forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Юни 27, 2025 10:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 71  Следваща

За кого бихте дали гласа си на предстоящите Парламентарни избори '09?
ГЕРБ 18%  18%  [ 41 ]
БСП 1%  1%  [ 3 ]
ДПС 0%  0%  [ 1 ]
Атака 12%  12%  [ 28 ]
„Синята коалиция“ (СДС и ДСБ) 51%  51%  [ 114 ]
Движение „НАПРЕД“ 4%  4%  [ 8 ]
РЗС 3%  3%  [ 6 ]
НДСВ 1%  1%  [ 2 ]
Невалиден 5%  5%  [ 11 ]
Няма да гласувам. Защо? 5%  5%  [ 11 ]
Общо гласове : 225
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Политика
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 11:37 pm 
Аватар

aquadark написа:
Morning Glory написа:
русофилството ще довърши България.

Русофобството, за съжаление, още по-бързо.

Да, разбира се, а Ноам Чомски ще е наш духовен гуру! Хау!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 12:55 am 
Аватар

Mr.Smith написа:
Morning Glory написа:

Пускам един цитат да ти оправя настроението
Цитат:
На 1 септември 1916 г. България обявява война на Румъния и до 5-6 септ. след шеметни бойни действия 60 000-на румънска армия е унищожена при крепостта Тутракан. След няколко дни са овладяни Добрич и Силистра, над румънските войски в Добруджа надвисва катастрофа. Тогава Русия като съюзник на Румъния в Антантата й изпраща цяла армия на помощ, която се състои от 2 пехотни и 1 конна дивизия, състоящи се от руснаци; още 1 пехотна дивизия съставена от сърби и хървати живеещи в Русия, а също така и артилерийски корпус. Тези сили са равни на българските, действащи в Добруджа - 3 пехотни и 1 конна дивизия, като заедно с тях се сражават и 1 турска дивизия съставена от слабо обучени сирийски араби, както и 1 германска бригада от 4 дружини. На страната на руската армия обаче се бият и 5 румънски дивизии и 1 конна бригада, артилерийски полкове и картечни роти. Руско-румънските сили са общо 70 дружини срещу 43 български и 19 съюзнически. Флангът на противника е осигурен от огромния руски черноморски флот, съставен от няколко нови броненосеца, десетки крайцери, стотици миноносци, подводници, катери. Артилелерията им покрива едва ли не половин Добруджа. А в морето срещу всичко това ние разполагаме само с 6 остарели миноносеца от типа на "Дръзки".
Сред българското командване е имало и опасения, че някои от войниците може да откажат да се бият срещу освободителите си от 1878 г., но те се оказват напразни. Пламват яростни погранични боеве, паралелно с тях на 5 септ. руската 61-ва дивизия, подпомагана от 6 ескадрона атакува българските позиции край Добрич. Руските ескадрони са избити до крак от атакуващите български батареи. С огромни загуби са отблъснати руските пехотинци. В следващите дни се разразяват боеве по цялата линия от Дунав до Черно Море. Към Добрич руснаците изпращат нови 2 дивизии. Българското командване противопоставя на тях само нестроеви войници - готвачи, санитари и граждански доброволци, въоръжени с пушките на убитите през миналите дни. Тази набързо скалъпена войска атакува на нож с "Ура" руските вериги. Руснаците дочакват удара, но набързо са сметени и след кратък бой побягват назад, кой знае защо също викайки "Ура". Поради това собствените им картечни роти в тила първоначално ги взимат за настъпващи българи...
