forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Авг 25, 2025 9:39 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 261 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:36 pm 
Аватар

Ми и за мене да се напиеш като свиня,да пушиш трева и цигари и т.н. са супер малоумщина.Значи тези,които го правят и те :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:40 pm 
Аватар

Хора на които да им се бачка наистина в България трудно се намират, но и коректни работодатели също. Ние тука сме на принципа - работника "малко ми плащат защо да се напрягам", работодателите "тея нищо не бачкат, няма да им плащам" или "ми напускай, аз ще си намеря някой гладен да ми бачка за 300лв" и те така.
Но като цяло съм съгласен, че основна вина си носят работещите, щото се примиряват с мизерните условия и не си търсят правата.
Оправия в това отношение не виждам чесно казано

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:42 pm 
Аватар

Има разбира се - образованието.

cirka написа:
Ми и за мене да се напиеш като свиня,да пушиш трева и цигари и т.н. са супер малоумщина.Значи тези,които го правят и те :ohmygod

Ми не е като да не е вярно и това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:45 pm 
Аватар

tprodanov написа:

На теория е така, ама на практика повечето ми познати вишисти работят бармани, сервитьорки. шофьори и тн.
Образованието и то е такъв ташак, че не е истина

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:45 pm 
Аватар

tprodanov написа:

cirka написа:

Ми не е като да не е вярно и това.

а за метълите вАжи ли :smt003 Чувал съм, че нямат и сърца :ohmygod

ПС Темата има потенциал, отивам за пуканки :smt004

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:46 pm 
Аватар

Е, под образование имах предвид образование, а не завършване на университет. :bigok Което за съжаление могат да бъдат и различни работи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:49 pm 
Аватар

acrimonious написа:
Аз продължавам да не схващам как можеш ТИ САМ да подпишеш договор и после да твърдиш, че ти плащат малко? :smt017

При нас извънработното време не се заплаща, както и фонд прослужено време се начислява така, че брутната заплата да ти стане толкова, колкото си си договорил. А това за мен е некоректно, но рАботим.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:50 pm 
Е чак крадене - не! Но.. реално погледнато тук се засягат адски много детайли от днешното битие :evil: Когато хората изнемогват, работят по денонощия, а получават няква въшлива заплата, с която нито могат да си платят сметките, нито да си заредят хладилника, а в същото време - братчеда, стринката, дъщерята или сина на шефа си връзкарстват на воля, понякога му минават на човек такива мисли през главата. Съгласен съм, че е тъпо да се обобщава за всички работодатели, но няма как да забравим фактите - ниски заплати, никаква мотивация, непрекъснато циклене, никаква възможност за растеж и.т.н. Не е чудно, че някои хора прибягват и до такива неща. Сега, не говоря за случая на Търговище, 1000 лв. бруто за такъв град си е екстра и е безумие да ядеш ръката дето те храни.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:50 pm 
Аватар

То все повече и повече се превръщат в различни понятия :bigok
Да не говорим, че тая държавица няма и потенциала да поеме толкова вишисти. Всеки иска да е поне управител, вицепрезидент, а-у, на никой не му се върши черната работа :bigok
Хубаво си философстваме, ама утре трябва рано рано да ставам за работа.. :loser2

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:57 pm 
Аватар

не е необходимо да си висшист, за да си честен и лоялен....аз поне това разбрах....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 11:59 pm 
Аватар

Дай да ти стана CFO на фирмата :bigok + и булгарплод ми е близо :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 12:00 am 
Аватар

Suum cuique написа:
acrimonious написа:
Аз продължавам да не схващам как можеш ТИ САМ да подпишеш договор и после да твърдиш, че ти плащат малко? :smt017

При нас извънработното време не се заплаща, както и фонд прослужено време се начислява така, че брутната заплата да ти стане толкова, колкото си си договорил. А това за мен е некоректно, но рАботим.

Между другото, в едно от първите ми бачкания, докато фирмата беше все още истинска компютърна фирма, а не червена кофа за пари, за оставане в офиса в извънработно време имаше глоби. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 12:01 am 

tprodanov написа:
Е, под образование имах предвид образование, а не завършване на университет. :bigok Което за съжаление могат да бъдат и различни работи.

