forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Сеп 16, 2025 2:36 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 3:33 pm 
Аватар

Този форум произнесе тежката си дума и по най-актуалната тема - новата война :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 3:34 pm 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
А и не знам кви са тия подигравки с Франция в тая тема, като Франция има най-силната армия в Европа и единствената държава в Европа дето може да си позволи собствени разработки на самолети и т.н.

То и точно преди началото на ВСВ се е смятало, че Франция има най-силната армия в света, имали планове за 6 седмици до Берлин да стигнат а у ма кво става... 20 дни ли беха? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 3:35 pm 
Аватар

Аз съм чувал, че Хайнц Гудериан е използвал тактиките на ген. Иван Колев, бащата на българската конница, или поне ги е прилагал отчасти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 3:37 pm 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
А и не знам кви са тия подигравки с Франция в тая тема, като Франция има най-силната армия в Европа и единствената държава в Европа дето може да си позволи собствени разработки на самолети и т.н.

Абе тука може много да се спори май. Англичаните никой, никога не ги брои като армия, ама винаги побеждават накрая. Германия - имат най-добрия танк в света и армията им се състои от немци :bigok , което си е предимство само по себе си. Под "Европа" предполагам не включваш Турция, която е свръх-военизирана държава и то с нелошо, собствено въоръжение.
Собствени самолети разработват и шведите - "Grippen", а Торнадо и Хариер са съвместни разработки на англичаните с немци, италианци и американци. Но самостоятелните разработки, гаранция ли са за създаване на по-добро въоръжение?
А Чуждестранния легион е една прекрасна сбирщина от главорези, но са го имали и през ВСВ, па гледам, че са това не им е попречило на швабите да се разходят до Атлантика за 2-3 седмици.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 3:40 pm 
Аватар

1837 - ... написа:
Аз съм чувал, че Хайнц Гудериан е използвал тактиките на ген. Иван Колев, бащата на българската конница, или поне ги е прилагал отчасти.

Бъркаш се, копеле. На Хан Аспарух тактики е използвал Гудериан, а Ромел е копирал Хан Крум :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 3:44 pm 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
Тва не е точно така, всеки самолет има система дето го идентифицира какъв е (свой/чужд) и нищо не пречи наши самолети да участват. В крайна сметка всяка година се правят учения с натовски самолети.

И на мен ми беше доста смешно като го чух т'ва че щели да ни объркат от НАТО :smt005
От друга гледна точка обаче бунтовниците тарамбуки като нищо ше ни объркат и ше ни свалят(както вече са свалили един свой :smt003 ).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 3:46 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
1837 - ... написа:

Бъркаш се, копеле. На Хан Аспарух тактики е използвал Гудериан, а Ромел е копирал Хан Крум :smt006

Ромел е бил неудачник, в никакъв случай не може дори да се сравни с велик пълководец като кан Крум :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 3:47 pm 

kozarets1914 написа:
Semper_Fidelis написа:

Абе тука може много да се спори май. Англичаните никой, никога не ги брои като армия, ама винаги побеждават накрая. Германия - имат най-добрия танк в света и армията им се състои от немци :bigok , което си е предимство само по себе си. Под "Европа" предполагам не включваш Турция, която е свръх-военизирана държава и то с нелошо, собствено въоръжение.
Собствени самолети разработват и шведите - "Grippen", а Торнадо и Хариер са съвместни разработки на англичаните с немци, италианци и американци. Но самостоятелните разработки, гаранция ли са за създаване на по-добро въоръжение?
А Чуждестранния легион е една прекрасна сбирщина от главорези, но са го имали и през ВСВ, па гледам, че са това не им е попречило на швабите да се разходят до Атлантика за 2-3 седмици.