На 7 септ. в боя влиза и сърбо-хърватската дивизия, която се оказва (поне според генерал Христов) най-коравият противник на Добруджанския фронт.. Тя едва не пробива българските позиции. Налага се конната дивизия на генерал Колев (бесарабски българин) да я удари във фланг и тил. Именно тази конна дивизия става големият герой в тези битки. Със своята бърза и ловка маневреност тя запушва дупки в тила, разкъсва вражески позиции, напада във фланг, или изненадващо налита на походни колони в дълбокия тил. Дори след години всеизвестният германски генерал Гудериан казва: "Учил съм се на танкова война от действията на генерал Колев с конницата му в Добруджа".
След провала при Добрич руско-румънските войски се оттеглят в Северна Добруджа на готовата Кубадинска позиция на няколко километра от линията Кюстенджа-Черна вода. Освободена е Южна Добруджа, отнета ни през 1913 г. Но през пристанището на Кюстенджа руската армия стоварва попълнения, артилерия, казашка конница. На свой ред румънците насочват натам цяла нова армия. След неуспешната атака на Кубадинската позиция (17-19 септ.) българската армия минава временно в отбрана срещу три пъти по-многобройния противник. Руснаците настъпваг на 1 окт. към височините край с. Енгес и Казичи, и българските позиции при Бетаул и Софулар. Цял ден бойците на 3-а армия, неколкократно по-малко от руснаците, отбиват атака след атака. Привечер в контраатака се впуска конницата на ген. Колев и обръща руснаците в паническо бягство. Пак тогава трета румънска армия минава Дунав при Рахово в тила на българите. Двете стоварени румънски дивизии имат срещу себе си две български гранични роти, които се бият цял ден и отстъпват чак късно вечерта. През нощта обаче граничарите внезапно нападат румънците, които не знаят колко малко са нашите, побягват и губят заетите позиции. Сред румънците настава пълно безредие. Мостът им е скъсан от мина и в паниката генералния щаб си връща войските обратно в Румъния.
На 19 окт. 3-та българска армия започва атака на Кубадинските позиции и ги пробива на 21 окт. Единствено руснаците оказват по-сериозна съпротива. Особено страшна е битката при Кубадин, в която 4-та пехотна дивизия се бие "на нож" с руснаците цели 6 часа! Накрая руската дивизия е унищожена, а бойното й знаме пленено. По-късно са пленени и знамената на другите две дивизии (трите флага и днес може да се видят във Военно-историческия музей на България). Преследването на разбитите части става тежко поради проливните дъждове. Макар и разбити руснаците и румънците все още са по-многобройни и ариергардите им се сражават до край. В края на октомври руснаците дори пробват контранастъпление, но атаките им са отбити с огромни загуби. Българските войски остават по-малко, тъй като Първа шопска дивизия вече е преминала Дунав и настъпва към Букурещ. При река Ардисен срещу нея излизат две румънски дивизии. Те са пометени и напълно смазани от шопите, които влизат в Букурещ и превземат румънската столица, организирайки тържествен парад в центъра й за ужас на безпомощните румънци. В този момент България триумфира! Оцелелите руски части се предават на българите и Българо-руския фронт се измества чак по река Серет в Молдова. Но в Русия избухва Февруарската революция и активните бойни действия са прекратени.