Това да се прочете няколко пъти и да се осмисли. :bigok Писнало ми е да слушам оплаквания безработни хора завършили висше и в същото да време да ми разказват с гордост, че се запознавали с преподавателя чак през сесията и тем подобни.Да се успееш да завършиш университет без да знаеш абсолютно нищо си е тарикатлък от класа. :sm_cigar А както знаем в България, да си тарикат и да се хвалиш как си преебал някого си е гордост. Аз също не съм много добър студент, ама и за това нямам големи очаквания към себе си. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 12:03 am 
Аватар

Suum cuique написа:
Дай да ти стана CFO на фирмата :bigok + и булгарплод ми е близо :bigok :bigok :bigok

жалко, че не стана работата в ББР, но и по добре за тебе...напълнило се е с мутри там.... :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 12:06 am 
Аватар

blurrrr написа:

а за метълите вАжи ли :smt003 Чувал съм, че нямат и сърца :ohmygod

ПС Темата има потенциал, отивам за пуканки :smt004

Зависи колко силно слушат музика :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 12:16 am 
Аватар

Eric Cartman написа:
tprodanov написа:

Това да се прочете няколко пъти и да се осмисли. :bigok Писнало ми е да слушам оплаквания безработни хора завършили висше и в същото да време да ми разказват с гордост, че се запознавали с преподавателя чак през сесията и тем подобни.Да се успееш да завършиш университет без да знаеш абсолютно нищо си е тарикатлък от класа. :sm_cigar А както знаем в България, да си тарикат и да се хвалиш как си преебал някого си е гордост. Аз също не съм много добър студент, ама и за това нямам големи очаквания към себе си. :bigok

важното е да си инициативен... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 12:29 am 
Аватар

tprodanov написа:

Между другото, в едно от първите ми бачкания, докато фирмата беше все още истинска компютърна фирма, а не червена кофа за пари, за оставане в офиса в извънработно време имаше глоби. :strkstrk

Ти няма какво да се оплакваш, защото при вас имате 5 дни допълнително заради ненормирано работно време. :wink:

Overtime-а принципно не е ок, защото това говори, че човек не може да управлява своето време добре и да не може да си свърши работата. Но пък последната е в огромни количества и физически няма как да се изпълни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 12:32 am 
Аватар

А, аз не се оплаквам. Като започна, просто ще си сменя работата. Иначе точно заради тази презумция, че не можеш да управляваш добре времето си, някога въпросния работодател налагаше глоби за работа след работно време. После всичко си дойде на мястото :bigok

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 12:33 am 
Аватар

Аз в момента не работя, защото станах студент и си казах, че няма да работя нещо, което не е по специалноста ми. Тъй като съм с една идея по-голям от сегашните студенти е разбираемо да съм работил. Смених няколко работи и малко или много имам някакво наблюдение.
След като свърших даскало почнах на място, където и сега щях да си работя, а със сигурност щях да съм и на много прилична длъжност, но бях млад и наивен и вярвах в едни неща, в които и още вярвам, и напуснах по мое желание. С времето разбрах, че съм сгрешил. Такива работодатели трудно се намират. Разбира се, аз си имах своите кусури, но с времето всичко се оправи и си беше перфектно до края.
И така до момента н последната ми месторабота. Разбрахме се за условията, заплащане и т.н. Бяхме 2-ма души, които вършехме работата, която не беше много. В един хубав момент колегата го махнаха и останах сам. Разбира се, нямаше никакви промени в заплащане и условия, а само работата се увеличи. Беше на място, където си крадяха стабилно. Шефката реши да прави чистка и почна да маха наред. Малко преди да стигне до мен се оказа, че нейната заместничка най-нагло с други колеги крадат. В крайна сметка аз си тръгнах, но се съмнявам тази фирма да се отървала от подобен персонал, защото самото място предразполага към подобни действия.
Сега трябваше да си намеря стаж по специалноста и се наложи един преподавател от факултета да ме препоръчва, че когато писах на дадените фирми, че търся едномесечен безплатен стаж никой не ми отговори дори и да ме викне ей така да ме види за 5-минутки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 1:36 am 
Аватар