При собствените разработки отпадат доста проблеми с координацията, спорове, грешки и т.н. :bigok Като цяло ми се вижда по-удачен вариант. Франция първоначално участва в проекта за Юрофайтър, но се отказва на доста ранен етап. В резултат на това сега си имат Рафал, който лети и даже бомбардира вече Кадафи :bigok И е на въоръжение от няколко години, включително и версията за самолетоносачи. За немските юрофайтъри знам, че летят 9 или 10 машини и то само в хубаво време, щото имат някви проблеми още :bigok

Иначе Грипен си е хубав самолет, аз го харесвам :bigok , обаче Торнадо и някви такива не ги броя за самолети аз.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 3:49 pm 
Аватар

Нещо се чува, че ние сега се гласим да купуваме "Грипен". То една ескадрила сигурно е на цената на "Цанков камИк".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 4:10 pm 
Аватар

Като става въпрос за самолети, нека се върнем малко на българска земя. Бях изумен от следното:
Любимия ръководител и вожд на българския народа, премиер и футболист номер едно Бойко Борисов отива да реже поредната лента в Хисаря. За целта ползва правителствения Фалкон и лети с него от София до Пловдив чутовните 110 км. На летището в Граф Игнатиево го посреща военен оркестър, хляб и сол, питка с мед, но и ескортът му от БМВ-та 7-ма серия, които са дошли по суша от София. Те го откарват до Хисаря, Бобо реже лентата, снима се, дава ИНТЕРВЮТО (пиша го с главни букви, защото винаги е еднакво) и се връща обратно на самолета. На въпроса "защо със самолет, а не с кола ли хеликоптер" той казва, че е от съображения за сигурност, тъй като вали дъжд :shock: :shock:
Звучи като виц и единствената медия, която рови в това, е тази на Диков. Явно криза има само за някои, а Бойко все повече се доближава до кумира си Тодор Живков.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 4:30 pm 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
Тва не е точно така, всеки самолет има система дето го идентифицира какъв е (свой/чужд) и нищо не пречи наши самолети да участват. В крайна сметка всяка година се правят учения с натовски самолети. Проблемът на самолетите е, че са изтребители-прехващачи, имат малък обсег на действие и не са конструирани за такива задачи. Нямат и възможност за допълнителни резервоари и т.н. А и само МиГ-29 има ракети с голям обсег (Р-27), ако става въпрос за борба със самолети. Щото като гледам само ше се метат бомби над Либия, а ние нямаме бомбардировачи, а само щурмови самолети Су-25. Които са си супер и за ваша изненада бяха прелетели до Франция за учение преди няколко години. Иначе няма никъв смисъл да участваме в квото и да е. Един час полет с МиГ-29 е над 10 000 долара ато разходи.

С някои неща, които си написал, съм съгласен, с други не съм.
Нашите МиГ-29 , базирани в база Равнец, бяха модерни навремето си, когато аз служих в казармата, а това беше преди почти 20 години.Сега са доста остарели, в сравнение с последващите модификации на този самолет.Относно горивото, всички имат възможност за поставяне на допълнителен резервоар/бака/ под основното тяло.Иначе да, основната му функция е на прихващач.
А Су-25 е многоцелеви самолет и си е отвсякъде изтребител-бомбардировач.В авиобазата в Балчик, където аз служих, всяка година идваха на учения и стребли в морето, Су-25 от Граф Игнатиево, Доброславци и базите в Добрич и Щръклево.Лошото беше, че в това време руснаците вече летяха на Су-27 и дори на Су-35, които вече са самолети от съвсем друго поколение и ги има на въоражение в доста страни, а ние си останахме с нашите стари Су-25, смЕтай.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 4:39 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Като става въпрос за самолети, нека се върнем малко на българска земя. Бях изумен от следното:
Любимия ръководител и вожд на българския народа, премиер и футболист номер едно Бойко Борисов отива да реже поредната лента в Хисаря. За целта ползва правителствения Фалкон и лети с него от София до Пловдив чутовните 110 км. На летището в Граф Игнатиево го посреща военен оркестър, хляб и сол, питка с мед, но и ескортът му от БМВ-та 7-ма серия, които са дошли по суша от София. Те го откарват до Хисаря, Бобо реже лентата, снима се, дава ИНТЕРВЮТО (пиша го с главни букви, защото винаги е еднакво) и се връща обратно на самолета. На въпроса "защо със самолет, а не с кола ли хеликоптер" той казва, че е от съображения за сигурност, тъй като вали дъжд :shock: :shock:
Звучи като виц и единствената медия, която рови в това, е тази на Диков. Явно криза има само за някои, а Бойко все повече се доближава до кумира си Тодор Живков.