Наскоро научих, че в една от тези битки ген. Колев пуска кавалеристи-левичари срещу казаците и с тва им е сбъркал чикиите отсекъде.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 1:17 am 

Morning Glory написа:
aquadark написа:
Morning Glory написа:

Сигурен съм, че дори не си държал негова книга в ръка :smt006
България не може да последва модела на прибалтийските държави, обречени да сме с Русия, независимо дали на такива като теб им се харесва това

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 1:20 am 
Аватар

aquadark написа:
Morning Glory написа:

aquadark написа:

Сигурен съм, че дори не си държал негова книга в ръка
България не може да последва модела на прибалтийските държави, обречени да сме с Русия, независимо дали на такива като теб им се харесва това

Не мисли много за мен, а това „такива като теб“ ми прозвуча съмнително.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 1:54 am 

Morning Glory написа:

Какво ти е прозвучало съмнително, русофоби се имаше предвид.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 2:35 am 
Аватар

aquadark написа:
Morning Glory написа:

Какво ти е прозвучало съмнително, русофоби се имаше предвид.

Както казват в нискобюджетните любовни драми на американската киноиндустрия: „Проблемът не е в това какво каза, а в това как го каза.“

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 2:37 am 
Аватар

Русофобията би следвало да е естественото "агрегатно" състояние на всеки нормален българин, при положение, че ние сме сред най-пострадалите от руската/съветска имперска политика през последните 130 г.
И нека подчертая, че "фобията" ми се отнася към политиката на руската държава, а не към руския народ. Него по-скоро го съжалявам, защото никога не е усетил и няма да усети свободата. Поради простата причина, че не я цени. От 65 г. и нас се опитват да ни дресират да не ценим свободата си. Да си мислим, че е най-важното е ракията и суджука да се без пари, па дори и да ги няма в магазина. Да милеем по "татово време", понеже било "сигурно и спокойно" (особено в Белене, Ловеч и Скравена), понеже за 2 седмици са те пращали на море във вмирисаната станция на профсъюзите, а съветските другарки са пускали за една кутия цигари "Стюардеса".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 2:42 am 
Аватар

За руския народ само уважение, а кур за управляващите им :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:01 am 
Аватар

Simply Ultra написа:
За руския народ само уважение, а кур за управляващите им
За руския народ,само един голям слонски к.р!Ако има уважение към нещо руско,то трябва да е към интелигенцията им и то само в определени граници-Достоевски,Пушкин,Менделеев,Толстой и компания!Какво уважение към робски народ,перманентно алкохолизиран!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:06 am 
Аватар

Интелигенцията на руския народ е нещо напълно останало в миналото. Култура, изкуство, наука - няма такова нещо. 80% някъде беше числото от БВП им е от нефт и газ. Кур за тех.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:32 am 
Аватар

Е па те интелигенцията я избиха и останаха само простите селяни

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 12:00 pm 
Аватар

Цитат:
В Русия: България с официално предложение към Валери Газаев
:smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 1:33 pm 
Цитат:
Русофобията би следвало да е естественото "агрегатно" състояние на всеки нормален българин, при положение, че ние сме сред най-пострадалите от руската/съветска имперска политика през последните 130 г.
И нека подчертая, че "фобията" ми се отнася към политиката на руската държава, а не към руския народ. Него по-скоро го съжалявам, защото никога не е усетил и няма да усети свободата. Поради простата причина, че не я цени. От 65 г. и нас се опитват да ни дресират да не ценим свободата си. Да си мислим, че е най-важното е ракията и суджука да се без пари, па дори и да ги няма в магазина. Да милеем по "татово време", понеже било "сигурно и спокойно" (особено в Белене, Ловеч и Скравена), понеже за 2 седмици са те пращали на море във вмирисаната станция на профсъюзите, а съветските другарки са пускали за една кутия цигари "Стюардеса".

:smt038 :smt038 Перфектно казано

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 1:35 pm 
Аватар

Мумии.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 5:37 pm 
Аватар

Не знам каква е тази омраза към народ, който след Априлското въстание започва безпрецедентна кампания за включване на Русия във война с Турция и събира дарения за българските въстаници :roll: Аз за тва ги уважавам. От там нататък кур, ма според мен не е виновен самия народ, а управниците им - народът е виновен, че ги търпи, но тва е. И ние тук търпиме доста неща и сме станали кат овце..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 6:03 pm 
Аватар

Дори аз и не мразя по презумция един цял народ, включително руския. Мразя всеки овчи тъпанар, без значение какъв е по националност. Тук вече обаче идва един кофти щрих - овчите тъпанари съставляват огромна част от българската и руската нации. Кво да направя?

Така че в тоя ред на мисли мнението на Змея е перфектно изказано, темата трябваше да бъде приключена още с него.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 6:10 pm 

Makedonija написа:
Цитат:

Перфектно казано

Кажете го на генерал Владимир Вазов. Сигурно и той е бил в неестествено агрегатно състояние, че е бил краен русофил и идоли са му били руснаци.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 6:25 pm 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
Makedonija написа:
Цитат:

Перфектно казано

Кажете го на генерал Владимир Вазов. Сигурно и той е бил в неестествено агрегатно състояние, че е бил краен русофил и идоли са му били руснаци.