Бахти темата, ибаси чудото! Абе тука изглежда, че някой откриват топлата вода, не ми се верва! Вие си мислите, че само в наши дни се краде и има схеми, но далеч не е така. Едно време преди 1990 се разпространяваше сред работниците следния "девиз": Който краде - има! Т.е. не си ли вземаш, то ще си останеш на една заплата. Крадеше се всичко и навсякъде! Шамар да е, ама аванта да е! Лично бях на 15-16 г на бригада в 1 Винпром и на втория ден видяхме с още 2ма как мотокариста прехвърля палет ракия зад оградата. :shock: Скоро след това разбрахме, че там го чакат авери от другата смяна. Попитахме с цялата си наивност какво се случва и защо не ги ебът тея. Предложиха ни бригадирите по 50 лв. да си траем, тва са сегашни 500 лв. :lol: оплакахме се на учителите и ни свърши бригадата предсрочно. После в даскалото разбрахме, че който където е бил все се е гепило. По ТНЗС-та, по консервни фабрики и др. НАВСЯКЪДЕ! Говорих у дома с нашите и баща ми вика, абе еби ги в гъза комунистите още малко им остава :strkstrk, лятото на 1988 г. И кура му Янко, все същата си е историята, само се посмениха имената на нещата. 99% от държавните и общински служители на средно и нагоре ниво отиват да "работят" с ясната мисъл, че ще гепят! За подобни на техните отговорности в частния сектор се плащат 2-3 пъти повече пари, но никой не му пука. Предишната номенклатура се трансформира в модерна класа на политически слугинаж и антураж. Търговище се чуди що наборката му го краде?! :lol: вероятно следващия служител след тази ще гепи много повече :idea:. Така стоят нещата...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 1:38 am 
Аватар

Това прави ли нормално краденето? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 3:21 am 
Аватар

Преди бачках с едно прасе. Тоя всеки ден си крадеше нещо от работа. Дори препродаваше. Купувал съм си пакет кафе от него. :bigok
А ако отиде на работа и не крадне и после е в лошо настроение :lol: Добре че се скарахме, че да не ме занимава повече :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 6:06 am 

tprodanov написа:

Тук не си съвсем прав. Познавам достатъчно хора на години, образование и с опит, които взимат мизерни пари. Мисля, че в тоя форум и Македонията, и май Тучката бяха писали, че някой от родителите им е точно от този тип хора, които споменах - кадърни, образовани и т.н., които на запад не ми се мисли каква заплата биха взимали, но тук... За съжаление го има тоя момент в България, така че нещата далеч не опират само до образование.
Но изместихме темата. За краденето - случвало ми се е в 3 клас да свием по 1 дъвка с един приятел :bigok
Иначе сериозно - досега не ми се е случвало и силно се надявам да не ми се налага (подчертавам НАЛАГА, поради някоя кофти причина) да го правя. Ако искате се смейте, но ми е съвестно. Като ученичка ми се е случвало да гепя 5 лв. от майка ми (не помня за какво) и после цяла нощ не спах и ми беше супер гузно заради самата постъпка и до ден-днешен си спомням колко тъпо се почувствах тогава. Но хайде, да кажем, че това е било, защото е майка ми. Но и от работодател не съм крала или правила схеми. Има едно нещо, което си повтарям винаги: "Господ гледа и всичко се връща". Днес аз ако открадна, утре мен ще окрадат, днес ако направя лошо на някого, утре ще ми се върне и т.н.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 6:47 am 
Аватар

Аз не разбрах точно какъв смисъл се влага в думата "крадене", прибиране на пари от каса (ако има такава), взимане на оборудване или друг вид мизерии?

Както казах вече, сипвам си кола и фанта, докато съм на работа, а не трябва да го правя :smt026 :bigok

Кофти е, когато управителят, макар и чорбар, е печен, а собствениците се правят на лайна.

