Понеже вие се занимавате да четете ГА - я кажете беше ли се сетил за тая теория
Цитат:
Мъри Стоилов дърпал конците на Тройчо в цдна, твърди един от босовете
Шокираща теза изкара единият от собствениците на цдна Иво Иванов. Според него, наставникът на Ботев Пловдив и легенда на Левски Станимир Стоилов е диктувал доста от ходовете на предишния наставник на "червените" Тройчо Симитлийски.
Пернишкият бизнесмен даде интервю пред вестник "7 дни спорт", в което разкри още подробности защо се е стигнало до раздялата с наставника.
"Тройчо се оказа гласът на Мъри. Стоилов съветва цдна, съветва ни треньора. Ние всичко това го разбираме впоследствие. Голяма част от футболистите, които идват при нас, са препоръчани от Мъри.
И нещата стават така - треньорът пише докладна записка, казвам искам тези и тези футболисти, които после се оказва, че са препоръчани от Стоилов. И това е само част от хаоса", сподели Иванов пред изданието.
Босът разкри и причините, които не са само от финансово естество, за да бъде освободен Стойчо Младенов. В момента на раздялата изпълнителният директор Георги Илиев-Майкъла обяви само "несходство в характерите".
"При срещата ми с Тройчо аз го питам: "Тройчо, защо сме на четвърто място?", а той ми отговаря с въпрос: "Колко струва цдна"!
Такова поведение е неприлично, но да го оставим настрана. Човек ще си помисли, че ей сега Стойчо ще изкара няколко десетки милиона и ще купи клуба.
цдна не е някакво предприятие, което изкарва пари и се издържа, не прави болтове. Приходите от телевизионни права са 100 хил. лв. на месец, 50-60 хил. от билети и 10-20 хил. от реклама, ако се закачат, добре. Е кажете ми как да източвам цдна в този случай", заяви още Иванов.
Той разкри подробности и около летния лагер на свинете, когато се твърдеше, че ръководството нямало пари за подготовка в Холандия и затова отишло на евтино в родината си Турция.
"Отиаме на лагер Боровец на завишени цени, защото ще сме на специален режим. Оказва се после, че менюто на футболистите е като на туристите - пълнени чушки, мусака, пиле с картофи. Връщаме се от лагера и им правим кръвни изследвания.
Те се оказаха ужасни. Хемоглобинът им нисък, все едно е на жена, а не на спортист. И всичко това зависи от треньора, който после нас пита какво сме направили, за да сме шампиони.
В интерес на истината, ние оправихме нещата. В последния момент се свързах с Жейнов, който има приятел турчин, организиращ високопланински лагери. Трябваше ни повече въздух, да се усвои желязото в кръвта, да се вдигне хемоглобинът на момчетата.
Аз спасих лагера с пари в последния момент. Дадохме ги, за да може момчетата да се подготвят в планината, а не в Холандия, на морето през лятото. Това ли са ни емоционалните, пиянските решения? Ама няма кой да го обясни", добави Иванов.
sportni.bg