Нещо нормално е много личности да са се поддавали на емоции в ония времена. Особено ако се има предвид от какво семейство произлизат братята Вазови. Самият Владимир е на 9-10 години по време на Освободителната война. Едва ли има нуджа да споменавам какви са се явявали освободителите в очите на едно дете.

А нататък историята е показала кой, какво и защо. Ставаше дума за „агрегатното състояние“ в наши дни, не за тогава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 6:55 pm 

И все пак русофилството му не му е попречило да е най-изявеният патриот и най-обичаният сред войниците и безусловно да поставя България на първо място. Не е редно да се смята даден човек за предател или негоден, защото е русофил. В крайна сметка може да харесваш Русия и въпреки това да служиш на интересите на България, без да се влияеш от братушките. Каква е разликата между един русофил и един американофил, ако и двамата поставят чужди интереси на първо място?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 7:04 pm 
Аватар

Ти даваш много частен случай. За съжаление, не всички българи русофили се казват Владимир Вазов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 7:29 pm 
Аватар

Ако България си имаше свой Мартин Лутър Кинг, той щеше да се провикне от Беклемето: "I have a dream..." и щеше да продължи: "... В Орешака да бликне нефт. И никога да не спре."
Много искаме да сме като Саудитска Арабия. Не по отношение на вярата и климата, а по отношение на нефта. Представяме си успешната държава като държава с големи нефтени кладенци.

Отдавна се разбра обаче, че нефт край Орешака няма да има. Затова сме унили. Единственото, което може да ни разведри, е нещо, което напомня на нефт. Голям енергиен източник. Например атомна електроцентрала. Ако може две. Или пък още един-два комплекса като "Марица-изток". Доскоро бяхме склонни и на варианта с многото тръби, които се сипят-сипят от изток като утринни слънчеви лъчи.

Някак си българинът живва, щом чуе думата "енергетика". Ние разбираме енергетиката по един-единствен начин. По саудитски. Да извира от едно място, да се държи от две здрави ръце и да се изнася. И като не можем като Саудитска Арабия да бъдем енергиен център на света, поне да станем енергиен център на Балканите.
Сещам се за Берлинския договор, за балканските войни, за това как безвъзвратно загубихме моретата и Македония. Саудитският ни енергиен копнеж ще ни върне онова загубено историческо достойнство.

Идеята да изнасяме ток за Турция е не просто икономическа, а национална. Ще можем да им дръпнем шалтера. Не че ще го дръпнем, ние не сме диви като руснаците, ама самата наслада, че може да го дръпнем, ни стига като награда за Одрин и за 500-те години. И освен това ще станем богати по магичен начин. Така както баба Ванга ни направи прозорливи, енергетиката ще ни направи богати. И най-сетне и руснаците ще ни споменават с почит. Сега от наште те почитат само баба Ванга, но ако изнасяме ток, всички ще ни зачитат.

Разни еколози и икономисти се опитват да ни обяснят, че атомни централи не се строят в земетръсни зони и че има и по-евтин начин да си осигурим тази енергия. И се чудят защо никой не им се хваща на приказките. Много просто - за нас енергетиката няма нищо общо с разумното използване на енергия, за нас в енергетиката се съдържа друга, по-висша цел. Тя е въпрос на национално достойнство. Тя е нашата Обетована земя, земя, която ни е обещана някъде отгоре, земя, залята с бетон, на който гордо седят атомни реактори. Никаква икономика, никаква екология няма да ни разколебае в този блян.

По улиците на София плъзнаха гневни граждани, които си искат своята свещена земя и развяват байраци, на които пише "Напред! За силна българска енергетика!". "Напред" е сборно име на сдружения, които се прекланят пред силата на атома и кюмюра. Зад тях стои Ковачки, който иска от черното си злато да изкове светло бъдеще за народа си.

Ако някой им обещае ток с още по-високо напрежение, енергетичните демонстранти ще го последват чак до Белене, където той ще разсече Дунава на две, за да могат енергетичните му последователи да пресекат на другия бряг. И после да се върнат, за да изградят копняните и обещани свише енергийни източници.
Нищо не потиска България така, както спрян реактор. Ни спрени фондове, ни турски клозети. И нищо няма да върне националния дух, така както би го върнал един пуснат реактор.

