 am 

STALKER написа:
проектът Белене е най-здравото доказателство, че няма значение конфигурацията в парламента. Успяха да го пробутат през три правителства, като с всяка изминала година, грабежът ставаше все по-нагъл и видим.
Прозиводствтото на синтетична дрога, за което всякакви международни статистики ни слагат на първо място в света е още едно доказателство. Контрабандата е трето доказателство. :lol: За тези трите се сещам на първо четене и съм убеден, че който и да изберем няма да тръгне да ги бори.

Проекта "Белене", производството на синтетична дрога и контрабандата не са се пръкнали сами по себе си. Имало е хора (групи със специални интереси), които са искали въпросните неща да ги има и както сам каза са намерили начини да изберат тези, които ще превърнат техните цели в реалност.

Дадох ти пример за два начина по които гласа ти ще има някаква тежест:

1. Просто да пречиш като гласуваш и принудиш поне част от мутрите да се охарчат.

2. Да създадеш или се включиш в своя собствена група със специални итнереси, която чрез размяна на "вот в полза на определен политик срещу неговата подкрепа за каузата на групата" да вложи смисъл в гласуването си и постигне целите си.

От 2000 година се мъча да направя нещо по този въпрос. Срещах се с представители както на водещите партии (СДС, НДСВ, АТАКА) така и на апокрифни такива (Народняшка Земеделска Партия "Н. Петков", Българска Християнска Коалиция) и всяка една от тях ми зададе един и същ въпрос. Какво предлагаш - пари или гласове?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:49 am 
Аватар

Логиката "гласувай напук на мутрата, че да даде повече пари" издиша тотално, щото каквито и пари да даде "мутрата", после като спечелят неговите ще си ги вземе от теб, при това с лихвите, аз поне на тях отдавна съм спрял да им бера грижата. Отделно, че интересите на баш големите риби като например "Лукойл" са защитени при всяко едно правителство, защото просто правителството няма никакъв ресурс да ги командва (в смисъл, на хартия може и да има, ама реално няма), а точно обратното. Изобщо, като гласуваш против "мутрата" толкова ще му накривиш шапката и толкова ще му изтънее кесията с парите, че направо не ми се мисли. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 1:10 am 

air_J написа:
Логиката "гласувай напук на мутрата, че да даде повече пари" издиша тотално, щото каквито и пари да даде "мутрата", после като спечелят неговите ще си ги вземе от теб, при това с лихвите, аз поне на тях отдавна съм спрял да им бера грижата. Отделно, че интересите на баш големите риби като например "Лукойл" са защитени при всяко едно правителство, защото просто правителството няма никакъв ресурс да ги командва (в смисъл, на хартия може и да има, ама реално няма), а точно обратното. Изобщо, като гласуваш против "мутрата" толкова ще му накривиш шапката и толкова ще му изтънее кесията с парите, че направо не ми се мисли. :bigok

Изказването ти се базира на предположението, че всички мутри/групи със специални итнереси имат еднакви възможности и потенциал.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 2:14 am 
Аватар

Изказването ми се базира на неоспоримият факт, че който плаща, той поръчва музиката, което и ти си отбелязал. Разликата специално за родната картинка е такава, че големите играчи изобщо не ги ебе кой ще избере простолюдието да управлява, защото така или иначе си цакат каквото и на когото трябва и изобщо не ги закачат, а честно казано дори да се опитат да ги закачат ме съмнява да имат какъвто и да било успех, освен ако премиер на България не стане един Владимир Путин, например. :smt006 Дадох ти пример с Лукойл - мислиш ли, че ги ебе кой е на власт? И мислиш ли, че който и да дойде на власт някога ще ги закачи? Щото аз не го мисля. :smt006 Също така не мисля, че наливат кой знае какви пари в определени партии, а и да го правят бъди сигурен, че си ги връщат многократно, че и с лихвите. :smt006 Пък и специално в България откак станаха поне на теория демократични изборите не е имало нито един победител, за когото да не беше ясно, че ще спечели - и СДС, и БСП после, СДС пак, НДСВ, БСП (тук имаше интрига с кого точно ще се коалират, иначе всеки знаеше, че те печелят изборите), ГЕРБ... така че едва ли на предишните избори са се наляли чак толкова пари в губещи каузи, освен май случаят с партията на Ковачки, но по тази тема има доста по-компетентни от мен лица във форума, така че няма смисъл аз да взимам отношение. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 2:52 am 
Аватар

SZ_FEN написа:
STALKER написа:

Проекта "Белене", производството на синтетична дрога и контрабандата не са се пръкнали сами по себе си. Имало е хора (групи със специални интереси), които са искали въпросните неща да ги има и както сам каза са намерили начини да изберат тези, които ще превърнат техните цели в реалност.