Е то и нашите примадони от отбора, летяха сас самолет до Варна, за да хапнат миди, а там ги чакаше автобуса-новия, които беше пропътувал цялото разстояние, за ди ги вози 60 км. до Каварна. :bigok
Иначе да, напълно съм съгласен с теб, в това отношение новата власт надмина всички.Аз често съм се сблъсквал с разни кортежи, тъй като пътувам много, толкова нагли копелета, няма никъде, карат в насрещното, секат при изпреварване, направо се мъчат да те избутат в канафката.Всичките им стъкла затъмнени, бе мутренска история отвсякъде.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 4:41 pm 
Аватар

Су-35 ееее... :smt007 :smt007 :smt007 Те май си ги имат само руснаците и то в малки бройки.

http://www.youtube.com/watch?v=YuzCSJBjlv8

http://www.youtube.com/watch?v=XSzbbzvG ... re=related

Кобри на Пугачов, путки-майни, красавчик!!! :smt007 :smt007 :smt007

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:02 pm 
Аватар

Няма да е зле най-накрая да се реши и ние какви самолети ще вземем за нашите ВВС, като разбира се се договорят някакви добри условия и ако може да хванем промоцията :bigok Притеснява ме само да не ни пробутат някакви Ф16 на старо (разбира се не излизали от хангара, карани само на авиошоута веднъж годишно :loser2 )

А това с френската армия, дето била най-силна в Европа, важи само ако махнем Великобритания, Русия и Турция от класацията :smt006

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:03 pm 
Аватар

Абе вие сериозно ли?! :lol: Блядовете не могат един миксер да произведат, вие им "обсъждате" бойните самолети :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:10 pm 
Аватар

Зег зег дадумле написа:
Абе вие сериозно ли?! :lol: Блядовете не могат един миксер да произведат, вие им "обсъждате" бойните самолети :lol:

Миксери верно не могат да правят. Много неща не могат да правят, но самолети блядовете правят за страх :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:12 pm 
Аватар

Зег зег дадумле написа:

Смотри... :bigok

http://www.youtube.com/watch?v=daOPK07b ... dded#at=53

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:20 pm 
Аватар

Тази насока на дискусията пък ме подсеща как скоро слушах една ИТК колежка - тъпа путка, да разправя със завидна убеденост колко уплашени били в "Кока-Кола ХБК България" от "Дерби" :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:20 pm 
Аватар

за да съм обективен,, както винаги :blass имам вуйчо, бивш военен пилот, който в летял на МИГ-29, така и на съответното поколение F, мисля 16, на натовска специализация в Щатите ходи...Та според него, блядския самальот е по-добър и най-вече в пъти по-маневрен и мощен, което било доста важно...превъзходството на американците е единствено в електрониката, пак по-негови думи

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:29 pm 
Аватар

STALKER написа:
за да съм обективен,, както винаги :blass имам вуйчо, бивш военен пилот, който в летял на МИГ-29, така и на съответното поколение F, мисля 16, на натовска специализация в Щатите ходи...Та според него, блядския самальот е по-добър и най-вече в пъти по-маневрен и мощен, което било доста важно...превъзходството на американците е единствено в електрониката, пак по-негови думи

Потвърждавам! Масовото спец-мнение е именно такова - руския кашон е по-добър, но Хамериканските ги превъзхождат леко, заради много по-напредналата електроника. Руснаците ще си я откраднат обаче. Но дори и така - не са произвели достатъчно самолети от последно поколение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:38 pm 
Аватар