Ще кажете, България има нужда от енергийна независимост, хората ги е страх от режим на тока, още помнят тежките години след 1989 г. Това са плоски заблуди. Ние сме готови да стоим на тъмно и студено само и само да имаме големи електроцентрали и да сме енергиен център на Балканите. Ако проблемът се свеждаше до такива дреболии като това дали имаме, или нямаме ток, щяхме да си прокараме още няколко тръби от Гърция и Турция, щяхме да развием алтернативни източници на енергия и щяхме да си изолираме къщите, за да не харчим три пъти повече енергия, отколкото би трябвало.

Наскоро един таксиджия ми обясни как той и жена му работели по десет часа на ден, имали двустаен апартамент, отоплявали една стая и били добре. Оттогава това изречение не ми излиза от главата: "Добре сме, отопляваме една стая." В каква страна човек може да твърди, че е добре, след като отоплява само една стая? Колко силна трябва да е българската енергетика, за да отоплява отрудения таксиджия и двете си стаи? Колко АЕЦ, ТЕЦ и други Ц-та трябва да се изградят в България, за да могат хората да си отопляват всичките стаи?

Отговорът е прост - колкото и Ц-та да построиш, токът и топлината все ще струват същото и моят таксиджия ще продължава да е добре с една отоплена стая. Странното обаче е, че той подкрепя идеята за силна българска енергетика, която няма да му стопли втората стая.

България има нужда от интелигентна, а не от силна енергетика, от енергетика, която ползва разнообразни енергийни ресурси, която не е зависима от една държава и която разчита и на възобновяеми източници на енергия, и на висока енергийна ефективност. Лошото на подобна енергетика е, че тя не е драматична. В нея няма ни обетована, ни бетонирана земя, няма комини, които да стърчат над облаците, няма мощни електроцентрали.

Липсва саудитското изобилие. Патриотичният българин от висотата на едната си отоплена стая няма да приеме подобно национално унижение. Ние обичаме излишъка. Ако не остане, значи не е стигнало, казва нашата народна мъдрост. А ние обичаме да управляваме икономиката си като войнишко изпращане. Да има. Да прелива. Ако не прелива, не стига.

Един Нобелов лауреат определя икономиката като дисциплина, което изучава начина, по който обществата използват недостига на ресурси, за да произвеждат и разпределят ценни неща помежду си. Нашият икономически инстинкт спрямо недостига е не да го управляваме, а да му се противопоставим чрез генериране или бленуване за излишък.

Нашето национално самочувствие се държи на три икономически кита: АЕЦ, дебелото руско газово черво, в което ту има газ, ту няма, и бюджетния излишък. Когато тези три торби са издути, ние сме спокойни и доволни. Когато те започнат да се празнят, ние изпадаме в недоумение пред бъдещето като саудитски принц пред внезапно пресъхнал петролен кладенец.

В своите енергийни планове и икономическо управление ние сме жертва на непреодолим иманярски нагон. Готови сме да прекопаем една нива девет пъти, за да видим къде е заровено съкровището, вместо да я прекопаем веднъж, засеем и ожънем. Копнежът ни по изобилието никак не се свързва с мизерията на всекидневието. България продължава да е най-бедната страна в ЕС и продължава да е страната, която харчи най-много енергия, за да произведе едно евро БВП (осем пъти повече от средноевропейското ниво).

В подобрената енергийна ефективност на наште сгради се крие поне една, ако не и две, атомни електроцентрали. Отоплението на втората стая обаче не е част от националното икономическо уравнение, защото икономически интелигентното частно благоденствие няма отношение към основната национална ценност - излишъка.
Газовата криза обаче хвърли сянка върху нашия блян. Икономическата криза ще изяде излишъка. Златните еврореки не оказаха пълноводни. Може би пък ще зарежем най-сетне националния си идеал и ще си зададем въпроса за отоплението на втората стая.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 8:27 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Ти даваш много частен случай. За съжаление, не всички българи русофили се казват Владимир Вазов.