Дадох ти пример за два начина по които гласа ти ще има някаква тежест:

1. Просто да пречиш като гласуваш и принудиш поне част от мутрите да се охарчат.

2. Да създадеш или се включиш в своя собствена група със специални итнереси, която чрез размяна на "вот в полза на определен политик срещу неговата подкрепа за каузата на групата" да вложи смисъл в гласуването си и постигне целите си.

От 2000 година се мъча да направя нещо по този въпрос. Срещах се с представители както на водещите партии (СДС, НДСВ, АТАКА) така и на апокрифни такива (Народняшка Земеделска Партия "Н. Петков", Българска Християнска Коалиция) и всяка една от тях ми зададе един и същ въпрос. Какво предлагаш - пари или гласове?

които и да изберат, ще превърнат техните цели в реалност :smt115 "групата със специални интереси" наречена олигархия има достатъчно средства: 1. да обезпечи победата на своя кандидат 2. да направи победилия кандидат свой. Справика - последните 20 г. от историята на България. Ако те интересува по-конкретно, погледни как Сидеров обърна палачинката спрямо ГЕРБ за една нощ и след като събираше гласове с яростна анти-Бойко кампания, накрая му стана солташак.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 6:26 am 

air_J написа:
Изказването ми се базира на неоспоримият факт, че който плаща, той поръчва музиката, което и ти си отбелязал. Разликата специално за родната картинка е такава, че големите играчи изобщо не ги ебе кой ще избере простолюдието да управлява, защото така или иначе си цакат каквото и на когото трябва и изобщо не ги закачат, а честно казано дори да се опитат да ги закачат ме съмнява да имат какъвто и да било успех, освен ако премиер на България не стане един Владимир Путин, например. :smt006 Дадох ти пример с Лукойл - мислиш ли, че ги ебе кой е на власт? И мислиш ли, че който и да дойде на власт някога ще ги закачи? Щото аз не го мисля. :smt006 Също така не мисля, че наливат кой знае какви пари в определени партии, а и да го правят бъди сигурен, че си ги връщат многократно, че и с лихвите. :smt006 Пък и специално в България откак станаха поне на теория демократични изборите не е имало нито един победител, за когото да не беше ясно, че ще спечели - и СДС, и БСП после, СДС пак, НДСВ, БСП (тук имаше интрига с кого точно ще се коалират, иначе всеки знаеше, че те печелят изборите), ГЕРБ... така че едва ли на предишните избори са се наляли чак толкова пари в губещи каузи, освен май случаят с партията на Ковачки, но по тази тема има доста по-компетентни от мен лица във форума, така че няма смисъл аз да взимам отношение. :bigok

1. Лукойл е възможно най-драстичния пример, който можеше да дадеш. Колко "групи със специален интерес" са толкова богати и влиятелни като Лукойл? Има много други, които са много по-слаби от тях с които избран от нас политик може да се справи. Именно това имах предвид когато ти отговорих предишния път.

2. В България наистина няма истински избор от гледна точка на политически формации, което е и вроден проблем на демокрацията (много други държави имат същия проблем). Изхождайки от тези обстоятелства аз не искам даден политик да защитава моята кауза защото е готин пич и патриот, а защото чрез моята група със специални интереси ще получи достъп до "кацата с меда". Не искам нито да ме харесва, нито да ме обича, а само да ми свърши работа.