Търговището, ако иска по-задълбочено мнение, нека ми драсне ЛС, ще го светна в нашата фирма как стоят нещата. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 6:52 am 
Аватар

Не крадем, ама ми се е случвало да ползвам принтера в офиса :loser2
Ако съм подписал за 1000 лв. за толкова ще бачкам. Върша си работата бързо и качествено (в повечето случаи :bigok). Няма да ме видиш да седя в офиса след работно време. Ако има нещо извънредно, да, иначе съм подписал да работя определен брой часове, както съм подписал и за заплатата.
Банкурчето може да потвърди колко негови колеги стоят след работно време само, за да изглеждат работни. Цял ден си бъркат по дупките, но не смеят да си тръгнат преди шефката :loser2 Стане ли краят на работния ден се разработват.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 8:09 am 
Аватар

Рафе Клинче написа:
acrimonious написа:

Трудно е да се обясни. Пожелавам ти да не ти се случва :smt006

Много добро мнение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 8:29 am 
Аватар

Добре де ясно е че има боклуци от двете страни. Но при положение, че се получават парите по договор защо трябва да се краде? Не говорим да го караш по-лежерно и да не си даваш зор а да крадеш. Когато четем новините как някой в някое министерство е направил схема за 100 бона реално го псуваме, че е крадец или че ние не можем да откраднем 100 бона? Не виждам как може да се приема за нормално от толкова хора кражбата с оправданието, че малко малко плащат. Все едно да си гепа бутилка уиски от магазина, че и без това е много скъпо вътре и им оставям всеки ден пари.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 8:42 am 
Аватар

Оооо, не само е нормално, за българина е въпрос на чест да краде! От където му падне! От комшията, от приятели, от колеги, от работодател, отвсякъде! Той затова отваря очи сутрин и ако не е гепил нещо или измамил някой през деня вечер не може да заспи дори и след петата ракия. Това на съседа да гепиш новата изтривалка, да обереш черешата на комшията, да идеш на гости у някой и да му свиеш запалката или да се возиш на някой у колата и да му бръкнеш в жабката за да му вземеш примерно джобно фенерче е въпрос на осмисляне на екзистенца! И не че нямаш запалка или фенерче - нееееее! За Бога! Ти си имаш всичко! Ти си номер едно! Но ей така, за спорта, за тръпката, идва ти отвътре! Като глада, като нагона! Неустоимо е!
Продължавам да се чудя дали ние сме се научили да крадем от циганите или те от нас. Все повече този въпрос ми заприличва на онзи другия за яйцето и кокошката......Май един кур ни е правил нас с циганите....
И разказаното от Левскар73 е самата истина, но е капка в морето... повярвайте, казвам това на базата на 40 години опит и не с една, а с две ръце на сърцето....
Конкретно за работодателя - нещата стават още по-свирепи. Работодателят е мръсна гад, изедник, чорбаджия, капиталист, крал е като див и затова има пари, богатствата му са НЕсметни и най-важното ТОЙ има защото АЗ нямам. Неговото щастие е основано на моето нещастие! Е как ще го жалиш!!!
Примери бол - давам само два със служителки в салон за красота - и двете уж "приятелки", все пак жени са на лично мои приятели от детинство, на хора, с които сме преживявали какво ли не по стадионите и около тях...
Ами гепят, и с краката гепят - кремове, патрончета за кола маска, какви ли не дреболии. Пари гепят като не отчитат оборот коректно, не отчитат цели процедури, а си им гласувал пълно, ама пълно доверие.... и най-лошото - гледат те в очите и те лъжат, изкарват те луд....едната даже викаше - "Е все едно от Марс падаш и ти не си крал...." А заплащането им доволно добро, пари нелоши си изкарват и то БЕЗ фиксирано работно време....
Е халал да са им 200-300 лева....успех в живота им желая....но пак казвам, явно те не са виновни, генетиката е сложна наука и докато я разучим ще минат още столетия....циганска/българска работа.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 8:44 am 
Аватар

това е ебати порочната СОЦ схема:

ние ви даваме малко пари, защото знаем, че така или иначе гепите (или бичите часТно) и изкарвате отгоре :ohmygod
останала от времето презумция, че всичко е държавно и като гепиш, гепиш от държавата, независимо къде работиш

трябва да спре тая комунистическа простотия
работиш съвестно, работодателя ти плаща заслуженото и ти му пазиш интереса - това е :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 8:59 am 
Аватар

Не е нормално да крадеш от работодателя си, но е абсолютно задължително да си ебал жена му и/или дъщеря му(евентуално сестра му) и най-важното : да му оставиш лайно в някое чекмедже на бюрото.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 261 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]