Единственият изтребител в света, който може да излита каца от черни писти и пътища. Су-32.

http://vbox7.com/play:77215ee9&al=1&vid=210648

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:38 pm 

nazional написа:
Няма да е зле най-накрая да се реши и ние какви самолети ще вземем за нашите ВВС, като разбира се се договорят някакви добри условия и ако може да хванем промоцията :bigok Притеснява ме само да не ни пробутат някакви Ф16 на старо (разбира се не излизали от хангара, карани само на авиошоута веднъж годишно :loser2 )

А това с френската армия, дето била най-силна в Европа, важи само ако махнем Великобритания, Русия и Турция от класацията :smt006

Така е, малко се изсилих може би :bigok Забравих, че Русия и Турция са в Европа :bigok Въпреки че руската армия в момента сигурно е на същия хал като нашата :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:40 pm 

Зег зег дадумле написа:

Те наистина правят супер самолети, само че тва не им помага особено. С тва безпаричие от всичките им супер самолети имат по 4-5, че и по-малко бройки, дето ги показват по шоутата. На хартия и сръбските ВВС имаха самолети, само че общо взето още докато излетят и вече към тях лети ракета от 60 км :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:42 pm 
Аватар

targovishte написа:
Единственият изтребител в света, който може да излита каца от черни писти и пътища. Су-32.

Е това не говори хубаво за руснаците и пистите им :smt003 :smt003 :smt003 Този самолет съм си мислел, че е подходящ за нас, щото пистите ни май са малко и недай Боже некой да ни нападне - за 5 минути ще ни парализира целокупната ни многомилионна авиация.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:42 pm 
Аватар

За Армията на руснаците някъде бях чел, че имало 30% мюслемани :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:46 pm 

Сега с Тучката обсъждаме самолетите в скайпа и решихме вместо да пращаме към Либия, да метнем малко бомби в Белград :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:49 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
targovishte написа:

Е това не говори хубаво за руснаците и пистите им :smt003 :smt003 :smt003 Този самолет съм си мислел, че е подходящ за нас, щото пистите ни май са малко и недай Боже некой да ни нападне - за 5 минути ще ни парализира целокупната ни многомилионна авиация.

Напротив, говори много добре, щото по време на война, нали се сещаш, че първите удари са по летища и съоръжения за комуникация.Пък тия могат да си излитат и без писти, вадят самолетите от хангара та ТКЗС-то и бой по нашественика.... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:50 pm 
Аватар

Като учение на ВВС. Просто профилактика, а и да не забравят каква им е съдбата :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:53 pm 
Аватар

Като каза сръбските ВВС, преди години гледах цифрички в един про-сайт, където имаше точна бройка и вида на самолетите във всяка една военна авиация в света. И ние, и сърби, и румънци имахме точно по 1 ескадрила МИГ-ове 29 - върховите самолети и на трите страни. На рОмънците ескадрилата обаче беше половината изпопадала в учебни полети, а сърбите май вече я немат :bigok :bigok :bigok
На книга имаме бая самолети, макар и остаряли, но половината нямат резервни части и летенето на тях е един вид опасно :ohmygod2 Лошото е, че гърци и турци ни превъзхождат в авиациите много, много, многократно. За турците разбирам, ама гърците май бая са се старали за държава от нашата черга.

А нашето модерно въоръжение, знаете ли къде е? В казиното на покойния Иликьо в Лас ВеЙгъЗ и сметките на Луканов в Швейцарландия ;) Там са и ракети, и самолети и всьо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 5:58 pm 
Аватар

targovishte написа:
kozarets1914 написа:
targovishte написа:

Напротив, говори много добре, щото по време на война, нали се сещаш, че първите удари са по летища и съоръжения за комуникация.Пък тия могат да си излитат и без писти, вадят самолетите от хангара та ТКЗС-то и бой по нашественика.... :bigok

Като тракторите с вертикално излитане, които треа да спрат натовския въздушен удар още над нивите край Смоленск :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]