Васко Колев е сипал доволно на прасетата за мача им с Ювентус
Цитат:
Много се дискутира една тема, свързана с теб, но до ден-днешен май не ти е дадена трибуна. Твоето име е замесено с един от скандалите в българския футбол, а именно съобщението в УЕФА, че Петър Михтарски е играл като нередовен срещу Ювентус, а в последствие централата присъди служебна победа за Старата госпожа (б.р. - лит(*кс-етрополе спечели мача в Сфия с 3:2, а на реванша падна с 1:5, а Михтарски отново вкара). Наскоро главният редактор на БЛИЦ - Румен Илиев, който е отявлен фен на лит(*кс-етрополе и с който бяхте колеги преди години в "Меридиан Мач", те защити, заявявайки, че истината е друга...
Ами друга е. Като привърженик на Левски щях да се гордея, ако съм причинил нещо такова на големия враг, но не съм свикнал да лъжа и да си приписвам заслуги. Казвам го в рамките на шегата. Истината е, че тогава бях кореспондент на „Гадзета дело Спорт”. Преди мача непрекъснато се пишеше дали Михтарски е картотекиран или не. Двамата пратеници ме питаха последно дали ще играе и аз им казах, че е картотекиран. На самия мач бях в Сектор „Б” с моя приятел и колега Жоро Драгоев от „Диема” и две момичета. Оставих ги и отидох да видя какво правят моите хора от „Гадзета дело Спорт” и дали всичко е наред, защото тогава нямаше мобилни телефони и лаптопи. Беше полувремето. Единият от тях, Салваторе Ло Прести, легенда на италианската журналистика и човекът, който е буквално институция в Ювентус, ми каза: „Този мач няма смисъл, Ювентус ще го спечели служебно заради Михтарски”. Просто
Ювентус не си даваше зор в онзи мач, защото знаеше, че печели служебно
А това не бе малко, все пак бе първи мач в Европа след световното, на което Италия игра финал. Написах това в „Меридиан Мач”, което лесно може да се провери. После бъдещият ми колега Георги Атанасов си съчини тази героична история за някакъв Поп Кръстьо и я пласира в „24 часа”. Тя трябваше да замаже гафа на администрацията на лит(*кс-етрополе.
е се казваше име, но се подразбираше кой е. Някакъв човек го написа после в един вестник на лит(*кс-етрополе и когато му казах, че го осъдя, за което, се молеше това да не се случи. Всъщност хем се молеше, хем агресивно ми държеше сметка за Михтарски. Самият Георги Атанасов ме помоли да не правя нищо по въпроса. Но легендата си е легенда, много хора вярват в нея. Нищо не мога да направя. Не съм се пъчил, че имам хеттрик срещу лит(*кс-етрополе без да се събличам по екип, ако беше вярно все щях да съм го сторил.