Един друг русофил, Георги Вазов, е в основата на проруския преврат срещу княз Батенберг, понеже е осъществил Съединението пряко волята и интересите на Русия.
За Александър Батенберг няма какво да говоря, за мен най-достойния ни държавен глава след Освобождението, направил много повече за България от много българи и от 99% от русофилите, за които Русия/СССР винаги са били на първо място.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 8:41 pm 
Аватар

STALKER написа:
Morning Glory написа:

Един друг русофил, Георги Вазов, е в основата на проруския преврат срещу княз Батенберг, понеже е осъществил Съединението пряко волята и интересите на Русия.
За Александър Батенберг няма какво да говоря, за мен най-достойния ни държавен глава след Освобождението, направил много повече за България от много българи и от 99% от русофилите, за които Русия/СССР винаги са били на първо място.

Именно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 8:44 pm 
Аватар

Змей , този русофил Георги Вазов е превзел Одринската крепост, генерал Иван Колев също е бил русофил, но това не му е попречило да им разкаже играта на добруджанският фронт, разбивайки тотално непобедимата дотогава казашка конница, даже в една от битките е правил обход през морето По добре такива русофили отколкото путинофилите сега които ни управляват Аз също съм русофил дотолкова, да изказвам винаги признателността си към руските войници били се за свободата на България, а ми е все тая как императора ги е мотивирал да си оставят костите по бойните полета на България, нищо повече

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 8:59 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
Змей , този русофил Георги Вазов е превзел Одринската крепост, генерал Иван Колев също е бил русофил, но това не му е попречило да им разкаже играта на добруджанският фронт, разбивайки тотално непобедимата дотогава казашка конница, даже в една от битките е правил обход през морето По добре такива русофили отколкото путинофилите сега които ни управляват Аз също съм русофил дотолкова, да изказвам винаги признателността си към руските войници били се за свободата на България, а ми е все тая как императора ги е мотивирал да си оставят костите по бойните полета на България, нищо повече

Найдене, няма чужд войник, дето да се е бил за "свободата на България". Остави ги тия митове и легенди. Целта на Русия са били Проливите и просто пътя им е минавал от тук. А в плановете им сме представлявали просто Задунайска губерния

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 9:09 pm 
Аватар

Пак се повтарям , дреме ми на дедовия императора как е убеждавал войниците си и за какво са мислили че са се били , важен е фактът, че благодарение на тази война България дори и малка получава свобода е и Русия си взема доста територии в Кавказ и Бесарабия, но това са подробности . Сега като 99% от българите сме германофили, колко са се замислили какво сме спечелили от тях и колко сме загубили, тук веднага очаквам мощен рев - връщането на Южна Добруджа от Хитлер, само да вметна че Румъния ни предлага Южна Добруджа като замяна на ненападение през ПСВ, но нашите нормално не са се съгласили

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 9:41 pm 
Аватар

Според мен има много по-значими поводи за добронамереност към Германия като държава-партньор от причината „Южна Добруджа“. Ако си говорим за търговски партньори, инвеститори, от които България печели - като икономически показатели, като култура и поведение в търговските взаимоотношения, като наличие на предсказуем и стабилен партньор, аз се сещам за Германия. Това по въпроса за германофилството.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 9:45 pm 
Аватар

И аз се сещам Берлински договор, Фердинанд Кобургота, плановете на Макензен, факти които не бива да се пренебрегват , пропуснах умишленото тласкване към Междусъюзническата война :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 9:51 pm 

Като са милеели за нас защо са спряли близо до Македония.Обаче един близък град го освободили на своя глава една военна част срещу едни торби с един жълт метал.Ама тея неща не ги пишат по книгите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 9:52 pm 
Аватар

На царО дедО му си го избираме ние,а не ни е пробутан ей така. Берлинският договор е голямо зло,но Бисмарк не е толкова деен там,ако така може да се каже,но все пак има роля. Не искам да защитавам Германия,а просто искам да съм обективен. И няма смисъл да се гледа в миналото и то точно в тази тема,защото най-много да се открият много прилики.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 71  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]