3. (Полу-)Абсолютната монархия и еклесиастичната република са истински алтернативи на демокрацията. В днешно време в Европа обаче, държава от първия тип е само Лихтенщайн, а от втория Ватикана. Споменавам това само като вариант, но не искам да влизам по-дълбоко от това защото разговора ще стане ненужно теоретичен. Книгата на икономиста от австрийската школа Ханс Херман Хопе 'Демокрацията: Богът Който се Провали" хвърля малко повече светлина върху тези въпроси.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 11:44 am 
Аватар

Не е само Лукойол - Мтел, Глобул, БТК, ЧЕЗ, Кремиковци (класически пример за предприятие, което който и да е на власт не може да бъде бутнато с пръст), а има и други естествено. Много правилно са те попитали като си ходил при партиите какво даваш - пари или гласове, защото нали знаеш поговорката - аз акъл си имам, пари ми дай. Някак си за доброто на България сериозно се съмнявам някой да те допусне до пая, защото видиш ли имаш перфектно изградена стратегия за оправяне на държавата (само на теория, разбира се). Понякога не е нужно да си прочел и една страница през живота, за да може да видиш и прецениш обективно какво се случва около теб. :smt006 Също така не е нужно да си прочел нито една страница, за да знаеш, че не е толкова лесно да прокараш дадена политика на управление, дори и да имаш доброто желание за това, защото или определените от теб като "групи със специални интереси" няма да те оставят да го направиш, или е твърде вероятно хората да не те разберат и да ти покажат червен картон. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:16 pm 
Аватар

Интересно ми е защо трябва да бъдат бутани изброените предприятия? Или това, че са най-големите данъкоплатци и осигуряват най-много работни места и доста прилични доходи, няма никакво значение? Ами гласуваме всички за Атака и Волен ни обеща национализация. Тогава ще може да ги пипаме с пръст и да им ебем майката, даже. Ще ги запалим, избием, изколим, изнасилим и наебем в гъза тези мръсни капиталисти-печалбари. Компании, които работят абсолютно легално, издават фактура за всяка дейност, внасят милиарди в бюджета, ама са мръсни експлоататори. Държавата трябва да се занимава с контрабандата, наркотиците и сивата икономика, а не да тормози тези, които си плащат като попове, пък било то и капиталисти. В целия свят големите корпорации си имат лобисти в парламентите и правителството и в повечето държави това си е регламентирано чрез закони. Така поне става ясно кой депутат за коя компания играе и хората могат да си правят изводите.
Прав е Змея, че който и да дойде, все тая. Убеден съм, че и самия той да стане премиер, ще крадне с пълни шепи :lol:
А Пожарникаря много лесно обърна маркуча и се нави за Беляне. Всеки си има цена, ей богу. Едни 100 милиона ойро могат най-спокойно да потънат в подобна сделка. Че и много повече.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:26 pm 
Аватар

http://www.dnevnik.bg/evropa/2011/04/14 ... agistrala/

Това ако наистина се случи, ГЕРБ имат още един мандат, независимо от Мишо Бирата, Дучката и тн.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:32 pm 
Аватар

Атака ще национализират - кура ми Янко...Сайдеров за 15-20 милиона и майка си ще приватизира. Проблема на тия корпорации не е, че са богати и че плащат данъци(макар за Лукойл да не съм убеден, че плащат колкото трябва), а тва че се опитват да влияят в управленето. А че го има и по богатите държави съвсем не значи, че е готино и трябва да му се радваме.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 3:02 pm 

air_J написа:
Не е само Лукойол - Мтел, Глобул, БТК, ЧЕЗ, Кремиковци (класически пример за предприятие, което който и да е на власт не може да бъде бутнато с пръст), а има и други естествено. Много правилно са те попитали като си ходил при партиите какво даваш - пари или гласове, защото нали знаеш поговорката - аз акъл си имам, пари ми дай. Някак си за доброто на България сериозно се съмнявам някой да те допусне до пая, защото видиш ли имаш перфектно изградена стратегия за оправяне на държавата (само на теория, разбира се). Понякога не е нужно да си прочел и една страница през живота, за да може да видиш и прецениш обективно какво се случва около теб. :smt006 Също така не е нужно да си прочел нито една страница, за да знаеш, че не е толкова лесно да прокараш дадена политика на управление, дори и да имаш доброто желание за това, защото или определените от теб като "групи със специални интереси" няма да те оставят да го направиш, или е твърде вероятно хората да не те разберат и да ти покажат червен картон. :smt023

НИкой не е твърдял обратното. Лесно няма никъде в живота, а това дали ще прочетеш една страница поне наистина си е личен избор. За почти 40 години живот, само източноевропейци съм чувал да се оплакват, че живота не бил лесен, нещата не ставали лесно и т.н. Както вече сам ти подчертах, групировките зад Кремиковци и останалите, които изброи далеч не са толкова силни като тази зад Лукойл.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]